Hoe kiest u een reismand voor uw kat?

Hoe kiest u een reismand voor uw kat

Wist u dat een goede reismand voor uw kat een investering is in gelukkig vervoer van uw kat?

Voor de meeste mensen werken harde plastic of zachte dragers het beste en bovenladers bieden u en uw dierenarts gemakkelijker toegang tot uw kat.

Hoe angstig of rustig uw kat ook is, het reismandje moet ook ontsnappingsbestendig zijn, bij voorkeur met plastic drukknopen of vergrendelende ritsen.

Aangezien er een overvloed aan dragers is om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om er een te vinden die al deze kenmerken heeft.

Dus, hoe kies je een reismand voor je kat?

Zoek naar dragers die prioriteit geven aan de veiligheid en het comfort van uw kat. Harde dragers zijn steviger en duurzamer, terwijl zachte dragers beter werken voor rustige katten. Een kattenmand moet ook minstens 1,5 keer zo groot zijn als uw kat om comfortabel te zijn.

Dat is de snelle versie, maar in deze complete gids voor katdragers hebben we alle nuttige informatie, tips en functies verzameld. We bekijken de materiaalopties, gaan door de maatselectie, en welke dragers het meest geschikt zijn voor langeafstandsreizen of een snel dierenartsbezoek.

Bovendien hebben we een aantal aanbevolen opties in zowat elke categorie katdrager die er is.

Dus, laten we eens kijken welke drager perfect past bij alle behoeften van uw kat en die van u voor die kwestie! Als u vooruit wilt springen naar een sectie waarin u het meest geïnteresseerd bent, kunt u de inhoudsopgave hieronder gebruiken:

Wat voor soort reismandjes zijn er?

Wanneer een kat zich gestrest of bang voelt, verstoppen ze zich meestal op donkere, liefst afgesloten plaatsen die veilig aanvoelen.

De perfecte reismand kan precies die afgesloten plek zijn die uw kat een gevoel van veiligheid biedt, omdat hij gemakkelijk kan worden omgetoverd tot een comfortabel en gezellig donker toevluchtsoord tijdens uw reizen.

Laten we eens kijken welke dragers aan deze beschrijving voldoen.

Kartonnen Kattendragers

Zoals je zou verwachten, is karton niet het meest duurzame of stevige materiaal, en er kan veel mis mee gaan.

Ten eerste hebben katten scherpe klauwen en tanden genoeg om zich een weg door en uit een kartonnen doos te kauwen, tenzij ze een kitten zijn in welk geval het hoogstwaarschijnlijk hun aanval zal weerstaan. Zoals het vaak gebeurt wanneer katten bang worden, kunnen ze het karton bevuilen en nat maken, in welk geval het materiaal kan scheuren en gemakkelijk uit elkaar kan vallen onder het gewicht van uw kat.

Het is ook moeilijk om kartonnen dragers vast te zetten en ze bieden meestal niet genoeg ruimte voor katten om zich comfortabel te voelen. Sommige asielen geven kartonnen dragers aan nieuwe ouders tijdens de adoptie, maar ze zijn niet herbruikbaar en mogen alleen gebruikt worden als tijdelijk transport.

Als er een noodgeval is en je hebt alleen een kartonnen drager of doos, zorg er dan voor dat er ademhalingsgaten aan de bovenkant en zijkanten van de doos zitten. Je kunt een plastic vuilniszak gebruiken om de bodem te bekleden en deze vervolgens afdekken met een dikke deken om de doos te beschermen tegen nat worden.

Stoffen Kattendragers

Een optie voor een kat drager is een die is gemaakt van zacht flexibel materiaal. Ze zijn meestal minder omvangrijk, maar door de zachte stof zijn ze niet zo stevig als plastic dragers. Niettemin bieden ze een lichtgewicht alternatief en ze zijn gemakkelijk op te bergen in kleine ruimtes wanneer ze niet worden gebruikt.

Afhankelijk van het ontwerp bieden dit soort stoffen dragers meestal meer dan één opening, maar als je een nerveus katje hebt, kan het materiaal na verloop van tijd beschadigd raken omdat ze hun tanden en klauwen zullen gebruiken om eruit te komen. Sommige katten kunnen ook een manier vinden om te ontsnappen als ze zich een weg naar buiten duwen waar de rits zich bevindt.

Als uw kat wagenziek wordt, of zichzelf bevuilt, kan schoonmaken ook moeilijk blijken met sommige zachte dragers, tenzij ze veilig in de wasmachine kunnen worden gewassen zonder de rits of de algehele stof los te maken.

Amazon Basics Reismand voor huisdieren

Amazon Basics Reismand voor huisdieren

 • Deze zachte reismand voor huisdieren heeft openingen aan de voor- en bovenkant, die bij elkaar worden gehouden door stevige ritssluitingen.
 • Hij is verkrijgbaar in drie verschillende maten, en de middelgrote en grote maat zouden perfect moeten werken voor katten van gemiddelde grootte die tot 10 kg wegen.

