Skip to Content

De 5 beste onzichtbare hekken voor katten

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Omdat het positieve klantrecensies ontvangt, verschillende functies heeft voor effectieve training en specifiek is ontworpen voor katten, heb ik de PetSafe In-Ground Cat Fence gekozen als het beste onzichtbare hek op de markt.

Na het afbreken van de soorten onzichtbare hekken en het bekijken van de top 5 beste onzichtbare hekken voor katten, zullen we het hebben over de vraag of ze een goede keuze zijn voor uw kat en wat u in plaats daarvan kunt gebruiken.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste onzichtbare hekken voor katten

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

PetSafe Deluxe In-Ground Kattenhek

 • Betrouwbare prestaties
 • Hiermee kunt u de plaatsing van het hek aanpassen aan uw behoeften
 • Ontvangt voornamelijk positieve klantrecensies

Budget optie

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

PetSafe Basic In-Ground Honden- en Kattenhek

 • Heeft een relatief kleine halsband geschikt voor grotere katten
 • In-ground setup biedt flexibiliteit
 • Heeft vier correctie-instellingen plus tone-only modus voor training

BESTE INDOOR- UPGRADE-OPTIE

Soorten onzichtbare hekken voor katten

In-Ground Onzichtbare Hekken

Deze hekken duren een paar uur om te installeren en vereisen meestal een beetje graven, maar je wordt beloond voor de extra inspanning. Je kunt elke barrièrevorm creëren die je wilt en als je de draad ondergronds begraaft, zal deze niet verschuiven in de wind of als hij wordt aangeraakt. Ze zijn een goede optie voor mensen die maximale controle willen over hun onzichtbare hek.

Draadloze onzichtbare hekken

Deze hekken zijn eenvoudig op te zetten en maken onderhoud een fluitje van een cent, maar ze presteren niet zo goed als hekken met draden. Deze hekken creëren een vooraf bepaalde cirkelvormige beschermingszone, wat geweldig is voor campers en anderen die geen greppel kunnen of willen graven voor hun grensdraad. Het betekent ook dat u het niet kunt aanpassen om de lijnen van uw huis of tuin te volgen. Dode hoeken zijn een ander veel voorkomend probleem bij draadloze hekken – het signaal kan inconsistent of belemmerd zijn, waardoor uw kat mogelijk door de openingen kan glippen.

Onzichtbare binnenhekken

In vergelijking met in-ground of draadloze onzichtbare hekken, zijn binnenhekken kleiner, goedkoper en bestrijken ze minder grondgebied. Wanneer ze worden gebruikt als aanvulling op andere trainingsmethoden, kunnen ze helpen voorkomen dat uw kat balies verkent, bepaalde kamers betreedt of de deur uitschiet.

Top 5 beste onzichtbare hekken voor katten beoordeeld

PetSafe Deluxe In-Ground Cat Fence Beoordeling

View On Chewy View On Amazon

De meeste onzichtbare hekken zijn gemaakt voor honden. Ze worden gecombineerd met onhandige halsbanden en worden vaak beoordeeld voor huisdieren met een gewicht van 10 lbs en hoger.

Dit onzichtbare hek is een van de weinige ontworpen en op de markt gebracht voor katten met een gewicht van 6 lbs en hoger.

Het is een in de grond onzichtbaar hek dat tot een derde van een hectare uit de doos bedekt. Als u meer grond moet bedekken, kunt u meer draad kopen voor maximaal 25 hectare dekking. De installatie is flexibel. U kunt de draad aan een bestaand hek bevestigen, een paar centimeter onder de grond begraven of door uitzettingsvoegen op uw oprit rijgen. U kunt elke gewenste vorm maken, van het traceren van de omtrek van uw achtertuin tot het wikkelen rond uw moestuin.

De ontvanger geeft een waarschuwingspiep wanneer de kat dicht bij de grens komt. Als de kat zich niet terugtrekt, krijgt ze een statische schok. Na de training schakelen veel gebruikers over naar de modus alleen geluid, vertrouwend op conditionering alleen.

De meeste recensenten zeggen dat hun katten niet gewond of intens gehinderd werden door de statische sensatie. De kraag zelf is volgens klantrecensies hard en schurend met de neiging om het haar van katten uit te rukken. Het is geen halsband, maar het heeft een rekbaar gedeelte dat iets meer gemoedsrust biedt. Een recensent zei dat ze de halsband uit elkaar trokken, de band vervingen door een normale kattenhalsband en de elektroden van de ontvanger opnieuw bevestigden.

