9 luie kattenrassen voor chille kattenouders

Leg die tuinschaar, hardloopschoenen of vuile kleren neer en vier nationale luie dag met ons! Katten weten zeker hoe ze luiheid moeten omarmen – de gemiddelde katachtige slaapt immers 12 tot 16 uur per dag. Niet alle katten worden echter even lui geboren. Vandaag zetten we 9 luie kattenrassen in de schijnwerpers (zonder oordeel)!

Perzisch

Perzische luie kattenrassen

Perzische katten worden “meubels met bont” genoemd vanwege hun lange perioden van inactiviteit – van alle luie kattenrassen past deze zeker bij de rekening. Deze katten hebben een lieve, zachte aard en geven de voorkeur aan een rustige sfeer. Hoewel ze blij zijn om verzorgd en geaaid te worden, zijn ze over het algemeen niet geïnteresseerd in het spelen van games of het achtervolgen van speelgoed. Zoals bij elk huisdier, is het echter belangrijk om te proberen je Perzische elke dag te betrekken bij een speeltijdoefening.

Himalaya

Himalaya luie kattenrassen

De Himalaya is een kruising tussen een Perzische en een Siamees. Dit ras is volgzaam en lief en heeft de neiging om aandacht te reserveren voor familieleden. Ze stijgen zelden hoger op dan de schoot van hun mens en zijn tevreden om op hetzelfde niveau te loungen als mensen of zelfs op de vloer. Zoals de meeste luie kattenrassen, geven Himalayanen de voorkeur aan een rustige, rustige routine.

Brits Korthaar

Britse korthaar luie kattenrassen

Ooit stonden Britse korthaarkatten bekend als efficiënte jagers en muizen onder Engelse boerderijen. Nu zou dit zachte, gemakkelijke ras liever snoozen bij de open haard of knuffelen met hun mensen dan deel te nemen aan een gedurfd kat-en-muisspel. Britse kortharen zijn loyale en toegewijde metgezellen.

Chartreux

Chartreux luie kattenrassen

De Nationale Kat van Frankrijk zou selectief zijn gefokt om een rustige stem te hebben om de kartuizerorde monniken niet te storen in de kloosters waar ze eeuwen geleden verbleven. Tegenwoordig staat de Chartreux bekend als een relatief stille metgezel, maar is ook attent en zachtaardig.

Exotische korthaar

Exotische korthaar luie kattenrassen

Hoewel levendiger dan sommige van de andere luie kattenrassen op onze lijst, behouden exotische korthaar katten veel van de kenmerken van hun Perzische voorouders – en niet alleen qua uiterlijk! Ze zijn lief, stil, loyaal en aanhankelijk. Hoewel de Exotische Korthaar niet helemaal voldoet aan de “meubels met bont” standaard die door de Pers is vastgesteld, zal deze kat genieten van het luieren met u.

Lappenpop

Ragdoll luie kattenrassen

Ragdoll katten gaan vaak slap (aka lui?) in de armen van iedereen die ze vasthoudt. Hoewel deze katten vrij groot kunnen worden, staan ze bekend om hun zachte en rustige temperamenten. Ze worden soms “puppycats” genoemd, maar ze hebben zeker niet het energieniveau van een puppy! Deze knuffelige, onderhoudsarme katten zijn precies het juiste soort lui.

Ragamuffin

Ragamuffin luie kattenrassen

Als neef van de Ragdoll is de Ragamuffin-kat ook vrij volgzaam en houdt ervan om als een baby te worden vastgehouden. In feite is het grootste verschil tussen de Ragdoll en de Ragamuffin dat de Ragamuffin in meer kleuren en patronen komt! Deze zachtaardige kat houdt ervan om haar mensen te volgen, wat bewijst dat ze misschien toch niet zo lui is.

Selkirk Rex

Selkirk Rex luie kattenrassen

Van alle Rex-katten is de Selkirk Rex vooral bekend om zijn gemakkelijke karakter. Hij is knuffelig en af en toe speels, waardoor hij een van de minst luie kattenrassen op onze lijst is, maar hij weet nog steeds hoe hij moet ontspannen. En met zijn unieke krullende jas zou je hem kunnen verwarren met een levende, ademende teddybeer!

Birmaans

Birmaanse luie kattenrassen

De Birmaan is een volgzame kat die naar verluidt is ontstaan in de tempels van het oude Birma. Hij geniet van zijn deel van het verkennen – aan het einde van de dag zal deze prachtige blauwogige kat waarschijnlijk achterover leunen bij zijn mensen en genieten van het luie leven.

Met welke van deze luie kattenrassen heb je te maken? Hopelijk op Nationale Luiedag is het antwoord allemaal!