Hoe lang mag een kat in een auto zitten?

Veel kattenouders vrezen het moment dat ze moeten reizen met hun katachtige metgezel, en hoe langer de road trip hoe enger het kan lijken.

En zelfs als je niet kunt relateren aan deze ervaring, de waarheid is dat het niet uitmaakt hoe vredig je kat is tijdens een autorit, ze hebben allemaal hun grenzen.

Dus, hoe lang kan een kat in een auto rijden?

U moet rekening houden met de persoonlijkheid, de gezondheid en de leeftijd van uw kat. De meeste katten kunnen lange uren in hun reismandje zitten, zolang u elke 2-3 uur pauzeert om ze water en voer te geven en de kattenbak te kunnen gebruiken.

Alle katten zijn natuurlijk anders, en veel factoren kunnen een lange autorit verdraaglijk maken, zelfs als die de hele dag duurt.

Dus, laten we eens kijken hoe katten omgaan met lange autoritten.

Hoe lang kan een kat in een auto zitten?

Het is duidelijk dat de meeste katten het veel comfortabeler vinden om thuis te blijven, maar als ze een lange reis zouden moeten maken, ben ik er vrij zeker van dat de auto hun eerste keuze van vervoer zou zijn.

In tegenstelling tot vliegtuigen, treinen of boten, zijn er bij auto’s meestal geen andere mensen betrokken, vooral geen vreemden. In plaats daarvan zit uw kat vast in zijn reismandje in een gesloten omgeving waar hij omringd is door uw geur en uw aanwezigheid.

Het geluid en de geuren van de buitenwereld zijn ook minder intens, vooral met de auto deuren en ramen gesloten. Dit gezegd zijnde, zal een rijdend voertuig nog steeds een stressvolle omgeving zijn, en dat kan de tolerantie van uw kat beïnvloeden.

In theorie, zolang uw kat in zijn basisbehoeften wordt voorzien, zoals water, voedsel en kattenbak, kan hij voor een langere periode reizen.

Natuurlijk wil niemand in een klein reismandje gepropt worden, zeker katten niet die als territoriale dieren worden beschouwd, maar helaas, als je vele kilometers moet reizen tot je op je bestemming bent, dan zijn er niet veel opties.

Maar het goede aan het reizen per auto met je katachtige metgezel is het feit dat je lange reizen draaglijker kunt maken. Ten eerste heb je de vrijheid om te stoppen waar en wanneer je moet bij voorkeur elke 2-3 uur zoals de AVMA suggereert.

U kunt een pauze nemen door op een rustige plek te parkeren en de extra lawaaierige motor te verminderen door hem uit te zetten. Als je er zeker van bent dat de deuren goed vastzitten, kun je je kat uit de reismand halen, zodat hij zich kan uitstrekken, eten en water drinken.

Je kunt ook een paar minuten de tijd nemen om je kat te aaien en hem te helpen kalmeren. Afhankelijk van hoe lang de reis gaat duren, kun je ze ook wat tijd geven om de kattenbak te gebruiken.

Zodra je het gevoel hebt dat het katje ontspannen is, kun je ze terug in de reismand plaatsen, de sloten vastzetten en verder gaan met je reis.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke kat anders zal reageren op road trips, maar het is ook begrijpelijk dat kattenouders soms geen andere keuze hebben dan hun kat mee te nemen op een lange autorit, hetzij omdat ze verhuizen van de ene staat of land naar de andere.

Voor sommige mensen die in een afgelegen gebied wonen, kan een vier of zes uur durende reis een eenvoudig dierenartsbezoek zijn.

Wat de reden ook is, katten zijn aanpasbare wezens, en ze kunnen een lange reis doorkomen als je ervoor zorgt dat ze een comfortabel en bij voorkeur groot reismandje hebben, en dat in hun basisbehoeften wordt voorzien.

Hoe lang kan een kat in een reismandje blijven?

