Hoe u uw kat nog meer van u kunt laten houden [8 Ways]

Mijn katten zijn mijn wereld en ik kan me geen leven zonder hen voorstellen, vooral in moeilijke tijden. Je kunt je waarschijnlijk verhouden tot het gevoel van onvoorwaardelijke liefde voor je kat en het verlangen om hem of haar te smoren in knuffels en kussen, maar het kan moeilijk zijn om te zeggen of die liefde al dan niet wordt teruggegeven.Dus hoe kun je ervoor zorgen dat een kat je leuk vindt?

In dit artikel zullen we onderzoeken hoe onze katten ons en ons huis waarnemen, en hoe ze toewijding tonen. Wij helpen u om de relatie tussen mens en kat te maximaliseren en helpen uw kat nog meer van u te laten houden.

Voor degenen die niet veel tijd in de buurt van katten hebben doorgebracht of zichzelf als ‘hondenmensen’ beschouwen, zullen deze tips helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen en je onschatbare kennis over katten leren.

Hoe krijg je een kat zover dat hij van je houdt?

De meeste mensen denken dat katten mysterieus en complex zijn, maar als je ze eenmaal waardeert en hun vertrouwen wint, zullen ze voor altijd aan je toegewijd zijn. Sommigen zullen je zelfs eindeloos door het huis volgen, terwijl anderen je ‘geschenken’ kunnen brengen en je overladen met kattenknuffels.

Hier zijn een paar manieren om een kat van je te laten houden.

#1 Inspireer positieve en zorgzame mens-kat interacties.

Hoe maak je een kat die van je kat houdt op schoot

Katten moeten zich veilig en ongedwongen voelen. Laat je kat genegenheid geven en ontvangen op zijn of haar eigen voorwaarden.

Is het je opgevallen dat mensen die een hekel hebben aan of allergisch zijn voor katten vaak degenen zijn tot wie katten zich het meest aangetrokken voelen? Het is gewoon omdat ze geen bedreiging lijken.

Katten zijn solitaire wezens die graag de controle hebben. Overweeg de “minder is meer” -benadering, waardoor hij of zij de leiding kan nemen over sociale interacties met u en familieleden.

Zorg voor positieve, consistente, en voorspelbare sociale interactie tussen mens en kat te allen tijde.

Blijf kalm en zelfverzekerd, vermijd plotselinge bewegingen en vermijd agressief gedrag.

Onze katachtige metgezellen kunnen angst of frustratie voelen en kunnen rennen en zich verstoppen als ze zich geïntimideerd voelen. Volg of haal ze niet uit hun schuilplaats. Respecteer hun privacy.

  • Vermijd staren naar de ogen van uw kat en recht op hem of haar afkomen. Knipper in plaats daarvan langzaam en wacht tot hij of zij terug knippert en je benadert.
  • Wanneer begroet, ga naar het niveau van een kat, bied zachtjes een ontspannen vinger aan om te snuffelen en laat de kat zijn hoofd naar je toe duwen. Deze actie bootst bekende katten na die zich bezighouden met neus-tot-neus snuffelen.
  • Tijdens het hanteren, vermijd leunen of zoveel mogelijk over uw kat heen reiken, gebruik de zijwaartse benadering en wend uw blik af (ontwijkt dat de kat zich bedreigd voelt). Katten geven over het algemeen de voorkeur aan een lage intensiteit en een hoogfrequente behandeling. Respecteer hun wensen en lichaamstaal.
  • Als uw kat aarzelt om naar u toe te komen, gooi voorzichtig een traktatie in de buurt om hen te helpen uw aanwezigheid te associëren met een positieve interactie.

#2 Stimuleer expressie van natuurlijk roofzuchtig gedrag.

Hoe maak je een kat liefde voor je spelen

Deelnemen aan roofzuchtig spel kan helpen om een gezonde relatie op te bouwen.

Inspireer uw kat om te oefenen en zijn normale roofzuchtige gedrag (stalken, springen, vangen, belonen) te uiten met behulp van spel. Probeer bewegingssensor en interactief speelgoed, Nina Ottosson Treat Puzzel Spelletjes, snuifmatten, Da Purr Peller, fantasierijke verticale torens en kartonnen kastelen.

Stimuleer foerageren door voedsel op verschillende plekken te verbergen. Het is natuurlijker voor katten om kleine maaltijden van meerdere locaties op te ruimen en te eten, wat mentale en fysieke stimulatie bevordert.

Van nature hebben katten de neiging om territoria te verkennen, te foerageren, te klimmen, te jagen en te patrouilleren. Omheinde katvriendelijke tuinen, harnas- en riemwandelingen en draagbare behuizingen zijn allemaal omgevingen die geschikt zijn voor dergelijk gedrag.

De meeste katten hebben de neiging om grenzeloze ruimtes te vermijden, waardoor ze zich zichtbaar en kwetsbaar kunnen voelen. Zelfverzekerde, avontuurlijke katten kunnen echter genieten van wandeltochten in de buitenlucht.

