Skip to Content

De Meest Effectieve Huismiddeltjes Tegen Katten Braken


U hebt vermoedelijk een medicijnberging boordevol huismiddeltjes voor uzelf, en u weet waarschijnlijk wanneer u de specialist moet bezoeken. Hoe het ook zij, als katteneigenaar, moet er dan niet iets gezegd worden over uw katachtige metgezel?

Het kennen van de grondbeginselen over het welzijn van uw katachtige en het hebben van enkele huismiddeltjes kan een reddingslijn zijn, omdat er geen kans is om in een crisis te beginnen met het leren van een kat-noodbehandeling. Zoek nu uit hoe u waarschijnlijk de meest algemeen erkende katachtige aandoening kunt waarnemen en behandelen -. kat braken.

Eerst vroeg je je inderdaad af, waarom is mijn kat ziek? Eerst moet u vaststellen of uw kat ongetwijfeld ziek is of niet. Verschillende waarschuwingsvlaggen kunnen erop wijzen dat uw kat ziek is en of de ziekte ernstig of mild is.

Als huisdiereigenaren heb je ongetwijfeld wel eens een van hen zien braken. Katten braken vaak, hoewel het nooit natuurlijk is om dat te doen. Dat gezegd hebbende, is het niet altijd nodig om het te behandelen, noch hoeft de kat naar een dierenarts gebracht te worden elke keer dat ze braakt.

Je leert wat de nuttigste huismiddeltjes tegen kattenbraken zijn en wanneer je een brakende kat naar de dokter moet brengen, waarom katten braken en welke behandelingen er zijn om katachtigen zich beter te laten voelen in dit artikel.

Huismiddeltjes tegen kattenbraken

de kat drinkt water uit de kom

Het braken van de kat kan worden opgelost met verschillende huismiddeltjes. Om de gezondheid van uw huisdier te herstellen, zijn er veel manieren die u zelf kunt doen. Dit omvat een regelmatig dieet, zoet water, het krijgen van de elektrolyten omhoog, het geven van uw bepaalde kat supplementen, proberen nieuw voedselen het testen van uw geliefde kitten op verschillende voedselallergieën.

Hier zijn enkele van de beste manieren om het braken van een kat te behandelen. Het belangrijkste is om uw kat gehydrateerd te houden; geef haar wat thee of babyvoeding. Veranderingen in het dieet zijn ook van toepassing.

Als ze iets hebben gegeten wat ze gewoonlijk niet eten, wat nieuw voedsel, dan is het goed om uw kat op dieet te zetten, zodat u kunt achterhalen welk voedsel de oorzaak was van het braken van uw kat. Dit omvat de korte en de lange vasten methode, die we in dit artikel zullen uitleggen.

Vloeistoffen

Net als mensen, moeten katten vocht drinken. Als ze te weinig water of andere vitale vloeistoffen binnenkrijgen, kan dat uitdroging veroorzaken. Een andere oorzaak van uitdroging kan het braken van de kat zijn. Ze gooien alle essentiële elektrolyten en mineralen eruit, zodat het organisme er een tekort aan heeft.

Katten hebben een stevige hoeveelheid water nodig om ze gehydrateerd en gezond te houden. Als ze in het wild leven, vinden ze water op verschillende plekken of halen het uit het vocht van de prooi die ze pakken.

We kunnen dus zeggen dat vloeistoffen essentieel zijn voor het behoud van de algehele gezondheid van de kat en cruciaal zijn voor bevredigende orgaanfuncties.

GERELATEERD: Wat kunnen katten drinken naast water?

Houd ze gehydrateerd

Als je kat niet geïnteresseerd is in het drinken van water, overweeg dan om ze wat tonijnwater te voeren om ze gehydrateerd te houden.

Als je je afvroeg kunnen katten tonijnwater drinken, vraag je dan niet meer af want het antwoord is ja. Tonijnwater is een natuurlijke remedie voor katten, vergelijkbaar met bruisend water voor mensen. Zorg ervoor dat u uw kat geen tonijn in olievloeistoffen aanbiedt! Uw kat moet alleen tonijnwater drinken, geen olie!

