Houdt ammoniak katten weg? Humane & Natuurlijke Alternatieven


Zelfs de meest toegewijde dierenvriend wil niet dat katten door zijn tuin lopen of op zijn gazon poepen. Je kunt veel zelfgemaakte kat-afweermiddelen maken om katten uit ongewenste gebieden te houden, en je hebt misschien gelezen dat het spuiten van ammoniak of het plaatsen van containers vol ammoniak een effectief kat-afweermiddel is.

Hoewel ammoniak een sterke geur heeft en katten zal weghouden, is het ook giftig voor zowel dieren als mensen. Er zijn veiliger methoden om zwerfkatten van uw erf te verjagen of uw kat weg te houden van iets in uw huis. Laten we eens kijken naar een aantal humane en niet-giftige benaderingen om katten af te schrikken.

3 katten gezicht verdeler

5 humane methodes om zwerfkatten uit uw tuin te houden

1. Verwijder Voedsel Bronnen

Verwilderde katten zijn altijd op zoek naar iets te eten. Laat geen etensresten achter in je tuin of op je terras. Zet vuilnisbakken in je garage of schuur en sluit de deksels goed af.

wilde katten rusten buiten
Image Credit: Dimitris Vetsikas, Pixabay
thematische onderbreking

2. Leg kippengaas neer

Katten zijn gevoelig voor verschillende texturen. Velen zullen het niet prettig vinden hoe kippengaas aan hun poten aanvoelt. Een ander voordeel van kippengaas is dat het graven voorkomt. U kunt het gaas in uw tuin leggen op plekken die zwerfkatten aantrekken, zoals rond uw planten. Het draad moet worden vastgemaakt zodat het geen struikelgevaar vormt voor mensen.

kippengaas
Credit: PublicDomainPictures, Pixabay
thematische onderbreking

3. Kweek Kruiden

Sommige geuren stoten de meeste katten van nature af, waaronder rozemarijn en lavendel. Je kunt deze kruiden planten op plekken waar je niet wilt dat katten rondsnuffelen. Je kunt ook gedroogde kruiden op de grond of je terras strooien, maar de geur blijft dan niet zo lang hangen.

lavendelplant
Image Credit: katerinavulcova, Pixabay
thematische onderbreking

4. Strooi Koffie Grounds

De geur van koffie kan je opvrolijken, maar het is een geur die veel katten liever vermijden. Koffiedik is een veilige, milieuvriendelijke en gratis manier om katten te verjagen.

koffiedik
Image Credit: Piqsels
thematische onderbreking

5. Bewegingsdetectoren

Een bewegingsmelder die een geluid uitzendt of water spuit is een humane manier om een kat af te schrikken. De apparaten zullen echter niet op elke plaats werken. U wilt uw postbode niet laten schrikken of per ongeluk uw buren laten douchen!

tuinsproeier
Image Credit: Piqsels

verdeler voor garenbollen

5 natuurlijke kat afweermiddelen voor in huis

Je houdt van je kat, maar je wilt ze misschien niet in elk gebied van je huis. Hieronder vindt u enkele tips om uw katten weg te houden van ongewenste oppervlakken.

1. Tinnen folie

Aluminiumfolie of aluminiumfolie is de indoor versie van kippengaas. De meeste katten houden er niet van hoe de folie aan hun pootjes voelt. U kunt aluminiumfolie op een aanrecht, rond uw kamerplanten, of overal plaatsen waar u niet wilt dat uw kat te zijn.

aluminiumfolie
Image Credit: FlitsArt, Pixabay
thematische onderbreking

2. Kruiden

Kattenwerende kruiden zijn een binnen/buiten oplossing. In huis kun je kleine potjes kweken met kruiden zoals rozemarijn of lavendel. Je kunt ook met kruiden gevulde zakjes neerzetten op verboden plaatsen.

Rozemarijn
Image Credit: Hans, Pixabay
thematische onderbreking

3. Enzym Reinigers

Het kan zijn dat u uw kat uit de buurt van een bepaalde plek wilt houden, omdat hij daar blijft plassen in plaats van in de kattenbak. Om uw kat weg te houden van zijn favoriete plasplek, moet u een huisdier-veilige enzymenreiniger gebruiken die de geuren neutraliseert.

waterspray
Image Credit: Eekhoorn_foto’s, Pixabay
thematische onderbreking

4. Dubbelzijdige tape

Katten houden er over het algemeen niet van om op een plakkerig oppervlak te lopen. Met dubbelzijdig plakband kun je een barrière creëren. Het nadeel van plakband is dat de lijm bepaalde oppervlakken kan beschadigen.

man's vinger raakt dubbelzijdige tape
Beeldkrediet: Ekaterina43, Shutterstock
thematische onderbreking

5. Stel uw verwachtingen bij

In tegenstelling tot honden, zijn de meeste katten niet gemakkelijk te trainen. Katten zijn onafhankelijke wezens die in hun territorium willen rondzwerven. In plaats van te verwachten dat uw huisdier uit bepaalde gebieden wegblijft, kan het nodig zijn om uw huis kat-proof te maken.

kitten training
Beeldkrediet: Jaromir Chalabala, Shutterstock

kattenpoot verdeler

Final Thoughts

Ammoniak is geen veilig product om rond katten te gebruiken. Het kan de huid, ogen en luchtwegen van een kat irriteren. Er zijn verschillende humane methoden om zwerfkatten uit uw tuin te houden, waaronder bewegingsmelders en kruiden. In uw huis kunt u aluminiumfolie of plakband gebruiken om uw huiskat uit bepaalde gebieden te houden. Katten zijn echter nieuwsgierig en volhardend, en het kan zijn dat u meer geluk heeft met het kat-proof maken van uw huis.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: luchschenF, Shutterstock