Deze eenvoudige, maar elegante zwarte reismand biedt veel ventilatie dankzij de meerdere gaaspanelen. Hij is perfect voor de meeste katten die graag naar buiten kijken, maar toch wat privacy voor zichzelf hebben.

En laten we het in de wasmachine wasbare fleece niet vergeten, dat houdt uw kat knus en de drager schoon!

Kattenbinders van hard plastic

Kattenbinders van hard plastic zijn beslist geliefd bij veel kattenouders, waaronder ikzelf. Afhankelijk van het ontwerp zijn ze waarschijnlijk gemakkelijk te gebruiken, ze zijn zeker duurzaam, en de kans is groter dat ze op hun plaats blijven, hoe actief uw kat ook is.

Als u de juiste maat harde drager kiest, zal uw kat genoeg ruimte hebben om zich om te draaien en zich zelfs uit te strekken, zich veilig voelend in deze stevige behuizing. Maar als het op comfort aankomt bieden de meeste harde dragers geen vulling, dus zul je daar zelf voor moeten zorgen, door een zachte handdoek of deken te gebruiken.

Het plastic is zeker gemakkelijk schoon te maken als het vuil is, en het absorbeert niet de slechte geuren nadat je het een goede schrobbeurt hebt gegeven. Maar ze kunnen moeilijk op te bergen zijn omdat ze nogal omvangrijk kunnen zijn.

Amazon Basics Hard-Sided Pet Travel Carrier

Amazon Basics Hard-Sided Pet Travel Carrier

 • Deze 23-inch drager kan een huisdier van 12lbs (5,5kg) tot 20 lbs (9kg) houden.
 • Schroeven worden meegeleverd om de boven- en onderkant te bevestigen voor extra veiligheid.
 • De bovendeur heeft een handgreep en grendels die het mogelijk maken de drager naar links of rechts te openen.

Dit is zeker een standaard heavy-duty drager van duurzaam plastic met een stalen draad voorkant voor dat uw kat zal niet in staat zijn om zijn weg te klauwen uit. hij zal in staat zijn om naar buiten te zien en hebben de best mogelijke ventilatie.

Het is zeker een spacy drager waar een grote kat zich comfortabel in kan voelen, maar u zult een kussen moeten kopen of uw eigen handdoek moeten plaatsen om het gezellig te maken.

Rollende Kattenvoerders en Kattenrollators

Terwijl de meeste katten dol zijn op koffers, rugzakken, en onze rollende bagage, geven harde dragers niet echt dezelfde reactie, maar als ze er minder uitzien als een drager en meer als bagage zullen sommigen misschien van gedachten veranderen.

Hoewel deze categorie dragers niet zo gebruikelijk is als de zachte en harde dragers, vinden sommige mensen ze toch nuttig als ze hun katten moeten vervoeren. Omdat je de rollende drager niet echt hoeft te dragen, kunnen ze meer ruimte bieden voor de kat, vooral de katten wandelwagens die de neiging hebben vrij spacy te zijn.

Ze kunnen perfect zijn voor nieuwsgierige katten die graag naar hun omgeving kijken in de veiligheid van hun reismandje. Als u een zware kat heeft die u onmogelijk zou kunnen dragen of een aandoening waardoor dit een onrealistische taak is, dan kan het rollen of wandelen van uw kat naar de dierenarts een geweldig alternatief zijn.

Hoewel het spacy is en geweldig voor mensen die geen zware lasten kunnen dragen, is een rollende drager moet met extra zorg worden behandeld. Het rollen van uw katachtige metgezel is niet hetzelfde als het rollen van uw bagage, en als de weg hobbelig is kan uw kat bang worden.

Terwijl rollende dragers nog steeds van stevig materiaal gemaakt kunnen zijn, bieden wandelwagens niet dezelfde hoeveelheid bescherming. Beide opties zijn ook moeilijker schoon te maken en omdat ze voortdurend in contact komen met de grond, zul je ook vuil aan de buitenkant vinden.

Lollimeow Rolling Carrier voor huisdieren

Lollimeow Pet Rolling Carrier

 • Geschikt voor kleine katten, die tot 6,8 kg wegen.
 • Kan worden omgevormd tot een rugzak, verrijdbare drager, autostoel en dierenbed.
 • Het driezijdige gaas zorgt voor ventilatie en zichtbaarheid.

De Lollimeow rollende drager is zeker een van de schattigste ontwerpen die er zijn. niet alleen biedt het veel ruimte voor uw kat, gemakkelijk vervoer dankzij de wielen, maar het heeft ook veel zakken voor de traktaties van uw kat, speelgoed, en paspoort.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle katten genieten van drukke luchthavens of nieuwsgierige mensen, dat is waarom deze rollende drager is ontworpen met oprolbare vensterluiken aan de voorkant om warm te blijven en privacy te hebben wanneer dat nodig is.