Het is niet ongebruikelijk voor katten om het grootste deel van hun dag door te brengen in één kamer of zelfs hun favoriete plek in die kamer, dus je zou kunnen denken dat het niet zo verschillend is van een reismandje. Maar er is wel degelijk een verschil, want als het op reismandjes aankomt, is het niet de keuze van uw kat om een hele dag in een auto door te brengen, opgesloten in een kleine ruimte.

Zelfs als ze de neiging hebben om in één gebied van uw huis te blijven, hebben ze nog steeds de vrijheid om te zwerven, ze kunnen eten wanneer ze willen, water drinken en naar de badkamer gaan.

Natuurlijk, tijdens het rijden in een auto moet je je kat in hun reismandje houden, maar tijdens lange reizen, kunnen sommigen van jullie misschien een stop maken bij een hotel tijdens de nacht of een pauze nemen om je kat veilig uit het reismandje te laten om zich uit te strekken in je beveiligde auto.

Maar wat als er geen mogelijkheid is voor een hotelstop, of als je kat weigert zijn reismandje te verlaten terwijl jij nog in de auto zit?

Voor sommige kattenouders is er geen andere keuze dan hun kat voor een langere periode in een reismandje te houden, totdat ze hun eindlocatie bereiken.

De beste manier om het verblijf van uw kat in een reismandje verdraaglijker te maken, vooral gedurende een langere tijd, is door een groot formaat reismandje of krat te kiezen dat voldoende ruimte heeft om aan deze basisbehoeften te voldoen.

Als je ook de tijd hebt genomen om ze te trainen om hun reismandje te zien als een verlengstuk van hun territorium en een veilige ruimte, dan zou je kat er zelfs tijdens een mogelijke rit van 10 uur of langer in kunnen blijven zitten.

Er zijn immers veel mensen die internationaal moeten vliegen en die reizen kunnen meer dan 10 uur duren, en meestal moet je een paar uur voor je vlucht op het vliegveld zijn.

Hoe lang kan een kat zonder kattenbak?

Een van de belangrijkste dingen die kunnen bepalen hoe lang een kat in zijn reismandje kan blijven, is de beschikbaarheid van de kattenbak. In tegenstelling tot honden, gebruiken onze kittens hun toilet wanneer zij dat willen, en dit maakt het moeilijk voor kattenouders om te weten wanneer dat is.

Daarom moet je inzicht hebben in hoe de blaas- en stoelgang van je kat werkt.

Op die manier kun je eventuele toiletongelukjes voorkomen, maar heb je ook een idee van hoe lang het veilig voor ze is om zonder kattenbak te gaan.

Volgens Petmd “zullen de meeste katten ongeveer elke 24-36 uur poepen,” en volgens DVM360, “produceerden gezonde volwassen katten gemiddeld 28 ml/kg urine elke 24 uur.”

Dit kan natuurlijk enigszins variëren van kat tot kat en kan worden bepaald door verschillende factoren. Preventive Vet legt uit dat kittens meestal vaker de kattenbak gebruiken dan volwassen katten, maar dit heeft ook te maken met hoeveel voedsel en water je kat heeft genuttigd voor en tijdens de autorit.

Bepaalde medische aandoeningen zoals onder andere inflammatoire darmziekten, hyperthyreoïdie en chronische nieraandoeningen kunnen ook van invloed zijn op het kattenbakbezoek van je kat. Als je kat bepaalde medicijnen gebruikt, kan het ook zijn dat hij vaker of juist niet moet poepen of plassen.

Afhankelijk van de grootte van je kat kan de hoeveelheid poep of plas ook variëren, en aangezien ze niet beide taken tegelijk doen betekent dit dat je niet kunt hopen dat ze hun kattenbakbehoefte een dag lang inhouden omdat het ons uitkomt.

Zelfs als uw kat misschien in staat is om hun poep en plas op te houden betekent dit niet dat ze dat ook moeten doen, vooral omdat u de mogelijkheid heeft om een draagbare kattenbak te gebruiken als u met de auto reist.