Over het algemeen lijkt dit one van de meest effectieve en kat-geschikte onzichtbare hekken op de markt. PetSafe is een vertrouwd bedrijf en lijkt uitstekende klantenservice te bieden, door advies te geven om klanten te helpen het onzichtbare hek op te zetten en soepel te laten werken.

Wat we leuk vonden:

 • Betrouwbare prestaties
 • Hiermee kunt u de plaatsing van het hek aanpassen aan uw behoeften
 • Ontvangt voornamelijk positieve klantrecensies
 • Heeft een kleine halsband ontworpen voor katten

Wat we niet leuk vonden:

 • Mogelijk moet u een plekje in de nek van uw kat scheren, zodat de elektroden contact kunnen maken
 • Kraag is gemaakt van ongemakkelijke nylon webbing

PetSafe Basic In-Ground Honden- en Kattenhek

View On Chewy View On Amazon

Met ongeveer $ 70 minder dan onze eerste keuze, is dit onzichtbare hek in de grond een beetje gemakkelijker voor het budget. Het is een goede optie als je slechts $ 150 te besteden hebt.

Het uitgangspunt is hetzelfde – dit is een in de grond gelegen hek dat u begraaft in een grenslijn rond uw tuin of een ander gebied naar keuze. Net als het Deluxe-hek beslaat het een derde van een hectare rechtstreeks uit de doos. Hoewel de Deluxe kan uitbreiden tot 25 hectare, zullen extra hekken en vlaggen u slechts tot 5,3 hectare bescherming kopen als u kiest voor het Basic-model.

Als een van de weinige onzichtbare hekkits die wordt aanbevolen voor zowel honden als katten, wordt het geleverd met een uitzonderlijk lichte halsband waarvan PetSafe zegt dat deze geschikt is voor huisdieren van 8 lbs en hoger. Hoewel het bij een kat past, is comfort geen garantie – de meeste van de weinige recensenten die het voor hun kat gebruikten, zeiden dat de halsband te onhandig was voor de nek van hun kat.

De kraag is voorzien van een ontvanger. U kunt het programmeren op een van de vier correctie-instellingen of een toonmodus voor volledig getrainde katten.

Wat we leuk vonden:

 • Heeft een relatief kleine halsband geschikt voor grotere katten
 • In-ground setup biedt flexibiliteit
 • Heeft vier correctie-instellingen plus tone-only modus voor training
 • Wordt geleverd met trainingsvlaggen

Wat we niet leuk vonden:

 • Relatief beperkt bereik
 • Halsband kan te omslachtig zijn voor de meeste katten

 PetSafe draadloos honden- en katteninsluitingssysteem

View On Chewy View On Amazon

Als u de voorkeur geeft aan de eenvoudige installatie van een draadloos onzichtbaar kattenhek, is dit product van PetSafe misschien wat u nodig hebt. Het draadloze hek beslaat een straal van vijf tot negentig voet vanaf de locatie van de zender.

De draadloze zender geeft je zeker wat vrijheid, maar het is ook kieskeurig. U moet de basiseenheid in de buurt van een stopcontact plaatsen en op ten minste 5 voet afstand van grote metalen voorwerpen. Het werkt het beste in vlakke werven – hellingen kunnen het signaal verstoren.

Het systeem is geschikt voor katten met een gewicht van 8 lbs of meer. U kunt kiezen uit 5 verschillende intensiteitsniveaus. Elke schok wordt voorafgegaan door een waarschuwingstoon, die u helpt uw kat te trainen. De halsband trilt ook, dus het kan geschikt zijn voor dove katten.

Wat we leuk vonden:

 • Eenvoudig in te stellen
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Heeft verschillende intensiteitsinstellingen en een waarschuwingstoon of trilling

Wat we niet leuk vonden:

 • Voornamelijk ontworpen met honden in gedachten – de halsband is een beetje te groot voor de meeste katten
 • Minder betrouwbaar dan een in de grond onzichtbare omheining
 • Creëert alleen een cirkelvormige beschermingszone

Bekijk op Chewy

Wilt u bepaalde delen van het huis verboden terrein houden of de voordeur blokkeren om zenuwslopende deurdruppels te voorkomen? U kunt deze indoor huisdierenbarrière van PetSafe proberen.

Het apparaat zendt een elektrostatische lading uit in een straal van maximaal 31 inch rond de barrière. Als uw kat de barrière nadert, hoort ze een reeks waarschuwingspieken voordat ze herhaalde schokken krijgt die intenser worden naarmate ze blijft naderen.

