Hoe u kunt zien of uw kat een ragamuffin is

De Ragamuffin heeft niet alleen een memorabele naam. Het zijn overal unieke katten – in feite zou je kunnen zeggen dat ze zijn gemaakt om de katten schattigheidsindex te maximaliseren. Ragamuffins worden vaak aangezien voor hun buurman, de Ragdoll kat. Hoewel Ragamuffins een deel van hun erfgoed te danken hebben aan de Ragdoll, zijn ze nog steeds hun eigen ras.

Je Ragamuffin zal een specifieke look hebben, maar je herkent hem in eerste instantie misschien niet vanwege hun gelijkenis met de Ragdoll. Deze twee rassen lijken in veel opzichten op elkaar. Met vergelijkbare jassen, uiterlijkheden en houdingen zijn er enkele dingen die een Ragamuffin is die een Ragdoll niet is. Bepalen of uw kat een Ragamuffin is, komt neer op een paar belangrijke eigenschappen.

bruine en witte Ragamuffin kat

Wat is een Ragamuffin?

Een Ragamuffin is een prachtige kat waar je het geluk mee zou hebben om tijd mee door te brengen. Ze zijn een combinatie van Ragdolls, Himalaya, Perzen, en andere binnenlandse langharen. Dus ja, het Ragamuffin-ras is een zeer opzettelijke creatie. De fokkers van de Ragamuffin wilden de Ragdoll uitbreiden.

Ragamuffins delen nog steeds veel eigenschappen met de Ragdoll-kat. Het meest bekend is dat dit hun iconische floppiness omvat: wanneer je ze vasthoudt, lijken ze op dezelfde manier te floppen als een lappenpop. Het zijn grote katten met lange lichamen die je zullen verrassen (en verrukken).

Het uiterlijk van een Ragamuffin

De Ragamuffin is een groot kattenras dat nog groter lijkt dan ze in werkelijkheid zijn, dankzij hun lange vachten en lange lichamen. Het zijn solide katten, soms met een gewicht tot 20 pond. Hun vachten zijn dik en voelen dicht aan als je je vingers door de floof laat lopen.

Ragamuffin-kittens worden helemaal wit geboren. Naarmate ze ouder worden, groeien ze in hun vachtkleur en -patroon. Als je er een adopteert als kitten, is het leuk om een gok te nemen naar hoe je Ragamuffin er uiteindelijk uit zou kunnen zien!

Ragamuffins hebben een tijdje nodig om volledig te rijpen, wat betekent dat ze enkele jaren groeien. Het kan meer dan 5 jaar duren voordat een Ragamuffin zijn volledige grootte bereikt.

Je weet misschien niet hoe ze er een paar jaar uit zullen zien, maar je zult genieten van die steeds veranderende dagen als ze komen. Tegen die tijd zul je zoveel van die knuffelbare reus houden dat hun grootte en kleur je niet eens zullen faseren.

zwart-witte Ragamuffin kat

Wat is de geschiedenis van de Ragamuffin?

De Ragamuffin is een opzettelijk ras dat is ontstaan door selectief fokken.

Ragdoll-katten zijn een zeer populair ras, maar hun rasrichtlijnen zijn strikt. Er zijn zeer specifieke eisen waaraan moet worden voldaan om een kat als Ragdoll te kunnen beschouwen. Dit betekende dat katten die geen exacte eigenschappen vertoonden, maar toch van Ragdolls kwamen, buiten het ras werden gelaten.

Fokkers die van de Ragdoll hielden, maar meer geaccepteerde kleuren en patronen wilden zien, gingen op reis om een ras te creëren dat op de Ragdoll zou kunnen lijken, maar met meer variatie. Zo werd de Ragdoll gefokt met andere langharige kattenrassen zoals de Himalaya, Perzisch en meer.

Katten die uit deze nesten kwamen, werden toegelaten tot het Ras Ragamuffin. Oorspronkelijk kwam de naam van het ras tot stand als een soort grap. Uiteindelijk bleef Ragamuffin hangen als de officiële naam. Dus als je dacht dat Ragamuffin klonk als een bijnaam voor een kat, heb je het niet mis.

Hoe is de persoonlijkheid van de Ragamuffin?

De Ragamuffin is een kat die bijzonder vriendelijk en liefdevol is. Het zijn aanhankelijke katten die in je armen, op je schoot en aan je zijde willen zijn – waar je ze ook hebt. Ze zijn mensgericht en houden van een goede knuffelsessie.

Ze zullen opwarmen voor nieuwe mensen en andere leden van je familie, en niet echt één persoon vinden om zich aan te hechten. Als iemand je Ragamuffin-aandacht geeft, zullen ze het graag nemen (of eisen).

Ze zijn zachtaardig en ontspannen maar hebben veel baat bij dagelijkse mentale stimulatie. Ze houden ook van een goed spel of het leren van een nieuwe truc, die hun geest behendig houdt en hun lichaam bezig houdt.

