Hoe voorkom je dat katten onder het bed kruipen?

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer je een van de links op deze pagina gebruikt om iets te kopen.

Het is een verhaal zo oud als de tijd, de deurbel gaat, of je hebt net de stofzuiger aangezet, en je meestal stoïcijnse katachtige metgezellen verspreiden zich door het huis alsof hun leven ervan afhangt.

En waar gaan ze heen?

Wel, ze verstoppen zich onder het bed, natuurlijk, in afwachting dat je hen smeekt tevoorschijn te komen, wetende dat weldra de traktaties zullen volgen!

Dus kun je dit voorkomen en voorkomen dat katten onder het bed kruipen? U kunt uw kat ervan weerhouden zich onder het bed te verstoppen, door elke toegang te blokkeren. U kunt onder-bed blokkers kopen, of boeken, en opbergdozen eronder proppen. Het elimineren van stressfactoren en het creëren van een veilige omgeving zou ook moeten helpen voorkomen dat uw kat zich verstopt in de eerste plaats.

Als je meer wilt weten over het verstopgedrag van je kat en alle manieren waarop je kunt voorkomen dat ze onder je bed kruipen, dan hebben we je gedekt!

Laten we beginnen!

Waarom verstopt mijn kat zich onder het bed?

Er zijn meerdere redenen achter het ongrijpbare karakter van uw kat. Eén ervan kan hun natuurlijke neiging tot geheimhouding zijn, de behoefte om op bepaalde uren van de dag alleen gelaten te worden, of ze kunnen gewoon nieuwsgierig zijn naar wat er onder het bed ligt. Maar als u merkt dat uw kat zich urenlang verstopt, kan iets hem hebben laten schrikken.

Zoals de meeste wezens op deze planeet, inclusief mensen, houden katten van een stressvrije omgeving waar ze ongestoord in de zon kunnen luieren, van de ene plek naar de andere kunnen gaan voor een rustig dutje, of kunnen genieten van het uitzicht bij het raam. Harde geluiden, de constante aanwezigheid van vreemden en een huishouden met meerdere katten kunnen de sociale grenzen van elke kat verleggen, wat waarschijnlijk zal resulteren in verstoppen.

Het is ook belangrijk om op te merken dat, een nieuwe kat in huis zijn meestal betekent dat je nieuwe vriend een aanpassingsperiode nodig heeft voordat hij of zij zich op zijn gemak voelt met het huis, je eigenaar, of je andere kat. Laten we niet vergeten dat katten die geadopteerd zijn uit het asiel tijd nodig kunnen hebben om te genezen van eerdere traumatische ervaringen, en kittens die niet goed gesocialiseerd zijn zullen snel bang worden van andere mensen, en huisdieren.

Onderzoek dat werd gedaan naar het effect van schuilplaatsen op stressniveaus bij asielkatten, toonde ook aan dat “Tijdens hun verblijf in een dierenasiel, kunnen katten lijden aan chronische stress die hun gezondheid en welzijn schaadt. Het bieden van mogelijkheden om zich te verstoppen kan gedragsstress bij katten aanzienlijk verminderen.

Hoewel uw kat misschien niet in een asiel zit, hebben ze nog steeds hun eigen veilige ruimte nodig waar ze volledig kunnen ontspannen zonder onderbreking. In jouw geval is dat toevallig het bed, omdat het meerdere vluchtwegen heeft, en je kat iedereen kan observeren die in de buurt is.

Hoe Voorkom Je Dat Katten Onder Het Bed Gaan?

Als je kat eenmaal zijn positie onder je bed heeft veiliggesteld, zal het een zware strijd blijken om ze daar weg te krijgen. U kunt deze strijd van verstand vermijden door een paar stappen te volgen die ofwel uw kat kunnen helpen hun interesse in die speciale schuilplaats te verliezen of hun toegang tot het volledig te beperken terwijl ze andere, meer verleidelijke opties bieden!

Laten we eens nader kijken naar uw mogelijke keuzes!