Uitverkoop

HPZ 3-in1- Reis-systeem voor huisdieren

HPZ 3-in1- Reis-systeem voor huisdieren

 • Deze wandelwagen is perfect voor grote kattenrassen omdat hij een huisdiergewicht tot 50 lbs (22,6 kg) aankan.
 • De zachte en duurzame stof aan de binnenkant van de reismand stoot water, vuil en andere vloeistoffen af.
 • Hij biedt drie handige vakken en een extra grote ondermand.

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe een transformer eruit zou zien als hij in een drager zou moeten veranderen, dan weet je het nu! Dit beest van een drager is de Editors’ Choice Award Winner van 2020 Dogster &; Catster Magazines!

Ik bedoel het is luxe, en het zal uw kat een comfortabele rit bieden dankzij de pompvrije, met schuim gevulde rubberen wielen! het belangrijkste is dat het in minder dan 5 minuten kan worden getransformeerd in een draagzak voor huisdieren, een autostoel, en terug naar een wandelwagen.

Rugzakken voor katten

Een andere nieuwe trend in het vervoer van katten is de kattenrugzak. Het zijn in feite rugzakken die je uiteraard op je rug draagt, en ze hebben meestal een venster van waaruit je kat de wereld rondom kan gadeslaan.

Terwijl ze voor sommige katten leuk kunnen zijn, kunnen ze voor anderen ook stressvol zijn. Niet alle katten willen een duidelijk zicht naar buiten hebben terwijl ze reizen. Deze rugzakken zijn ook niet ruim genoeg en uw kat kan uiteindelijk in een ongemakkelijke positie zitten.

Sommige van deze rugzakken zijn zeker niet geschikt voor lange reizen, en omdat je ze op je rug draagt zal het moeilijk zijn om op te merken als je kat zich niet goed voelt, of als ze proberen te ontsnappen.

Henkelion Katten Rugzak Drager

Henkelion Katten Rugzak Drager

 • Geschikt voor kleinere katten tot 4,5 kg. De afmetingen zijn 12,2*11,4*16,5 inch, dus meet uw kat voor aankoop.
 • Het bubbelvenster biedt een breder zicht naar buiten.
 • Het oxford doek met negen gaten en het luchtnet zorgen voor een betere luchtcirculatie en anti-kras effect.

Dit kan perfect werken voor katten die graag buiten aan de lijn lopen. U kunt uw kat in de rugzak laten als er honden of te veel mensen buiten zijn en ze er weer uithalen als de kust veilig is.

Nieuwsgierige katten zullen kunnen genieten van uw wandelingen met u vanuit de veiligheid van de Henkelion Rugzak en u kunt hem altijd aan de voorkant dragen om te controleren of uw kat in orde is.

Hoe groot moet een kattenmand zijn?

Het maakt niet uit hoe kort de afstand is, de ASPCA stelt dat een kattenmand een comfortabele ruimte moet zijn voor uw kat om te kunnen staan, zitten, liggen en zich om te draaien.

Meestal moet een kattenmand anderhalf keer groter zijn dan de grootte van uw kat. Houd rekening met alle afmetingen, inclusief lengte, breedte en hoogte.

Een kat die in een klein reismandje wordt gepropt, vooral voor een lange reis, zal zich erg ongemakkelijk voelen, en als het gemaakt is van hard plastic dan heb je ook nog een handdoek of deken die de bodem bekleedt, wat nog meer ruimte in beslag zal nemen.

Je wilt ook niet te groot gaan, tenzij het een kinderwagen is, omdat het waarschijnlijk moeilijk zal zijn om een te grote drager te dragen en in balans te houden. Het is al een stressvolle situatie voor je kat en van de ene naar de andere kant schuiven zal het er niet makkelijker op maken.

Als je een kitten adopteert, moet je er ook rekening mee houden dat ze zullen uitgroeien tot een volgroeide kat en dat hun carrier-behoeften zullen veranderen. Het is dus het beste om voor een volwassen formaat reismand te gaan en deze te bekleden met een dikke deken om het kitten te helpen balanceren in de grote ruimte, in plaats van van de ene kant naar de andere te glijden.

Je zou natuurlijk voor een kleine reismand kunnen gaan en die dan verwisselen, maar het is altijd het beste om je kat aan één permanente reismand te laten wennen. Als uw kitten groter is geworden dan u had verwacht, dan kunt u het beste een grotere reismand kopen en uw oude reismand aan een asiel schenken, indien mogelijk.

Hoewel de stijl van uw reismandje belangrijk is, evenals het kiezen van de juiste maat, zijn er nog een paar dingen die van een reismandje een langetermijninvestering kunnen maken die uw kattenreizen gemakkelijk en stressvrij zal maken.

De veiligheid van uw kat

Of je nu een zachte of harde reismand kiest, op wieltjes of niet, je moet er zeker van zijn dat hij ontsnappingsveilig is. Katten zijn slimme wezens die weten hoe ze moeten overleven en ontsnappen aan alles wat ze als gevaarlijk beschouwen.

