Dr. Elsey’s Kattenvoer Recensie

dr elsey's cleanprotein formula droge brokjes

Kopen op Amazon

Dr. Elsey’s is al lang gevestigd in de kattenbakvulling markt, maar sinds 2017 produceren ze ook een hoogwaardige en eiwitrijke lijn van kattenvoer. Vandaag gaan we door een gedetailleerde beoordeling van zowel natte als droge voedingsmiddelen op basis van uren van onderzoek en real-world ervaring om te zien hoe Dr. Elsey’s cleanprotein ™ merk stapelt up.

Hier zijn de algemene beoordelingen:

productverscheidenheid – 6/10
Soorten geschiktheid – 9/10
Ingrediënt kwaliteit – 9/10
Prijs – 6/10
Marketing en Boodschap Overeenstemming – 9/10
Terugroep Geschiedenis 7.5/10
Totale beoordeling 9/10

Laten we eerst wat meer te weten komen over het merk Dr. Elsey’s.

Het verhaal achter Dr. Elsey’s

Zoals gezegd, is Dr. Elsey’s begonnen als een kattenbakmerk met een missie om katten te redden. Een van de meest voorkomende redenen voor een kat om naar een asiel gebracht te worden is het urineren buiten de kattenbak. Na 10 jaar in de wereld van de dierenasielen te hebben gewerkt, is het iets wat ik helaas al duizenden keren heb gezien. Vaak weten katteneigenaren niet hoe ze het moeten oplossen, maar ze kunnen het niet hebben dat hun kat op alles in huis plast.

Dr. Elsey’s probeerde dit probleem op te lossen door kattenbakvulling te introduceren die katten eigenlijk wil gebruiken samen met aanvullende producten zoals katten aantrekken. Ik heb de mensen van de Denver Cat Care Society bezocht waar Dr. Elsey zijn product heeft getest.

Uiteindelijk besloot Dr. Elsey dat het tijd was om een proteïne-gerichte, en dus aan de soort aangepaste, kattenvoeding op de markt te brengen. Naar mijn mening behoren hun cleanprotein™ recepten tot de beste kattenvoeders op de markt, zowel wat betreft de kwaliteit van de ingrediënten als de geschiktheid voor een bepaalde diersoort.

De passie voor katten is duidelijk als je goed kijkt naar het merk Dr. Elsey en het blijkt niet alleen als je luistert naar de naamgenoot van het merk spreken, maar ook in de acties die ze nemen om asielen te helpen. Asielen kunnen gratis nestkits aanvragen zodat katteneigenaren het strooisel van Dr. Elsey kunnen uitproberen in een poging te voorkomen dat ze naar het asiel worden gebracht.

U kunt ook luisteren naar Dr. Elsey die zijn eigen verhaal vertelt in deze video:

productverscheidenheid – 6/10

Dr. Elsey’s doet goed werk met het introduceren van productvariëteit binnen hun cleanprotein™ merk. Dit geldt vooral voor hun lijn natvoer met opties voor enkelvoudige eiwitten en meer nieuwe opties zoals rundvlees en varkensvlees. Echter, hun droge brokken opties zijn een beetje gebrekkig met de enige smaken kip en zalm.

Hier is de volledige lijst van natte smaken voor Dr. Elsey’s cleanprotein™ recepten:

 • Kip Paté
 • Kalkoen Paté
 • Paté van rundvlees
 • Paté van zeewitvis
 • Konijn & Kalkoen Paté
 • Enkelvoudige Bron Slamon Paté
 • Enkelvoudige Bron Varkensvlees Paté
 • Enkelvoudige Bron Eend Paté
 • Eendenpaté; Kalkoenpaté

Wat u verder zult opvallen is dat alle recepten op deze lijst gebaseerd zijn op patés. Hoewel je het meestal kunt pureren tot een vorm die katten lekker vinden, heb ik van veel katteneigenaren gehoord dat hun katten gewoon niet van paté houden en de voorkeur geven aan de versnipperde opties.