1. Breng ze naar de dierenarts!

Het kan heel normaal zijn om een kat of kitten te vinden die onder het bed rent om zich te verstoppen op het moment dat je ze in huis hebt gehaald. Afhankelijk van hun geschiedenis of persoonlijkheid kan het enige tijd duren voordat ze gewend zijn aan de nieuwe omgeving en hun baasjes. Het is ook normaal dat uw kat of kat op lange termijn dekking zoekt bij een luid geluid, of een even luidruchtige bezoeker.

In principe maakt verstoppen min of meer deel uit van het natuurlijke gedrag van uw kat, maar als u merkt dat verstoppen de nieuwe norm wordt, dan zou dit buitensporige gedrag voldoende moeten zijn om u te doen vermoeden dat er een ernstiger onderliggende oorzaak is voor deze teruggetrokkenheid.

Senior Katten

Als uw kat ouder wordt, kan hun gedrag veranderen, en een opmerkelijk teken van veroudering bij katten is het verbergen. Volgens Richard Goldstein, DVM, assistent-professor in de geneeskunde van kleine dieren aan de Cornell University College of Veterinary Medicine, “kunnen sommige katten meer emotionele steun nodig hebben naarmate ze ouder worden en anderen kunnen er de voorkeur aan geven alleen gelaten te worden.”

Voordat u de behoefte van uw kat om zich onder het bed te verstoppen wijt aan een leeftijdsdingetje, zorg er dan voor dat u hem of haar eerst naar de dierenarts brengt. Uw kat kan pijn hebben, en lijden aan een leeftijdsgebonden medische aandoening.

Zwangere Katten

Als je kat gesteriliseerd is, hoef je je hier geen zorgen over te maken, maar als ze dat niet is, dan kan het zijn dat ze zich constant verstoppen omdat ze zwanger is. Ryan Llera, BSc, DVM zal je vertellen dat “veel katten zullen er de voorkeur aan geven om afgezonderd te zijn tijdens het geboorteproces.

Dus, terwijl je je misschien afvraagt of je katje gewoon dik is geworden, zou het in werkelijkheid zwanger kunnen zijn en dat is reden genoeg om ze mee te nemen voor een dierenartscontrole!

Medisch of gedragsprobleem

Fysiek of emotioneel ongemak is een andere belangrijke reden waarom uw kat zich voortdurend verstopt of uw aandacht ontwijkt, daarom kunt u het beste met uw kat naar de dierenarts gaan.

Tammy Hunter, DVM zegt dat “zieke katten meestal teruggetrokken worden en zich kunnen verstoppen, hoewel dit afhangt van de persoonlijkheid van de individuele kat. Sommige katten worden aanhankelijker of vragen meer aandacht, terwijl andere gewoon chagrijnig worden.”

Grote stressfactoren zoals verhuizen, maar ook het in huis nemen van een andere kat, of mens, kunnen uw kat ertoe aanzetten om eenzaamheid te zoeken. Dit kan veroorzaakt worden door hun territoriale aard of jaloezie tegenover hun baasjes. Door uw kat mee te nemen naar de dierenarts kunt u niet alleen eventuele gezondheidsproblemen uitsluiten, maar krijgt u ook het juiste advies over hoe om te gaan met het emotionele welzijn van uw kat.

2. Elimineer stressoren

Wat een kat doet verstoppen zijn meestal angsten en angsten die deel kunnen uitmaken van het gebrek aan vroege socialisatie van je kat, of iets dat ze door de jaren heen hebben verworven door eerdere mishandelingen of zelfs onze eigen onbewuste fouten. Bijvoorbeeld, te veel aaien en het constant aanraken van uw kat kan overstimulatie veroorzaken, wat kan leiden tot agressieve vergelding, of in sommige gevallen zullen ze zich onder het bed verstoppen om ons te vermijden.