Volgens klantrecensies is de halsband klein en comfortabel genoeg voor de meeste katten. Het krijgt voornamelijk positieve recensies. De meest voorkomende klacht is dat het apparaat niet intens genoeg is om katten af te schrikken. Sommige mensen zeiden dat ze een plekje in de nek van hun kat moesten scheren om een betere verbinding te krijgen. Andere recensenten zeiden dat de barrière onbetrouwbaar was en herhaaldelijk niet goed functioneerde.

Wat we leuk vonden:

 • Een goede optie voor gebruik binnenshuis
 • Geschikt voor kleine katten met een gewicht van slechts 5 lbs
 • Veel recensenten zeggen dat het goed werkt

Wat we niet leuk vonden:

 • Heeft de neiging om niet goed te werken
 • Sommige katten hebben geen last van de statische lading

Bekijk op Amazon

Deze binnenkattenbarrière is flexibeler en functioneler dan de iets goedkopere die eerder op deze lijst is besproken. Het heeft een groter bereik, met een signaal dat reikt van twee tot tien feet rond de zender. Wanneer uw kat de zender nadert, hoort ze een waarschuwingstoon voordat ze de statische correctie ontvangt. De kraag heeft vier intensiteitsniveaus.

Hoewel de halsband populairder is bij honden dan bij katten, hebben sommige klanten succes gehad met het gebruik ervan met hun katten.

De halsband is aan de grotere kant, dus het is het beste voor grotere katten die het niet erg vinden om een halsband te dragen. Als je liever een kleinere kraag gebruikt, kan dat. Het apparaat is compatibel met elke PetSafe, Radio Fence of Dog Guardian halsband.

Het apparaat kan worden aangesloten op een stopcontact, waardoor uw plaatsingsopties worden beperkt.

Wat we leuk vonden:

 • Heeft meerdere instellingen voor schokintensiteit
 • Beschikt over een tone-only modus voor goed geconditioneerde katten
 • Flexibele, brede beschermingszone

Wat we niet leuk vonden:

 • Maakt gebruik van een elektrisch snoer, zodat u het alleen in gebieden dicht bij een stopcontact kunt plaatsen

Een onzichtbaar hek is niet de meest effectieve, humane of economische manier om uw kat buiten veilig te houden.

In het beste geval kan een onzichtbaar hek uw kat ervan weerhouden wegrennen en houd hem van de straat. Hoewel het misschien – als de training succesvol is – in staat is om uw kat weg te houden van onveilige gebieden, doet een onzichtbaar hek niets om uw kat te beschermen tegen de andere gevaren van het buitenleven.

Een onzichtbaar hek beschermt je kat niet tegen roofdieren, ziekte, kattengevechten of wrede mensen. Het helpt ook geen dieren in het wild, waardoor je kat ongebreideld vogels, eekhoorns en knaagdieren kan doden.

Zijn onzichtbare hekken humaan?

Onzichtbare hekken zijn schokkragen. Sommige schokkragen worden geactiveerd door afstandsbedieningen, andere worden geactiveerd door blaffen. Een onzichtbaar hek is een schokhalsbandsysteem dat energie van een elektrisch geladen grens doorgeeft aan de ontvanger op de halsband van uw kat.

Het is onmogelijk om volledig te begrijpen hoe uw kat een milde schok ervaart, maar voor mensen is het gevoel gelijk aan een statische schok van het aanraken van metaal op een droge dag. De meeste katten lijken geschrokken, maar niet getraumatiseerd, door deze milde schok.

Gebruik nooit een onzichtbare omheining of schokhalsband inconsistent of op een manier die uw kat in verwarring kan brengen. Als je het gebruikt zonder duidelijke, precieze training, zul je verwarring en wantrouwen veroorzaken. Idealiter zal je kat maar één of twee keer schrikken voordat hij de grenslijn leert associëren met het gevoel en het niet meer hoeft te voelen.

Sommige onzichtbare hekwerkbedrijven, zoals het oorspronkelijke bedrijf Invisible Fence, bieden professionele training bij de aankoop van een van hun hekken. Een dierentrainer gaat naar uw huis en gebruikt een wetenschappelijk onderbouwde methode om uw kat veilig en humaan te trainen.

Zelfs als de training succesvol is, zal uw kat nog steeds rond moeten gaan met een onhandige schokhalsband. Sommige hebben geen ontsnappingssluitingen, waardoor uw kat het risico loopt gewurgd te worden.

Onzichtbare hekken kunnen een goede optie zijn voor sommige katten en sommige situaties, maar in de meeste gevallen zijn ze verre van ideaal. Voordat u investeert in een onzichtbaar hek, moet u alternatieven overwegen zoals een kattenverblijf in de buitenlucht, kattenhek, elektronisch kattenluik of uw kat meenemen voor begeleide buitenavonturen aan een harnas en riem.