Blue Buffalo Basics Kattenvoer met Beperkte Hoeveelheid

blue buffalo basics limited ingredient diet kattenvoer review

Kopen op Amazon

Vandaag, ga ik de beperkte ingrediëntendieet van Blue Buffalo Basics beoordelen. Diëten met een beperkt ingrediënt (soms afgekort tot LID) winnen gestaag aan populariteit nu meer en meer merken hun eigen mengsels en smaken uitbrengen.

Ik heb zowel de nat- als de droogvoeropties bekeken en hier is hoe ze er in het algemeen voorstaan:

  • Verscheidenheid van het product – 7/10
  • Soorten geschiktheid – 6/10
  • Ingrediënt Kwaliteit – 7/10
  • Prijs – 7/10
  • Marketing en Boodschap Overeenstemming – 6/10
  • Terugroep Geschiedenis 6/10
  • Totale beoordeling 7/10

Laten we in de details treden!

Over Blue Buffalo

Blue Buffalo werd opgericht in 2002 en verkocht aan General Mills in april 2018. De naam Blue Buffalo is geïnspireerd op de hond van de oprichter, een Airedale terriër genaamd Blue.

Blue Buffalo draait om het leveren van gezonde ingrediënten en probeert zich niet te positioneren als het goedkoopste kattenvoer op de markt. Ze houden zich aan enkele belangrijke ingrediëntverplichtingen die ze uitleggen op hun about page:

Sinds we in 2003 begonnen, hebben we altijd natuurlijke ingrediënten van hoge kwaliteit gebruikt, met echt vlees op de eerste plaats. Nooit maïs, tarwe of soja. En geen gevogelte bijproduct maaltijden. Dat is al zo sinds dag één voor elk product dat we ooit hebben gemaakt. En dat zal altijd zo blijven.

Blue Buffalo is een van mijn favoriete kattenvoeders en hoewel geen enkel kattenvoer perfect is, denk ik dat het een goede balans is tussen prijs en kwaliteit.

Heeft mijn kat een dieet met beperkte ingrediënten nodig?

Een dieet met een beperkt aantal ingrediënten kan helpen bij milde of meer ernstige allergieën. Voordat u bij uw kat een allergie vaststelt, moet u eerst uw dierenarts raadplegen.

Maar net zoals mensen milde gevoeligheden hebben voor sommige voedingsmiddelen, kunnen katten ook merken dat sommige ingrediënten in kattenvoer leiden tot stinkende poepjes, een maag die van streek is, of meer overgeven. Het verminderen van het aantal ingrediënten (zoals in een LID product) kan helpen om de oorzaak van sommige problemen te achterhalen en in sommige gevallen te voorkomen.

Maar uw kat hoeft geen problemen te hebben om te genieten van een beperkt ingrediëntendieet. Sommige katten genieten gewoon van de alternatieve eiwitten en dit voer kan een leuke traktatie zijn of de hoofdmaaltijd van uw kat.

Verscheidenheid van het product – 7/10

De meeste diëten met een beperkt aantal ingrediënten zijn ontworpen om de kans op allergieën bij uw kat te minimaliseren. Dat betekent dat ze meestal een vrij korte lijst van smaken hebben. Blue Buffalo doet zijn best om toch wat variatie te krijgen zonder gebruik te maken van meer gebruikelijke eiwitbronnen zoals kip.

Hier zijn de smaken die Blue Buffalo aanbiedt in hun beperkte ingrediëntenlijn:

 • Eend en Aardappel
 • Vis en Aardappel
 • Kalkoen en Aardappel

Als u specifiek op zoek bent naar kattenvoer zonder kip, dan heeft Blue Buffalo u gedekt. Maar als je ook alle gevogelte probeert te vermijden, heb je alleen nog het vis-gebaseerde recept.

Over het algemeen zijn er genoeg smaken om de meeste katten tevreden te stellen, maar het is niets te bijzonder. Dat is waarom ik ze een 7/10 geef in deze categorie.

Soorteigenheid 6/10

Het eerste waar je naar moet kijken bij kattenvoer is of het geschikt is voor je soort. Katten zijn obligate carnivoren, wat betekent dat ze nodig hebben vlees te eten om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben. Dat betekent dat de eerste regel van soorteigenheid is dat een dierlijk eiwit het eerste ingrediënt moet zijn. Idealiter, de eerste verschillende ingrediënten.