De beste manier om de stressoren te elimineren die de vecht- of zoals in dit geval vluchtreactie van je kat triggeren is door uit te zoeken wat in hun omgeving dit gedrag in de eerste plaats veroorzaakt. Was er een grote of zelfs een kleine verandering in het leven van uw kat, misschien is een kat waarmee ze een band hadden overleden, of moest u hun dieet en voedingsschema veranderen?

Probeer op te letten op de uren van de dag dat uw kat zich verstopt, misschien zijn er bouwwerkzaamheden in uw buurt en uw kat verstopt zich onder uw bed tot het werk klaar is. Als er niets klikt dan is het mogelijk dat de reden veel simpeler is, uw kat mist u.

Katten hebben ondanks hun schijnbare afstandelijkheid menselijke interactie nodig. Het allerbelangrijkste is dat katten spelen, gestimuleerd worden, en in feite, een dagelijkse recreatie van een jachtervaring. Zoals Debra Horwitz, DVM, DACVB uitlegt “roofzuchtig spel is een integraal onderdeel van katachtig speelgedrag en vroeg leren”.

Speelgoed, boomhutten met uitzicht op het raam, goede voeding en knuffeltijd zijn allemaal van cruciaal belang voor het geluk van een kat op de lange termijn. Als ze niet de aandacht krijgen die ze nodig hebben, zullen ze zich niet veilig of gelukkig voelen, in plaats daarvan zullen ze zich in de steek gelaten voelen, gestrest en in plaats daarvan zullen ze troost zoeken in de donkere ruimte onder je bed.

3. Bied alternatieve schuilplaatsen aan

Ik weet dat je het verstopgedrag van je kat misschien als iets negatiefs ziet, en natuurlijk kan het het gevolg zijn van een onderliggende lichamelijke of geestelijke aandoening, maar zelfs de gezondste katten hebben wat time out nodig.

Daarom legt Dr. Horwitz uit dat je als kattenouders ook rekening moet houden met “de behoefte van je kat om zich te kunnen terugtrekken en verstoppen.” Ze stelt ook dat voor recent geadopteerde katten of degenen die naar een nieuw huis zijn verhuisd, “het ontzeggen van de kans om zich te verstoppen de dingen moeilijker zal maken voor de kat. In plaats daarvan moet je je huisdier toestaan om zich terug te trekken in veiligheid, althans op de korte termijn, en er dan aan werken om het huis zo aantrekkelijk te maken dat hij de verleiding niet kan weerstaan om mee te gaan.”

Zelfs in een piepklein appartement (en ik weet dit omdat ik in een piepklein huis heb gewoond), kun je creatieve manieren vinden om kleine, comfortabele, en vooral warme schuilplaatsen te maken. Dit is ook een van de vele redenen waarom katten echt een kattenboom nodig hebben.

4. Gebruik kattenklemmen onder het bed

Nu je een medische aandoening hebt uitgesloten en je je kat genoeg schuilplaatsen hebt gegeven, is het tijd om de ruimte onder je bed voorgoed af te sluiten!

Doe-Het-Zelf Oplossingen

Afhankelijk van de koppigheid van je kat en je eigen sluwheid zou je kunnen beginnen met de weg te versperren met dingen die je al bezit of te kijken naar mogelijke oplossingen bij je plaatselijke kringloopwinkel.

 • Als je genoeg oude boeken die praktisch nutteloos zijn, of je hebt een collectie van schoenendozenkun je ze op elkaar stapelen rond je bed.
 • Kartonnen dozen kunnen ook nuttig zijn. Door ze in de juiste hoogte en breedte te knippen kunt u ze rondom de opening plaatsen en ze met stevig dubbelzijdig plakband vastplakken.
 • Plaatsen vellen gekreukeld aluminiumfolie onder het bed kan de schuilplaats minder gewenst maken vanwege het lawaai en het gevoel aan hun pootjes.
 • Hetzelfde geldt voor dubbelzijdige duct tape, maar deze optie kan een beetje lastig zijn omdat je er waarschijnlijk een ton van nodig hebt!
 • Door het samenbinden van pijpisolaties (afhankelijk van de grootte van de opening van uw bed), kunt u een barrière creëren waar uw kat niet doorheen kan. U kunt de pijpisolatie aan de poten van uw bed vastmaken met ritssluitingen!