Lees ook: De 10 beste kattenvertragers &puzzelvoeders

#3 Leer een nieuwe truc.

Uw individuele kat kan worden getraind om veel trucs uit te voeren die angst, angst en frustratie kunnen helpen verminderen. Training versterkt ook de band tussen mens en dier. In tegenstelling tot honden zullen katten niet vriendelijk zijn voor dwang of aaien als beloning. Sommige katten zijn voedselgedreven of speelgoedgemotiveerd en kunnen clicker- of target-getraind zijn.

Lees ook: 5 eenvoudige trucs om je kat te leren

Zodra je erachter komt dat hun meest wenselijke traktatie of stimulans, begin met korte sessies van een paar minuten per dag. Recent onderzoek suggereert dat het onderwijzen van katten eenvoudige taken zoals het geven van een poot, zitten of high-five een effectieve manier kan zijn om frustratie in opvanghuizen en binnenkatten te verminderen.

#4 Hoed je voor antropomorfisme

kat interactie met mens

Wanneer u werkt aan het verdiepen van uw band met uw kat, is het belangrijk om hun behoeften in gedachten te houden en niet te antropomorfiseren.

Leer zoveel mogelijk over katachtigen en wat hun gedrag motiveert.

‘Moeder’ maar verstik je kat niet met emoties en benaderbaarheid, vermijd het oppakken tenzij dat nodig is.

Geef uw kat de flexibiliteit om een gevoel van controle te behouden tijdens sociaal contact. Optie om een interactie te starten en te vertrekken wanneer gewenst.

Moggies houden ervan om zich te verstoppen en ononderbroken te slapen, respecteren hun behoefte aan ruimte en sereniteit – neem het niet persoonlijk op omdat ze liever alleen zijn.

#5 Verbeter de omgeving van uw kat!

Het verrijken van de omgeving van uw kat kan hen helpen zich meer verbonden te voelen met u. Naast verrijking binnenshuis kan dit inhouden dat u uw kat aan de lijn naar buiten brengt of in een veilig verblijf naar buiten laat.

Het verbeteren van de omgeving van uw huisdier betekent dat u hen niet alleen een veilig huis biedt dat aan hun specifieke behoeften voldoet, maar ook een ‘natuurlijke’ omgeving die hun individuele en instinctieve behoeften bevredigt.

Katten houden van driedimensionaal leven. Hoogte is niet alleen aangenaam, een vorm van oefening, maar ook noodzakelijk als beveiligingsplatform en verberging voor roofdieren.

Lees ook: Hoe maak je een kat in 3 eenvoudige stappen van je?

Aromatische stimulatie met geursporen bestaande uit tuinbladeren en kruiden zoals kattenmunt of kattenkruid kan voor uw kat binnenshuis of verborgen in dozen worden vastgesteld.

Een recente studeren concludeerde dat kattenverblijven een praktische oplossing bieden voor binnen- en loslopende katten, dat het de vereiste van zwerven wegneemt en verband houdt met positieve veranderingen in de kwaliteit van leven van de kat en de veiligheidsproblemen van de eigenaar.

#6 Inspireer dagelijks een consistente band tussen mens en kat

Tijd doorbrengen met je kat op een soort-geschikte manier zal helpen om de liefde en band tussen jullie tweeën te versterken.

Een positieve kat-mens relatie is nuttig voor beide soorten, het versterkt de liefde en band die we voor elkaar delen. Onderzoek toont aan dat eigenaren van gezelschapsdieren die een sterkere band met hun huisdier hebben, vaker de dierenarts bezoeken, eerder preventieve zorg bieden en eerder proberen wat de dierenarts aanbeveelt (Lue et al 2008).

Het enige dat u hoeft te doen, is voorspelbaarheid behouden samen met routine om stress te minimaliseren, wat hun algehele gezondheid en welzijn helpt.

Laat ze de leiding nemen over sociale interacties, mogelijkheden bieden om te spelen (wat uiteindelijk jachtgedrag is) en de behoeften van uw kat herkennen. Geef ze ruim de tijd om zich bewust te worden van nieuwe situaties, plaatsen, kinderen en andere mensen.

#7 Introduceer nieuwigheidsobjecten en ontmoetingen

hoe je ervoor kunt zorgen dat je kat van je houdt

Hoewel het belangrijk is om een stabiele omgeving voor uw kat te behouden, helpt het introduceren van nieuwe geuren en andere zintuiglijke ervaringen om hun leven te verrijken.

Katten zijn exploratieve dieren; ze gebruiken hun reukvermogen in veel gedragingen. Ze zullen anders reageren op dezelfde geur wanneer ze op verschillende momenten worden gedetecteerd. Vandaar dat katten plezier beleven aan de introductie van nieuw voedsel, items en ontmoetingen op regelmatige basis.

