Skip to Content

Hoe krijg je een Amerikaans dierenpaspoort in 2023? Deskundige gids & tips

Hoewel het heel goed mogelijk is om internationaal te reizen met uw huisdier, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u over alle juiste documentatie beschikt die u nodig heeft om uw huisdier in een ander land toe te laten. Reizigers in de Verenigde Staten moeten een Amerikaans dierenpaspoort verkrijgen, een term die verwijst naar het verzamelen van alle documenten en het ontvangen van goedkeuring om met uw huisdier te reizen en een vreemd land binnen te komen.

Het kan enige tijd duren om alle juiste documentatie te verzamelen die u nodig hebt. Het is dus het beste om aan de slag te gaan met het verkrijgen van een Amerikaans dierenpaspoort zodra u weet dat u op reis gaat. Dit is wat u moet doen om een Amerikaans dierenpaspoort te krijgen en internationaal te reizen met uw huisdier.

garen ball divider

Voordat u begint

Voordat u plannen begint te maken om een Amerikaans dierenpaspoort te verkrijgen, moet u eerst de reissite van uw bezoekende land controleren voor informatie over reizen met huisdieren. Verschillende landen zullen hun eigen wetten en beleid hebben om dieren het land in en uit te brengen.

Over het algemeen vereisen landen dat alle huisdieren bijgewerkte rabiësvaccins, bijgewerkte gezondheidsdossiers en een USDA-goedkeuring hebben. Landen met strengere wetten kunnen aanvullende vereisten hebben, zoals chippen en het doorstaan van diagnostische tests voor bepaalde parasieten.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw type huisdier is toegestaan in het land. In de meeste gevallen zijn katten en honden toegestaan in een ander land. Andere huisdieren, zoals konijnen, kunnen echter worden verboden. Deze dieren zijn vaak invasieve soorten voor het land en hebben aanzienlijke schade toegebracht aan het milieu en de natuurlijke ecosystemen. Landen met nog strengere wetten kunnen de toegang van huisdieren uit een ander land volledig verbieden.

kat zittend op een koffer klaar om te reizen
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock

3 katten gezichtsverdelerDe 4 stappen om een Amerikaans dierenpaspoort te krijgen

1. Maak een lijst met gezondheidsvereisten

Houd er rekening mee dat u werkt aan het verzamelen van de documenten die u nodig hebt om een USDA-goedkeuring en aanvullende gezondheidsdossiers te verkrijgen om een ander land binnen te komen. U moet er ook rekening mee houden dat uw specifieke luchtvaartmaatschappij een eigen reisbeleid voor huisdieren heeft. Aangezien het reisbeleid van landen en luchtvaartmaatschappijen elkaar overlappen, is het het beste om er tegelijkertijd aan te werken, omdat u waarschijnlijk toch vergelijkbare documenten bij elke entiteit moet indienen. Het is handig om een lijst te maken, zodat u al uw reisvereisten voor huisdieren op één georganiseerde plaats hebt.

thematische pauze

2. Plan een afspraak met een dierenarts

Dierenarts arts houdt kat vast
Afbeelding credit: H_Ko, Shutterstock

Zodra u al uw documentatievereisten hebt vermeld, plant u een afspraak met een dierenarts. U kunt dierenartsen vertellen dat u van plan bent om internationaal te reizen, en zij zullen een algemeen idee hebben van wat ze moeten doen om uw huisdier te helpen een ander land binnen te komen. U kunt ook werken met een geaccrediteerde dierenarts, een dierenarts die USDA-goedkeuring heeft om individuen te helpen bij het verkrijgen van een USDA-goedkeuring voor hun huisdieren.

Als u ervoor kiest om een afspraak te maken met een geaccrediteerde dierenarts, zorg er dan voor dat u het USDA-werkblad vóór uw bezoek invult. Houd er rekening mee dat als een land een gezondheidscertificaat vereist dat is goedgekeurd door USDA, u de goedkeuring en handtekening van een geaccrediteerde dierenarts moet ontvangen.

thematische pauze

3. Documenten, formulieren en kosten indienen bij USDA

Zodra uw huisdier op de hoogte is van alle reisvereisten en toestemming krijgt van een dierenarts, kunt u beginnen met het verzamelen van formulieren en toepasselijke documenten om in te dienen bij de USDA. De USDA biedt een handige checklist die ervoor zorgt dat u alles verzendt wat nodig is voor een goedkeuring.

Er zijn twee manieren waarop u formulieren en documenten bij de USDA kunt indienen. Ten eerste kunt u werken met een geaccrediteerde dierenarts. Geaccrediteerde dierenartsen hebben toegang tot een systeem dat het Veterinary Export Health Certification System (VEHCS) wordt genoemd. Met dit systeem kunnen ze namens u rechtstreeks papierwerk naar de USDA sturen, en dit kan elektronisch worden gedaan.

U kunt ook papierwerk indienen door ze per post naar een USDA-goedkeuringskantoor te verzenden. De USDA raadt ten zeerste aan om documenten te verzenden met overnight express-services. Dit minimaliseert vertragingen en versnelt het proces om een goedkeuring naar u terug te sturen.

Houd er rekening mee dat de standaard aanvraagkosten voor USDA-goedkeuringen $ 38 per huisdier bedragen. Mogelijk moet u ook aandachtskosten betalen als uw goedkeuring laboratoriumtests vereist. U moet ook betalen voor uw verzendkostenng-label en een prepaid express retourlabel voor de USDA om te gebruiken om documenten naar u te verzenden. Betalingen kunnen worden gedaan via cheque, postwissel of creditcard.

thematische pauze

4. Ontvang USDA-goedkeuring

Amerikaanse mailbox
Afbeelding Credit: Elizaveta Kushnirenko, Unsplash

Zodra u uw documenten hebt ingediend, houdt u de dagen bij, zodat u weet wanneer u uw goedkeuring kunt verwachten. Als u formulieren invult en documenten correct indient, kunt u verwachten dat een goedkeuring binnen meer dan 3 werkdagen wordt verwerkt. Houd er rekening mee dat deze verwerkingstijd geen rekening houdt met verzenddagen.

Zorg ervoor dat u originele kopieën van goedkeuringen en andere gezondheidsdossiers op een veilige plaats bewaart. De functionarissen van uw land van bestemming accepteren geen elektronische kopieën en accepteren alleen originelen voor toegang.

kattenpootverdeler

Conclusie

Reizen met uw huisdier vereist het verkrijgen van de juiste documentatie, die enkele weken tot een paar maanden kan duren om te voltooien. Een vroege start zal het proces van het verkrijgen van een Amerikaans dierenpaspoort zo minimaal mogelijk stressvol maken. Begin dus zo vroeg mogelijk om ervoor te zorgen dat u voldoende tijd hebt om een USDA-goedkeuring en andere documentatie te ontvangen die nodig is voor toegang tot uw land van bestemming.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Brian Goodman, Shutterstock