Black Smoke Maine Coon: Een majestueuze kat die je hart steelt


Ja, dat heb je goed gelezen – deze fabelachtige kat zal je zeker versteld doen staan. Ik bedoel, kijk er gewoon eens naar – kijk naar dat lange vacht, dikke en pluizige staart, leeuwachtige snuit, brede borst, en puntige oren-één woord – majestueus. Knap zijn is een zware taak, maar iemand moet het doen!

Maar, wacht! Is dat alles? – Nee. Er is meer. Black Smoke Maine Coon is, in feite, een gigantische kat, specifiek de grootste gedomesticeerde kattenras inheems in de Verenigde Staten (Maine – vandaar hun naam). Wow, een pluizige en enorme katachtige klinkt indrukwekkend, nietwaar?

Het is ook een trendy en begeerlijk huisdier. Geen wonder! Alleen al het zien van een foto van deze katachtige kan je de adem benemen! Het zal u gemakkelijk betoveren, dat garandeer ik u.

Dus, willen we meer leren over dit kattenras? – Natuurlijk willen we dat! Laten we het nu doen – laten we meer leren over zijn onderscheidende kenmerken, een aantal interessante feiten ontdekken en hun persoonlijkheid, intelligentie, onderhoud, variëteiten, en meer.

Hoe ziet een Black Smoke Maine Coon eruit?

mooie Black Smoke Maine Coons zittend op een stoel

Allereerst, hoe kun je er zeker van zijn dat je naar black smoke Maine coon kijkt? Hij lijkt op de Black Maine Coon met de bouw, maar de vachtkleur is een beetje anders.

Als de katachtige aan deze beschrijving voldoet, dan hebben we goed nieuws voor je:

Grootte en Bouw

We hebben gezegd dat het een reuzenras is. Maar, hoe groot is hij echt? – Nou, zijn gemiddelde lengte (volledige grootte) is 38 inch, en zijn gemiddelde hoogte (ware grootte) is 10-16 inches. Vrouwtjes wegen 9 tot 16 pond, terwijl mannelijke Maine coons wegen 13 tot 18 pond wegen.

Vergelijk dat met de gemiddelde gemengde raskat, die 15 tot 20 centimeter in lengte en is 10 centimeter groot. Hij weegt gewoonlijk ook 8 tot 10 pond, wat geldt voor volgroeide katten.

Nu heb je een duidelijk beeld van hoe groot hij is. Sommige mensen zullen het verwarren met een bobcat, wat niet verwonderlijk is want ze delen enkele kenmerken (bobkatten zijn wilde dieren, groter, zwaarder, kortere staarten, enzovoort).

Hij heeft ook een brede en gespierde borst, en zijn grote ogen zijn meestal goudgeel.

GERELATEERD: Huiskatten en Bobcats…Wat zijn de verschillen?

Vacht

Deze katachtige heeft een zware en lange vacht; meer specifiek, er is zwart bont en een witte ondervacht. Hij ziet er misschien uit als een zwarte kat, maar hij is gemakkelijk te onderscheiden door de witte of bleke ondervacht die je vaak alleen kunt zien als je de vacht doorwoelt.

Dat is de reden waarom sommige zwart gerookte Maine coons er meer zilver dan zwart uitzien.

Ok, we weten al dat het ook pluizig is, maar zijn oren zijn ook specifiek want er is bont dat uitsteekt en oorpunten. De staart is ook pluizig en lang, natuurlijk.

Deze katten hebben een uniek uiterlijk – en vergeet niet, ze zijn huuuge!

12 Interessante Feiten Over Black Smoke Maine Coon

Hier zijn enkele feiten over deze katachtige, dus blijf lezen.

1. Ze zijn slechts één variëteit van het Maine Coon kattenras

zwarte Maine Coons liggend op een rieten stoel

We onderscheiden verschillende types van dit ras op basis van kleurvariaties en patronen.

Die zullen als volgt zijn: effen kleur (zwart, wit, crème, bruin, enzovoort), parti-color (calico, schildpad, schildpad/wit, blauw-crème), tabby (gestreept, gevlekt, gevlekt), bi-color (wit plus zwart, rood/oranje, blauw, crème), tabby met wit, gearceerd (gerookt) met wit en dim (gerookt).

Zo lijken tabby-katten door de strepen op Garfield, terwijl de tortie-variant op een schildpaddenschild lijkt.

2. Zijn oorsprong is onbekend, maar er zijn enkele theorieën

Sommige bronnen zeggen dat hij verwant is aan de Noorse boskat en de Siberische.

Er is zelfs een legende die zegt dat dit ras een mix is tussen een wilde kat en een wasbeer – wat onzin is.