Ideeën voor bedframe

Als je overweegt om je bedframe te vervangen, overweeg dan om er een te nemen met een stevig platform dat tot aan de vloer reikt! Bedden zonder poten kan van pas komen als u kleine kinderen heeft, kattenspeeltjes zullen hun weg onder uw bed niet meer vinden, en het belangrijkste is dat het u tijd zal besparen van schoonmaken!

Voor degenen onder u die houden van het gevoel van een verhoogd bedframe, kunt u op zoek gaan naar iets dat nog hoger gaat. Bedframes met een hoog bedplatform zijn ideaal voor kattenbezitters omdat je ze daar gemakkelijk kunt zien, en er geen kans is dat ze eronder blijven steken.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat het veel gemakkelijker zal zijn om ze eruit te halen als ze een bezoekje aan de dierenarts moeten brengen, en ook het stofzuigen zal veel gemakkelijker gaan!

De beste kieren dichters voor katten

Als het veranderen van je bed of het bouwen van een blokkeringsoplossing tegen je huidige esthetiek ingaat, zijn hier een paar opties voor een meer discrete look.

Deze blokkering onder het bed is een naadloze optie omdat het gemaakt is van doorzichtig plastic. Ze zijn op maat te maken, dus je kunt ze gemakkelijk op maat snijden voor je bedspleet. Zorg ervoor dat je de vloer schoon en droog maakt voordat je ze opplakt, voor betere resultaten!

Uitverkoop

QIYIHOME 8-Pack Gap Bumper voor onder meubels

QIYIHOME 8-Pack Gap Bumper voor onder meubels

 • Tot 10,5 ft lang om te voorkomen dat er iets onder de bank, bed en andere meubels komt
 • Kan worden ingekort voor een kleinere tussenruimte
 • Installatie duurt enkele seconden,
 • Blijft gemakkelijk op zijn plaats
 • Het slanke ontwerp past onder het meubilair
 • Gemaakt van BPA-vrij veilig PVC
 • De sterke sticker aan de onderkant zorgt voor een perfecte grip op de vloer

Een andere soortgelijke optie die belooft uw huisdieren ervan te weerhouden zich onder het bed te verstoppen, wordt u gebracht door hetzelfde bedrijf, QIYIHOME, maar met een speelser ontwerp.

QIYIHOME Gap Bumper voor Onder Bed

QIYIHOME Gap Bumper voor onder Bed

 • 6 Pack, 80 centimeter lang in totaal, kan blokkeren gat aan beide zijden van het bed
 • Stevig en gemakkelijk te installeren
 • Het strakke witte ontwerp past onder meubels
 • Houdt vuil en stof uit de ophoping
 • Gemaakt van BPA-vrij veilig PVC
 • De sterke sticker aan de onderkant zorgt voor een perfecte grip op de vloer

Mijn laatste en meest favoriete oplossing is een dubbele win optie, omdat je niet alleen voorkomt dat je katten onder het bed kruipen, maar je hebt ook meer opbergruimte!

Uitverkoop

Amazon Basics Onder Bed Opbergers met Rits

Amazon Basics Onder Bed Opbergers met Rits

 • Afmetingen 18 bij 42 bij 6 inch
 • De doorzichtige bovenkant van de opbergzak maakt het gemakkelijk om de inhoud te identificeren
 • De ritssluiting zorgt voor stofvrij opbergen
 • De tas heeft stevige handgrepen aan de zijkant voor gemakkelijk verplaatsen
 • Geschikt voor het opbergen van extra beddengoed, kleding, seizoensgebonden artikelen en meer
 • Opbergzak voor onder het bed (2-pack) om spullen veilig op te bergen en extra kast- en laderuimte vrij te maken

5. Houd uw slaapkamer verboden terrein

Het houden van de slaapkamer als een plaats waar uw kat niet kan binnenkomen is misschien de laatste en beste optie voor sommigen van jullie die er zijn. Dit klinkt misschien schandalig voor degenen onder u die met hun katten slapen, en ik begrijp dat volkomen, maar het is misschien wel de veiligste keuze voor uw kat.