Opgesloten zitten in een reismandje is niet altijd het beste gevoel, dus veel katten zullen proberen weg te komen. Ze hebben scherpe klauwen om die ontsnapping mogelijk te maken, maar als het reismandje gemaakt is van stevig materiaal, dan is er geen kans dat ze eruit kunnen breken.

Veiligheid heeft niet alleen te maken met stevigheid, maar ook met hoe gemakkelijk het is om het reismandje te vervoeren met de kat erin zonder ongelukken. Daarom stel ik voor dat u op zoek gaat naar reismandjes met lussen voor veiligheidsgordels, zodat u ze op de achterbank kunt vastmaken. De veiligste optie is om het reismandje op de vloer van de achterbank te zetten.

Het sluitsysteem

Vervolgens is het vinden van een drager met een sluitsysteem dat veiligheid en functionaliteit biedt, zeker een belangrijk kenmerk.

Zijsnaps

Zijsnaps zijn gemakkelijk en snel, vooral als het gaat om dragers met een opening aan de bovenkant. Het enige nadeel is dat plastic drukknopen na verloop van tijd kunnen breken, en het knakkende geluid dat ze maken kan uw kat afschrikken.

Plastic Knijpers

Plastic knijpers zijn ook een snel en gemakkelijk alternatief voor het openen en sluiten van de ingangen van de drager, maar ze kunnen gemakkelijk zoekraken, en afhankelijk van het model en het bedrijf is het mogelijk dat u ze niet kunt vervangen.

Plastic Knoppen

U moet de drager perfect uitlijnen om de plastic knoppen in elkaar te kunnen klikken, maar het is toch een vrij snel en eenvoudig proces.

Schuivende Plastic Sloten

Deze zijn niet zo luidruchtig als zijdelingse snaps. Gemakkelijk en snel, maar in het begin moeilijk te gebruiken voor iemand die niet aan dit systeem gewend is.

Schroeven

Deze kunnen uw kat zeker veilig in een drager houden. Hoewel ze gemakkelijk te vervangen zijn, kan het tijdrovender zijn om ze eruit te halen en er weer in te stoppen.

Ritsen

Zeker, de meest eenvoudige sluitingsmethode is de rits en klittenband, maar een kat kan zich door zo’n opening duwen. Daarom werkt een reismandje met een vergrendeld voorhekje het best.

Enkele of meerdere uitgangen

Een kat in en uit een reismandje halen kan een nachtmerrie zijn, vooral als er maar één ingang is. Als u een kat heeft die niet van reismandjes houdt en snel gestrest raakt, dan maakt het hebben van meerdere manieren om uw kat in het reismandje te krijgen het gemakkelijker voor u en uw dierenarts.

Dierenartsen suggereren dat bovenladers vooral geweldig zijn omdat ze toegang bieden tot uw kat zonder ze helemaal uit de drager te halen. Dit kan de hele ervaring voor uw kat minder stressvol maken en ze zullen hoogstwaarschijnlijk niet proberen te ontsnappen in een of ander donker hoekje van het kantoor van de dierenarts.

Naast een opening aan de bovenkant is er ook een opening aan de voorkant of een zeer grote ronde opening, zodat u uw kat er gemakkelijk uit kunt halen en weer in kunt zetten zonder extra stress.

Mijn eerste reismandje had maar twee zijopeningen en het was zo moeilijk om mijn katje erin te krijgen. Ik moest ze naar binnen schuiven en bliksemsnel het deurtje sluiten, maar nu ik een bovenlader heb, is er genoeg ruimte om mijn kat neer te zetten en hem dan te sluiten.

Zichtbaarheid of Privacy

Het type reismandje dat u uiteindelijk krijgt, moet dus rekening houden met de voorkeur van uw kat als het gaat om privacy. Een kat die nieuwsgierig is en het prettig vindt om in een reismandje te worden rondgedragen, kan baat hebben bij meerdere ingangspunten die zicht biedeneen rugzakdrager kan bijvoorbeeld een goede keuze zijn.

Mijn beide katten zijn vrij chill als het gaat om dragers, maar ze worden nog steeds een beetje nerveus, vooral als we reizen met het openbaar vervoer. Als jouw katje ook van zijn eigen privacy houdt, zoals mijn katachtige metgezel, dan op zoek naar een drager die een soort visuele afscherming biedt.

Dit is ook een goede oplossing voor katten die ziek kunnen worden van de constante beweging, of angstig zijn. Je kunt natuurlijk een lichte stof over het reismandje gooien om de zichtbaarheid te verminderen, maar zorg ervoor dat het de lucht niet tegenhoudt om in het reismandje te komen.

Goede ventilatie

Zoals ik al heb gezegd zitten sommige katten liever in een donkere reismand met minimaal zicht, en als dat het geval is voor jouw kat moet je er ook voor zorgen dat de reismand goed geventileerd is.

Een reismandje dat aan meer dan één kant openingen heeft zou voldoende moeten zijn, maar drie openingen zijn nog beter. Dit helpt je katje tegen verstikking en oververhitting tijdens de warmere maanden.