Over het geheel genomen krijgt Dr. Elsey’s cleanprotein™ een solide score van 6 voor productvariëteit. Hoewel er beperkte droogvoeropties zijn, zijn er in ieder geval verschillende unieke natvoerrecepten om uit te kiezen, zelfs als je beperkt bent tot de patéstijl.

Soorten geschiktheid – 9/10

Bij Dr. Elsey’s cleanprotein™ gaat het erom dat de voeding van uw kat aangepast is aan de diersoort. Voor een snelle opfrisser, soorteigen betekent dat de inhoud van de voeding overeenkomt met wat uw kat in het wild zou eten. Omdat uw kat een carnivoor is, zijn soorteigen diëten diëten met een groot aantal dierlijke eiwitbronnen. Niet alleen dat, maar om echt soorteigen te zijn, moet een voeding ook dingen als groenten, fruit of noten vermijden, die uw kat in een wilde omgeving gewoon niet zou eten.

Dr. Elsey’s belangrijkste slogan vat dit zelfs samen met de simpele zin: “Voer eiwitten – geen planten”.

En ze maken geen grapje.

95% van het eiwit in het droge brokjesrecept voor kip en 93% voor de zalmsmaak is allemaal afkomstig van dierlijke bronnen. Dat is een GROOT verschil met zelfs de meer populaire of premium voeders die een hoger eiwitgehalte bereiken door het gebruik van erwteneiwit of andere plantaardige eiwitten. Als gevolg hiervan staat Dr Elsey bovenaan vele “best of” lijsten, waaronder onze lijst van de beste droge kattenvoeders.

Dr Elsey krijgt ook een welverdiende 9/10 in deze categorie vanwege hun zeer beperkte gebruik van plantaardige ingrediënten in al hun recepten met de meeste diëten volledig zien van de wortelen, erwten, en andere groenten die hun weg maken in de meeste graanvrije diëten deze dagen. In feite komen de meeste van Dr Elsey’s voedingsmiddelen binnen op slechts 4% koolhydraten, wat uitzonderlijk is.

Ingrediënt kwaliteit – 9/10

Natuurlijk, het zou moeilijk zijn om zo hoog te scoren in de categorie geschiktheid voor de soort zonder ook met geweldige ingrediënten. Net als veel andere eersteklas diëten, vermijdt Dr. Elsey het gebruik van soja, maïs, tarwe of graan en richt zich in plaats daarvan op dierlijke eiwitbronnen.

Bovendien, Dr Elsey droogvoer recepten vermijden traditionele verdikkingsmiddelen zoals guar gom of tapioca zetmeel in het voordeel of gelatine. Hierdoor vermijden ze een veelvoorkomende bron van koolhydraten terwijl ze een kleine hoeveelheid extra dierlijk eiwit toevoegen. Het betekent ook dat hun kattenvoer minder vulstoffen bevat dan vele andere op de markt.

Hun natvoer vermijdt ook guargom, maar deze keer ten gunste van agar-agar. Agar-agar wordt vaak verward met het zeer ongewenste carrageen, maar het verschil is zeer significant en de meeste bronnen suggereren dat agar-agar een veilige optie is in natvoer voor katten. Als je meer wilt weten over carrageen, kun je mijn lijst van de beste voedingsmiddelen zonder carrageen bekijken, waar ik Dr. Elsey’s cleanprotein™ op de eerste plaats zet.

Om echt te begrijpen wat er in Dr. Elsey’s recepten zit, laten we een diepe duik nemen in de eerste 7 ingrediënten in het kip recept natvoer.

1. Kip

Zoals bij alle Dr. Elsey’s recepten (en elk goed kattenvoer wat dat betreft) moet het eerste ingrediënt van dierlijke oorsprong zijn en overeenkomen met de naam van het recept. De American Association of Feed Control Officers legt uit dat wanneer we gevogelte noemen op een ingrediëntenlijst het gaat om de “zuivere combinatie van vlees en huid met of zonder bijbehorend bot, afkomstig van de delen of hele karkassen van gevogelte of een combinatie daarvan, exclusief veren, koppen, poten en ingewanden.”