Gember Thee

Gemberthee daarentegen bevat antioxidanten en, wat nog belangrijker is, stoffen die goed zijn voor katten. De thee werkt mooi om de spijsvertering van uw kat te verbeteren, waardoor het voedsel moeitelozer kan worden verplaatst. Katten kunnen een soepeler maagslijmvlies krijgen, en uiteindelijk zal het braken stoppen.

Terwijl gemberthee kan worden gekocht in verpakkingen, verdient het de voorkeur om een gemberwortel te gebruiken, en dit is een geweldige manier om uw zieke kat te laten stoppen met kokhalzen.

Dieet Veranderingen

de kat eet voedsel uit de kom

Voor elk type van braken, is de meest aanbevolen behandeling verandering van dieet. Het is essentieel om uw kat’s dieet naar meer toegankelijk voedsel, dat waarschijnlijk zonder problemen wordt verteerd. De beste voedingsmiddelen zijn gekookte kip of licht verteerbare babyvoeding verrijkt met proteïnen.

Natuurlijk, dit korte-fast dieet; kan maar een paar dagen werken omdat de kat andere voedingselementen nodig heeft, niet alleen kip en babyvoeding. Als het braken aanhoudt, moet u contact opnemen met uw dierenarts.

Als uw kat chronisch braakt, houd haar dan op een uitgebreidere dieetverandering gedurende meer dan twee weken. Deze therapie wordt meestal “lang vasten” genoemd. Het wordt vooral toegepast wanneer het nieuwe voedsel dat uw kat neemt het braken onder controle houdt.

Dat betekent dat het oude voedsel, iets wat de kat eerder at, de oorzaak van het braken was. Dit kan ook betekenen dat uw kat allergisch is voor bepaald voedsel, dus moet u een paar weken op dieet blijven. Dat zou u genoeg tijd om de voedselallergie van uw kat vast te stellen.

Ik zal mezelf nog eens herhalen als uw kat na al deze thuisbehandelingen blijft braken; laat uw kat dan onderzoeken door een respectabele dierenarts.

GERELATEERD: Bottenbouillon voor katten

Mengen Cat’s Food En Rijst

Als u wilt aanpassen wat uw kat eet en haar dieet, zou rijst een ideaal huismiddel kunnen zijn om het braken van de kat te behandelen.

Rijst is flauw, en flauwe diëten zijn een geweldige manier om het braken van uw kat te stoppen. Rijst vult de maag, zelfs voor katten, en het kan helpen de buik van uw kat te kalmeren terwijl ze verteert nieuw voedsel.

Tenslotte bevredigt rijst snel de voedselbehoefte van uw kat, zodat ze niet in de verleiding komt om zo veel te eten als ze anders zou doen.

U kunt in het begin beginnen met extra rijst. Naarmate uw kat vertrouwd raakt met zijn nieuwe maaltijd, vermindert u geleidelijk de hoeveelheid toegevoegde rijst totdat uw kat alleen nog maar het verse kattenvoer eet.

Haarbal Remedie

Wanneer uw kat haarballen opgooit, kan dat komen doordat hij zichzelf meer dan gewoonlijk verzorgt. Katten zullen af en toe een heldere vloeistof, zoiets als water, opbraken voordat ze een haarbal, en dit gedrag is vrij typisch.

Het uitspugen van een haarbal van een kat zou echter niet onaangenaam of moeilijk moeten zijn. Als u ziet dat uw kat wat moeite heeft of worstelt met het uitspugen van haarballenmoet u onmiddellijk contact opnemen met een dierenarts. Hoewel we allemaal wel wat zelfzorg kunnen waarderen, kan overdreven vachtverzorging erop wijzen dat uw kat geborsteld moet worden.

Neem de borstels van uw katten mee en borstel ze eenmaal daags om te voorkomen dat ze vacht binnenkrijgen van overmatig borstelen. Borstelen is een uitstekende manier om voor uw harige vriend te zorgen, en het zal helpen om het ontstaan van haarballen te verminderen en is een prachtig “haarbalmiddel”.

