Skip to Content

Hoe een kat te voeden met een kegel (5 geweldige tips)

Als uw kat net is geopereerd of te maken heeft met een andere medische aandoening, kan uw dierenarts u naar huis sturen met een Elizabethaanse halsband of “kegel” terwijl ze genezen. Meestal zorgen deze kegels ervoor dat je kat eruitziet alsof hij een lampenkap draagt, en er is meestal een aanpassingsperiode terwijl je kat eraan went om het te dragen. Etenstijd kan lastig zijn terwijl uw kat ook een E-halsband draagt. Hier zijn vijf geweldige tips voor het voeden van een kat met een kegel.

kattenpootverdeler

De 5 geweldige tips om een kat met een kegel te voeden

1. Verhoog de voedselgerechten

verhoogde kattenbak
Afbeelding credit: MTS_Photo, Shutterstock
Moeilijkheid: Gemakkelijk
Benodigde materialen: Commerciële of diy bowl stand, tijdschriften, boeken, of iets anders stevig en stapelbaar

Omdat de kegel zo ver voorbij het gezicht van je kat uitsteekt, kan hij moeite hebben om zijn voerbak te bereiken als hij op de grond zit. De kegel raakt eerst de vloer en voorkomt dat de mond van je arme kat bij de kom komt. Los dit probleem op door de voedsel- en waterschalen van uw kat van de vloer te tillen terwijl ze een kegel dragen. Je kunt verhoogde kommen kopen of er zelf een maken als je handig bent. Je kunt ook proberen oude tijdschriften of boeken op te stapelen en de kommen erop te zetten.

thematische pauze

2. Probeer een andere komvorm

Britse korthaar kat met kegel eten
Afbeelding Credit: Lillia Solonari, Shutterstock
Moeilijkheid: Gemakkelijk
Benodigde materialen: Bord, schotel of een ander plat eetoppervlak

Afhankelijk van hoe uw kat met de kegel beweegt, kan het gemakkelijker zijn om een andere komvorm te gebruiken. Ruil bijvoorbeeld hun gebruikelijke kom in voor een plat bord of schotel. Omdat deze items geen rand of rand hebben, heeft uw kat meer vrijheid om zijn voedsel te bereiken, zelfs met de kegel op zijn hoofd. Deze tip zal echter waarschijnlijk leiden tot een rommeliger eetervaring. Zonder een kom om het voedsel te bevatten, kan uw kat het over de vloer duwen terwijl ze eten. Overweeg om de tijdelijke eetvaten op een placemat of een ander gemakkelijk te reinigen oppervlak te plaatsen.

Onze favoriete kattenbak:

Voorbij zijn de dagen dat je water moet dweilen nadat je kat naar zijn kom is gegaan voor een drankje. Met de Hepper Nom Nom Kom, hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over waterverspilling.

Twee roestvrijstalen kommen zitten in een brede bak om elke kleine dribbel en druppel die uit de mond van uw kat valt op te vangen. Je kat is misschien niet de schoonste drinker, maar nu hoeft dat niet meer! Klik hier om je eigen te kopen en voorgoed afscheid te nemen van waterverspilling.

Bij Excited Cats bewonderen we Hepper al vele jaren en besloten we een controlerend eigendomsbelang te nemen, zodat we konden profiteren van de uitstekende ontwerpen van dit coole kattenbedrijf!

thematische pauze

3. Voer uw kat met de hand

kat met de hand voeren met een kegel
Afbeelding Credit: Spring Song, Shutterstock
Moeilijkheid: Gemakkelijk
Benodigde materialen: Een persoon, lepel (optioneel), geduld (niet optioneel)

Een eenvoudige maar enigszins tijdrovende tip voor het voeren van een kat met een kegel is om uw huisdier te helpen terwijl ze de E-halsband dragen. Dit kan betekenen dat ze hun kom in een positie houden die gemakkelijk voor hen te bereiken is. Mogelijk moet je hun eten ook met de hand serveren, hetzij met een lepel of met je vingers.