Blue Buffalo’s kattenvoer met Beperkte Ingrediënten doet goed zijn best om soorteigen te blijven en met dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt voor alle drie de smaken.

Dierlijke eiwitten zijn duurder en dus moet elke kattenvoerfabrikant een balans vinden tussen kwaliteit dierlijk eiwit prijs.

Blue Buffalo Limited Ingredient kattenvoer (zowel nat als droog) bevat dierlijke producten als de eerste twee ingrediënten. Laten we voor de context eens kijken naar de eerste drie ingrediënten van Purina Cat Chow (droogvoer): Kip Bijproduct Meel, Maïs Gluten Meel, Soja Meel.

Ouch.

Laten we nu eens kijken naar de eerste drie ingrediënten voor Blue Buffalo Limited Ingredient (droog, eend smaak): Ontbeende Eend, Eende Meel, Erwt Proteïne,

Niet alleen slaat Blue Buffalo de bijproducten volledig over, maar ze bevatten ook nooit maïs.

Dus als het aankomt op de geschiktheid voor diersoorten is dit product zeker bovengemiddeld of op zijn minst uw gemiddelde winkel-kattenvoer. Daarom geef ik ze een 6 voor geschiktheid voor diersoorten. Over het algemeen zou ik graag minder koolhydraten in de ingrediëntenlijst zien voordat ze hoger zouden kunnen scoren.

Ingrediënt kwaliteit – 7/10

Over het algemeen is de kwaliteit van de ingrediënten goed. Onthoud, heeft een standaard regel die zegt dat ze geen maïs, tarwe, soja of bijproducten van gevogelte zullen gebruiken. Daarmee liggen ze al ver voor op uw gemiddelde kattenvoer.

Om wat dieper te graven, gaan we de eerste 10 ingrediënten van Blue Buffalo Limited Ingredient droog kattenvoer met eendensmaak bekijken. We willen niet alleen de ingrediënten op kwaliteit beoordelen, maar het doel is ook dat u begrijpt wat het is en waarom het er is. Op die manier kunt u tot uw eigen conclusies komen.

Onthoud dat ingrediënten op voedseletiketten (zowel voor mensen als voor huisdieren) worden vermeld in de volgorde van prevalentie. Dus ingrediënten die hoger op de lijst staan, maken een groter deel uit van het voedsel.

Laten we eens kijken:

1 – uitgebeende eend

Volgens de AAFCO, wanneer een bedrijf in dierenvoeding een specifiek type gevogelte definieert, moet het zijn: “hoofdzakelijk het spierweefsel van het dier, maar kan ook vet, kraakbeen en andere weefsels bevatten die normaal bij het spierweefsel horen, vergelijkbaar met wat je zou kunnen zien in een portie rauw vlees dat voor menselijke consumptie wordt verkocht.”

Zij vervolgen met te zeggen dat het ook de minder aantrekkelijke stukken vlees zoals de hartspier kan omvatten.

Tot zover alles goed en dit is ongeveer het beste wat je kunt krijgen in commercieel kattenvoer.

2 – Eendenmeel

De AAFCO definieert pluimveemeel als volgt: “droog uitgesmolten product van een combinatie van schoon vlees en huid, met of zonder bijbehorend been, afkomstig van delen of hele karkassen van pluimvee of een combinatie daarvan, met uitzondering van veren, koppen, poten en ingewanden.

In wezen is het eend, maar in een gesmolten vorm, wat betekent dat het meeste water en vet zijn verwijderd, waardoor een geconcentreerd eiwit overblijft.

We hebben nog steeds geen last van bijproducten zoals koppen en veren, dus ik beschouw dit als een ander goed ingrediënt.

3- Erwten Proteïne

Erwten bevatten veel eiwitten in vergelijking met andere plantaardige ingrediënten en hoewel we hier graag meer ingrediënten op dierlijke basis zouden zien, is dit geen slechte toevoeging. Erwteneiwit is het geconcentreerde eiwit van erwten.

4- Tapiocazetmeel

Hoewel Blue Buffalo’s kattenvoer met Beperkte Bestanddelen graanvrij is, betekent dat niet dat het vrij is van koolhydraten. Tapiocazetmeel is een gebruikelijke toevoeging aan elk graanvrij dieet. Het is geen geweldig ingrediënt, maar we hebben het tot nummer 5 gered voordat we bij onze eerste koolhydraat kwamen en dat is geweldig.

5-erwten

Ons tweede koolhydraat op de lijst, maar het is veel beter dan een typisch graan- of maïsproduct.