GERELATEERD: 10 Beste Kattenvoer Voor het verharen

Oorzaken van braken bij katten

schattig katje dat in de tuin overgeeft

Er zijn twee soorten braken: chronisch braken en acuut braken. Chronisch braken wordt gedefinieerd als regelmatig overgeven gedurende langere tijd. De kat braakt meestal maar één of twee keer per cyclus. en de acute soort treedt op wanneer een kat die gewoonlijk niet braakt, begint te braken. U en uw dierenarts zouden zich alleen zorgen moeten maken als de kat vaak braakt.

Helaas is braken om vele redenen een enigszins verwarrend symptoom. Bijna elke katachtige aandoening kan braken veroorzaken. Gifstoffen, bijwerkingen van medicijnen, voeding (inclusief het eten van verkeerd voedsel), maag (maag), intestinaal, orgaan disfunctie, endocriene, neurologische infectie, en kanker zijn de meest voorkomende redenen voor het braken van de kat.

Braken kan vele symptomen veroorzaken zoals gewichtsverlies, verlies van eetlust, kwijlend, blokkade, en vele andere complexe aandoeningen.

Hier zullen we u laten zien de meest gewone oorzaken van braken bij katten:

1. Toxinen – bijvoorbeeld, voortdurend eten van een giftige plant

2. Drugs – medicijnen zoals antibiotica, ontstekingsremmers

3. Het dieet van de kat – het eten van iets verschrikkelijks in voedsel, onverwachte veranderingen in dieet

4. Orgaandisfunctie – zoals leverziekte, nierziekte, inflammatoire darmziekte

5. Intestinale veroorzaakt – voornamelijk vreemde lichaam infecties, kanker, en constipatie

6. Endocriene oorzaken – ziekten zoals pancreatitis, hyperthyreoïdie, diabetes

Diagnose van de oorzaken van braken

een vrouw onderzoekt een mooie witte kat

Soms is de diagnose van de onderliggende oorzaak van braken bij katten ingewikkeld. Hoe dan ook, een basis dierenartscontrole is vereist. De meest cruciale stap is het verzamelen van de juiste medische geschiedenis van uw katachtige vriend. We hebben enkele van de meest gestelde vragen door de dierenartsen verzameld:

1. “Werd de kat blootgesteld aan planten en andere giftige stoffen? “

2. “Wanneer is het braken begonnen?”

3. “Wat is de kat zijn normale voeding?”

4. “Gaat de kat naar buiten en zo ja, jaagt de kat?”

5. “Wat zit er in het braaksel?”

6. “Gebruikt de kat medicijnen?”

7. “Eet de kat een andere huisdier’s voedsel?”

8. “Wanneer komt braken voor (bij eten of andere activiteiten)?”

9. “Is er sprake van gewichtsverlies?”

10. “Drinkt de kat veel water?”

Met deze vragen kunnen dierenartsen vaststellen of de ziekte ernstig is en of zij problemen hebben met hun spijsverteringsstelsel.

De kleur van het braaksel van de kat is essentieel. Als het braaksel geel is, kan het een teken zijn van leverziekteen dit zou kunnen betekenen dat de kat net iets geels heeft gegeten.

Als het braaksel helder is en geen kleur heeft, kan dit betekenen dat een regurgitatie is opgetreden vanuit de lege maag van de kat. Ook als het braaksel een beetje schuimig is, raak niet in de war; het is de regurgitatie.

Als je een bruinachtig en stinkend braaksel ziet, is dat een teken van een bloeding in de gastro-intestinale spijsverteringskanaal. Of de kat at gewoon iets zwarts of bruins.

Voor de maagklachten van de kat, het meest gevaarlijke ding is wanneer je ziet onverteerd voedsel in het braaksel. Dit kan betekenen dat uw kat een bepaalde voedselintolerantie heeft of een obstructie in zijn spijsverteringskanaal.

Hoe dan ook, als u een van deze oorzaken opmerkt, is het van cruciaal belang om contact op te nemen met uw dichtstbijzijnde dierenarts en hem te vragen om uw kat te helpen.

