Skip to Content

Ginger Cat Appreciation Day – Hoe en wanneer wordt het gevierd?

Ginger Cat Appreciation Day komt elk jaar op 1 september. Chris Roy kwam op het idee om zijn lieve gemberkat van 15 pond, Doobert, te herdenken, die in 2014 overleed. Doobert en Roy werden een paar in 1997 toen de software-ingenieur een verdwaald kitten vond en hem adopteerde. De twee genoten bijna twee decennia samen voordat Doobert op 17-jarige leeftijd overleed.

Ginger Cat Appreciation Day is een tijd om de katten in je leven te vieren en te eren, zoals degenen die momenteel vazen uit de schappen kloppen en die nu uit ons leven zijn verdwenen. Het is ook een dag om de ongelooflijke liefde te benadrukken die geredde dieren vaak in ons leven brengen. Er zijn meestal weinig officiële activiteiten gepland rond de dag, dus je verbeelding is de limiet als het gaat om hoe je viert.

3 katten gezichtsverdeler

Ginger Cat Eigenschappen en Kenmerken

Gember verwijst naar de vachtkleur van een kat. Verschillende rassen en mixen, waaronder Domestic Shorthair, British Shorthair, Maine Coon, Abessinian en Birmese katten, kunnen gemberbont dragen. Deze schattige kitties zijn er in korte en langharige varianten en ze staan ook bekend als oranje tabbies.

De meeste, maar niet alle, gemberkatten hebben een M op hun voorhoofd en de overgrote meerderheid is mannelijk. Het oranje bontgen zit op een X-chromosoom. Mannelijke katten hebben slechts één X-chromosoom; als het oranje bontgen aanwezig is, krijg je een gember tabby. Vrouwelijke katten hebben twee X-chromosomen en moeten het oranje bontgen op beide chromosomen hebben om de eigenschap tot expressie te brengen.

De vacht van gemberkatten varieert van lichtoranje tot rijke diepe tinten roodbruin. En ze zijn enkele van de meest liefhebbende katten in de kattenfamilie, met een reputatie voor het ontwikkelen van diepe banden met mensen.

Gember kat zittend op houten treden
Afbeelding credit: Ljutikov-713, Shutterstock

kattenpootverdeler5 manieren om Ginger Cat Appreciation Day met je kat te vieren

Als je een gemberkat metgezel hebt, heb je geluk. Het enige wat je hoeft te doen is je waarderingsspel opvoeren en je maatje een beetje extra liefde geven. Zie het als een dag om iets extra speciaals voor je kat te doen. Maar bij het voldoen aan katachtige eisen, gaat sommige planning vaak een lange weg! Hieronder vind je een paar leuke suggesties voor manieren om je huisdier te verwennen op Ginger Cat Appreciation Day.

1. Behandelt

Katten houden van traktaties! Dus waarom zou je Ginger Cat Appreciation Day niet vieren door je kat een paar speciale traktaties te geven? Je kunt verschillende gezonde traktaties kopen in de dierenwinkel die geen ton kosten, maar je kunt ook smakelijke zelfgemaakte lekkernijen maken om je kat wat liefde te tonen. Voor een gemakkelijke optie die misschien niet eens een reis naar de winkel vereist, plaats je een kleine portie kip in de oven.

Sla het zout, de uien, knoflook en andere smaakstoffen over die uw huisdier ziek kunnen maken. Verwijder het gekookte vlees van het bot en je hebt een leuke smakelijke traktatie voor je kat om op te knabbelen.

thematische pauze

2. Pluche speelgoed en teasers

De kans is groot dat uw huisdier al een favoriet speeltje heeft, maar u kunt de dag van uw kat extra speciaal maken door er kattenkruid op te strooien. Als alternatief kunt u het een spritz geven met een kattenkruidspray. Maar katten hebben ook beweging nodig om gezond te zijn, dus je kunt je gembermaatje een gloednieuwe teaser geven om je huisdier te verleiden om tijdens de speeltijd in beweging te komen. Of u kunt de hightech-route volgen en een leuke elektronische optie kopen die uw huisdier iets geeft om op te jagen.

kat die met speelgoed speelt
Afbeelding Credit: Darkmoon_Art, Pixabay
thematische pauze

3. Bedden

Sommige katten kunnen tot 15-20 uur per dag uitzonken. Oudere katten en kittens hebben vaak meer slaap nodig dan gezonde huisdieren van middelbare leeftijd. Overweeg om je oudere kat te trakteren op een zelfverwarmend bed om hem lekker knus te houden. Modellen met lage zijkanten zijn geweldig voor katten met beperkte mobiliteit. Zoek naar een overdekt bed als uw kat de voorkeur geeft aan privacy tijdens het dutten.

thematische pauze

4. Voedselpuzzels en interactief speelgoed

Voedselpuzzels brengen de jager in uw kat naar boven door uw huisdier zijn zintuigen en poten te laten gebruiken om traktaties te vinden en te bevrijden. Katachtigen die katachtige manieren hebben om met hun omgeving om te gaan, zoals voedselpuzzels, hebben vaak minder last van verlatingsangst. En met interactief speelgoed kunnen katten zich urenlang vermaken, slaan op verdwijnende ballen en proberen nepmuizen te bevrijden.