Het is ook een vraag die alleen uw dierenarts kan beantwoorden, omdat zij het gewicht van uw kat kennen, hun leeftijd, hun medische geschiedenis, en wat over het algemeen veilig is voor een kat.

Het is mogelijk dat zelfs wanneer de optie wordt voorgelegd uw kat te gestrest is om de kattenbak te gebruiken, daarom zou een overnachting in een hotelkamer een optie moeten zijn als u twee dagen op reis bent.

U zult ook het gebruik van de kattenbak door uw kat in de gaten moeten houden als u uw bestemming heeft bereikt, sommigen zullen uiteindelijk meerdere keren gaan terwijl anderen meer tijd nodig hebben om te ontstressen voordat ze het weer gaan gebruiken.

Maar als ze eenmaal gewend zijn aan de nieuwe ruimte, zouden ze in staat moeten zijn om naar het toilet te gaan. Als je merkt dat je kat niet naar het toilet gaat, kan het zijn dat hij verstopt is, vooral als hij tijdens de reis niet genoeg water heeft gedronken.

Kun je je kat een nacht in een reismandje laten?

Je kat ’s nachts in een reismandje laten zitten is niet per se aan te raden, tenzij het je enige optie is.

Aangezien katten crepusculaire dieren zijn, kunnen sommigen zich gaan vervelen door hun actieve uren opgesloten in een reismandje door te moeten brengen. Anderen zullen misschien gewoon de hele nacht in hun reismandje of bench slapen.

Hoe dan ook, je moet ervoor zorgen dat je kat beschikbaar voedsel, water, en een kattenbak in hun drager heeft of dat ze toegang hebben tot deze dingen tijdens uw nachtelijke pauzes.

Zijn lange autoritten slecht voor katten?

Autoreizen zijn niet per se slecht of goed voor je kat, maar het is wel iets waar wij baasjes doorheen moeten. Er zijn echter bepaalde dingen die een lange autorit verdraaglijk of een complete nachtmerrie kunnen maken.

De meeste katten houden niet van verandering, dus in een reismandje zitten in een rijdend voertuig is zeker een grote verandering ten opzichte van hun meestal gezellige omgeving. Maar katten hebben verschillende persoonlijkheden, terwijl sommige katten de hele rit ineengedoken in de hoek van hun reismandje zullen zitten, zullen andere, meer nieuwsgierige katten proberen de buitenwereld te bekijken door de gazen ramen van hun bench of reismandje.

De duur van de autorit kan ook bepalen hoe uw kat zich lichamelijk en geestelijk zal voelen. Als ze eten, water en een kattenbak hebben, en genoeg ruimte in hun reismand om zich uit te rekken en rechtop te staan, dan kan een langere reis met de nodige pauzes verdraaglijk zijn.

De kattenouders die de tijd nemen om hun katten te laten wennen aan hun reismandje en auto, zullen meestal betere resultaten boeken, en hun katten zullen hoogstwaarschijnlijk een langere reis verdragen.

Als je niet de tijd neemt voor korte stops kan je katachtige metgezel zich uiteindelijk verlaten en bang gaan voelen. Mijn katten slapen meestal tijdens autoritten, maar ze beginnen te klagen als ik niet tegen ze praat.

Je moet er ook voor zorgen dat de temperatuur in je auto katvriendelijk is, want oververhitting kan uitdroging veroorzaken, wat ook invloed kan hebben op hun kattenbakgebruik, tijdens en na de reis. Als uw kat de kattenbak niet heeft gebruikt tijdens een lange rit, dan kan het ophouden van hun plas of poep een gezondheidsprobleem veroorzaken zoals een verstopte blaas, of een aandoening aan de urinewegen.

Daarom is het belangrijk om de kattenbakbezoeken van je kat in de gaten te houden nadat je op je bestemming bent aangekomen. Als je merkt dat ze moeite doen om te poepen of te plassen, dan moet je contact opnemen met je dierenarts om er zeker van te zijn dat ze niet lijden aan een medische aandoening.

