Annamaet Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Annamaet kattenvoer beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, geschikt voor soorten, terugroepacties en meer. Lees onze Annamaet kattenvoer review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeel Annamaet Kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 5/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Algemene score: 7.3/10

In totaal geven we Annamaet kattenvoer een 44 uit 60 rating of een B-cijfer.

Over Annamaet Kattenvoer

Annamaet Petfoods, opgericht in 1986, is een familiebedrijf met hoofdkantoor in Hatfield, PA. Het is de missie van het merk om “de gezondheid en het welzijn van onze geliefde huisdieren te maximaliseren en tegelijkertijd ons milieu en onze natuurlijke hulpbronnen voor toekomstige generaties te behouden.”

Annamaet Petfoods Inc. is opgericht door Rob Downey en zijn vrouw Mary Jo. Het merk is vernoemd naar Rob’s moeder, Anna Mae, wiens liefde voor dieren algemeen bekend was. Na maanden van formulering en testen door gecertificeerde veterinaire voedingsdeskundigen, werd het eerste Annamaet hondenvoerrecept verkocht op de verjaardag van Anna Mae in 1986.

Naast het samenwerken met organisaties die duurzaamheid bevorderen, zoals de Pet Sustainability Coalition, maakt Annamaet gebruik van duurzame verpakkingen. Hun Bio-Flex-materialen zijn ontworpen om biologisch af te breken op stortplaatsen.

Inkoop en productie

Annapaet dierenvoeding wordt vervaardigd in de Verenigde Staten met behulp van ingrediënten uit de hele wereld. Alle Annamaet-dierenvoeding wordt vervaardigd met behulp van wat ze een ambachtelijke productiemethode noemen waarbij het voedsel langzaam wordt gekookt in kleine batches.

Hoewel Annamaet niet direct aangeeft waar ze hun ingrediënten vandaan halen, werkt het merk samen met de Marine Stewardship Council en garandeert het dat alle visingrediënten duurzaam zijn ingekocht en traceerbaar. Alle vlees- en visingrediënten zijn geschikt voor menselijke consumptie en geen van de producten van Annamaet bevat maïs, tarwe of soja.

Geschiedenis herinneren

Voor zover wij weten heeft Annamaet Petfoods nog nooit een product recall gehad.

Welke soorten kattenvoer biedt Annamaet aan?

Annamaet biedt een beperkte selectie van honden- en kattenformules en drie voedingssupplementen voor honden. Er zijn drie kattenvoerproducten, allemaal droogvoerrecepten die zijn geformuleerd voor katten in alle levensfasen. Alle drie de formules worden aangevuld met gechelateerde mineralen voor een optimale opname van voedingsstoffen en veenbessen voor de ondersteuning van de urinewegen.

De Annamaet Original feline-formule bevat kippenmeel en bruine rijst – het is het enige recept voor kattenvoer inclusief graan van het merk. Annamaet biedt twee graanvrije kattenformules aan. De ene is gemaakt met kippenmeel en witvismeel, de andere met duurzaam geproduceerde Alaska-kabeljauw.

Wat vinden klanten van Annamaet Kattenvoer?

Ondanks dat het meer dan dertig jaar geleden is opgericht, heeft Annamaet niet de volgende andere grote merken zoals Blue Buffalo en Merrick overgenomen. Op het moment van beoordeling had geen van de drie kattenformules meer dan 60 klantbeoordelingen op Amazon of Chewy.

Hoewel klantrecensies beperkt zijn, lijkt Annamaet kattenvoer goed geliefd te zijn. Er zullen altijd katten zijn die het eten om welke reden dan ook gewoon niet lekker vinden, maar talloze eigenaren van kieskeurige katten zeggen dat Annamaet een hit is bij hun harige vrienden. Sommigen merken zelfs op dat het voedsel niet bijdraagt aan spijsverteringsstoornissen zoals andere formules hebben.

Sommige klanten merken op dat de kip- en vissmaak aantrekkelijker lijkt te zijn voor katten dan het recept voor kip en bruine rijst

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van enkele van de meest populaire recepten van Annamaet.