Ventilatie is belangrijk voor alle katten, maar als uw kat ademhalingsproblemen heeft zoals katachtige astma, dan is de Catit Cabrio Cat Carrier, Turquoise, 41371 de manier om te gaan. Het is heeft meerdere gaten over de hele drager, wat betekent dat het een perfect ventilatiesysteem heeft.

Met afmetingen van 20 L x 13 B x 13,75 H inch (51 x 33 x 35 cm) is hij ook comfortabel en ruim, geschikt voor katten die tot 13,74 (35 cm) groot zijn en tot 25 lbs (11,3kg) wegen.

Het doorschijnende venster is geweldig voor katten die graag zien wat er buiten hun reismand gebeurt. Als je besluit om de reismand te bedekken, gebruik dan geen zware materialen en controleer of je kat zich goed voelt. Als u het reismandje niet nodig heeft, kunt u de Catit Cabrio eenvoudig omtoveren tot een volwaardig bed.

Gemakkelijk schoon te maken

Ik weet dat we onze katten gelukkig willen houden en dat ze zich op hun gemak voelen in hun eigen reismand, maar we moeten ook aan ons eigen gemak denken. Een reismandje kan vies worden en wij zijn degenen die de troep opruimen, dus een makkelijk schoon te maken reismandje zal bepaalde angsten echt wegnemen.

Het kan ook zijn dat je de draagzak vaker schoonmaakt dan je had verwacht. Volgens dierenartsen “Als je al hebt geprobeerd om je kat in een reismandje te zetten en ze zijn bang of nerveus geweest terwijl ze dat deden, zullen ze soms stresshormonen vrijgeven.”

Het is belangrijk om deze stresshormonen te verwijderen door het reismandje na elk dierenartsbezoek schoon te maken, zodat ze ze niet elke keer ruiken als je ze erin moet zetten.

Als je een kat hebt die gemakkelijk gestrest kan raken, zou je kunnen merken dat ze geplast of gepoept hebben op het moment dat je bij de dierenarts aankomt. Een reismand die gemakkelijk schoon te maken is, betekent dat u het vuil gemakkelijk kunt wegvegen met huisdiervriendelijke natte doekjes, zodat uw kat niet in zijn eigen rommel terug naar huis hoeft te reizen.

Zorg er bij het gebruik van bodembedekking voor dat het absorberend isOp deze manier kunt u het er eenvoudig uithalen en uw kat er weer in doen en alles schoonmaken als u weer thuis bent. Makkelijk schoon te maken reismandjes betekenen ook dat u geen sterke schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken die bepaalde geuren kunnen achterlaten die uw kat misschien niet lekker vindt.

Dragers van hard plastic kunnen worden schoongemaakt met warm water, misschien wat niet-giftige zeep als hij te vuil is, en in de zon te drogen worden gelegd. Sommige plastic dragers hebben hier en daar kleine deukjes, dus ik stel voor dat je op zoek gaat naar gladde dragers met minimale hoekjes waar vuil zich kan ophopen.

Esthetiek

Grootte, materiaal en comfort moeten een prioriteit zijn als het gaat om dragers, maar dit betekent niet dat ze niet modieus en schattig kunnen zijn.

U kunt een drager kiezen die uw stijl vertegenwoordigt of past bij de halsband van uw kat. Zachte dragers zien er vaak uit als handtassen en bieden verschillende vakken voor de benodigdheden van uw kat, zoals dierenarts papieren en dergelijke.

Het is gemakkelijker om een goed uitziende reismand te veranderen in een bed voor uw kat om bij u thuis in te slapen. Op deze manier zal uw kat het zien als een deel van hun ruimte in plaats van een of andere boogeymen die alleen uit de kast komt wanneer u ze naar de dierenarts moet brengen.

Hoe kies je de juiste kattenmand voor je kat?

Weten wat voor soort kattenmand het beste zal werken voor de behoeften van uw kat is geen gemakkelijke taak, en de verscheidenheid aan dragers op de markt kan overweldigend zijn. Maar ondanks de moeilijkheidsgraad zijn er een aantal zaken die u kunt aanvinken om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze hebt gemaakt.

Laten we dus eens kijken naar de drie dingen die een reismand goed kunnen maken voor uw kat.

Zachte vs Harde Kattenmand

Het grote dilemma waar u mee te maken kunt krijgen als u door reismandjes kijkt, is of u een zacht kattenmandje of een hard plastic reismandje moet kiezen.

De meeste veterinaire centra geven de voorkeur aan harde dragers met een opening aan de bovenkant die stevig op zijn plaats kan worden vergrendeld. Zachte dragers zijn mogelijk niet groot genoeg voor een kat om zich in om te draaien en de ASPCA stelt dat uw kat slim genoeg zou kunnen zijn om door de ritssluiting heen te komen.