Langere ritten zijn niet gemakkelijk, maar ze hoeven niet slecht te zijn!

Kunnen katten wagenziek worden?

Of het nu vliegen is of reizen per kat, onze katten kunnen last hebben van bewegingsziekte.

Volgens T. Mark Neer, DVM, “is de hoofdoorzaak van bewegingsziekte een probleem in het binnenoor, dat verbindingen heeft met de hersenstam. Angst voor het voertuig kan een bijdragende factor zijn bij katten, en de verschijnselen kunnen zelfs optreden in een voertuig dat niet beweegt.

Naast braken en diarree, stelt Tammy Hunter, DVM, dat andere tekenen van reisziekte bij katten overmatig vocaliseren, ijsberen en rusteloosheid zijn, maar sommige katten kunnen hun ongemak uiten door stil en inactief te zijn. U kunt ook merken dat ze hun lippen aflikken en zelfs kwijlen. Natuurlijk

Meestal kunnen katten wagenziek worden als ze niet gewend zijn geweest aan reizen of als ze maar één of twee reizen per jaar maken. Aangezien reisziekte bij onze kitties meestal wordt veroorzaakt door stress, is de beste manier om hen te helpen zich beter te voelen tijdens het rijden, door hen te helpen deze angst te overwinnen.

Dit betekent tijd besteden aan het trainen van je kat om het reismandje te associëren met iets positiefs, door traktaties aan te bieden, en het te veranderen in een uitbreiding van hun territorium als ze thuis zijn.

Tammy Hunter stelt ook voor om 12 uur voor de reis geen eten te geven om misselijkheid te verminderen, terwijl je ze tijdens de hele rit gehydrateerd houdt. Natuurlijk is het altijd het beste om uw dierenarts te raadplegen voor advies of eventuele medicatie vóór de reis.

Hoe kun je je kat rustig houden tijdens een lange afstandsrit in de auto?

Zoals we al hebben vastgesteld is het belangrijk om het reizen aangenaam te maken voor je kat, vooral als het een lange reis wordt.

Dus, laten we eens kijken hoe je dat kunt bereiken!

Bereid je voor op je reis

Zoals ik al heb gezegd, het klaarmaken voor een grote reis kan niet in één dag gebeuren, althans niet voor je kat.

Meestal zijn kittens makkelijker te trainen, maar voor degenen onder jullie die te laat zijn op het feest maak je geen zorgen, dit betekent niet dat volwassen katten niet getraind kunnen worden, ze hebben alleen wat meer tijd nodig.

Summer Street Cat Clinic suggereert dat je “je kat minstens een maand voor het reizen de tijd moet geven om aan het reismandje te wennen.”

Allereerst, verstop het reismandje van uw kat niet, maar plaats het in hun favoriete kamer, of in de ruimte waar ze het liefst rondhangen. Ik stel voor dat u er een gezellig bedje van maakt, en dat u het bedekt met hun favoriete dekens.

Gebruik speeltjes en lekkers om ze naar binnen te lokken en als ze zich nog steeds ongemakkelijk voelen, kun je proberen om het met de bovenkant helemaal verwijderd of open te houden.

Als je kat zich eenmaal veilig voelt in zijn reismandje, kun je proberen de openingen te sluiten en hem door het huis te verplaatsen. Gebruik traktaties om ze zich veilig te laten voelen, en als je voelt dat ze ontspannen genoeg zijn, kun je beginnen met de reismand mee te nemen naar je auto.

Je hoeft er niet mee te rijden, laat ze gewoon een tijdje binnen blijven zodat ze de geuren en geluiden in zich op kunnen nemen. Wanneer je voelt dat je katje er klaar voor is, kun je een rondje door je huis rijden en hun reactie zien.

