Hoe katten weg te houden van kerststerren – 7 geweldige manieren


Met de feestdagen komt versieren, of je nu mooie kerstballen ophangt of een paar mooie vakantieplanten in de buurt houdt. Maar als katteneigenaar moet je voorzichtig zijn met wat je versiert, vooral met planten. Onze katachtige vrienden komen graag in dingen waar ze niet aan mogen komen, en planten zijn niet anders. Sommige planten kunnen echter schadelijk of zelfs dodelijk zijn.

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat kerststerren dodelijk zijn voor katten als ze worden ingeslikt, maar dat is eigenlijk niet waar.1. Dat wil echter niet zeggen dat u uw kat in de buurt van kerststerren moet laten rondhangen. Inname van deze plant zal uw kat nog steeds ziek maken, en dat is niet iets wat u wilt.

Dus, hoe kun je je katten uit de buurt van kerststerren houden als je ze in huis hebt? Hieronder vindt u zeven geweldige manieren om dit te bereiken, zodat uw huisdier veilig en gezond blijft!

kat + lijnscheiding

7 manieren om katten weg te houden van kerststerren

1. Investeer in kunstmatige kerststerren.

Als je niet bereid bent om helemaal af te zien van kerststerren, is het volgende beste wat je kunt doen investeren in kunstmatige kerststerren. We geven toe dat het niet helemaal hetzelfde is, maar op deze manier krijg je de look die je wilt zonder de veiligheid van je kat in gevaar te brengen. U kunt deze nepplanten online vinden of op plaatsen zoals Walmart of Lowe’s, dus ze zouden niet al te moeilijk te vinden moeten zijn. En behalve dat ze uw kat veiliger houden, zijn kunstmatige kerststerren een stuk minder werk om te onderhouden tijdens een toch al drukke vakantie!

Voors


 • Veiligste gok

 • Makkelijk te vinden

 • Minder onderhoud dan het echte werk

Nadelen

 • Kan niet zo mooi zijn als het echte werk
Poinsettia plant
Image Credit: suju-foto, Pixabay
thematische onderbreking

2. Houd kerststerren in een kamer uit de buurt van uw kat.

Als kunstmatige kerststerren niet uw ding zijn, kunt u de echte in uw huis houden, maar opgesloten in een kamer waar uw kat niet mag komen. Zo kunt u van de levende plant genieten, maar wordt voorkomen dat uw huisdier erin gaat en hem eventueel opeet. De nadelen hiervan zijn dat de planten niet op een openbare plek in huis staan waar iedereen ze kan zien, en dat iedereen in huis zich ervan bewust moet zijn dat de kamer waar de plant staat altijd katvrij moet zijn. Katten kunnen glibberig en stiekem zijn, dus er is een kans dat je huisdier een weg naar binnen vindt.

Voors


 • Krijg de levende plant in huis

 • Plant is niet gemakkelijk toegankelijk voor katten

Nadelen

 • Kerststerren staan niet op een plek die iedereen kan zien.
 • De kat kan in de kamer komen
thematische onderbreking

3. Houd kerststerren omgeven door glas of draad.

Als je kerststerren echt uitgestald wilt houden waar iedereen er te allen tijde van kan genieten, kun je dat doen door ervoor te zorgen dat je plant ofwel onder een glazen kast of omringd door een draadkooi staat. Een glazen kast zou de beste keuze zijn, omdat die veel mooier is en, tenzij hij kapot is, je kat niet bij de plant kan komen. Maar de poinsettia met draad omgeven zou ook moeten werken (hoewel meer avontuurlijke katjes er misschien een pootje of neusje tussen kunnen steken).

Pros


 • Krijg de levende plant in huis

 • Plant is afgeschermd van kat

Cons

 • Niet zo mooi als een kerstster met niets eromheen
 • Katten kunnen misschien met hun poten aan de plant komen met een draadkooi
thematische onderbreking

4. Plaats kerststerren zo hoog mogelijk.

Katten zijn berucht om hun liefde voor hoge plekken zodat ze hun koninkrijk kunnen bekijken, maar als je een plek in je huis hebt waar je een kerstster kunt ophangen waar de kat niet bij kan, zou je goud moeten hebben. U kunt proberen de plant aan het plafond te hangen op een plek waar geen meubels staan waar ze op kunnen klimmen. Of, als je in een bepaalde kamer een ongelooflijk hoog plafond hebt, kun je daar kerststerren ophangen. Ook als je gewoon een superhoog meubelstuk hebt waarvan je 100% zeker weet dat je kat er niet op kan klimmen, zou het werken. Hoge plaatsen buiten het bereik van de kat zijn behoorlijk win-win.