Positieve beoordelingen

Katten houden echt van dit voedsel, ik zou het vergelijken met Hill’s Id

Proberen om mijn 6 katten van hill’s id voorgeschreven voedsel te krijgen omdat een van mijn katten op de heuvels id moest zijn en al mijn andere katten vonden het geweldig, maar het is een rx-voedsel dus niet erg handig voor al mijn katten om te eten.. ze lijken echt naar dit voedsel te gaan, geen maagklachten, lijkt ok te zijn voor urinary tract problemen. Het enige waar een paar kitties niet gek op zijn, is de vorm van de brokjes..” – door Mariaopp Reviewing Annamaet Original Chicken Meal and Brown Rice Recipe op 27 aug 2020

Beste droogvoer

Dit kattenvoer is het enige droogvoer waar mijn poes net zoveel van houdt als zijn natvoer! Ik heb soortgelijke geprobeerd die gewoon niet voldoen. Maakt zijn vacht erg zacht en glanzend, geeft hem de energie en het vet dat hij nodig heeft als een kat met een hoog metabolisme. Ook duurzaam voor het milieu! Ik hou van dit eten.” – door LeoTheCat Reviewing Annamaet Grain-Free Feline Sustain Recipe op 29 jan 2020

Negatieve beoordelingen

Twee van de drie katten probeerden het te begraven

Laat me eerst zeggen dat ik door de dierenarts aanbevolen Annamaet hondenvoer heb gebruikt voor onze Golden en hij is er dol op. Toen ik echter het droge kattenvoer probeerde in de hoop dat het zou helpen bij spijsverteringsproblemen met onze katten (voedsel overgeven), was het een complete mislukking. Ik mengde voedsel half met oude brokjes zoals dierenarts suggereerde, maar ze kozen gewoon het oude voedsel uit en lieten de andere in hun kommen. Probeerde ze alleen de Annamaet te geven en keek naar twee van de katten die hun kommen probeerden te begraven. Dat is de kus des doods van een kat. Zal het buiten zetten voor de lokale fauna om te eten. Ik wou echt dat ze het leuk hadden gevonden, want ik kan niet genoeg goede dingen zeggen over hun hondenvoer en traktaties.”– door JustFlo Reviewing Annamaet Grain-Free Chicken and Fish Formula op 3 mrt 2017

Geweldig bedrijf, eten is meh …

“Ik heb onze katten overgezet van Nutro naar Annamaet in de hoop dat een betere kwaliteit gelijk zou staan aan een betere tevredenheid voor hen. Eerlijk gezegd hou ik van Annamaet als gezelschap, maar om de een of andere reden leken mijn katten weer constant honger te hebben. Ze aten dit voedsel gelukkig, maar ze hadden de hele tijd zo’n honger. Ze braken in de opslagcontainer en aten ongeveer 5 pond van dit voedsel tussen hen twee in ÉÉN DAG! En ze zaten tijdens het eten nog steeds om mijn benen te miauwen alsof ze uitgehongerd waren. Ik weet niet zeker wat het is over dit eten … Misschien zijn het mijn katten? Hoe dan ook, de zoektocht gaat helaas door…. Ze krijgen één ster omdat ze een geweldig bedrijf zijn en een voor het gebruik van hoogwaardige ingrediënten.” – door Citrineviolets Reviewing Annamaet Chicken Meal and Brown Rice Recept op 28 dec 2014

Wat vonden onze testkatten ervan?

Om Annamaet kattenvoer te testen, bestelde ik een zak van 4 pond van elk van de drie droogvoerrecepten. Alle drie kwamen in hersluitbare zakken die gemakkelijk te openen en te sluiten waren.

Ik heb het voer getest met twee van mijn drie katten. De derde kat (Biscuit) worstelt met voedselallergieën, dus ik heb de neiging om behoorlijk voorzichtig te zijn wanneer ik haar kennis laat maken met nieuw voedsel. Bagel en Munchkin waren echter graag bereid om te verplichten. Ze leken te genieten van het eten, maar het is vermeldenswaard dat ik Annamaet heb getest als hun eerste maaltijd van de dag en mijn katten zijn niet bijzonder kieskeurig.

Annamaet Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Annamaet Kip maaltijd &bruine rijst originele formule droogvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Annamaet’s originele droge kattenvoerformule bevat kippenmeel als het primaire ingrediënt en de belangrijkste bron van eiwitten. Witvismeel, heel gedroogd ei en haringmeel bieden aanvullende dierlijke eiwitten. Erwteneiwitisolaat, een geconcentreerde bron van plantaardig eiwit, komt ook voor op de lijst, maar niet in de top tien van ingrediënten.

Kippenvet biedt een voedingsrijke bron van dierlijk vet, net als menhadenolie. De menhadenolie is bijzonder rijk aan omega-3-vetzuren die de gezondheid van de huid en vacht van uw kat ondersteunen en ontstekingsremmende voordelen bieden.

Het belangrijkste nadeel van dit recept is het hoge koolhydraatgehalte. Dat gezegd hebbende, de meeste koolhydraten komen van gezonde bronnen zoals bruine rijst en gerolde haver in plaats van de peulvruchten en peulvruchten die in veel graanvrije recepten worden aangetroffen. Hoewel een kattendieet voornamelijk uit dierlijke ingrediënten moet bestaan, hebben katten enig vermogen om voeding uit volle granen te halen.