Bovendien zijn Ragamuffins fantastische metgezellen voor andere huisdieren omdat ze zo tolerant zijn. Ze kunnen goed overweg met katten, honden en andere dieren. Om niemand uit te sluiten, deze katten houden ook van kleine kinderen en allerlei soorten mensen.

Als je een kat wilt die na een lange dag aandacht aan je besteedt in de vorm van knuffelen, is de Ragamuffin een mooie keuze.

Ragamuffin kat

Dus, hoe weet je of je kat een Ragamuffin is?

Omdat de Ragamuffin zo lijkt op de Ragdoll kat, kan het lastig zijn om maak onderscheid tussen de twee. Vachtpatroon, kleur en ogen zijn de belangrijkste verschillen tussen een Ragamuffin-kat en een Ragdoll-kat.

Hun gedrag lijkt erg op elkaar – beide zijn vriendelijk en aanpasbaar. Ragamuffins zijn vooral bekend als geweldig met kinderen vanwege hun zachte aard.

Vachtpatronen

Het belangrijkste verschil tussen een Ragamuffin en een Ragdoll’s vacht is het aantal variaties dat kattenassociaties toestaan. Bijna elke variatie van het vachtpatroon zou als een Ragamuffin worden beschouwd. Ragamuffins kunnen Tabby, Vos, Calico, effen kleuring, smoking (of bicolor), en zelfs gearceerd of rokerig.

Aan de andere kant komen Ragdolls meestal alleen in een puntig jas. Deze punten zullen aanzienlijk donkerder zijn dan de basis van hun lichaam.

Interessant is dat de vacht van de Ragamuffin niet zo snel mat als die van een Ragdoll, maar het bijhouden van verzorging is essentieel. Voor een Ragamuffin of een Ragdoll helpt het ook om een schone kattenbakruimte te bieden. Lang haar kan de kattenbakvulling binnenslepen als ze hun plek vinden, maar het is minder een puinhoop wanneer de kattenbak voor je opruimt.

Een zelfreinigende kattenbak als Nest-Robot maakt het gemakkelijker om de vacht van je Ragamuffin schoon te houden (en gemakkelijker om je kattenbak schoon te maken, zonder dat er geschept hoeft te worden – een win-win).

Oogkleur en -vorm

Een ander verschil tussen de rassen Ragamuffin en Ragdoll zijn hun ogen. Beide katten hebben grote ogen die vaak breed en alert zijn, maar de vorm is iets anders. Ragamuffin-katten hebben zeer ronde en walnootvormige ogen, terwijl Ragdoll-katten meer een ovale vorm vertonen.

Ragamuffins hebben een iets veelzijdigere oogkleurvariatie. Ze kunnen elke oogkleur hebben, een luxe die de Ragdoll niet wordt gegund. Ragdoll-katten moeten blauwe ogen hebben en als ze dat niet doen, is het waarschijnlijk dat je in de ogen van een Ragamuffin kijkt.

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om te bepalen of uw kat een Ragamuffin is, omdat hun oogkleur moeilijk verkeerd in te schatten is. Voeg dat toe aan het feit of ze al dan niet puntig zijn, en je zult waarschijnlijk zelf een gok kunnen maken.

Een kat van vele kleuren

Als je probeert te zien of een kat een Ragamuffin of een Ragdoll is, kun je deze twee uitspraken volgen om je een beter idee te geven van met welk ras je te maken hebt:

  1. Een Ragamuffin kan elke kleur of vachtpatroon hebben, maar dan puntig. Ze kunnen elke oogkleur hebben.
  2. Een Ragdoll kat is een puntig ras met blauwe ogen. De meeste variaties daarvan worden niet als Ragdolls beschouwd.

Zorg voor een Ragamuffin

Met een Ragamuffin krijg je zoveel uitstekende kattenkenmerken dat je zeker verliefd zult worden. Het zijn aanhankelijke en zachtaardige katten die vaak worden vergeleken met honden vanwege hun vriendelijke en mensgerichte gedrag.

Deze katten kunnen een beetje lui, dus het is van vitaal belang om ze te betrekken bij het spelen wanneer je maar kunt. Ze willen misschien niet de hele tijd sporten, maar ze zullen blij zijn als je ze een traktatie geeft voor goed gedrag. Deze katten houden er echt van om te behagen – door ze spelletjes te geven om te spelen, zal dit goede gedrag worden afgedwongen.

Een Ragamuffin kan een heel gelukkig leven leiden zolang je hun verzorgingsbehoeften bijhoudt, ze voedt met voedingsmaaltijden en ze veel liefde geeft. (En natuurlijk zijn regelmatige dierenartsbezoeken een must.) Je zult nooit meer een ander ras willen adopteren!