Kat spelen met kattenspeelgoed
Image Credit: Petlinks, taai
thematische pauze

5. Kattenbomen, torens en planken

Katten zijn roofdieren en voelen zich van nature het meest comfortabel en ontspannen wanneer ze hoog zitten. Het geeft een gevoel van veiligheid en stelt uw kat in staat om te controleren wat you’re doing. Met kattenbomen en torens kunnen katten krabben, klimmen, dutten en zitten.

Velen hebben verschillende niveaus en verschillende soorten schuilplaatsen, planken en bedden om huisdieren meerdere dutjes te geven. Aan de muur gemonteerde kattenplanken vervullen vrijwel hetzelfde doel en ze zijn een geweldige manier om plezier te bieden aan uw kat als u maar beperkte ruimte heeft.

kattenpootverdelerAndere manieren om Ginger Cat Appreciation Day te vieren

Chris Roy kwam op het idee van Ginger Cat Appreciation Day om zijn kat Doobert te eren. Toen hij nog leefde, inspireerde Doobert Roy om serieus werk te doen voor zwerfdieren, waaronder het vervoeren van dieren naar locaties waar ze meer kans hadden om te worden geadopteerd.

Na de dood van zijn kat ontwierp Roy, een technologiewiz, een app om dierenreddingswerk te vergemakkelijken. Hij noemde de app Doobert ter ere van zijn geliefde katachtige metgezel. Dus waarom zou je Ginger Cat Appreciation Day niet vieren door iets te doen voor reddingskatten?

1. Doe mee met een reddingsorganisatie

Overweeg contact op te nemen met een lokale reddingsorganisatie om te zien hoe u kunt helpen. Er zijn vaak mogelijkheden om huisdieren te vervoeren en zelfs deel te nemen aan beleidsontwikkeling. Organisaties hebben vaak hulp nodig bij administratieve taken en als je gepassioneerd bent door dierenredding, zijn er mogelijkheden om te trainen voor vrijwillige noodhulpteams. De meeste organisaties hebben flexibele vrijwilligersmogelijkheden thuis waarvoor deelnemers slechts een paar uur per week nodig hebben.

thematische pauze

2. Overweeg het koesteren van een kat

Asielen hebben vaak tijdelijke huizen nodig voor kittens en volwassen katten. Koesteren speelt een cruciale rol bij het redden van dieren die een beetje extra TLC en aandacht nodig hebben. Pleegouders zijn nodig om kittens die te jong zijn voor adoptie te verzorgen en te socialiseren. Deze vrijwilligers bieden ook rustige huizen voor katten die extra tijd en ruimte nodig hebben om te herstellen en te herstellen zonder de non-stop stimulatie van een asiel. Asielen vragen soms ook vrijwilligers om katten op te nemen wanneer er geen ruimte meer is voor nieuwe dieren.

Het proces omvat meestal een aanvraag, interview en training. Maar koesteren is over het algemeen vrij flexibel, waarbij de meeste organisaties graag tegemoetkomen aan verzoeken van vrijwilligers met betrekking tot opdrachtlengtes en zorgvereisten. De organisatie zorgt bijna altijd voor medische zorg, voedsel, benodigdheden en ondersteuning. Koesteren komt ook de mens ten goede; je krijgt alle geneugten van liefdevol gezelschap van dieren zonder de langdurige verbintenis.

big-ginger-harige-kat-slapen-op-lap_karpova_shutterstock
Bron: Karpova, Shutterstock

kattenpootverdeler

Conclusie

Ginger Cat Appreciation Day wordt gevierd op 1 september. De dag staat in het teken van katten liefde geven! Er zijn slechts een paar officiële activiteiten gepland rond het evenement, wat je de kans geeft om creatief te zijn. Trakteer uw huisdier op een paar extra speciale goodies, of u kunt een kattenkruidcontainertuin voor uw huisdier planten. U kunt ook overwegen om dieren te koesteren of te doneren aan een dierenreddingsorganisatie waarvan de praktijken overeenkomen met uw waarden. Maar het belangrijkste dat je kunt doen op Ginger Cat Appreciation Day is om een moment te nemen om katten volledig te waarderen en hoeveel pure vreugde ze in de wereld brengen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Africa Studio, Shutterstock