Birmese kattenpersoonlijkheid: hoe handelen Birmese katten?

Birmese katten, ooit aanbeden in Birmese tempels als een belichaming van goden en godinnen, verwachten niets minder dan een koninklijke behandeling van hun mensen in hun moderne wereld. Met een extraverte en speelse persoonlijkheid, de Birmese kat is een trouwe metgezel die graag tijd doorbrengt met hun familie.

Wanneer je een kitten of kat adopteert, weet je nooit echt waar je aan toe bent. Elke kat heeft zijn eigen persoonlijkheid en persoonlijkheden kunnen in de loop van de tijd veranderen, vooral als je je harige vriend beter leert kennen. Sommige katten zullen vanaf het begin speels en knap zijn, en anderen hebben iets meer tijd nodig om je op te warmen.

Weten wat je wilt van gezelschap met een kat kan je helpen de perfecte pasvorm voor jou te vinden. Als u op zoek bent naar een toegewijde kat die weet hoe u een leuke tijd moet hebben, laat ons u dan voorstellen aan de Birmese kat.

sable Birmese kat

Oorsprong van de Birmese kat

De oorsprong van de Birmese kat is al in 1350 (en waarschijnlijk zelfs eerder) vastgelegd toen ze werden afgebeeld in De Kattenboek Gedichten, naar schatting geschreven door Siamese monniken tussen de 14e en 18e eeuw. Men dacht dat dit ras in de Birmese tempels werd aanbeden als belichamingen van de goden. Op zijn minst stonden ze hoog aangeschreven en werden ze gezien als heilige dieren.

Deze katten stonden bij de lokale bevolking bekend als “koperen katten” vanwege de kleur van hun jassen. Vandaag de dag is de Birmees die we allemaal kennen en liefhebben terug te voeren op één koperen kat genaamd Wong Mau, die in San Francisco terechtkwam bij Dr. Joseph G. Thompson. Wong Mau was een prachtige walnootkleur en veroverde het hart van Dr. Thompson.

Dr. Thompson nam vervolgens contact op met fokkers en genetici om hulp te krijgen bij het fokken van haar om het ras te behouden. Ze fokten Wong May met Tai Mau, een siamees mannetje met zeehondenpunt, wat resulteerde in twee katten die op Birmese katten leken en twee katten die op elkaar leken. Siamese katten. De fokkers namen vervolgens een van de Birmese katten mee en fokten deze terug naar Wong Mau.

De kittens vertoonden verschillende kleuren en worden beschouwd als de eerste echte Birmese katten die zijn geboren. Nu is de Birmees een van de meest herkenbare en lieve kattenrassen, en hun verbazingwekkende persoonlijkheden dragen alleen maar bij aan hun pracht.

Birmese kat met gouden ogen

Hoe ziet een Birmese kat eruit?

Birmese katten zien eruit alsof ze altijd alert zijn en zich bewust zijn van wat er aan de hand is. Ze lijken in harmonie te zijn met hun omgeving omdat ze zulke brede, heldere ogen en lange, naar voren gerichte oren hebben.

Hun lichamen zijn compact en middelgroot. Birmese katten zijn niet overdreven groot, maar ze zijn gespierd en sterk, wat kan bijdragen aan hun totale gewicht. Ze hebben slanke jassen die hen helpen kleiner te lijken. Je kunt dus overrompeld worden wanneer je je Birmezen oppakt en hun dichte gewicht voelt.

Hun jassen zijn kort en recht en zijn er in vier kleuren: sable, platina, blauw en champagne. Ze hebben misschien iets donkerdere gezichten, oren, poten en staarten, maar de meeste Birmese katten hebben één effen kleur. Hun ogen zijn typisch goudkleurig, soms groen gekleurd in de zon.

speelse Birmese kat

Hoe is de persoonlijkheid van de Birmese kat?

Birmese katten zijn niet alleen mooi, elegant en heilig, maar ze zijn ook een van de meest persoonlijke en liefdevolle rassen die er zijn. Misschien vanwege hun honderden jaren van aanbidding, houden ze van mensen en zijn ze diep toegewijd aan hun mensen.

Als u op zoek bent naar een kat die trots aan uw zijde staat, is de Birmese kat iets voor u. Ze zijn extravert en slim terwijl ze ook genieten van een goede knuffelsessie.

Ja, ze zullen trucjes willen leren, maar alleen om indruk op je te maken! Als ze denken dat hun mensen gelukkig zijn, zullen ze hun best doen om die positieve emoties te behouden. Om deze reden integreren Birmese katten goed met gezinnen.

Energiek en speels

De Birmees heeft de levenslange persoonlijkheid van een kitten. Ongeacht de leeftijd zullen ze net zo speels en onstuimig zijn in de volwassenheid. Dit betekent dat er geen exact moment is waarop bekend is dat het ras zich “vestigt”. Ze gaan-go-go totdat het tijd is om te slapen, wakker te worden en weer te gaan-go-go.