Het is belangrijk op te merken dat plastic dragers perfect geschikt zijn voor bijzonder angstige katten. Ze zijn gebouwd om te weerstaan aan klauwen en schoppen, vooral die met stalen deuren. Laten we ook niet vergeten dat harde dragers gemakkelijk schoon te maken zijn, en dat ze niet zoveel geuren absorberen als zachte dragers doen.

Aan de andere kant, dragers van nylon of andere zachte materialen kunnen beter werken voor rustige katten, van kleiner postuur. De kat van mijn moeder is een Siamese bobtail en hij is klein in vergelijking met mijn katten, samen met zijn zen persoonlijkheid, voelt hij zich altijd op zijn gemak in zijn zachte drager.

Als je voor een hard plastic reismandje gaat, zorg er dan voor dat het handvat sterk genoeg is om het gewicht van je kat te dragen. En als je voor een zacht reismandje gaat, zoek er dan een met een stevige basis die niet van vorm verandert onder het gewicht van je kat.

Kies de juiste maat

Het kiezen van de maat die het uw kat zo comfortabel mogelijk zal maken, kan een beetje een strijd zijn. Voor kattenouders die een kitten hebben geadopteerd, kan deze keuze nog verwarrender lijken. Koop je een klein reismandje en verander je het wanneer ze groter worden?

Het beste wat je kunt doen is een reismandje kopen waar je kitten in past als ze helemaal volwassen zijn. Kittens groeien het snelst, in feite kun je verwachten dat ze ongeveer elke drie dagen een ons groeien. Het heeft dus geen zin om een reismandje te kopen dat ze snel zullen ontgroeien.

Zoals we al eerder hebben gezegd moet het reismandje groot genoeg zijn voor je kat om in een comfortabele positie te kunnen liggen, ze moeten kunnen opstaan en hun positie kunnen aanpassen als dat nodig is.

VCA ziekenhuizen suggereren dat het het beste is om “de juiste maat kattenmand te kopen. Als uw kat er een hekel aan heeft om in de kleine ruimte van een reismandje te gaan, overweeg dan om een oversized, bovenlaadbaar reismandje aan te schaffen, zodat uw kat zich niet door een smal deurtje hoeft te wringen.

Houd rekening met de individuele behoeften van uw kat

Voordat je de uiteindelijke beslissing neemt, moet je er zeker van zijn dat je keuze ook wordt beïnvloed door de persoonlijkheid van je kat. Sommige katten zijn echt chill over dierenarts bezoeken, ze gaan zelfs in hun reismandje op commando, maar ik denk dat de meeste kattenouders zullen beamen dat dit niet de typische reismandje-kat interactie is.

Als je bijvoorbeeld in een zuidelijk land woont, zijn ventilatie en het aantal openingen in je reismandje nog belangrijker. Meerdere openingen en gaten in het plastic zullen voorkomen dat uw kat oververhit raakt.

Er zijn katdragers met een opening aan de bovenkant die u helpt uw kat van bovenaf in de reismand te laten zakken, terwijl front-loading dragers waarbij de hele bovenkant wordt verwijderd het gemakkelijker maken om uw kat te trainen de reismand leuk te vinden en hem als bed te gebruiken.

Uw kat kan een medische aandoening of een verwonding hebben die vereist dat hij of zij moet gaan liggen, dus een grote en zachte drager zal comfortabeler zijn. Harde dragers daarentegen zullen uw kat beschermen, aangezien zachte dragers hun vorm niet behouden wanneer u zich door een krappe ruimte moet bewegen.

Als u weet welke dragers er op de markt zijn, wat de persoonlijke behoeften van uw kat zijn en wat onze suggesties zijn, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over het soort drager dat uw kat echt verdient.

Welke kattebinders zijn geschikt voor op reis?

Hoewel onze huiskatten het grootste deel van hun tijd doorbrengen met dutjes in huis, zijn er momenten dat je ze mee moet nemen uit de veiligheid van hun huis. Dierenartsafspraken zijn de meest voorkomende trip die ze maken, maar het kan ook zijn dat u gaat verhuizen of samen op reis gaat.

De beste manier om de veiligheid van uw kat tijdens dergelijke transporten te waarborgen is een prioriteit, dus u moet het juiste soort reismandje aanschaffen!

Trip naar de dierenarts

Voor de meeste katten is het enige uitstapje dat ze maken een bezoek aan de dierenarts. Dat kan op zichzelf al een stressvolle ervaring zijn voor veel katten, en een slecht reismandje kan er een traumatische ervaring van maken.

Daarom zouden wasmanden, kartonnen dozen en dergelijke niet op je reischecklist mogen staan, hoe dicht de dierenarts ook is. Kies een dierenarts-vriendelijke reismand, bij voorkeur een bovenlader voor gemakkelijkere toegang.

Als uw kat houdt van zachte knusse plekjes a zacht reismandje kan werken voor korte uitstapjes naar de dierenarts. Maar zorg ervoor dat de rits goed vast zit en dat de stof bestand is tegen angstig krabben.