Kortom, een ingrediënt van hoge kwaliteit.

2. Kippen Bouillon

Bouillon is een veel voorkomend ingrediënt in de meeste natvoeders en het is goed om te zien dat dit nog steeds op dierlijke basis is.

3. Kippenlever

Kippenlever is rijk aan voedingsstoffen en is afgestemd op de diersoort. Terwijl sommige natvoeders meerdere bouillons in de top 3 hebben, is het goed om te zien dat Dr. Elsey’s er maar één heeft.

4. Gedroogd Eiproduct

Eieren zijn zeker soorteigen en een goede bron van dierlijke eiwitten (en vetten).

5. Natuurlijke Smaak

Natuurlijk aroma is een niet-voedzaam maar natuurlijk smaakadditief. Het heeft doorgaans zeer weinig invloed op de totale voeding. U kunt de volledige definitie op de website van de FDA hier lezen.

6. Zalmolie

Zalmolie is een geweldige bron van gezonde omega-3 en omega-6 vetzuren die een lange lijst van voordelen voor katten hebben.

7. Agar-Agar

Agar-agar is een verdikkingsmiddel en helpt de consistentie van het voedsel te behouden. Er is veel controverse rond verdikkingsmiddelen in het algemeen en terwijl sommige zoals carrageen duidelijk gevaarlijk zijn, ben ik geen enkele studie tegengekomen die suggereert dat agar-agar schadelijk is voor katten. Toch is agar-agar afkomstig van zeewier, wat een minder dan ideaal ingrediënt is als het aankomt op de soortgeschiktheid.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten in het kiprecept:

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Gedroogd Eiproduct, Natuurlijk aroma, Zalmolie, Agar-Agar, Tricalciumfosfaat, Gerstegras, Choline Chloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Kurkuma, Gedroogde Nieuw-Zeelandse Groene Mosselen, Zink Proteinaat, IJzer Proteinaat, Magnesium Proteinaat, Niacine Supplement, Vitamine E-supplement, koperproteïnaat, natriumseleniet, thiaminemononitraat, mangaanproteïnaat, vitamine A-supplement, calciumpantothenaat, riboflavinesupplement, pyridoxinehydrochloride, biotine, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, ethyleendiaminedihydroiodide, foliumzuur.

Hier is de gegarandeerde analyse:

 • 11% Eiwit
 • 9% Vet
 • 1,5% vezels
 • 78% Vochtigheid

En hier is de gegarandeerde analyse op droge stof (met vocht verwijderd):

 • 50% Eiwit
 • 40,9% Vet
 • 6,8% Vezels

Samenvatting ingrediënten

Dr. Elsey’s cleanprotein™ recept verdient een welverdiende 9 op 10 voor de kwaliteit van de ingrediënten. Met een focus op dierlijke eiwitten en extreem beperkte koolhydraten, richt dit merk zich echt op clean eiwit. De aanwezigheid van agar-agar in de natvoer variëteiten verhindert echter dat Dr. Elsey’s in deze categorie een perfecte score behaalt.

Prijs 6/10

Het lastige van prijs, voor welk product dan ook, is dat het altijd relatief is. Als we Dr. Elsey’s zouden vergelijken met iets als Meow Mix, dan zouden we zowat elk premium kattenvoer een nul moeten geven in de prijscategorie.

Dus is het belangrijk te weten dat Dr. Elsey een premie product en je krijgt echt waar je voor betaalt. Toch kan de prijs van Dr. Elsey’s voor sommige katteneigenaren onbetaalbaar zijn, vooral als u meerdere katten heeft.

Ik zou zeggen dat de prijs de kwaliteit van de ingrediënten waard is en als je bedenkt hoe fundamenteel voedsel is voor de gezondheid van je kat, is de waarde duidelijk. De prijzen zijn in de loop der jaren regelmatig veranderd, dus om de laatste prijs te checken kijk in de Dr. Elsey’s brand store op Amazon door hier te klikken.