Zoals zijn voorouders, waren dat waarschijnlijk Turkse Angorakatten (Marie Antoinette’s) die door Kapitein Coon in de jaren 1800 zijn meegebracht. Die katten werden gefokt met plaatselijke katachtigen en werden het ras dat we nu kennen.

GERELATEERD: Maine Coon vs. Noorse Boskat

3. Het is een atletische en een zeer veel buitenkat

Hij heeft veel beweging en verschillende activiteiten nodig.

Deze kat zal zeker niet gelukkig zijn als hij het grootste deel van de tijd binnenshuis wordt gehouden, want het is een atletische kat met een gespierde lichaamsbouw. Het zou geweldig zijn voor deze kat om veel ruimte te hebben om te bewegen door te spelen.

4. Geloof het of niet, deze katten houden van water

mooie Maine Coons spelen met water in de tuin

Hun vacht is waterafstotend, en ze zullen graag zwemmen.

Vergeleken met andere rassen, zal deze meer meewerkend zijn tijdens het baden. Goed nieuws voor toekomstige eigenaars!

5. Ze zijn altijd klaar voor de winter

Hun vacht bestaat uit meerdere bontlagen, die hen warm houden bij koud weer.

Maine coons evolueerden door zich aan te passen aan het harde klimaat.

6. Deze katachtige is een trage groeier

Hij bereikt tussen 3 en 5 jaar oud, zodat kittens misschien klein zijn, maar laat dat je niet verwarren.

Wees geduldig en laat je huisdier uitgroeien tot een mooie, gespierde reus.

7. Het miauwt, maar het huilt ook

Deze katachtige zal snel uw aandacht hebben.

Goed, je hoort hem zeker miauwen, maar eigenaars hebben ook gemerkt dat ze crooneren en zelfs communiceren door tsjirpende geluiden.

8. Houdt van Uw Aandacht

mooie Maine Coons zitten in het huis en geeuwen

Hij zal aandacht vragen en interesse tonen in waar je op dat moment ook mee bezig bent.

Het hunkert naar menselijke aandacht. Wees niet verbaasd als je merkt dat hij je vergezelt bij je activiteiten, tegen je aan slaapt, je volgt naar het toilet, enz.

9. Het is zeer speels

Deze majestueuze katachtige is ongelooflijk speels, en zelfs de essentiële activiteiten kunnen er superenthousiast van worden.

Hij houdt van apporteren, springen en klimmen. Grote katten kunnen zich door deze speelsheid vaak gedragen als kleine katjes.

Bekijk de 11 Beste Kattenbomen Voor Maine Coons om de klimwensen van uw kat te vervullen.

10. Deze katachtige is een zeer intelligent huisdier

Dit ras behoort tot de slimste en heeft het aangeboren vermogen om trucjes en commando’s te leren.

Bijvoorbeeld, kun je deze pluisgigant efficiënt trainen door een beloningsmethode om op commando enkele kunstjes uit te voeren.

11. Behoort tot een sterk en gezond ras

Het is over het algemeen een gezond ras, maar het kan te maken krijgen met enkele gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie, spinale musculaire atrofie, en hypertrofische cardiomyopathie.

Ze zijn vatbaar voor het ontwikkelen van die Maine Coon gezondheidsproblemen.

Bovendien zijn ze, net als andere katten, vatbaar voor zwaarlijvigheid.

12. Officiële Erkenning

vrouw die Maine Coons aait terwijl ze op de bank zit

De eerste club die dit ras erkende was de Maine Coon Cat Club in 1973. Drie jaar later, erkende de CFA hen ook. Tegenwoordig hebben ze de meeste inschrijvingen in hun kattenshows.

Nu we iets meer weten over deze majestueuze wezens, bent U misschien geïnteresseerd in het hebben van een zwartgerookte Maine coon kat als huisdier? Zo ja, lees dan verder want u zult meer nuttige informatie vinden.

Is de zwartgerookte Maine Coon een goed huisdier?

zwarte Maine Coons ligt op een houten ondergrond

Als je naar deze pluizige reus met een indrukwekkend postuur kijkt, vraag je je misschien af of het een uitstekend knuffelhuisdier zou kunnen zijn.

Sommige mensen voelen zich misschien bedreigd als ze hem zien, maar daar is geen reden voor.

Persoonlijkheid

Nou, ik heb goed nieuws voor je – de zwarte rook Maine coon kat heeft een geweldige persoonlijkheid, is vriendelijk, loyaal, speels, aanhankelijkenzovoort.