Over het algemeen lijkt dit een matig eiwit- en matig vetrecept te zijn met een hoog koolhydraatgehalte. Het voedsel bevat 400 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kippenmeel, bruine rijst, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gerolde haver, gierst, witvismeel, geparelde gerst, heel gedroogd ei, haringmeel, gedroogde bietenpulp, menhadenolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), natuurlijke smaak, brouwers gedroogde gist, erwteneiwitisolaat, gedroogde cichoreiwortel, lecithine, gedroogde bosbessen, gedroogde veenbessen, kaliumchloride, L-lysine, DL methionine, taurine, Lactobacillus Acidophilus fermentatieproduct gedehydrateerd, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat (bron van Vitamine C), Natrium Chloride, Vitamine E Supplement, Niacine Supplement, Thiamine Mononitraat, Biotine, Vitamine A Acetaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, d-Calcium Pantothenate, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Magnesiumsulfaat, Kaliumchloride, ZinkProteïne, IjzerProteïne, Mangaan Proteïnaat, Koper Proteinaat, Natrium Seleniet, Calcium Iodate.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 33%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

As: 6.3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.67%

Vet: 16.67%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 36.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.31%

Vet: 35.67%

Koolhydraten: 32.02%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kip maaltijd

Kippenvet

Witvismeel

Heel gedroogd ei

Haringmeel

Menhaden Olie

Erwteneiwit isolaat Kip

Vis

Pros

 • Bevat vier bronnen van dierlijke eiwitten
 • Vertrouwt voornamelijk op dierlijke vetbronnen
 • Vrij van maïs, tarwe, soja en kunstmatige toevoegingen
 • Aangevuld met antioxidantrijke bessen

Tegens

 • Bevat een geconcentreerde bron van plantaardige eiwitten
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Hoog koolhydraatgehalte

#2 Annamaet Graanvrije Kip &Vis Formule Droog Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Hoewel de lijst met ingrediënten voor dit recept vergelijkbaar is met de vorige formule, is deze graanvrij. In plaats van bruine rijst, gerolde haver, gierst en geparelde gerst, bevat dit droge kattenvoer velderwten en tapioca. Erwten, bonen en peulvruchten kunnen moeilijk te verteren zijn voor katten en ze bevatten een hoog gehalte aan fytinezuur dat de opname van voedingsstoffen in het spijsverteringskanaal kan verstoren.

Hoewel dit recept een paar ingrediënten bevat die we niet leuk vinden, zijn de top drie ingrediënten allemaal dierlijk en is het voedsel over het algemeen veel hoger in eiwitten. De formule bevat nog steeds erwteneiwitisolaat, maar verschijnt na drie geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten. De impact op het totale eiwitgehalte van het recept kan beperkt zijn.

Net als het vorige recept bevat deze formule zowel kippenvet als menhadenolie als rijke bronnen van energie en essentiële vetzuren. Het voedsel bevat ook probiotica voor ondersteuning van de spijsvertering.

Over het algemeen lijkt dit een eiwitrijk en vetrijk recept te zijn met een matig koolhydraatgehalte. Het voedsel bevat 472 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kippenmeel, witvismeel, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), velderwten, gedroogde eieren, tapioca, erwteneiwitisolaat, natuurlijke smaak, biergist, menhadenolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedroogde appels, gedroogde cichoreiwortel, lecithine, DL-methionine, gedroogde bosbessen, gedroogde veenbessen, taurine, kaliumchloride, lactobacillus acidophilus fermentatieproduct gedehydrateerd, L-ascorbyl-2-polyfosfaat (bron van vitamine C), cholinechloride, L-lysine, Vitamine E-supplement, niacinesupplement, thiaminemononitraat, biotine, vitamine A-acetaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, d-calciumpantothenaat, vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement, foliumzuur, magnesiumsulfaat, kaliumchloride, zinkproteïnaat, ijzerproteïnaat, mangaanproteïnaat, kopereiwit, natriumseleniet, calciumjodaat, yucca schidigera-extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

As: 7.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 48.89%

Vet: 22.22%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 17.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.71%

Vet: 44.94%

Koolhydraten: 14.34%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kip maaltijd

Witvismeel

Kippenvet

Gedroogde eieren

Menhaden Olie

Velderwten

Tapioca

Erwteneiwit isolaat

Kip

Vis

Pros

 • Rijke bron van dierlijke eiwitten en vetten
 • Aangevuld met probiotica voor ondersteuning van de spijsvertering
 • Top drie ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Vrij van maïs, tarwe, soja en kunstmatige toevoegingen

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Bevat een geconcentreerde bron van plantaardige eiwitten

#3 Annamaet Graanvrije Katachtige Sustain No. 29 Visformule Droog Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Een andere graanvrije formule van Annamaet, dit recept is voornamelijk op basis van vis, maar bevat wel wat kalkoenmeel. Het eiwit- en vetgehalte is lager dan het vorige graanvrije recept, maar hoger dan het Annamaet Original graaninclusief kattenvoer.