Vooral als uw kat altijd een manier vindt om zich onder uw bed te verstoppen, en bedblokkers van welke soort dan ook werken niet voor u, dan is het trainen van hen tot een nieuwe regel misschien de enige optie. Het kan enige tijd duren voordat uw kat leert dat hij zich niet onder uw bed mag verstoppen, laat staan uw slaapkamer binnenkomen, maar met wat geduld, positieve trainingstechnieken, en nog meer geduld weet ik zeker dat het u zal lukken!

Wat niet te doen!

Zoals ik al vaak heb besproken, zijn er bepaalde manieren waarop we onze katten kunnen benaderen die gunstig kunnen zijn, en er zijn momenten waarop katteneigenaren kunnen vergeten welke kracht positieve bekrachtiging kan hebben op hun kleine pluizenbolletjes! Dierenartsen kunnen niet genoeg benadrukken dat straffen niet werkt bij kattenmaar het zal het alleen maar erger maken.

Dus, als je je kat wilt laten stoppen zich onder het bed te verstoppen, dan moet je zeker niet tegen ze gaan schreeuwen of waterspuitflessen gebruiken om ze daar weg te krijgen. Dit zal alleen maar het idee versterken dat je niet aan de kant van je kat staat, en hun behoefte om zich te verstoppen zal groeien. Het is ook mogelijk dat ze zich begonnen te verstoppen toen u hen probeerde te stoppen met het krabben aan de bank, door negatieve tactieken te gebruiken, of ander “slecht gedrag”.

Als je je kat probeert te trainen, concentreer je dan op het belonen van het gedrag dat jij als gunstig beschouwt, want dat is wat je kat zal motiveren om te veranderen. Dat zal ervoor zorgen dat ze zich veilig voelen bij jou in de buurt en uiteindelijk zal hun behoefte om zich onder het bed te verstoppen of zich in het algemeen te verstoppen afnemen.

Moet ik mijn kat onder het bed laten verstoppen?

Katten verstoppen zich, en als je kat een beetje geschrokken is, is het goed om hem een korte tijd onder het bed te laten liggen. Maar voor sommige katten kan het een gewoonte worden en zelfs als een korte termijn oplossing is het kiezen van die donkere ruimte onder je bed niet altijd veilig.

Zoals we hierboven hebben vermeld, kan uw kat het bed als schuilplaats kiezen vanwege medische of psychologische aandoeningen, in welk geval de dierenarts uw nummer één optie zou moeten zijn, maar als dit niet op u van toepassing is, dan liggen de gevaren in het bed zelf.

De risicofactoren kunnen zijn:

   • Uw kat komt vast te zitten onder het bed als het te laag staat.
   • Uw kat kan zich bezeren als hij zich eruit probeert te wurmen.
   • Afhankelijk van het soort bed dat u bezit, kunnen de metalen poten of het metalen bedframe krassen maken op de rughuid van uw kat.
   • Uw kat zal onder het stof vandaan komen, wat uw allergie en zelfs die van uw kat kan triggeren.
   • Als uw katten onder het bed beginnen te vechten, zal het heel moeilijk zijn om ze uit elkaar te halen!
   • Het is ook mogelijk dat uw kat zal proberen om de matras te gebruiken voor hun kraboefeningen. Op deze manier kunnen ze ook het materiaal scheuren, wat kan leiden tot verwondingen aan de boxsprings.

Kijk maar eens naar dit katje dat er een beetje bezeten uitziet, hoe lang denk je dat dit matras het gaat volhouden?

Hoe lang verstopt een nieuwe kat zich onder het bed?