Begeleide olfactorische verrijkingsactiviteiten met behulp van kruiden en / of zilverrank, geurstokjes bestaande uit PVC-pijp geparfumeerd met lavendel of kamille, vers grasmaaisel en valeriaan kunnen worden toegevoegd.

Experimenteer met vers voedsel zoals meloen, watermeloen, spinazie, sla, kool en rauw vlees (die nat/ droog voedsel krijgen).

Lees ook: Welke vruchten kunnen katten eten?

Proef plantmateriaal zoals boomtakken, hooi, stro en neem binnenkatten mee op leiband- of kinderwagenwandelingen (eenmaal volledig ongevoelig voor apparatuur).

#8 Neem deel aan dagelijks interactief spelen

twee oranje kittens spelen

Door regelmatig interactief met je kat te spelen, blijf je hem stimuleren, kalm en gelukkig.

Interactieve speeltijd bootst roofzuchtig gedrag na en moet deel uitmaken van je normale routine. Spelen stimuleert lichaamsbeweging, vermindert verveling, helpt bij het handhaven van een regelmatig gewicht, voorkomt gedragsproblemen en is vooral belangrijk voor binnenkatten.

Wees niet ontmoedigd als uw kat geen schootkat is.

Veel langharige rassen en bepaalde halflange hlucht katachtigen raken oververhit als ze op onze schoot zitten. In plaats van verdrietig te zijn dat je kat niet op je schoot zit, voel je je gecomplimenteerd als hij of zij de bank met je deelt.

Behandel negatieve reacties door te kijken naar vroege waarschuwingssignalen van lichaamstaal, agressieve geluiden en weggaan zal helpen vertrouwen op te bouwen en een positieve relatie te ontwikkelen.

Conclusie

Naarmate de relatie tussen mens en kat evolueert, wordt het leven moeilijker en raken mensen meer geïsoleerd, wenden we ons tot onze katten voor comfort en kan de band ingewikkelder worden. Het is belangrijk om onze katten niet te belasten met onze emoties en ze katten te laten zijn.

Elke kat en zijn eigenaar cultiveren een onderscheidende taal en verbinding die ze allebei begrijpen, maar niet door anderen worden gedeeld.

Door de voorkeuren en antipathieën van onze individuele katten te leren kennen en hen vervolgens de kwaliteit en kwantiteit van de interactie te laten bepalen, kan de sleutel zijn om de relatie perfect te krijgen.

Veelgestelde vragen

Hoe hecht je je aan je kat?

Leer zoveel mogelijk over katten als soort, observeer hun lichaamstaal en gedrag en interpreteer het vervolgens op basis van het katachtige perspectief.

Socialisatietijd en fysiek contact door spel en beweging verhoogt de band tussen mens en dier.

Bied je kat verstopruimte en voedselbeloningen aan. Stimuleer te allen tijde positief gedrag.

Zorg ervoor dat er voldoende middelen in uw huis zijn in voldoende hoeveelheden en op verschillende locaties zijn geplaatst. Katten die genieten van regelmatig, langzaam, zacht borstelen en contact kunnen genieten van massage. Masseer de vacht door deze langs de vezels van het haar te strelen. Massage versterkt het immuunsysteem, verlicht stress, geeft de psychologische voordelen van aanraking door aan uw kat, verbetert het emotionele welzijn en overuren kunnen leiden tot vermindering van spierpijn, pijn en het vergroten van uw vriendschap.

Koester de behoefte van uw kat om vertrouwd te raken met nieuwe plaatsen, situaties en mensen op hun voorwaarden en op hun eigen tijd.

Voelen katten liefde als je ze kust?

Katten zijn emotioneel gevoelig; ze voelen plezier, angst en frustratie zoals mensen. Hoogstwaarschijnlijk voelen ze liefde door aanraking en tolereren ze over het algemeen zoenen op hun hoofd, maar zullen ze het niet leuk vinden om op de mond te worden gekust. Katten besnuffelen, raken en verzorgen elkaar, maar niet in de traditionele menselijke zin.

Veel katten likken hun eigenaren regelmatig en volgens wetenschappers is de waarschijnlijke verklaring dat de kat iets probeert over te brengen aan zijn eigenaar over hun relatie (hoogstwaarschijnlijk genegenheid).

Zoenen is een menselijke manier om genegenheid te tonen. Het is essentieel dat we niet antropomorfiseren door menselijke eigenschappen en emoties toe te schrijven aan onze katten – leren om anders van onze kat te houden is net zo lonend!

Bronnen weergeven

Bradshaw, J. (2013, 14 september). Meer dan een katachtige. (N. Wetenschapper, Samensteller) TKO Geraadpleegd op 27 mei 2020

Care, I. C. (2019, februari). Kat vriendelijke tuinen. (I. C. Care, Samensteller) TKO Geraadpleegd op 28 mei 2020

Hallen, V. (2012). Katten en mensen – De relatie goed krijgen. TKO Geraadpleegd op 26 mei 2020