Houdt kattenbakvulling muizen weg? Alles wat je moet weten!


Tenzij het een huisdier is, is het idee van een muis die in uw huis rondloopt verontrustend. Muizen dragen ziektes met zich mee en richten overal vernielingen aan, en u bent misschien nieuwsgierig naar effectieve methodes om van ze af te komen. Is kattenbakvulling er een van?

Ja en nee. Het is niet de kattenbakvulling die een muis uit je huis houdt, het is de kattenurine. Heb geduld met ons. Het gebruik van urine om muizen weg te houden is niet zo smerig als het misschien klinkt, en het is eigenlijk een goedkope, veilige en humane manier om de kleine beestjes buiten te houden. Lees verder om uit te vinden hoe dit werkt en welke andere opties je hebt als het niet werkt!

3 katten gezicht verdeler

Kattenbakvulling gebruiken om muizen weg te houden

Muizen zijn geconditioneerd om zich om te draaien en weg te rennen als ze alleen maar de urine van een kat ruiken, daarom is het gebruik van kattenbakvulling zo’n goed idee. Als je eenmaal hebt vastgesteld dat je een knaagdierprobleem hebt, bepaal dan waar ze heen gaan door te zoeken naar krassen, bijtwonden, en verzamelingen van voedselpoep. Dit zijn de plaatsen waar u de kattenbakvulling van uw kat gaat achterlaten.

Sommige mensen plaatsen de kattenbakvulling op een klein vel metaal of plastic, aangezien papier door kan sijpelen en uw vloer kan laten stinken. De andere optie is een bak met gaatjes. Hoewel dit de meest hygiënische methode is, kan het de hoeveelheid vrijgekomen geur verminderen, waardoor het minder succesvol kan zijn. Gebruik niet uw handen wanneer u het afval hanteert. Het is niet alleen onhygiënisch, maar uw geur kan ook de geur van de urine van uw kat maskeren.

Kattenbak schoonmaken
Image Credit: Zoran Fotograaf, Shutterstock

Kattenbakvulling werkt niet altijd

Als muizen op jonge leeftijd worden blootgesteld aan kattenurine, kunnen ze later in hun leven anders reageren op de geur. Sterker nog, muizen kunnen hun aangeboren afkeer van kattenurine permanent verliezen.

Muizen kunnen ook op volwassen leeftijd hun angst voor katten verliezen, en een parasiet genaamd Toxoplasma gondii zit achter het ongemak. Toxoplasma wordt aangetroffen bij veel vogels en zoogdieren, maar plant zich alleen voort in de darmen van de kat.

Een muis die besmet is met Toxoplasma verliest zijn natuurlijke angstreactie op de geur van kattenurine, waardoor een kat hem gemakkelijker kan vangen en opeten, waardoor de parasiet overleeft. Dit levert echter ook een probleem op. Toxoplasma wordt uitgescheiden in de poep van een kat, en dezelfde kattenbakvulling die u gebruikt om muizen weg te jagen kan ook de reden zijn dat het in de toekomst niet zo goed werkt.

muizen nestjes
Image Credit: Kapa65, Pixabay

Andere opties die voor u beschikbaar zijn

Als het gebruik van kattenbakvulling niet werkt, zijn er andere manieren om je knaagdierprobleem onder controle te houden. Voorkom dat ze in de eerste plaats uw huis binnenkomen door te zoeken naar gaten, scheuren of pijpen die ze kunnen gebruiken om uw huis binnen te komen. Zorg ervoor dat uw huis niet zo verleidelijk is door het schoon te houden, en zorg ervoor dat al het voedsel (van mens en huisdier) wordt bewaard in muizenbestendige containers

Humane muizenvallen zijn een uitstekende optie, maar als je muizen te dicht bij je huis loslaat, zullen ze hun weg terugvinden, en zul je gewoon een oneindig proces herhalen. Wat muizenvallen betreft, katten zijn nieuwsgierig en kunnen zich er ook aan verwonden, en als je een muis doodt, laat je een ruimte vrij voor een andere om zijn plaats in te nemen. Als u uiteindelijk een professional inschakelt en een verdelger inschakelt, zorg er dan voor dat ze weten dat u huisdieren hebt voordat ze een plan voor u opstellen.

muizenval
Image Credit: zanna-76, Pixabay

kattenpoot verdeler

Conclusie

Tom en Jerry geven inzicht in hoe ingewikkeld de relatie is tussen katten en muizen. Soms is de aanwezigheid van een kat en zijn kattenbak voldoende om een muizenfamilie uit je huis weg te houden, maar je zult andere methoden moeten gebruiken als de kattenbak niet effectief is. Welke techniek u ook gebruikt, zorg ervoor dat u uw knaagdierprobleem kunt oplossen en tegelijkertijd uw huisdieren en gezin veilig houdt.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: EvGavrilov, Shutterstock