Skip to Content

Hoe zich te ontdoen van kattenvlooien in het huis

Elke kattenouder die met vlooien te maken heeft gehad, zal niet beweren dat vlooien enkele van de meest vervelende plagen zijn. Deze kleine beestjes bewegen zich gemakkelijk rond en ze kunnen hun weg vinden naar bijna elk deel van uw huis.

Als uw kat momenteel een vlooienprobleem ervaart, wilt u het zo snel mogelijk in de kiem smoren om hun verspreiding te minimaliseren. Het is belangrijk om te weten dat wanneer uw kat vlooien heeft, u zowel uw kat als uw huis moet behandelen om het probleem te elimineren.

We gaan alle bases in dit artikel behandelen. Leer meer over wat vlooien zijn en hoe lang ze in uw huis kunnen blijven en krijg tips over hoe u snel en effectief van kattenvlooien in huis kunt komen. Het belangrijkste is dat we je ook vertellen hoe je kunt voorkomen dat vlooien terugkeren! Dit is wat u moet weten.

Wat zijn kattenvlooien?

Kattenvlooien zijn een van de meest voorkomende vormen van parasieten. Vlooien zijn kleine vleugelloze insecten die ongemak veroorzaken voor uw kat door ze te bijten en verschillende ziekten kunnen overbrengen. Ze houden ervan om zich te voeden met het bloed van warme dieren.

Katten die tijd buiten doorbrengen, hebben meer kans om vlooien tegen te komen dan binnenkatten. Zelfs binnenkatten kunnen echter in contact komen met dit kleine ongedierte als u of een ander dier ze per ongeluk naar binnen brengt. Dat is de reden waarom dierenartsen zoals Dr. Justine Lee aanbevelen om uw binnenkat op vlooien- en tekenmedicatie te houden, met name actuele, receptplichtige veterinaire producten. Zorg er wel voor dat je nooit een vlooien- en tekenmedicatie gebruikt die bedoeld is voor een hond op een kat; deze hondenmedicijnen bevatten meestal pyrethrinen of pyrethroïden met een hoge concentratie, die veilig zijn voor honden, maar zeer giftig voor katten.

Hoe lang leven kattenvlooien in huis?

Het leven van een vlo hangt vooral af van twee dingen: het klimaat waarin de vlo zich bevindt en of de vlo al dan niet een gastheer heeft. Vlooien gedijen in warme klimaten met temperaturen rond de 80 tot 90 ° F en 70 procent luchtvochtigheid. Ze leven ook langer bij een gastheer, wat uw kat of andere dieren in huis kan zijn.

Wanneer aan deze voorwaarden is voldaan, kunt u verwachten dat vlooien een levenscyclus van 18 tot 21 dagen hebben. Houd er rekening mee dat zodra vrouwelijke parasieten zich voeden, ze hun eieren als een uurwerk gaan leggen. En hoe meer volwassen vlooien in uw huis, hoe groter het probleem vanwege hoe snel vlooien zich verspreiden.

Hoe zich te ontdoen van vlooien in uw huis snel!

Zodra u een probleem identificeert, wilt u werken aan het snel wegwerken van vlooien, zodat uw woonruimte geen vlooienkwekerij wordt. De meeste vlooienbesmettingen worden beschouwd als eieren, in plaats van volwassenen. Je zult je kat en je huis moeten behandelen om de plaag echt uit te roeien. Dit is wat je moet doen als je vlooien in huis hebt!

Stap 1: Gebruik een krachtige stofzuiger

U wilt al uw vloeren stofzuigen, uw bekleding reinigen en uw matrassen dagelijks behandelen. Zorg ervoor dat u aandacht besteedt aan elke centimeter van uw meubels, zelfs tot aan de plint, evenals onder banken en tafels. Vlooien verstoppen zich graag in scheuren en andere krappe ruimtes, dus zorg ervoor dat je daar ook stofzuigt. Het gebruik van een stofzuiger waaraan een zak is bevestigd, is ideaal, zodat u het afval kunt afvoeren zonder contact te maken met de inhoud, dat wil zeggen de vlooien.