Kortom, zij worden beschouwd als uitstekende huisdieren en vriendelijke reuzen. Ze zijn groot en kunnen er voor sommige mensen gevaarlijk of bedreigend uitzien, maar het zijn echt vreedzame en aanhankelijke katten.

Kortom, deze katachtigen hebben een persoonlijkheid waar kattenliefhebbers van dromen!

Gedrag met andere dieren

Ze kunnen met iedereen (zowel mensen als andere dieren) goed opschieten en zijn hondachtige katten. Ze zijn niet agressiefook niet, en ze kunnen eigenlijk verlegen zijn als ze voor het eerst andere huisdieren ontmoeten.

Intelligentie

Aangezien zij ook kennis hebben, kunt u hen gemakkelijk opleiden. Klinkt geweldig, zeker!

Deze katten passen zich ook goed aan verschillende situaties aan, en ze zijn zeker een perfect ras om als huisdier te hebben – tenzij u de voorkeur geeft aan een kleiner ras.

Concluderend, dit ras is niet goed, maar wel degelijk een geweldig huisdier.

Is het een huisdier met veel onderhoud?

zwarte Maine Coons hond liggende hond vrouw die hem kamt

Dingen kunnen nu een beetje ingewikkeld worden. Dit is een uitstekende vraag omdat er een aantal dingen zijn waar je op moet letten voordat je hem krijgt. Deze katachtigen (en alle andere huisdieren in het algemeen) verdienen het beste, nietwaar?

Dus, lees het volgende en beslis voor jezelf.

Regelmatig verzorgen is een must

Ten eerste, het zijn langharige katten en moeten regelmatig verzorgd worden-deir vacht verhaart overal (geen verrassing), wat een absolute nachtmerrie kan worden. Stel je een huis (of flat) voor vol met al die haren en die rommel. Oh mijn God!

Dagelijkse verzorging kan tijdrovend en uitdagend zijnmaar als dat voor u geen probleem is, ga er dan voor! Als u bereid bent om tijd te investeren in regelmatig borstelen, trimmen en baden, doe dat dan!

Bekijk onze 8 bewezen methodes om het verharen van katten te verminderen.

Grootte kan problematisch zijn

Ten tweede heeft hij door zijn grote omvang (het is een reuze pluizige kat, weet je nog?) veel ruimte en beweging nodig – meer dan de meeste kattenrassen. Hij heeft ook een groot bed, een mand en een kattenbak nodig.

Dat gezegd zijnde, denk je misschien twee keer na voordat je deze fantastische katachtige aanschaft. Je moet er zeker van zijn dat je genoeg ruimte, tijd en geduld voor hem hebt.

Onthoud dus dat deze katten (net als andere katten) niet bedoeld zijn om als huisdier te worden gehouden, alleen omdat iemand bijvoorbeeld social media-vriendelijke foto’s of video’s wil die zijn vrienden jaloers zullen maken. Katten zijn levende wezens, geen objecten of speelgoed om mee te spelen.

Ze hebben liefde, aandacht en speciale zorg nodig.

Voeden is Oké

Wat het voeden betreft, heb ik nog meer goed nieuws voor jullie. zijn dieet is niet zo verschillend van andere kattenrassen – ze hebben gewoon meer voer nodig omdat ze enorm groot zijn. We stellen voor dat u droog kattenvoer aan deze katachtige, omdat het perfect uitgebalanceerd is voor hen, en u kunt ze ook natvoer geven.

Zorg er altijd voor dat je ze kwaliteitsvoer geeft, dat zal ervoor zorgen dat ze een gezond en lang leven hebben (zijn gemiddelde levensduur is 12,5 jaar, terwijl ze met de juiste verzorging wel 15 jaar oud kunnen worden).

Vergeet alleen niet dat katachtige vrienden over het algemeen speciale voedingsbehoeften hebben, wat betekent dat ze veel dierlijke eiwitten nodig hebben voor een goed uitgebalanceerd dieet.

Voer deze obligate carnivoren niet veel koolhydraten of typisch menselijk voedsel, omdat er verschillende gezondheidsproblemen kunnen optreden. Ze kunnen overgewicht krijgen en last krijgen van maag- en darmproblemen, eiwittekort, enz.

GERELATEERD: 7 Beste Droge Kattenvoer Voor Volwassen Katachtigen

Verschil Tussen Blauw En Zwart Rokende Maine Coons

Blauw En Zwart Rokende Maine Coons

We hebben reeds vermeld dat grote variëteiten van het Maine coon ras te wijten zijn aan verschillende kleuren, precies vachtkleuren.

