Houdt zwarte peper katten weg? Is het een veilige keuze?


Hoewel katten schattige dieren zijn, als je geen kattenliefhebber bent, wil je niet de geur van urine en uitwerpselen van de buurtkatten in je goed onderhouden tuin. Er zijn veel mogelijkheden om katten uit uw tuin te houden; zwarte peper zou er één van zijn.

Ja, zwarte peper kan worden gebruikt als een afweermiddel, maar is het een veilige keuze? Zal het de katten schaden? We beantwoorden deze vragen en meer in het artikel hieronder.

3 katten gezicht verdeler

Hoe effectief is zwarte peper om katten weg te houden?

Er zijn veel geuren waar katten voor terugdeinzen, en zwarte peper is er één waar ze niet van houden. Net als bij mensen doet het ruiken van zwarte peper de kat niezen en irriteert het de ogen en neusholten. Omdat het onaangenaam en irriterend is voor de kat, zal een vleugje zwarte peper dat in uw tuin wordt gespoten de katten verjagen en ze in plaats daarvan naar de tuin van iemand anders sturen.

Is het een veilige keuze?

Hoewel zwarte peper niet schadelijk is voor katten, is het beter om een alternatief te vinden om ze uit de buurt van uw tuin te houden. De sterke geur van de peper verbrandt hun neus en ogen, en hoewel het misschien geen blijvende schade aanricht, is het geen humaan ontmoedigingsmiddel.

Omdat het niet aan te raden is om zwarte peper te gebruiken om katten uit je tuin te houden, geven we je een paar veilige alternatieven.

York chocolade kat achtertuin_Ciprian Gherghias_shutterstock
Krediet: Ciprian Gherghias, Shutterstock

Alternatieven voor zwarte peper

Er zijn veel natuurlijke huismiddeltjes die u in plaats van zwarte peper kunt gebruiken om katten uit uw tuin te houden.

Rozemarijn

Rozemarijn is niet giftig voor katten, en ze hebben een hekel aan de doordringende geur van het kruid. Ze haten ook de textuur van de bladeren. Het is een natuurlijke, niet-toxische, wreedheid-vrije manier om katten uit uw tuin te houden. Het is ook zeer mild, gemakkelijk te kweken, en kan worden gebruikt om te koken.

Lavendel

Zoals je misschien al weet, heeft lavendel veel verschillende toepassingen. Van essentiële oliën tot badbruisballen en kalmerende sprays, lavendel wordt op verschillende manieren gebruikt. Het is ook effectief om katten uit je tuin te houden, omdat ze niet van de geur houden. Het is niet giftig voor katten en het is ook nog eens wreedheid-vrij.

Hier zijn een paar andere natuurlijke remedies die je kunt gebruiken, anders dan zwarte peper.


  • Kaneel

  • Eucalyptus

  • Citroenen

  • Citrusvruchten

Sommige kruiden zijn giftig voor katten, en je moet ze niet gebruiken om katten uit je tuin te jagen

Kat in tuin
Image Credit: Katarzyna Kosianok, Pixabay

Kruiden die onveilig zijn voor katten

Hoewel deze kruiden variëren in toxiciteit, raden wij aan ze te vermijden bij het ontwikkelen van afweermiddelen voor katten.

  • Epazote
  • Cacao
  • Kamille
  • Laurierblad
  • Bieslook
  • Munt

3 kat gezicht verdelerFinal Thoughts

Ja, zwarte peper houdt katten op afstand. Maar het verbrandt ook hun ogen en irriteert hun neus, en het is het beste om voor een ander alternatief te kiezen als je kunt. We hebben je een heleboel opties gegeven die wreedheid-vrij zijn, niet giftig, en goed werken om de katachtigen uit je tuin te houden zonder ze pijn te doen.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: