Himalaya katten kleuren: welke kleuren kunnen Himalaya-katten zijn?

Himalaya katten zullen zeker je aandacht trekken. Deze gemakkelijke schoonheden zijn herkenbaar aan hun lange colorpoint-jassen, licht geplette gezichten en zoete persoonlijkheden. Je zult misschien geen andere kat tegenkomen die zo relaxt en aanhankelijk is als een Himalaya.

Een van de drijvende krachten achter het fokken van de Himalaya kat was om een zeer specifieke look te creëren voor hun lange, zijdeachtige jassen. 20 verschillende vachtkleuren worden geaccepteerd door kattenverenigingen over de hele wereld, wat niet altijd het geval was.

Ongeacht de kleuring is de vacht van een Himalaya een mooie en gewilde eigenschap. Veel mensen worden verliefd op de unieke vacht van de Himalaya, maar al snel is het hun persoonlijkheid die je vertedert.

Himalaya kat

Wat is de oorsprong van de Himalaya kat?

Himalayans zijn het resultaat van fokkers die een kat willen met een kleurpuntpatroon zoals de Siamees en de lange, prachtige vacht van de Perzisch. In de jaren 1930 creëerden fokkers Clyde Keeler en Virginia Cobb precies dat.

Zowel het lange haar als kleurpuntpatroon worden beschouwd als recessieve genen, dus om het door te geven, moesten beide ouders beide genen hebben. Keeler en Cobb paarden een vrouwelijke Siamees en een zwartgecoate Perzische man, vervolgens een zwartharige Perzische vrouw en mannelijke Siamees.

Van het eerste nest namen ze een mannetje en van het tweede namen ze een vrouwtje. Het resultaat van deze twee paring samen was een kat met lang haar en kleurpuntpatronen.

Lange tijd waren de Himalaya-normen erg moeilijk te veranderen. Door veel toewijding van fokkers zijn er in de loop der jaren meer kleuren vastgesteld en geaccepteerd. Het maakt niet uit welke vachtkleur je Himilayan heeft, ze zullen een lieve en zachtaardige beste vriend voor jou en je hele gezin zijn.

Hoe ziet een Himalaya kat eruit?

De Himalaya is geliefd om hun lange haar en colorpoint vacht. Deze twee eigenschappen alleen al vallen vaak op bij een kat, maar samen zijn ze nog boeiender. Deze katten zijn middelgroot of groot van formaat, maar met hun lange haar zien ze er nog groter uit.

Dit ras is grootbenig en weegt meestal tussen de 7 en 14 pond. Het is belangrijk op te merken dat de Himalaya wordt beschouwd als een luier kattenras. Ze hebben weinig energie en houden ervan om rond te liggen, te zonnebaden en te ontspannen (doen we dat niet allemaal?). Hierdoor kan uw Himalaya gemakkelijker aankomen dan andere kattenrassen. Het is essentieel om hun gewicht te behouden door veel speeltijd en gezonde maaltijdporties.

Himalayanen hebben een vrij ronde uitstraling. Hun hoofden, gezichten en lichamen zijn rond. Net als de Perzische worden hun neuzen beschouwd als “stompe neuzen” omdat ze korter zijn dan die van andere katten. Ze hebben een sterke, brede borst en dikke, stevige benen. Ondanks hun grootte zijn het echt zachte reuzen.

chocolade Himalaya kat

Wat is het Himalaya patroon?

Himalayanen hebben een zeer specifiek patroon. Als je er een ziet zonder kleurpuntpatronen, is het waarschijnlijk dat je niet echt een rasechte Himalaya hebt gezien.

Wanneer we het hebben over het Himalaya-patroon, verwijzen we naar wanneer de kat een lichaamskleur heeft die typisch één kleur is, met minimale schaduw, lichter dan hun punten. Hun punten verwijzen naar hun gezicht, oren, staarten en poten, meestal donkerder dan hun lichaam.

Als je op zoek bent naar een specifieke vachtkleur, maar niet weet hoe het heet, hebben we ze hier allemaal gedekt!

In welke kleuren komen Himalaya katten voor?

Hoewel alle Himalayanen een duidelijk kleurpuntpatroon hebben, kunnen hun kleuren variëren. Een ding om op te merken: alle Himalayanen hebben blauwe ogen.

Himalaya kat

Enkele van de verschillende kleuren waarin de Himalaya kat voorkomt zijn:

Zeehond

Wanneer je denkt himalaya kat, de zegel punt kleuring kan de eerste zijn die in je opkomt. Het is de meest voorkomende kleuring voor een Siamees, daarom is het misschien zo bekend. Deze katten hebben een crèmekleurige of lichtbeige basiskleur, met donkerbruine, bijna zwarte punten. De punten, neusleer en voetzolen moeten allemaal donkerbruin zijn.

Chocolade

Op een chocoladepunt Himalaya is de lichaamskleur een ivoren tint met melkchocoladekleurige punten. De ogen van een chocoladepunt Himalayan zijn helderblauw, wat prachtig contrasteert met hun gezichtsmasker. Hun neusleer en voetzolen zijn een kaneelroze kleur die subtiel zal vervagen in de kleuring van hun benen en gezicht.

Sering

De lila punt Himalaya is een mooie en uniek gekleurde kat. Hun basiskleur is paars-wit kleur met grijsroze punten. Deze katten hebben een minder duidelijk onderscheid tussen hun lichaamskleur en hun puntkleur, maar je zult zien dat hun neusleer en voetzolen een lavendelroze kleur hebben.

Blauw

De lichaamskleur van een blauwe punt Himalaya is blauwgrijs met koele tinten. De punten zijn een donkerdere tint blauw, met neusleer, voetzolen en ogen die ook blauw zijn.

Rood / Vlam

Rode punt Himalayanen hebben een romige basiskleur met oranje of rode punten. De tint oranje of rood kan variëren, waardoor het lichter of donkerder wordt. Het neusleer en de voetzolen zullen koraalroze zijn.

Room

Het lichaam van deze Himalaya is een witte crèmekleur, waarbij de punten vaak worden omschreven als buff cream. Het onderscheid is niet zo voor de hand liggend, maar hun neusleer en voetzolen zullen koraalroze zijn. Witte katten lijken vuil (en andere rotzooi) gemakkelijker te vertonen dan hun leeftijdsgenoten, dus het schoonhouden van hun kattenbak is van vitaal belang.

Blauw-crème

Het lichaam van een blauw-crème Himalaya is een crèmekleur met een tint blauw en blauwe punten met vlekken crème. Het neusleer en de voetzolen kunnen blauw of roze zijn.

Lila-crème

Deze kat heeft een romige basislaag met lila punten met lapjes crème. Ze hebben lavendelroze neusleer en voetzolen.

Chocolade-tortie

Chocolade-tortie Himalaya’s zijn ivoorkleurig met chocoladepunten, gemarkeerd met rode vlekken en room. Ze hebben kaneelroze of koraalroze neusleer en voetzolen.

Zeehonden-tortie

De lichaamskleur van deze katten is roomwit, met donkerbruine punten met ongebreidelde vlekken rood en crème. Ze hebben donkerbruin of koraalroze neusleer en voetzolen.

Wat zijn de Himalaya lynx patronen?

Het Himalaya lynx patroon is herkenbaar aan de Tabby “M” gemarkeerd op het voorhoofd, wat wordt weerspiegeld in de strepen die door hun punten gaan – kun je zeggen mode-icoon? Hun lichamen zullen één effen kleur blijven.

Zeehondenlynx

Het lichaam van deze Himalaya-kat is beige, maar hun punten zijn beige-bruin, getikt met donkerder bruine tabby-markeringen. Hun poten zijn zegelbruin, maar hun neusleer kan variëren van zegelbruin tot baksteenrood.

Blauwe lynx

Hun lichaam is blauwachtig wit met lichte, bijna zilverachtige, blauwe punten getikt met donkerder blauwe tabby-markeringen. Hun voetzolen zijn blauw, maar hun neusleer kan blauw of roze gekleurd zijn.

Rode / Vlam lynx

Deze kat heeft een roomwit lichaam met oranje punten, getikt met rode tabby-markeringen. Het neusleer en de voetzolen zijn koraalroze.

Crème lynx

Het lichaam is een witte kleur, met crèmekleurige punten getikt met donkerdere crème tabby-markeringen. Het neusleer en de voetzolen zijn koraalroze.

Zeehonden tortie lynx

Hun lichaam is roomwit met beige-bruine punten met donkerbruine tabby-markeringen, gevlekt met rode vlekken. Neusleer en voetzolen kunnen zeehondenbruin, baksteenrood of koraalroze zijn.

Blauw-crème lynx

Het lichaam van deze kat is blauwachtig wit met blauwe punten die zijn aangevinkt met donkerblauwe tabby-markeringen met vlekken crème. Hun neusleer en voetzolen kunnen blauw, roos of roze zijn.

Chocolade lynx

Hun lichaam is ivoor, met melkchocoladepunten getikt met donkere chocolade tabby-markeringen. Hun neusleer en voetzolen kunnen kaneelroze of koraalroze zijn.

Lila lynx

Het lichaam van deze kat is een witpaarse kleur met ijzige grijze punten die zijn getikt met donkerder lila tabby-markeringen. Hun neusleer en voetzolen zijn lavendelroze.

Chocolade-tortie lynx

Hun lichaam is een ivoren kleur met melkchocoladepunten, getikt met donkere chocolade tabby-markeringen en rode vlekken. Hun neusleer en voetzolen zijn kaneelroze of koraalroze.

Lila-crème lynx

Hun lichaam is een witte kleur met een vleugje paars, punten die licht ijzig grijsroze zijn, getikt met donkerdere paarse tabby-markeringen met crèmekleurige vlekken. Hun neusleer en voetzolen zijn lavendelroze of koraalroze.

Himalaya kat zit rechtop in gras

Zorgen voor een Himalaya

Himalayanen staan bekend om hun majestueuze jassen, dus zorg ervoor dat je voor die bekroonde pluisjes zorgt. Je wilt het klittenvrij, mooi en schoon houden met frequent borstelen.

Als je de hygiënebehoeften van je Himalaya kunt bijhouden en ze kunt voorzien van de juiste voeding en voldoende fysieke activiteit, zal je Himalaya nog vele jaren naast je blijven.

Himalaya katten zijn niet alleen mooie wezens – they zijn vriendelijk, zachtaardig en zo erg aanhankelijk, waardoor ze een geweldige metgezel zijn om in de buurt te hebben.