Marketing en Boodschap Overeenstemming 9/10

Hoe matcht de marketing van Dr. Elsey met het eigenlijke product?

Verdomd goed!

Ze zijn echt gefocust op het verstrekken van een schoon eiwitdieet en dat komt overeen met het feit dat hun voeding een van de hoogste eiwitgehaltes heeft die je kunt krijgen.

Ik vind het ook geweldig dat er echt een Dr. Elsey achter het merk staat. Niet alleen omdat het een echt persoon is, maar omdat het een dierenarts is met tientallen jaren klinische ervaring in het werken met katten. Zoals de meeste kattenvoermerken, promoot Dr. Elsey’s een ethos van zorgzaamheid en vriendelijkheid tegenover katten. Het kan soms een beetje hol aanvoelen als je hoort over de overname van kattenvoermerken door grote bedrijven als General Mills.

Maar bij Dr. Elsey, is het duidelijk gebaseerd op waar hij zijn leven heeft doorgebracht dat echt specifiek om katten geeft. Over het geheel genomen, zou ik zeggen dat er een goede match is tussen de marketing en de boodschap.

Recall Geschiedenis 7.5/10

Dr. Elsey’s heeft nog NUL terugroepacties gehad sinds ze kattenvoer produceren.

Wat geweldig is!

Dus je vraagt je misschien af waarom ik ze geen 10 uit 10 heb gegeven voor deze categorie?

Omdat terugroepingen eerlijk gezegd een moeilijk iets zijn om te beoordelen. Zelfs de beste bedrijven kunnen het slachtoffer worden van bedrog of gewoon ongelukken, dus het is soms moeilijk om het dierenvoerbedrijven die verder een uitstekende reputatie hebben, kwalijk te nemen.

Droog Vs Nat

Een van de belangrijkste verschillen tussen de natte en droge varianten is de toevoeging van agar-agar als verdikkingsmiddel in het natvoer. Beide soorten hebben een focus op dierlijke eiwitten die we van het merk mogen verwachten.

De natvoerlijnen zijn hoog in eiwitten maar springen er in dit opzicht niet zo uit als de droogvoer variëteit die een van de hoogste eiwitgehaltes heeft van alle brokken die ik kon vinden. Het natvoer heeft ook een hoog vetgehalte, wat een van de vele redenen is waarom het op mijn lijst van beste kattenvoer tegen verharen is gekomen.

Aan het eind van de dag zijn de meeste verschillen tussen de twee voeders niet anders dan wat je zou verwachten bij elk nat- en droogvoer.

Online beoordelingen van Dr. Elsey’s

Ik heb zowat elk forum, blog, en verkopers website die ik kon vinden doorzocht op zoek naar wat de mensen zeggen over Dr Elsey’s cleanprotein™ en ik heb een korte momentopname samengesteld van wat ik denk dat de meest belangrijke (en relevante) commentaren zijn. Deze reviews gaan over zowel natte als droge varianten.

Het is ook vermeldenswaard dat Dr. Elsey’s lijn van kattenvoer eigenlijk niet zo veel beoordelingen heeft, vooral in vergelijking met andere Dr. Elsey producten of andere meer populaire lijnen van kattenvoer. Bijvoorbeeld, Dr. Elsey’s Premium Clumping Cat Litter heeft meer dan 22.000 beoordelingen op Amazon op het moment van schrijven en Blue Buffalo Wilderness heeft er meer dan 6.000!

Dus hoeveel reviews heeft Dr. Elsey’s nat kattenvoer?

Op het moment van schrijven waren er 24 reviews voor Dr. Elsey’s natvoer met kipsmaak op Amazon.