Het is heel normaal dat de nieuwe kat van uw gezin zich onder het bed verstopt. Het is donker, moeilijk toegankelijk voor mensen en het biedt uw kat meerdere uitkijkpunten. Ik bedoel, als uw kat probeert weg te rennen van u of uw andere kat, welke betere plek is er dan?

Ik begrijp ook dat we allemaal verwachten dat onze katten van ons houden op het moment dat we ze in huis halen, maar de waarheid is dat sommige katten verlegen zijn of vreselijke vorige eigenaren hadden, dus ze hebben geduld en onvoorwaardelijke steun nodig, om uit hun schulp te komen.

Sommige kittens kunnen vol energie en vertrouwen zijn, terwijl anderen snel bang kunnen worden. Je kunt verwachten dat je kat langzaam het huis gaat verkennen door zich stap voor stap, en kamer voor kamer, buiten te wagen, en het kan zelfs gebeuren als je niet thuis bent. Ze zullen zich veilig gaan voelen als ze hun territorium opeisen door hun geursporen achter te laten.

Volgens Dr. Wailani Sung MS, Ph.D., DVM, DACVB “hebben katten ook de neiging om opvallende voorwerpen te kiezen, zoals een hoek die uitsteekt, of dat nu een muur is, de rand van een salontafel of bank, of zelfs de hoek van een boek of doos. Katers knuppelen vaker op voorwerpen dan poezen. Katten hebben ook de neiging om te knotsen over de geursporen die andere katten achterlaten.”

Eén ding is zeker: het gebeurt in hun eigen tijd, die per kat kan verschillen. Als u merkt dat uw pas geadopteerde kitten of kat ongewoon lang onder het bed verblijft, bel dan uw dierenarts. Misschien heeft de kat last van een onderliggende aandoening of pijn. Een kattengedragstherapeut kan u ook helpen om deze nieuwe relatie tot een succes te maken.

Voor degenen onder u die al een kat hebben, is het mogelijk dat ze niet blij zullen zijn met de nieuwe komst. In dit geval zullen beide katten proberen het huis als hun eigen op te eisen en als één kat minder zelfverzekerd is, zal het pesten hen waarschijnlijk in het nauw drijven onder het bed.

Zoals Dr. Horwitz suggereert, “met genoeg verschillende kattenbakken, klimplekken en plekken om zich te verstoppen, zou het voor veel katten mogelijk moeten zijn om zich aan te passen en bij elkaar te blijven.” Natuurlijk ligt het in uw handen om uw bed off-limits te houden als het gaat om verstoppen!

Hoe haal je een kat onder het bed vandaan?

Zoals we inmiddels hebben vastgesteld, kunnen katten hun persoonlijke en legitieme redenen hebben om zich onder het bed te verstoppen. Mijn pluizenbollen rennen er meestal heen om te ontsnappen aan een medische behandeling of een antiparasitaire spot-on drug. Het kost me een tijdje om ze te overtuigen naar buiten te komen, maar in de loop der jaren heb ik een paar methodes gevonden die de klus klaren!

Ten eerste, zorg ervoor dat ze zich daar niet verstoppen omdat ze bang zijn. Als dat het geval is, geef ze dan wat tijd om zelf naar buiten te komen, maar als ze daar te lang vastzitten, is mijn suggestie om iets te vinden waar je katten van houden om ze naar buiten te lokken.

Het gebruik van bezems, of zelfs je eigen hand om je kat met kracht naar buiten te trekken, zal ze hoogstwaarschijnlijk nog meer afschrikken, dus kalm en begripvol blijven zou je prioriteit moeten zijn. Gebruik een zachte en liefdevolle toon als je ze bij hun naam roept, zodat ze zich veilig voelen. Katten die aan de knuffelige kant zijn zullen dit zien als een uitnodiging om geaaid te worden, maar als ze te bang zijn zou een blikje van hun favoriete kattenvoer in plaats daarvan zijn magie moeten doen werken!