GERELATEERD: Is het OK dat mijn kitten mijn oudere blijft opeten Cat’s Food?

Dierenarts Onderzoek en Testen

de man onderzoekt de kat op de tafel

Nadat u het braaksel van uw kat hebt onderzocht, is de volgende stap een dierenarts te bellen en hem uw kat lichamelijk te laten onderzoeken. De dierenartsen controleren op abdominale massa’s, vreemd lichaam infecties, en koorts. Ook controleren ze met u over welke vaccins uw kat heeft opgenomen.

De twee meest betrouwbare diagnosemiddelen zijn röntgenfoto analyse en bloedonderzoek.

Röntgenstralen

Indien nodig, zijn de eerste onderzoeken meestal röntgenfoto’s van de buik – röntgenfoto’s. Röntgenfoto’s kan de grootte van organen en vormafwijkingen, vreemde substanties, maligniteiten opsporen, constipatieen andere afwijkingen die bij een lichamelijk onderzoek misschien niet opvallen.

Bloedonderzoek

Bloedonderzoek kan orgaanstoringen opsporen en endocriene aandoeningen diagnosticeren, zoals diabetes en hyperthyreoïdie. Een urineonderzoek, in combinatie met bloedonderzoek, is nodig om chronische ziekten zoals diabetes, pancreatitis, en nierziekte.

Bloedonderzoek kan ook uitwijzen of de kat giftige planten of vloeistoffen heeft gegeten. Als deze tests het probleem niet kunnen oplossen, is een kijkoperatie het laatste redmiddel. En daarvoor, kunnen dierenartsen een bariumonderzoek, echografie, of endoscopie uitvoeren.

Conclusie

Dit artikel heeft de meest gebruikte huismiddeltjes tegen kattenbraken behandeld, en het heeft ook uitgelegd wat de oorzaken van braken bij katten zijn en wanneer je met een brakende kat naar de dierenarts moet gaan, en het heeft ook behandelingen voor braken bij katten gegeven.

Het belangrijkste is om uw kat gehydrateerd te houden. Geef haar wat thee of wat babyvoeding. Zoals we al zeiden, verandering van voedsel, het is altijd goed om te mengen the cat’s normale voeding met rijst aangezien rijst een uitstekend middel is om het spijsverteringskanaal van de kat te herstellen. Net als bij mensen, moeten katten vocht drinken, en als ze een tekort aan water of andere vitale vloeistoffen krijgen, kan dat uitdroging veroorzaken.

Katten hebben een stevige hoeveelheid water nodig om ze gehydrateerd en gezond te houden. Als je kat niet geïnteresseerd lijkt in het drinken van water, overweeg dan om ze een kleine hoeveelheid tonijnwater te voeren om ze gehydrateerd te houden.

Gemberthee daarentegen bevat antioxidanten en, belangrijker, stoffen waar katten baat bij hebben. De thee werkt mooi om de spijsvertering van uw kat te verbeteren, waardoor het voedsel moeitelozer kan worden verplaatst. Hoewel gemberthee in pakjes kan worden gekocht, verdient het de voorkeur om een gemberwortel te gebruiken, en deze is een geweldige manier om uw zieke kat te stoppen met kokhalzen.

Het is essentieel om uw kat’s dieet naar toegankelijker voedsel, dat waarschijnlijk zonder problemen wordt verteerd. Als het braken aanhoudt, moet u zeker contact opnemen met uw dierenarts. Deze wordt voornamelijk toegepast wanneer het nieuwe voer dat uw kat neemt het braken onder controle houdt. Dat zou u genoeg tijd geven om de voedselallergie van uw kat vast te stellen.

Wanneer uw kat overgeeft haarballenkan het zijn omdat ze zichzelf meer verzorgen dan normaal. Als u ziet dat uw kat wat moeite heeft of worstelt met het uitspugen van haarballen, moet u onmiddellijk contact opnemen met een dierenarts.

Gerelateerde inhoud

Wat te doen als je kat een ballon inslikt?

Wat is Whisker Vermoeidheid?

Can You Put Essential Oils In The Kattenbak?