Deze katachtigen kunnen hebben verschillende kleur op hun haarschachten. De wortels zijn bleker dan de punten, waardoor de vacht van de kat een indrukwekkend rokerig uiterlijk krijgt.

Kleur en Patroon Varianten

Er zijn, bijvoorbeeld, 6 verschillende Maine coon kleuren die de rook Maine coon kat kan binnenkomen. Dat zijn zwarte rook, blauwe rook, rode rook, tortie smoke, blauw tortie smoke, en roomrook.

Soms is het bijvoorbeeld moeilijk om het verschil te zien tussen zwarte en blauwe rook Maine coon.

Black rook Maine coon kat is zwart door eumelanine (pigmentatie). Hij heeft een zwart getipte vacht met een ondervacht waarvan de wortels wit zijn.

Blue smoke Maine coon, aan de andere kant, heeft ook eumelanine, maar het is een verdunde versie van de zwarte rookkleur. Eenvoudig gezegd, als een Maine coon kat heeft een verdund gen, zijn kleur is grijs-blauw. Omdat de fokkers het vaak blauw noemen, wordt het daarom zo genoemd.

Wat is een High Smoke Maine Coon?

Een andere populaire variëteit van de Maine coon kat is de high smoke Maine coon. Wat is er speciaal aan hen? – Nou, een smoke Maine coon is een effen kleur kat die drager is van een speciaal gen (inhibitor-gen) dat de kleur onderdrukt in het zichtbare deel van het haar dat uit de huid steekt.

Met andere woorden, haren die aan de bovenkant donker (meestal zwart) zijn, zijn dicht bij de onderkant licht.

Bovendien zijn er zelfs hier varianten. Bijvoorbeeld, er is een room rook kat wiens kleur dicht bij de witte Maine coon ras maar iets donkerder.

Dus, overweeg al deze informatie als de kleur en het patroon voor u essentieel zijn. Welke variant u ook kiest, u zult inderdaad een prachtig huisdier hebben.

Hoeveel kost een Black Smoke Maine Coon?

zwarte Maine Coons zittend op een boom

Kattenliefhebbers vragen zich nu misschien af of deze katachtige duur is of niet. Wel, een raszuivere black smoke Maine coon kitten zal je ongeveer $1000 tot $2000 kosten – vrij prijzig. De prijs hangt af van de Maine Coon fokkers, de kwaliteit van de vacht, en de kleuring.

Zoals u kunt zien, stamboom Maine Coon katten zijn alles behalve goedkoop – helemaal niet verwonderlijk! Dus, als u er toch een wilt, kunt u de Maine coon cattery vermijden en proberen er een te adopteren (indien mogelijk).

Als het geld geen probleem voor je is (geluksvogel!), zoek dan gewoon een fokker die geregistreerd is bij de CFA (Cat Fanciers’ Association) en TICA (The International Cat Association).

Als je je dure katachtige vriend eenmaal hebt, ben je misschien bang dat hij gestolen kan worden. In dat geval kunt u bijvoorbeeld een omheining plaatsen.

Slotgedachten

Een pluizige en aaibare zachtaardige reus met een majestueuze uitstraling die wordt beschouwd als een vriendelijke hondachtige kat in de kattenwereld – ja, dat is een zwartgerookte Maine coon kat. Deze katachtige heeft niet alleen een aantrekkelijk uiterlijk – hij is ook briljant en sociaal.

Ondanks zijn enorme omvang is het een geweldig huisdier, perfect voor een gezin, omdat hij goed overweg kan met mensen en andere dieren. Je moet er wel voor zorgen dat hij genoeg ruimte heeft, want hij is enorm.

Deze fantastische kat lijkt misschien een kat met veel onderhoud, maar regelmatig verzorgen vanwege zijn vacht zou geen probleem moeten zijn voor echte kattenliefhebbers. Ik geloof dat het de moeite waard is.

Als je dit pelsdier met stamboom als huisdier wilt, bereid je dan maar voor op een hoop geld, want een kitten kost je overal van $1000 tot $2000. Een andere optie zou zijn om te proberen er een gratis te adopteren uit een asiel.

Een ander belangrijk ding waar je op moet letten is dat deze katten niet moeten worden behandeld als een statussymbool of een speeltje. Je zou er alleen een moeten krijgen als je oprecht van katten houdt en bereid bent je tijd, liefde en energie aan deze lieve reus te wijden. Dit geldt ook voor andere katachtigen.

Tot slot, als je meer foto’s of video’s van deze fantastische kat op sociale media wilt bekijken, zorg er dan voor dat je de hashtag #blacksmokemainecoon gebruikt – je zult ongetwijfeld veel trotse eigenaren vinden die pronken met hun fantastische huisdieren.