Misschien worden ze misselijk, of zijn ze luidruchtig geworden. U kunt ook de juiste temperatuur voor hen vinden en misschien hebt u meer gelegenheden in uw omgeving om frequente stops te maken en hen een traktatie te geven voor hun goede gedrag. Als je eenmaal het gevoel hebt dat je katje geacclimatiseerd is, zou je ze ook kunnen introduceren aan de draagbare kattenbak.

Door een paar dagen de tijd te nemen om deze stappen te herhalen, kun je leren hoe je het gedrag van je kat in de gaten kunt houden en heb je een beter idee van wat je op de grote reis kunt verwachten.

Gebruik altijd een reismand

Ik weet dat we het in dit hele artikel over dragers hebben gehad, maar het is belangrijk om 100% duidelijk te maken dat je je kat niet moet laten reizen zonder een reismand of bench.

Een loslopend huisdier is absoluut een recept voor een ramp!

Ze kunnen je afleiden terwijl je aan het rijden bent, wat kan leiden tot een auto-ongeluk of ze kunnen zichzelf verwonden als ze een schuilplaats proberen te vinden.

Reismandjes zijn de beste en veiligste manier om een kat te vervoeren, omdat ze ontworpen zijn om ze veilig te houden, en ze kunnen aan de veiligheidsgordel van de auto worden bevestigd voor extra bescherming!

Maak de reismand comfortabel

Grotere dragers die je op de achterbank kunt bevestigen zijn de meest comfortabele keuze voor lange reizen. Deze dragers bieden voldoende ruimte voor uw kat om rond te lopen, zich uit te rekken en in elke gewenste richting te liggen.

Een geweldige optie met deze functies is de SportPet Designs draagbare drager die u kunt vinden op Amazon, samen met een lijst van beoordelingen van ouders die moesten verhuizen door het hele land met hun katachtige metgezellen.

Deze drager maakte het ook in onze lijst van beste dragers specifiek voor autoreizen, maar als u meer opties wilt zien, kunt u gewoon hier klikken!

Naast het kiezen van de perfecte drager voor uw pluizenbol moet je ook om het perfect te maken. Dit kan gedaan worden door de bodem te bekleden met een knus dekentje dat ze graag kneden.

Zorg dat ze er ook hun speeltjes in hebben om ze bezig te houden, maar vergeet vooral niet om ze water en voer aan te bieden als de reis over lange afstand gaat.

Ik stel ook voor dat je wegwerp kattenbakken koopt die je na elk gebruik gewoon kunt weggooien.

Als je meer trucjes wilt leren over hoe je je kat kunt leren van hun reismandje te houden, heeft Jackson Galaxy, de beroemde kattenfluisteraar, ook een aantal nuttige tips!

Gebruik Catnip &; Treats

Catnip werkt niet bij alle katten, maar als het bij die van jou wel werkt, stel ik voor dat je ze wat geeft tijdens de autorit. Op deze manier blijven ze rustig en kunnen ze de hele ervaring beter verdragen.

Volgens Heather Hoffmann, DVM, “voor katten die een positieve ervaring hebben met catnip, kan het angst helpen verminderen en zelfs pijn verlichten.

Mijn katten geven de voorkeur aan speelgoed met catnip, en ze zullen meestal hun gezicht tegen dit speelgoed wrijven tot ze in slaap vallen.

Afgezien van catnip, om een positieve associatie te creëren, tussen uw kat hun reismandje, en het reizen zou u ook hun goede gedrag kunnen belonen met treats. Als de reis niet te lang duurt, of uw kat lijkt geen voedsel te willen, kunnen traktaties een geweldig alternatief zijn.

Op deze manier krijgen ze niet te veel honger, en hoeven ze de kattenbak niet langer te gebruiken.

Maak regelmatig een tussenstop in de auto

Om uw kat rustig te houden, maar ook om een idee te hebben van hoe ze het uithouden tijdens deze reis, moet u pauzes nemen en ze controleren.

