Skip to Content

De spirituele betekenis van zwarte katten begrijpen

Al eeuwenlang zijn er veel goede en slechte mythen rond zwarte katten. Deze minipanters van de kattenwereld zijn al eeuwenlang een brandpunt van fascinatie. Het is duidelijk dat we de verhalen over bijgeloof, hekserij en alle negatieve dingen rond zwarte katten hebben gehoord, maar er is eigenlijk een interessante symboliek en spirituele betekenis van zwarte katten die je misschien niet kende.

Als je een liefhebber bent van zwarte katten, blijf dan lezen om de spirituele betekenis te ontdekken van zwarte katten die je pad kruisen, waardoor je nog meer van ze gaat houden …

In oude culturen, als een zwarte kat je pad kruiste, werd dit gezien als een zeer goed teken dat rijkdom op je pad zou komen.

Als een zwarte kat je pad kruist, staat dit eigenlijk gelijk aan geluk

Al zolang we ons kunnen herinneren, is er de vreselijke mythe over zwarte katten die je pad kruisen en pech signaleren. Sommige culturen en landen geloven dit zo erg, dat ze de andere kant op gaan als er een zwarte kat voor hen langsloopt , zelfs als ze in een voertuig zitten.

Maar in oude culturen, als een zwarte kat je pad kruiste, werd dit gezien als een heel goed teken dat rijkdom op je pad zou komen. En sommigen zeggen dat als deze kat je recht aanstaart, dit een zeker teken van geluk is om heel snel op je pad te komen.

Als er een zwarte kat aan je deur verschijnt, betekent dit dat het goed is om naar je toe te komen

Hoewel veel Europese culturen al lang geloven dat zwarte katten symbolen van pech zijn, beschouwt een handvol landen in Europa deze katten als geluk. (Zoals het hoort!) In Ierland en Schotland staan zwarte katten in hoog aanzien en dat al eeuwenlang. Ze geloven dat als er een zwarte kat aan je deur zou verschijnen, dit de welvaart in je nabije toekomst zou symboliseren.

Men geloofde dat deze donkere katachtigen hen een veilige doorgang over de volle zee boden.

Van zwarte katten wordt aangenomen dat ze bescherming bieden op zee

Hoewel tegenwoordig niet zo gebruikelijk, adopteerden Britse en Ierse zeelieden vroeger vaak zwarte katten om als hun scheepskatten te dienen voordat ze vertrokken. Men geloofde dat deze donkere katachtigen hen een veilige doorgang over de volle zee boden. Nog een reden dat zwarte katten vaak maandenlang met matrozen aan boord van schepen zaten? Nou, omdat ze geweldige metgezellen waren en vooral in eenzame tijden werden gewaardeerd.

Zwarte katten staan gelijk aan geluk

Het is duidelijk dat er bijgeloof is rond zwarte katten sinds mensen met hen begonnen samen te leven. Nee-zeggers die de hype rond zwarte katten geloven, zullen ze vaak als pechvogel beschouwen. En aangezien zwarte katten ook moeilijker te fotograferen zijn, verklaart dit waarom ze soms moeilijker te adopteren zijn uit opvangcentra en asielen.

Maar de waarheid is dat veel culturen geloven dat zwarte katten een symbool van geluk zijn. Buiten de Verenigde Staten worden zwarte katten vaak gezien als symbolen van geluk, wat geldt voor Japan, Egypte en Frankrijk. In feite, in Japan, als een zwarte kat het pad van een persoon kruist, zullen ze “konnichiwa” tegen hen zeggen. Door dit te doen, geloven ze dat hun goede energie zal uitstralen naar hun eigen leven.

Zwarte kat die naar je huis komt spirituele betekenis – Er wordt aangenomen dat het houden van een zwarte kat in je huis je zelfs bescherming kan bieden tegen duistere of boze geesten.

Een zwarte kat kan dienen als een spirituele bewaker

Zwarte katten staan in hoog aanzien in de harten van velen over de hele wereld. Zozeer zelfs, dat zwarte katten worden geprezen om hun mystiek en van nature magische aura als . In veel oosterse culturen kan de spirituele betekenis van zwarte katten gelijk staan aan een spirituele beschermer.

Er wordt aangenomen dat het houden van een zwarte kat in je huis je zelfs bescherming kan bieden tegen duistere of boze geesten. Volgens SpiritualUnite.com zouden zwarte katten ook symbool staan voor geneeskunde en gezondheid. Er zijn legendes die deze spirituele betekenis van zwarte katten ondersteunen die verhalen vertellen over hen die verschijnen rond degenen die erg ziek zijn, en hen begeleiden en ondersteunen bij hun overgang naar het hiernamaals.

Is er ooit een zwarte kat naar huis gevolgd? Daar zit zeker betekenis achter…

Het doel van het onderzoek voor dit artikel is bedoeld om een positief licht te werpen op zwarte katten die eeuwenlang onterecht zijn beoordeeld. Dat gezegd hebbende, wordt aangenomen dat als een zwarte kat je naar huis volgt, dit als een voorteken moet worden gezien.

Maar het is belangrijk op te merken dat hoewel er slechte voortekenen zijn, er ook goede voortekenen zijn. Daarnaast geloven sommige culturen dat als een zwarte kat een vrouw naar huis volgt, dit een teken van zwangerschap kan zijn.

Het maakt niet uit welk ras, grootte of vachtlengte, wij geloven dat alle zwarte katten echt speci zijnal.

De spirituele betekenis van een zwarte kat in je dromen

Zwarte katten worden al vele jaren geassocieerd met mysterie, elegantie en gratie. Het hebben van een zwarte kat geeft je immers het gevoel dat je een miniatuurpanter in huis hebt! Als je een droom hebt over een zwarte kat, kan dit betekenen dat er iets magisch en mysterieus met je kan gebeuren, misschien is er een brandend geheim aan de horizon! Sommigen zeggen dat de spirituele betekenis van een zwarte kat in je dromen erop kan wijzen dat je in de zeer nabije toekomst voor een gedurfde beslissing komt te staan.

Het maakt niet uit welk ras, grootte of vachtlengte, wij geloven dat alle zwarte katten echt speciaal zijn. Als een zwarte kat ooit een blijvende impact op je leven heeft gehad, dan is dit volgende artikel over zwarte katten het perfecte boek voor jou.