Omdat de Birmese kat zo is energiek en speels, moet je je inzetten voor meer tijd besteed aan het aangaan van mentaal stimulerende puzzels en fysieke activiteit. Je zult niet alleen met een Birmees rondhangen; je moet ze helpen vermaken en ze speelopties geven. Met kattenbomen, krabpalen en veel speelgoed, zal uw Birmees gemakkelijk hun downtime vullen (thop die manier zouden ze zich anders wijden aan kattenkwaad uithalen).

Toegewijd aan hun mensen

De Birmese kat Houdt hun mensen en wil elke seconde aan hun zijde doorbrengen. Of ze je nu door het huis volgen, je in de gaten houden terwijl je op de bank in slaap valt of rondsnuffelen terwijl je het avondeten bereidt, ze zijn geïnteresseerd in wat je doet en vragen zich af of ze je kunnen helpen.

De Birmees is een kat die naast je staat als je wakker wordt en op je wacht voor je deur als je thuiskomt. Als je echter niet dezelfde liefde en toewijding beantwoordt, kun je hun gevoelens kwetsen! Birmese katten kunnen zich ontwikkelen verlatingsangst wanneer ze niet het gevoel hebben dat ze genoeg liefde en aandacht van hun mensen krijgen.

Mensgericht

De Birmese kat kiest niet alleen één mens om zich mee te verbinden en de rest te negeren – ze gedijen eigenlijk in gezinssituaties. Wanneer er meer dan één persoon in de buurt is om hen aandacht te geven, is de Birmese kat echt in hun glorie. Dit maakt ze een geweldige kat om in een gezin met kinderen te brengen, omdat ze tolerant zijn en graag nieuwe vrienden maken.

Je merkt misschien dat je Birmees altijd om je heen hangt als je gasten hebt, en dat is alleen omdat ze denken dat iedereen er voor hen is. Zij neem heel goed naar vreemden.

Zodra ze zijn geopend, worden ze het middelpunt van de aandacht: je moet je gasten waarschuwen voor de show die je Birmees waarschijnlijk zal opzetten – ze zullen alles doen voor sommige “oohs” en “aahs”.

Intelligent en nieuwsgierig

Birmese katten zijn slimme katten die graag betrokken zijn. Ze vinden het leuk om nieuwe trucs te leren en indruk te maken op hun mensen. Ze zullen je in de gaten houden terwijl je aan een taak werkt, kasten op hoge plaatsen openen en van alles en nog wat als speelgoed gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat ze mentaal gestimuleerd worden, heb je speelgoed verspreid over het huis. Op deze manier, terwijl je Birmees van de ene kamer naar de andere gaat, is er iets dat hen bezig houdt.

Je moet genoeg speelgoed hebben en kattenmeubels, inclusief krabpalen, kattenplanken en kattenbomen, om de nieuwsgierige aard van uw kat te bevredigen. Als je ze kunt vermaken door betrokken en actief te zijn, zul je zien dat ze veel meer inhoud hebben! Birmese katten liefde wanneer hun mensen deelnemen aan speeltijd met hen.

Gedragen mannelijke en vrouwelijke Birmezen zich anders?

Er wordt gedacht dat mannelijke en vrouwelijke Birmese katten zich iets anders gedragen. Beide zijn diep liefhebbende en aanhankelijke katten, maar hun vrije tijd ziet er anders uit.

Van vrouwelijke Birmese katten is bekend dat ze het huis runnen en overdreven betrokken zijn, omdat ze van nature nieuwsgieriger zijn dan hun mannelijke tegenhangers. Vrouwelijke Birmezen willen misschien dat je meer tijd aan hen besteedt en zal een beetje veeleisender zijn.

Hoewel ze toegewijd en liefdevol zijn voor hun mensen, hebben mannen een meer zachte persoonlijkheid en genieten ze ervan om een groot deel van hun dag rond te loungen. Het is goed om deze factoren te overwegen voordat je een kat adopteert. U kunt uw behoeften en wensen bepalen voordat u zich verbindt aan een dier dat u nodig heeft!

drie Birmese kittens

Zorgen voor een Birmese kat

Birmese katten verdienen veel liefde en zullen geen genoegen nemen met iets anders dan adoratie. Ze hebben graag alles bij zich wat ze nodig hebben: hun eten, hun speelgoed, hun mensen en hun lekkernijen. Vergeet niet dat deze katten ooit werden beschouwd als belichamingen van goden en godinnen, dus wees niet verbaasd als ze als zodanig behandeld willen worden.

Birmese katten houden van schone en comfortabele ruimtes, dus investeren in een zelfreinigende kattenbak als Nest-Robot maakt het leven met een kat veel gemakkelijker. Je hoeft de kattenbak nooit op te scheppen en je Birmezen hebben de frisse badkamerruimte die ze verdienen.

Het onderzoeken van rassen en het begrijpen van uw behoeften helpt om de juiste mensen met de beste huisdieren te plaatsen. De Birmese kat is een speciale en liefdevolle kat die niet kan wachten om zich thuis bij jou te voelen. Kun je?