Pros


 • De kat zal niet in staat zijn om

 • Je krijgt nog steeds de levende versie van de plant in je huis

Nadelen

 • Je hebt misschien geen plek hoog genoeg om je kat te ontwijken
thematische onderbreking

5. Laat kerststerren onaantrekkelijk ruiken.

Als u uw planten afschuwelijk laat ruiken voor uw katten, hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze erin gaan. Er zijn een paar geuren waar katachtigen een intense hekel aan hebben, waaronder . Strooi een beetje cayennepeper rond de bladeren van uw kerstster of leg de schillen van sinaasappels of citroenen in de pot van uw plant, en de kat moet er snel uit! U kunt ook een kattenschrikmiddel kopen bij uw plaatselijke dierenwinkel en dit rond de plant spuiten. Dit werkt echter niet bij alle katten, vooral niet bij vastberaden katten.

Nadelen

 • Werkt misschien niet bij alle katten
kerstster bloem
Image Credit: ErikaWittlieb, Pixabay
thematische onderbreking

6. Omring kerststerren met planten waar je kat een hekel aan heeft.

Er zijn bepaalde planten waar katachtigen geen fan van zijn, omdat de planten slecht ruiken of omdat de textuur vreemd aanvoelt aan de pootjes van de kat. Door uw kerstster te omringen met deze planten in een kleine binnentuin, kunt u uw huisdier weghouden van de plant die u niet wilt. Enkele van de planten waar onze katachtige vrienden niet van houden zijn de bange kat plant, rozemarijn, kerrie en geraniums. Nogmaals, dit werkt niet gegarandeerd bij alle katten, maar als je een van deze planten hebt liggen, is het een goede optie om te proberen!

Pros


 • Vrij eenvoudige oplossing

 • Je krijgt een kleine mini-tuin in een gebied van je huis

Nadelen

 • Werkt misschien niet bij alle katten
 • Als je deze planten nog niet hebt, moet je ze kopen.
thematische onderbreking

7. Maak een poesjestuin.

Over mini-tuintjes in huis gesproken, waarom maakt u er geen voor uw kat? Het maken van een kleine plek voor planten waar je kat van houdt, zoals kattengras en kattenkruid, in een deel van het huis weg van kerststerren, kan je kat weghouden van de planten die je wilt vermijden. Dit werkt misschien niet bij alle katachtigen, en deze optie is waarschijnlijk het beste in combinatie met een andere optie op deze lijst, zoals het hoog houden van kerststerren, maar het is het proberen waard!

Pros


 • Kitty krijgt zijn eigen tuin als afleiding

Cons

 • Moet waarschijnlijk worden gecombineerd met een andere optie op de lijst
 • Moet misschien voorraden kopen
 • Werkt mogelijk niet bij alle katachtigen
close up van een kerstster bloem
Image Credit: sandid, Pixabay

garenbalverdeler

Hoe weet u of uw kat in de kerststerren is gaan zitten?

Dus, hoe kunt u zien of uw kat in de kerststerren heeft gezeten? Uw grootste aanwijzing zal maagklachten zijn – braken en diarree – maar u kunt ook kwijlen of irritatie rond de ogen of de huid zien. De ernst hangt af van de grootte van uw kat (kittens hebben meer kans op ernstige symptomen), hoeveel er is binnengekomen (in de meeste gevallen zal dit niet veel zijn), en of er pesticiden zijn gebruikt op de kerstster.

In de meeste gevallen verdwijnen de symptomen vanzelf en zijn ze, hoewel niet leuk, geen reden tot grote bezorgdheid. Maar als de kerstster behandeld is met een bestrijdingsmiddel, is een bezoek aan de dierenarts waarschijnlijk op zijn plaats om er zeker van te zijn dat ze daar niet ziek van zijn geworden en niet alleen van de kerstster. En als de symptomen niet vanzelf overgaan of lijken te verergeren, ga dan met uw kat naar de dierenarts, want misschien zijn het niet de kerststerren waar hij in terecht is gekomen, maar iets heel anders.

3 kat gezicht verdeler

Conclusie

Lang verhaal kort, kerststerren verdienen niet de slechte reputatie die ze hebben gekregen. Hoewel ze uw kat licht ziek maken als ze worden gegeten, zijn ze niet dodelijk. Dat betekent echter niet dat u ze niet uit de buurt van uw huisdier moet proberen te houden. Gelukkig zijn er manieren waarop u kerststerren en katten veilig in hetzelfde huis kunt houden, hetzij door uw kerstster op plaatsen te zetten waar uw kat niet bij kan, hetzij door de plant onaantrekkelijk te maken voor uw katachtige vriend. De beste oplossing zou zijn om geen kerststerren in huis te hebben, maar als u nog niet klaar bent om deze vakantieplant op te geven, kunt u er zeker van zijn dat u uw favoriete kat veilig kunt houden terwijl u de plant in huis hebt.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: Credit: Lebedeva Mari, Shutterstock