Dat betekent dat EEN negatieve beoordeling echt hebben een grote invloed op de totale beoordeling! Dus als u uw eigen onderzoek naar Dr. Elsey’s kattenvoer doet, zorg er dan voor dat u controleert hoeveel totale beoordelingen er zijn, want er is geen enkel kattenvoer op de markt dat niet een lange lijst van 1-sterren beoordelingen heeft omdat katten het voer gewoon niet lekker vonden.

Hoewel het verontrustend zou kunnen zijn als geen enkele kat het voer lekker zou vinden, is het vrij normaal om een verscheidenheid aan voorkeuren te zien.

Met dat uit de weg, laten we beginnen met de dingen die katteneigenaren niet van het merk.

Wat klanten niet leuk vinden

De grootste klacht van katteneigenaren komt erop neer dat katten het voer gewoon niet willen eten, wat een groter probleem lijkt te zijn voor de natvoer varianten. Maar nogmaals, het is de moeite waard op te merken dat er gewoon niet zo veel beoordelingen zijn (althans in vergelijking met andere producten) dus neem alles met een korreltje zout. Hier is een recensie van Amazon die de algemene consensus van de “mijn kat haat het” menigte vrij goed samenvat:

Wilde mijn katten wat echt kwaliteitsvoer kopen, 4 katten, 4 dagen, we hebben een grote hongerstaking gaande, kocht het blik en droog, ging hele varken, zelfs de honden zullen niet meer doen dan eraan snuffelen en weglopen, ik mag dan houden van het idee ervan, maar de katten (en honden) zeggen nee.

Hoewel sommige katten zeker kieskeurig zijn (ik heb er zeker meer dan een paar ontmoet), vermoed ik ook dat veel katteneigenaren hun kat niet goed overschakelen op een nieuwe voeding. Het beste is om je kat langzaam over te laten stappen op een nieuwe voeding over een periode van enkele dagen. Dit helpt niet alleen diarree en andere maagklachten te voorkomen, maar het kan uw kat ook helpen het nieuwe voer te accepteren. Royal Canin heeft een goede gids die uitlegt hoe u dit proces moet aanpakken.

Waar klanten van houden

Er is veel positieve feedback voor Dr. Elsey’s kattenvoer! De meeste katteneigenaren zijn lovend over de hoogwaardige ingrediënten. Hier is een review waarvan ik denk dat het een mooie samenvatting geeft van de prijs/kwaliteit balans:

Omdat er meer eiwit in dit voer zit, hoef je 2x minder van dit voer te geven dan van alle andere voeders die er zijn, inclusief de super ultra premium voeders die vrijwel dezelfde prijs hebben.

Hoewel veel van de positieve reviews de premium prijs van het voer vermelden, is het typisch om uit te leggen dat je krijgt waar je voor betaalt.

Het interpreteren van beoordelingen

Over het algemeen zijn de beoordelingen wat je zou verwachten van een premium kattenvoer met een solide reputatie erachter. Er zijn altijd mensen met kieskeurige katten die simpelweg weigeren het voer te eten, maar wanneer je te maken hebt met een premium product, hebben ze de neiging een beetje mondiger te zijn, omdat ze er met hogere verwachtingen aan beginnen.

Maar er zijn ook genoeg mensen die niets dan goeds te zeggen hebben over dit hoogwaardige dieet.

Mijn algemene waardering 9/10

Dr. Elsey’s cleanprotein™ lijn van kattenvoer verdient een uitstekende beoordeling van 9/10 overall. Hoewel de productvariëteit misschien een beetje ontbreekt, krijgt het extra punten voor het hoog scoren in termen van soortgeschiktheid, kwaliteit van de ingrediënten en uitstekende geschiedenis met nul terugroepacties. Ik geloof ook in de mensen achter het merk, wat niet moeilijk is als je kijkt naar de tientallen jaren ervaring en toewijding van Dr. Elsey in de kattengeneeskunde.

Over het algemeen wordt dit voer ten zeerste aanbevolen en u kunt de laatste prijs voor zowel nat- als droogvoer op Amazon controleren door hier te klikken.