Afhankelijk van of uw kat nat of droog voedsel eet, kan deze optie rommelig voor u worden. Soms hoef je je kat maar een paar dagen met de hand te voeren totdat hij het eten met de kegel onder de knie heeft.

thematische pauze

4. Probeer verschillende conusstijlen

tabby kat in een kegelkraag terwijl hij op een bank zit
Afbeelding credit: Pixel Cat Photo, Shutterstock
Moeilijkheid: Gemakkelijk
Benodigde materialen: Andere soorten E-halsbanden (vraag het uw dierenarts)

Voor sommige medische aandoeningen, zoals een ooginfectie of letsel, is het misschien niet veilig voor uw kat om een kegel te dragen, behalve de traditionele harde plastic versie. Andere keren kunt u misschien wegkomen met het gebruik van een andere stijl van E-halsband die gemakkelijker is voor uw kat om te eten tijdens het dragen.

Sommige dierenartsen bieden bijvoorbeeld een zachte doek of papieren e-halsband aan. Een andere optie is een E-collar die eruit ziet als een binnenband. U kunt ook uw dierenarts vragen of het gebruik van een kleinere of kortere versie van de plastic kegel goed is. Verander geen e-halsbanden zonder eerst contact op te nemen met uw dierenarts en controleer uw kat zorgvuldig als u dat doet om ervoor te zorgen dat ze niet bij hun hechtingen of Letsel.

thematische pauze

5. Verwijder de kegel en houd toezicht op uw kat

katten eten op verhoogde voeding
Afbeelding Credit: Elayne Massaini, Shutterstock
Moeilijkheid: Hard
Benodigde materialen: Uw onverdeelde aandacht

Als uw kat volledig weigert te eten terwijl hij de kegel draagt, vraag dan uw dierenarts of het goed is om deze tijdelijk uit te doen tijdens de maaltijd onder strikt toezicht. Katten die niet of zelfs een paar dagen niet genoeg eten, kunnen een levensbedreigende aandoening ontwikkelen die hepatische lipidose wordt genoemd. Het verwijderen van de kegel kan uw enige keuze zijn als alle andere opties falen. Doe het nooit zonder toestemming van uw dierenarts en blijf dicht bij uw kat terwijl hij eet. Het kan slechts een fractie van een seconde afleiding vergen voordat ze hechtingen met hun scherpe tanden uitrukken. Vervang de kegel zodra je kat klaar is met het avondeten.

Andere voorzorgsmaatregelen terwijl uw kat een kegel draagt

Totdat uw kat gewend raakt aan het hebben van een grotere kop, kan hij onkarakteristiek onhandig zijn en dingen omver gooien. Ze zullen ook meer kans hebben om vast te zitten in krappe ruimtes waar ze normaal gesproken gemakkelijk toegang toe hebben, zoals onder een bed. Mogelijk moet u de toegang tot deze gebieden blokkeren totdat uw kat uit de kegel is.

Zorg ervoor dat uw kat met de kegel in en uit de kattenbak kan komen. Mogelijk moet u de bovenkant van een afgedekte doos tijdelijk verwijderen. Houd de kegel schoon en droog, vooral nadat uw kat heeft gegeten, en let op eventuele irritatie op de huid van uw kat. Controleer regelmatig de pasvorm van de kegel om er zeker van te zijn dat deze niet te los of strak zit. Je moet twee vingers tussen de kegel en de nek van je kat kunnen plaatsen.

Uw kat zal waarschijnlijk niet in staat zijn om effectief te verzorgen tijdens het dragen van de kegel, dus houd ze geborsteld en maak zijn achterste schoon als dat nodig is. Zorg ervoor dat andere familieleden weten dat uw kat gemakkelijker kan schrikken wanneer hij de kegel draagt, omdat deze een deel van hun gezichtsveld afsnijdt.

divider-catclaw1

Conclusie

Navigeren door het leven terwijl je kat een kegel draagt, kan een beetje stressvol zijn, maar het goede nieuws is dat het slechts een tijdelijke verstoring is. De meeste katten passen zich snel aan de kegel aan, vooral als je ze helpt eraan te wennen door traktaties en andere afleidingen aan te bieden. Als u zich afvraagt hoe belangrijk het is voor uw kat om de kegel te dragen, zal uw dierenarts of hun personeel zeker veel verhalen hebben over het omgaan met de nasleep van een eigenaar die verzuimt de e-halsband te gebruiken zoals voorgeschreven!

Infecties, gescheurde hechtingen en vertraagde genezing zijn allemaal mogelijke gevolgen van het niet dragen van de e-halsband van uw kat. Gebruik deze vijf tips om uw kat te voeden terwijl hij de kegel draagt en laat hem aan zoals aangegeven.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: eremeevdv, Shutterstock