Hoe kattenbakvulling te gebruiken: 5 tips en trucs


Het kan moeilijk zijn om de geur van kattenbakvulling te maskeren wanneer je je leven deelt met katten. Het laatste wat je wilt is de deur binnenlopen en geconfronteerd worden met die intense, uitgesproken geur. Veel mensen nemen daarom hun toevlucht tot geparfumeerde kattenbakvulling of luchtverfrissers om deze kattenbakgeuren te verdoezelen.

Dit kan soms problematisch zijn, omdat deze geuren katten kunnen afschrikken, of ze kunnen de klus niet goed genoeg klaren naar uw tevredenheid. Dat is waar kattenbak deodorant om de hoek komt kijken. Als je klaar bent om deze aanpak uit te proberen, lees dan mee voor wat tips en trucs over hoe je kattenbakvulling deodorant kunt gebruiken.

kattenpoot verdeler

1. Zorg ervoor dat de kattenbak leeg is

Ohmaker's OhmBox - Roestvrijstalen Kattenbak

Wanneer u klaar bent om een ontgeurder te gebruiken om de geur onder controle te houden, zult u met een schone lei willen beginnen. Eerst moet u uw kattenbak legen en alle inhoud verwijderen. Zorg ervoor dat je de zijkanten afschraapt en alle overgebleven kattenbakvulling of afval verwijdert.

thematische onderbreking

2. Was uw kattenbak grondig

Nadat je alles hebt schoongemaakt, is het tijd om de bak grondig te wassen. Het gebruik van heet water werkt meestal prima, tenzij je vindt dat de bak een restgeur heeft, in welk geval je wat afwasmiddel kunt gebruiken samen met het hete water.

Schrob het indien nodig en zorg ervoor dat je het goed uitspoelt als je afwasmiddel gebruikt. Als het eenmaal is afgespoeld, zorg er dan voor dat zowel de binnenkant als de buitenkant volledig droog zijn voordat je iets anders doet.

thematische onderbreking

3. Bedek de bodem van de lege kattenbak met de Deodorant

kattenbakvulling gieten
Image Credit: EvGavrilov, Shutterstock

Als je kattenbak helemaal schoon is, kun je vervolgens de bodem van de bak bedekken met de deodorant van je kattenbak. Laat de doos op een gelijkmatige, vlakke ondergrond zitten om ervoor te zorgen dat je hem gelijkmatig bedekt.

Je moet de instructies lezen van de specifieke kattenbak deodorant die je hebt gekocht. Omdat er verschillende soorten op de markt zijn, zijn de instructies misschien niet voor elke soort hetzelfde. Om het meest effectieve resultaat te krijgen, zult u de richtlijnen voor unieke merken en producten willen volgen.

thematische onderbreking

4. Voeg uw nest toe

Als de bodem van de kattenbak bedekt is, kunt u nu de gewenste hoeveelheid kattenbakvulling voor uw bak erin gieten. Het is een goed idee om een kattenbakvulling van hoge kwaliteit te gebruiken die de geur goed onder controle houdt, voor een meer complete aanval op de kattenbakgeuren. Dit is echter niet altijd mogelijk en de meeste ontgeurders voor kattenbakvulling kunnen worden toegevoegd aan elk type kattenbakvulling.

thematische onderbreking

5. Strooi de Deodorant erop

Als de bodem van de doos bedekt is met de deodorant en je hebt je kattenbakvulling gevuld, kun je nu nog wat deodorant over de kattenbakvulling strooien en het er goed doorheen mengen. Als dat klaar is, is uw kat weer helemaal klaar om aan de slag te gaan.

garenbalverdeler

Soorten kattenbakvulling ontgeurders

Poeder

De meest voorkomende vorm van ontgeurder van strooisel is poeder. Deze poeders zijn voornamelijk gemaakt van zuiveringszout, omdat dit een krachtige geurneutraliserende werking heeft. Ze bevatten ook andere ingredi├źnten, zoals geurstoffen.

De producten in poedervorm worden rechtstreeks in de kattenbak gegoten en goed gemengd met de kattenbakvulling. De meeste katteneigenaren zullen het ermee eens zijn dat het poeder het meest effectieve type is, wat waarschijnlijk de reden is waarom het zo populair is.

Korrels

Sommige ontgeurders voor kattenbakvulling komen in de vorm van korrels, die veel grotere deeltjes zijn dan het poeder. Deze korrels zijn typisch ontworpen om het afval van de kattenbakvulling weg te trekken. Voor het grootste deel zijn kattenbakontgeurders van het korreltype gemaakt van mineralen en meestal geurvrij, hoewel dat niet altijd het geval is.

Gelkorrels

Gelparels zijn een andere vorm van kattenbakdeodorant die niet in de kattenbak wordt gestrooid, maar waarbij slechts een paar van deze grote parels tegelijk in de bak worden gegooid. Ze veroorzaken geen stof, maar zijn meestal niet zo effectief als de andere soorten.

Spray

Kattengeurders in sprayvorm zijn veel zeldzamer, maar ze bestaan wel. Ze zijn meestal gemaakt met geuren die soms een beetje overweldigend kunnen zijn. De meeste van deze sprays zijn bedoeld om overal in huis te gebruiken om geuren te maskeren. Pas op dat je niet te veel in de kattenbak spuit, want dat voegt alleen maar meer vocht toe.

kat + lijnverdeler

Conclusie

Weten hoe je kattenbakvulling deodorant goed kunt gebruiken is belangrijk, zodat je die vervelende kattenbakgeuren het beste onder controle kunt houden. Er zijn verschillende soorten kattenbakontgeurders en er zijn enkele zeer effectieve producten.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: jamesjoong, Shutterstock