Stoppen in een gebied met weinig verkeer, elke 2-3 uur, om te kijken of je kat hijgt, of dat ze eten, water of een badkamerpauze nodig hebben, kan hen helpen zich gezien en geliefd te voelen.

Reis met een vriend

Een andere geweldige manier om de reiszenuwen van je kat maar ook die van jezelf te verlichten, is door een vriend, je partner of een familielid te vragen om met je mee te gaan.

Een persoon die vertrouwd is met uw kat kan helpen een oogje in het zeil te houden en te zien of uw kat iets nodig heeft. Misschien bieden ze zelfs aan om in plaats daarvan voor u te rijden, zodat u op de achterbank kunt blijven zitten en uw kat gezelschap kunt houden, water kunt geven of kunt aaien als ze dat nodig hebben.

Een vriend kan ook op je kat passen wanneer je je auto moet volgooien met benzine of naar de badkamer moet rennen, omdat je kat alleen in een voertuig laten gevaarlijk kan zijn, en op sommige plaatsen is het illegaal.

Zelfs met een andere bestuurder, is het belangrijk dat u de kat niet uit het reismandje haalt, tenzij de auto geparkeerd staat en er geen uitgangen zijn van waaruit uw kat zou kunnen ontsnappen.

Kies huisdiervriendelijke hotelverblijven

Hoe flexibel auto’s ook kunnen zijn als je met een huisdier reist, je moet nog steeds rekening houden met de persoonlijkheid van je kat, want niet allemaal kunnen ze een lange autoreis aan, of verdragen ze hun reismandje ’s nachts.

Sommige katten kunnen weigeren te eten, te drinken of hun kattenbak te gebruiken terwijl ze onderweg zijn, zelfs als je geparkeerd staat.

Dus, als je langer dan een dag moet reizen overweeg dan om een nachtje in een motel te overnachten. Ik raad je aan om te kijken welke hotels huisdiervriendelijk zijn langs je reisroute en een kamer voor de nacht te boeken.

In de hotelkamer zul je ervoor moeten zorgen dat de plek ontsnappingsveilig is, en dat er geen nauwe plekken zijn waar je kat zich kan verstoppen.

Als de inspectie klaar is, kun je hun kattenbak buiten zetten, evenals hun eten en water, en dan je katachtige metgezel de kamer zelf laten verkennen.

Ze zullen zich waarschijnlijk bang voelen in deze nieuwe omgeving, dus ze zullen wat liefdevolle aandacht van jou nodig hebben, maar probeer ze niet te veel te pushen.

Ik heb maar één keer in mijn leven een soortgelijke ervaring gehad toen ik naar een andere stad moest reizen. Ik dacht dat mijn kat niet uit zijn reismandje zou komen, maar ’s morgens voordat ik de kamer uitging, zag ik dat mijn kat naast me lag te slapen en dat hij ’s nachts de kattenbak had gebruikt.

Aangezien mijn kat al angstig was, was het vrij gemakkelijk om hem in zijn reismandje te plaatsen, maar die nachtelijke stop heeft zeker geholpen om de rest van de reis rustiger voor ons beiden te maken!

Slotgedachten

Ik denk dat katten vrij gelijkaardige behoeften hebben wanneer ze reizen, en terwijl wij geen speelgoed nodig hebben, hebben we zeker comfort nodig, een paar badkamerpauzes onderweg, en een goede sfeer in de auto.

Op dezelfde manier hebben onze kittens hun kattenbak nodig, een veilig en ruim reismandje, maar bovenal hebben ze het nodig dat wij aandacht hebben voor hun gevoelens.

Niet alle katten kunnen lange autoritten aan, daarom zijn er hotels waar je kunt overnachten, of indien mogelijk kun je je kat zelfs achterlaten bij een kattenoppas thuis terwijl jij op bezoek bent bij je familie.

Nu is het jouw beurt om ons te vertellen hoe goed jouw kat een lange autorit aankan. Zijn ze terughoudend zoals de mijne, of vinden ze het leuk om af en toe van omgeving te veranderen?