6- Canola Olie

Op het etiket staat dit ingrediënt vermeld als Canola Oil (bron van Omega 6 vetzuren), wat duidelijk probeert te verklaren waarom dit ingrediënt op de lijst staat.

Canola olie bevat zowel omega 6 als omega 3 vetzuren en er is veel discussie over de veiligheid van deze olie. En het vindt zijn weg in veel dierenvoeding omdat het goedkoop is en toch gezonde vetzuren bevat.

7- Erwten vezels

Een andere vorm van erwt, zie eerdere vermeldingen over erwten.

8-Natuurlijke Smaak

Volgens de FDA is natuurlijke smaak:

“de etherische olie, de oleohars, de essence of het extractief, het eiwithydrolysaat, het distillaat of elk product van roosteren, verhitten of enzymolestyse, die aromatiserende bestanddelen bevat die afkomstig zijn van een specerij, vrucht of vruchtensap, groente of groentesap, eetbare gist, kruid, schors, knop, wortel, blad of soortgelijk plantaardig materiaal, vlees, schaal- en schelpdieren, gevogelte, eieren, zuivelproducten, of fermentatieproducten daarvan, waarvan de significante functie in de voeding eerder aromatiserend dan nutritioneel is”.

Als het gaat om het voer van uw kat, is het meestal vlees gearomatiseerd en simpelweg ontworpen om het eten van uw kat lekker te laten ruiken en te laten smaken.

9-Potatoes

Ook dit is een veel voorkomend ingrediënt in graanvrije kattenvoerformules. Hoewel uw kat geen voedingsbehoefte heeft aan koolhydraten, kunnen katten ze wel verteren en helpen ze de totale kosten van kattenvoer omlaag te brengen.

10- Visolie

Visolie is rijk aan Omega 3 vetzuren die tal van gezondheidsvoordelen hebben voor zowel mensen als katten.

11- Calcium Carbonaat

Calciumcarbonaat is een goedkope bron van calcium, een noodzakelijke voedingsstof voor katten. Het heeft als bijkomend voordeel dat het conserveermiddel is om voedsel vers te houden. Over het algemeen is dit een veel voorkomend ingrediënt in kattenvoer en vormt het niet veel risico.

12-zout

Zout is ook een essentiële voedingsstof voor je kat. Hoewel te veel overuren een slechte zaak kan zijn, is dit ingrediënt op nummer 12 redelijk veilig.

13- Choline Chloride

Is een natuurlijk voorkomende vitamine die in veel dierlijke producten voorkomt. Het zit in kattenvoer als supplement en wordt over het algemeen als veilig beschouwd. In hoge hoeveelheden kan het echter ongezond zijn en er was een recente terugroeping van Natural Balance producten vanwege een vermoedelijk hoge hoeveelheid Choline Chloride.

14-DL-Methionine

DL-Methionine is één van de essentiële aminozuren die katten (en honden) nodig hebben.

15-Kaliumchloride

Dit ingrediënt is een bron van kalium voor uw kat.

We zien dat 4 van de eerste 10 ingrediënten koolhydraten zijn. Hoewel dat niet verbazingwekkend is, is het wel verdomd goed en een enorme verbetering ten opzichte van veel kattenvoer op de markt.

Ik vind het ook fijn dat we geen bijproducten zien en dat de koolhydraatbronnen een gunstige glycemische index hebben.

Over het algemeen zijn de ingrediënten bovengemiddeld, daarom geef ik Blue Buffalo Limited Ingredient kattenvoer een 7 uit 10 voor deze categorie.

Prijs 7/10

Blue Buffalo is een premium kattenvoer en hoewel het niet het goedkoopste op de markt is, zijn de prijzen concurrerend. Over het algemeen vind ik dat de waarde overeenkomt met de normale prijs.

U kunt hier klikken om de laatste prijs van Amazon te krijgen.

Marketing en Boodschap Overeenstemming 6/10

Hoe past de marketingboodschap van Blue Buffalo bij hun product met een beperkt aantal ingrediënten? Het hele idee van een beperkt ingrediëntendieet is niet noodzakelijkerwijs om slechts een paar ingrediënten te bevatten (hoewel dat geweldig zou zijn), maar in plaats daarvan om de variëteit van eiwitten en koolhydraten aanwezig.

Ik zou zeggen dat Blue Buffalo daar goed aan doet en ze houden het dierlijke eiwit beperkt tot slechts één diersoort per smaak.