Stap 2: Gebruik een stoomreiniger

Gebruik een stoomreiniger bij het reinigen van uw tapijten en andere bekleding, inclusief eventuele dierenbedden die u anders niet kunt wassen. De combinatie van hoge hitte en zeep zal vlooien in alle stadia van het leven bestrijden. Besteed extra aandacht aan gebieden waar uw huisdier meestal ligt.

Stap 3: Was je beddengoed

Was al het beddengoed in uw huis minstens één keer per week in warm water. Droog het vervolgens op de hoogst mogelijke warmtestand. Als u een ernstige plaag op uw handen heeft, kunt u overwegen om het oude beddengoed te dumpen en te vervangen door gloednieuw beddengoed.

Stap 4: Gebruik een chemische behandeling

Een van de beste manieren om vlooien te doden, is door een chemische behandeling te gebruiken. De beste vlooiensprays bevatten de ingrediënten methopreen of pyriproxyfen naast een adulticide, zoals permethrin. Deze ingrediënten zullen helpen om ervoor te zorgen dat u volwassen vlooien kunt doden, niet alleen eieren, larven of poppen. Zorg ervoor dat er geen mensen of huisdieren in huis zijn wanneer u de chemische behandeling spuit. Wacht tot alle oppervlakken zijn opgedroogd voordat u mensen of huisdieren weer in uw huis toelaat. Draag ook altijd handschoenen bij het gebruik van de spray.

Stap 5: Probeer kruidenvlooienspray

Als chemicaliën iets zijn waar je uit de buurt wilt blijven, kun je in plaats daarvan proberen een kruidenspray te gebruiken. Bovendien kun je kruidenspray maken met items die je al in huis hebt. Het beste deel is dat deze ingrediënten veilig zijn om aroun te gebruikend mensen en dieren. Creëer een natuurlijk huismiddeltje door vier liter witte azijn, twee liter water, 500 milliliter citroensap en 250 milliliter toverhazelaar in een grote spuitfles te combineren. Bedek vervolgens zoveel mogelijk oppervlakken van uw huis met de kruidenspray.

Voorkom dat vlooien terugkeren

Het is belangrijk om proactief te zijn bij het behandelen van katten voor vlooien in uw huis, dus u wilt een paar dingen doen om te voorkomen dat de vlooien ooit nog terugkeren. Als uw kat tijd buiten doorbrengt, moet u uw tuin ook op vlooien behandelen.

Maai uw gazon regelmatig, verwijder puin, verspreid cederchips op plaatsen waar uw kat graag rondhangt en overweeg nematoden te kopen, kleine wormen die zich voeden met parasitaire eieren. Je kunt ook een paar planten oppikken die vlooien afstoten, waaronder pennyroyal, chrysant, lavendel of spearmint.

Zorg ervoor dat u uw huis regelmatig stofzuigt en houd ook uw kat in de gaten! Als je vlooien ziet, behandel ze dan onmiddellijk door de stappen te volgen die we hebben doorlopen.

Behandel en voorkom besmetting

Blijf op de hoogte van vlooienproblemen en handel snel bij het minste teken van een besmetting in de vacht van uw kat of in uw huis. Dit kan ertoe leiden dat je je afvraagt, Wat is de snelste manier om van vlooien op een kat af te komen?

U kunt uw kat het beste een dosis snelwerkende tabletten geven die bekend staan als Capstar, die binnen dertig minuten in werking treden. Ten slotte, als u merkt dat u niet van vlooien af kunt komen, moet u mogelijk een professionelere aanpak volgen en ongediertebestrijding bellen.

Nu je weet hoe je van kattenvlooien af kunt komen, zullen die vervelende parasieten geen partij voor je zijn. Je kat zal je ook dankbaar zijn!

Wil je je kat meer redenen geven om te miauwen van vreugde? Ga naar Litter-Robot en pak je harige vriend een nieuw stuk kattenklimmeubel, zoals een kattentoren of een piramide! Je zult jezelf op je gemak stellen, wetende dat er geen vlooien in hun nieuwe ontmoetingsplaats zijn.