Gewoon schud de zak met lekkernijen of open de verpakking en laat de geur en de belofte van een lekkere maaltijd hen uit hun schuilplaats halen. Als je kat liever speelt, friemel dan een kattenspeeltje dicht genoeg zodat ze er bij kunnen. Als ze meer en meer gefocust raken op het spel verplaats het speeltje verder weg van het bed en uiteindelijk uit de slaapkamer.

Laten we niet vergeten dat je kat steeds minder tijd onder het bed zal doorbrengen als je de perfecte omgeving voor ze creëert rondom het huis. Zorg ervoor dat ze meerdere en vooral meer verleidelijke schuilplaatsen hebben, en een zowel positief als stressvrij huis om naar terug te rennen!

Ik weet dat er cruciale momenten zijn waarop u uw kat zo snel mogelijk onder het bed vandaan moet halen. Veel katten zullen bijvoorbeeld proberen te verdwijnen als ze hun reismandje horen rammelen, terwijl u het klaarmaakt voor de dierenarts, maar zelfs als dit het geval is, zal het op de lange duur alleen maar tegen u werken om ze uit hun veilige plekje te laten schrikken.

Tips over waar je een kat kunt laten schuilen

Er zijn meerdere manieren om je kat zich gelukkig te laten voelen, een daarvan zou zijn om ze te voorzien van schuilplaatsen. Ik bedoel, de meesten van ons hebben van tijd tot tijd ook wat tijd voor zichzelf nodig, dus waarom zouden onze katers anders zijn?

Het eerste wat je moet overwegen bij het kiezen van een schuilplaats voor je kat is hoe veilig en gemakkelijk toegankelijk het is. Het is belangrijk dat uw kat gemakkelijk naar binnen en buiten kan, vooral als ze ouder zijn of als ze mobiliteitsproblemen hebben. Een gemakkelijke oplossing kan een kattenhuis zijn dat je in een rustige kamer kunt plaatsen, waar ze niet gestoord zullen worden. Sommige katten vinden het echter juist prettig om een schuilplaats of kattenboom te hebben die zich in een sociaal belangrijke ruimte bevindt, dus zorg ervoor dat u de locatie overweegt die voor uw kat het meest zinvol is.

Sommige kattenouders geven misschien de voorkeur aan kratten, die ze kunnen bedekken met een lichte deken om de illusie van een schuilplaats te creëren. Afhankelijk van de grootte van de krat kunt u veel warme dekens en speelgoed toevoegen en uw kat uw kinderervaringen laten herbeleven!

Als je goed bent in knutselen, kun je ook een DIY kattenhuis maken van kartonnen dozen. En laten we de meest voorkomende optie niet vergeten: de deur van je kast open laten. Zoals altijd, moet je ervoor zorgen dat het een veilig alternatief voor je is en dat de deur te allen tijde open blijft. Ik leg meestal een warme deken over mijn kleren om mijn kat comfortabel en mijn kleren bontvrij te houden!

Tot slot, zorg ervoor dat je kat voldoende verhoogde plekken heeft, aangezien de meeste katten graag verborgen blijven, maar ze waarderen ook een goed zicht op het hele huis. Beschouw uw kat als uw persoonlijke batman!

Afsluitende gedachten

Dus, om samen te vatten wat we hier vandaag allemaal geleerd hebben, hoewel bedspleet blokkers een efficiënte manier zijn om zelfs de kleinste kittens ervan te weerhouden zich onder het bed te verstoppen, is het ook belangrijk om te begrijpen waarom ze zich daar in de eerste plaats moeten verstoppen.

Als kattenouders zijn we vaak geroepen om de behoeften van onze katachtige metgezellen te onderzoeken, om ervoor te zorgen dat ze zich veilig en welkom voelen in ons huis. Dus, voordat je besluit om dat ene veilige plekje weg te halen, zorg er dan voor dat je ze een alternatief biedt!

Vertel ons nu, heb jij suggesties over hoe je kunt voorkomen dat katten onder het bed kruipen? Geef ons jouw unieke kijk op dit onderwerp, want wat voor jou werkte, zou voor meer kattenmensen kunnen werken!