Dit recept begint sterk met drie dierlijke eiwitbronnen, maar de volgende drie ingrediënten zijn zetmeelrijke plantaardige ingrediënten. Kikkererwten en erwten bevatten wel eiwitten, maar plantaardig eiwit is biologisch minder waardevol voor katten en de tapioca levert weinig voeding op voor je kat.

Gelukkig is deze formule nog steeds afhankelijk van dierlijke vetten zoals kippenvet en menhadenolie, maar het koolhydraatgehalte is te hoog – dichter bij het Annamaet Original-recept.

Over het algemeen lijkt dit een eiwitrijk en matig vetrecept te zijn met een hoog koolhydraatgehalte. Het voedsel bevat 458 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kabeljauw, Kalkoenmeel, Witvismeel, Kikkererwten, Tapioca, Groene Erwten, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Gedroogde eieren, Erwteneiwitisolaat, Menhadenolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Natuurlijk Aroma, Gedroogde Veenbessen, Gedroogde Bosbessen, Gedroogde Cichoreiwortel, Kurkuma, Taurine, Lecithine, Cholinechloride, DL Methionine, L Lysine, Kaliumchloride, Natriumchloride, Lactobacillus Acidophilus Fermentatieproduct Gedehydrateerd, Fructooligosacchariden, Vitamine E-supplement, Niacine Supplement, Thiamine Mononitraat, Biotine, Vitamine A A-acetaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, d-Calcium Pantothenaat, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Magnesiumsulfaat, Kaliumchloride, ZinkProteïne, IjzerProteïne, Mangaan Proteïnaat, KoperProteïne, Natrium Seleniet, Calcium Iodate, Yucca Schidigera.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 37%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

As: 7.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 41.11%

Vet: 17.78%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 29.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.15%

Vet: 37.96%

Koolhydraten: 25.89%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kabeljauw

Kalkoen maaltijd

Witvismeel

Kippenvet

Gedroogde eieren

Menhaden Olie

Kikkererwten

Tapioca

Groene Erwten

Erwteneiwit isolaat

Vis

Pros

 • Vrij van maïs, tarwe, soja en kunstmatige toevoegingen

Tegens

 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat een geconcentreerde bron van plantaardige eiwitten

Hoeveel kost Annamaet Kattenvoer?

Omdat Annamaet alleen droog kattenvoer aanbiedt, is het merk iets betaalbaarder dan sommige opties op de markt. Twee van hun recepten worden verkocht in zakken van 4 en 12 pond, terwijl het originele kiprecept ook verkrijgbaar is in een grotere zak van 20 pond.

Annamaet’s recepten voor droog kattenvoer variëren van $ 0,21 tot $ 0,30 per ounce. Om een kat van 10 pond te voeren, zou je kijken naar een dagelijkse kost tussen $ 0,37 en $ 0,58. Dit plaatst Annamaet op een vergelijkbaar prijspunt als droog voedsel van merken zoals Go! Solutions en Royal Canin.

Kortom, is Annamaet Kattenvoer een goede keuze?

Annamaet biedt een zeer beperkte selectie kattenvoerproducten, dus het is misschien niet de ideale keuze als u op zoek bent naar opties. Het merk maakt alleen droog kattenvoer, dus je moet de vochtinname van je kat aanvullen als je voor dit merk kiest.

Hoewel Annamaet zich inspant om hun ingrediënten duurzaam in te kopen, is de kwaliteit van die ingrediënten moeilijk te verifiëren omdat het merk niet veel informatie verstrekt. We waarderen de uitsluiting van maïs, tarwe en soja, evenals kunstmatige toevoegingitives, maar alle drie de voedingsmiddelen zijn nog steeds te sterk afhankelijk van plantaardige ingrediënten. Het voordeel is dat Annamaet bijna uitsluitend dierlijke vetten gebruikt.

Als u op zoek bent naar een redelijk geprijsd droog kattenvoer gemaakt door een bedrijf dat om het milieu geeft, kan Annamaet een goede optie zijn. Er zijn echter droge kattenvoermerken verkrijgbaar tegen een vergelijkbare prijs die geen plantaardige eiwitconcentraten gebruiken en die niet zo sterk afhankelijk zijn van plantaardige ingrediënten als geheel – merken zoals Go! Oplossingen.

Waar wordt Annamaet Kattenvoer verkocht?

Je kunt Annamaet kattenvoer vinden in winkels en online. In winkels vindt u annamaet waarschijnlijk verkocht door lokale en onafhankelijke dierenwinkels. Online wordt Annamaet verkocht door grote dierenwinkels zoals Chewy en PetFlow, evenals Amazon.