Vergeet niet om ook rekening te houden met uw comfort. Het dragen van een reismand gevuld met een angstig bewegende kat kan moeilijk zijn en het laatste wat je wilt is het hele ding laten vallen. Controleer het handvat en zorg ervoor dat het zo comfortabel mogelijk aanvoelt.

Afgezien van de dragers die we al hebben aanbevolen, is de Morpilor Pet Carrer tas zeker een vinkje in alle vakjes als het gaat om dierenartsbezoeken!

Morpilot Draagtas voor huisdieren

Morpilot Draagtas voor huisdieren

 • De middelgrote draagzak is 17,3 * 12,2 * 13,4 centimeter en kan een huisdier gewicht tot 15 pond (6,8 kg). Terwijl de grote is 18 * 12,5 * 14 inch aanbevolen voor huisdieren tot 20lbs (9kg).
 • Het heeft een lamsfluwelen kussen voor extra comfort.
 • Het is goedgekeurd door de luchtvaartmaatschappij.

Voor een betaalbare prijs, biedt de Morpilot drager gezellig vervoer aan uw kat. Het duurzame polyester zorgt ervoor dat de drager zijn rechtopstaande vorm behoudt.

Het wordt geleverd met top houders en ook verstelbare riemen waardoor het een gemakkelijke drager is om te dragen. Het is zeer praktisch omdat het een zakje heeft waarin u traktaties of de documentatie van uw kat kunt bewaren. Bovendien krijgt uw kat er een opvouwbare voerbak bij cadeau!

Voordat u het huis verlaat, moet u alle openingen, ritsen en grendels controleren. Het kan gevaarlijk zijn om je kat te zien ontsnappen in je auto en als het op straat is, kan het op zijn beurt gevaarlijk zijn voor hem.

Reizen over lange afstand

Een langeafstandsreis is heel anders dan een korte trip naar de dierenarts en er zijn een heleboel dingen waar je rekening mee moet houden, zodat het een comfortabele ervaring voor je kat wordt, en het belangrijkste is de reismand.

Als je met de auto reist, dan moet je ervoor zorgen dat het reismandje aan de veiligheidsgordel kan worden vastgemaakt, zodat ze zo min mogelijk beweging ondervinden.

Als je je kat meeneemt op een lange reis, omdat je gaat verhuizen of je familie bezoekt voor de vakantie, kies dan een reismand waarin je hun water- en etensbakjes kunt plaatsen, eventueel een kleine kattenbak.

Petseek X-Large Kattenmand

Petseek X-Large Kattenmand

 • Perfect voor autoreizen met middelgrote tot grote katten. De afmetingen zijn ongeveer 24×16,5×16 inch en er kunnen katten tot 55 pond in.
 • Het heeft drie vergrendelbare ritsen om te voorkomen dat uw kat het kan openen en een clip binnenin voor extra veiligheid.
 • Het heeft een stalen draagstructuur die opvouwbaar is.

Hoewel het een zachte drager is, is hij stevig en gezellig genoeg voor een lange reis. Het is ook een bovenlader, dus je zult geen problemen hebben om je kat erin te zetten.

Deze Petseek reismand heeft geen deksel om visuele stimulatie te beperken, dus hij is meer geschikt voor zelfverzekerde katjes.

Als je met het vliegtuig, de trein of een ander vervoermiddel reist, zorg er dan voor dat je de regels leest die elke maatschappij heeft met betrekking tot huisdieren. Mag je de reismand met je kat in de cabine bij je houden? Wat zijn de gezondheidsvoorschriften voor huisdieren en of je je kat mee mag nemen buiten het reismandje?

Sommige katten die aangelijnd getraind zijn kunnen op veilige plekken even buiten hun reismandje, maar het is nog steeds het beste dat ze in hun reismandje blijven, dus deze ruimte moet comfortabel zijn.

Verkoop

Maskeyon Airline Aproved Grote Zachte-Zijden Dierendrager

Maskeyon Airline Aproved Grote Zachte Zijden Draagdoek voor Huisdieren

 • Gemakkelijk schoon te maken omdat de gezellige mad afneembaar is en in de machine gewassen kan worden.
 • De drager heeft stalen strengen in het frame om de stabiliteit te vergroten en doorzakken te voorkomen
 • Biedt afneembare en verstelbare schouderriemen en met behulp van de lussen kunt u de drager in de auto vastzetten met een veiligheidsgordel.

Deze drager is misschien aan de prijzige kant, maar het is zeker een koploper! Hij is perfect voor lange reizen omdat hij vrij groot is, maar het belangrijkste is dat hij 4 ademende, zachtzijdige verlengstukken heeft, zodat je katje zich zo goed mogelijk kan strekken.

Een van de recensenten zweert bij deze reismand omdat haar Maine Coon van 18 pond er comfortabel in past, zelfs als de reismand niet is uitgetrokken. Dus, als je een lange reis gaat maken, en je kat is wat groter dan is dit perfect voor jou!