Als ik echter punten zou moeten wegnemen, dan zou dat zijn voor de toevoeging van erwten samen met aardappelen. In een strenger beperkt ingrediëntendieet zou ik verwachten slechts één soort koolhydraat te zien. Om die reden geef ik een 6/10 in deze categorie.

Terugroep geschiedenis 6/10

Blue Buffalo heeft geen terugroepactie meer gedaan sinds Maart 2017 toen hun lijn van hondenvoer werd teruggeroepen als gevolg van verhoogde schildklierhormoon. Helaas was Blue Buffalo onderdeel van de 2007 melamine terugroeping die veel diervoeders van verschillende soorten trof.

Over het algemeen heeft Blue Buffalo een solide staat van dienst en ik vind het leuk dat we sinds 2017 geen terugroepactie van hen hebben gezien.

Droog Vs Nat

Over het algemeen is er weinig verschil tussen de droge en natte versies van Blue Buffalos LID producten. Het belangrijkste verschil is dat het natvoer eenden-, vis- of kalkoenbouillon als tweede ingrediënt heeft. Afgezien van enkele kleine verschillen, zijn de ingrediënten verder zeer vergelijkbaar en vrij vergelijkbaar.

Beoordelingen Van Blue Buffalo Dieet Met Beperkte Ingrediënten

Ik heb honderden reviews gelezen op forums, Amazon, Chewy, PetSmart en anderen om u te brengen wat volgens mij de meest relevante kritiekpunten zijn op zowel de natte als de droge versies van Blue Buffalo’s Limited Ingredient Diet.

Laten we eerst beginnen met de negatieve reviews.

Wat klanten niet leuk vinden

Een veel voorkomende klacht die ik zie is het vermoeden dat de formule op een of andere manier veranderd is. Eén recensent beweert, “Heb de laatste tijd bij elke zak die we krijgen een verschil opgemerkt in het uiterlijk van het voer… soms zijn het kleinere donkere stukjes (waar mijn katten dol op zijn), soms komt er een zak & de stukjes zijn veel groter & lichter van kleur (ik krijg mijn kieskeurige eters niet zover dat ze dit eten).”

Houdt dit steek? Ik veronderstel dat het mogelijk is, maar ik kon slechts minder dan 10 beoordelingen vinden over alle platforms die beweerden dat het voedsel op een of andere manier was veranderd.

Terwijl de meest voorkomende (en te verwachten) volgzame is katteneigenaren met katten die het voer gewoon niet lekker vinden. Hoewel veel katteneigenaren tot de conclusie zullen springen dat dit het voer slecht maakt, is dat niet altijd het geval.

Katten hebben net als wij voedselvoorkeuren en iedereen met kinderen heeft vast en zeker wel eens een perfect goede maaltijd gekookt alleen om hun kind teleur te stellen!

Waar klanten van houden

Er is een lange lijst van klanten die zeer tevreden zijn met de resultaten van dit dieet met een beperkt aantal ingrediënten.

Hier is een reviewer van Chewy, “Ik heb een Bengaals kitten dat allergisch is voor ALLES. Hij eet voornamelijk rauw voer, maar breekt nog steeds in het voer van het andere dier als het niet iets uit en beschikbaar heeft op alle tijden. We laten deze brokjes staan zodat hij kan grazen tussen de maaltijden door en hij vindt het heerlijk.”

Beoordelingen interpreteren

Zoals met elk kattenvoer, zullen er katten zijn die het gewoon niet lusten. Blue Buffalo Limited Ingredient Diet heeft zeker geholpen een lange lijst van kieskeurige, gevoelige of intolerante katten. Maar er is ook een handjevol katten die gewoon niet van de smaak houden.

Het grootste punt van zorg zou de beschuldiging van een inconsistent product zijn. Maar als het al gebeurt, lijkt het weinig voor te komen.

Mijn algemene beoordeling 7/10

Ik hou echt van het merk Blue Buffalo en ben van mening dat zij een kwaliteit kattenvoer bieden voor een goede prijs. Hun limited ingredient diet product is een kattenvoer van hoge kwaliteit met betere ingrediënten dan de meeste merken op de markt.

Over het algemeen zou ik Blue Buffalo Limited Ingredient Diet met een gerust hart aanbevelen aan de meeste katteneigenaren. Als u geïnteresseerd bent, kunt u hier klikken om de laatste prijs van Amazon te krijgen.