Humane Society verklaren dat huisdier ouders moeten voorkomen dat de drager op asfalt of buiten tijdens extreme weersomstandigheden, omdat stof en plastic kan gemakkelijk opwarmen of koud worden. Geventileerde dragers zijn een must, hoe kort of lang de reis ook duurt.

Moet ik katten in aparte reismandjes houden?

Als je meer dan één kat hebt, zal verhuizen zeker eng lijken. Ik heb het geluk dat ik meestal heel rustige katten heb, en we hebben in de loop der jaren heel wat gereisd en zijn ook naar verschillende huizen verhuisd, en ik heb altijd twee aparte reismandjes gebruikt.

Om het reizen met meer dan één kat te vergemakkelijken, is het belangrijk om ze in afzonderlijke dragers te houden die aan hun individuele behoeften voldoen, of het nu om de grootte of de zichtbaarheid gaat. Het maakt niet uit hoe gehecht uw katachtige metgezellen zijn dragers en reizen gaat stress hen uit en het kan zeker brengen het slechtste in hen.

Net zoals je niet twee katten een kattenbak moet laten delen, zal het proppen van hen in dezelfde drager zeker ongemakkelijk zijn, en ze zouden kunnen eindigen met vechten. Zelfs als ze het niet doen op weg naar de dierenarts, kunnen ze het wel doen op de terugweg naar huis en dit betekent dat ze elkaar lichamelijk kunnen verwonden en het kan hun vriendschap schaden.

Hoe aangenamer de dragers en de algehele reis zijn voor uw beide katten, hoe positiever ze zullen zijn de volgende keer dat u de reis zult moeten maken.

Hoe maak je de Kattenmand comfortabel?

De meeste katten zullen wegrennen en zich onder het bed verstoppen bij het zien van een reismand, dus je moet niet alleen een reismand aanschaffen die perfect is voor je kat, maar er ook iets van maken dat je kat op zijn minst kan verdragen, zo niet kan genieten.

Hier zijn een paar manieren waarop je dat kunt doen:

 • Als je de reismand eenmaal in huis hebt gehaald, verstop hem dan niet. Laat hem bij voorkeur in de kamer staan waar uw kat het grootste deel van zijn tijd doorbrengt.
 • Gebruik de favoriete handdoek van je kat om de bodem te bekleden, zodat ze een bekende geur ruiken.
 • Zacht beddengoed maakt het reismandje ook tot een gezellige plek om te rusten en voorkomt dat ze wegglijden als je ze verplaatst.
 • Je zou ook een beetje kattenkruid kunnen toevoegen of de bodembedekking met een Feliway feromoon kunnen besproeien een half uur voordat je ze erin zet om ze te helpen zich kalm en ontspannen te voelen.
 • Gebruik positieve versterking, door ze traktaties te geven telkens als ze in de buurt van de reismand liggen of komen.
 • Laat hun knuffels erin zodat ze de drager kunnen associëren met iets aangenaams.

De ultieme kattenheer Jackson Galaxy heeft een geweldige videogids die je katje kan helpen een positieve associatie met hun reismand te creëren.

Je kunt dus even de tijd nemen om te kijken wat hij te zeggen heeft!

Een ander ding om in gedachten te houden zijn de weersomstandigheden in uw land. Hoewel donzige handdoeken van een reismand een knusse veilige ruimte kunnen maken, zullen ze niet werken bij warm weer. Ga dus voor lichtere materialen of beddengoed dat geen oververhitting veroorzaakt. Terwijl je er in de winter juist een warme plek van kunt maken.

Wanneer je je kat naar de dierenarts brengt, kun je hun favoriete handdoek gebruiken om ze zachtjes in te wikkelen en ze in het reismandje te plaatsen. Op deze manier zal uw kat zich niet zo geïntimideerd voelen, en u zult misschien zelfs merken dat ze spinnen, omringd door vertrouwde geuren in een comfortabele reismand.

Tot slot, voor de grote reis, zou je je kat mee kunnen nemen voor korte ritjes rond het blok, zodat ze kunnen wennen aan je auto. Je kunt zelfs beginnen met je kat in het reismandje te doen en ze door het huis te dragen voordat je ze meeneemt in de auto, op deze manier kun je misschien hun reisangst onder controle krijgen.

Afsluitende gedachten

Als liefhebbende kattenouders willen we doen wat het beste is voor onze katten en aan al hun behoeften voldoen, vooral als het op reizen aankomt.

Het is duidelijk dat zelfs de meest getrainde kat niet buiten een reismandje zou moeten reizen, en het reismandje moet zo veel mogelijk aan hun behoeften voldoen. Zoals schoon, gezellig, en comfortabel voor hen om in te bewegen.

Je zou kunnen gaan voor de zachte drager of het harde plastic, met een rits of drukknopen aan de zijkant, maar als je het echt dierenartsvriendelijk wilt maken ga dan voor de bovenlader!

Vertel ons nu wat voor draagmand jij zoekt en wat jouw kat ervan vindt?

Inhoudsopgave