9 lekkerste kattenvoer voor kieskeurige eters

beste kattenvoer voor kieskeurige eters

Terwijl sommige katten kunnen lijken op kleine afvalverwijderaars, zijn anderen ronduit kieskeurig als het gaat om eten. Als je bedenkt hoeveel moeite het kost om kattenvoer lekker te maken voor onze katachtige vrienden, kan het eerlijk gezegd een beetje verrassend zijn dat ze überhaupt zouden weigeren!

Als je veel tijd hebt doorgebracht met het lezen van kattenreviews, dan heb je gemerkt dat de nummer één klacht is dat katten simpelweg weigeren het voer te eten. Het lijkt niet uit te maken hoe duur, hoe goedkoop, of hoeveel kwaliteitsingrediënten er in een bepaald voer zitten- er zal altijd een kieskeurige kat zijn die het niet wil eten!

Maar is dit echt zo ongewoon?

Wij mensen hebben tenslotte onze eigen voorkeuren, en wat voor de één een delicatesse is, is voor de ander ronduit smerig! Onze katten zijn niet veel anders, maar het grote probleem is dat zij ons niet kunnen vertellen waarom ze niet geïnteresseerd zijn in een bepaald voedsel.

Dat betekent dat het aan ons is om het uit te zoeken en we zullen kijken naar een verscheidenheid van voedingsmiddelen die waarschijnlijk werken voor kieskeurige eters. We zullen verschillende smaken, geuren en texturen onderzoeken om voedsel te vinden dat bijna elke katachtige vriend zal interesseren.

Als je verder wilt gaan en wilt zien wat de lijst heeft gehaald, kun je hier onze favorieten bekijken:

Best smakende natvoeding voor kieskeurige eters:

 1. Beste totaal: Merrick Backcountry
 2. Premium keuze: Tiki Cat Puka Puka Luau
 3. Premium Alternatief: Smalls Kattenvoer Levering
 4. Het beste voor een budget: Taste of the Wild Rocky Mountain Flavor
 5. Budget Alternatief: Weruva Klassieke Recepten
 6. Beste optie met beperkte ingrediënten: Instinct LID

Best Smakende Droogvoeders voor kieskeurige Katten:

 1. Beste totaal: Merrick Backcountry Raw Infused
 2. Premium keuze: Tiki Cat geboren carnivoor
 3. Het beste voor een budget: American Journey Droog Kattenvoer
 4. Beste Dieet met Beperkte Hoeveelheid: Blue Buffalo LID

Maar voordat we elk van deze voeders bespreken, gaan we eerst dieper in op de vraag waarom sommige katten kieskeurig zijn en wat er in de door ons geselecteerde voeders zit.

Waarom zijn katten kieskeurige eters?

Nou, het eerste wat je moet vragen is… kieskeurig vergeleken met wat?

Hoewel er genoeg kieskeurige mensen zijn, vergelijken we onze katten meestal met andere huisdieren en meestal honden.

Maar er is een groot verschil tussen het natuurlijke dieet van honden en katten. Katten zijn obligate carnivoren, wat betekent dat ze nodig hebben. vlees nodig om te overleven. Bijgevolg bestaat hun dieet in het wild bijna uitsluitend uit vlees en verandert het niet veel.

Honden, daarentegen, zijn jagers, aaseters en omnivoren. In het wild (en in huis) zijn honden bereid om een verscheidenheid aan voedsel te eten, afhankelijk van wat beschikbaar is… of wat er in de prullenbak ligt.

Een van onze schrijvers, Iram Sharma, legt dit en vele andere onderwerpen in groot detail uit op Pupvine.

Live Science legt uit dat onze katten voedsel buiten hun normale routine niet vermijden om kieskeurig te zijn. In plaats daarvan, zijn ze gewoon praktisch. Katten hebben een gevoelig spijsverteringsstelsel dat hyper-aangepast is aan het eten van vlees en het proberen van nieuw voedsel kan leiden tot een maagklachten of ziekte. Zelfs als dat nieuwe voedsel gewoon een ander soort prooi is.

Hoewel een maagklachten niet erg is voor onze huiskatten, kan het dodelijk zijn in het wild waar katten de grens bewandelen tussen zowel roofdier als prooi.

Dit instinct om onbekend voedsel te vermijden is vandaag de dag nog springlevend bij onze katten en wetenschappers noemen dit neofobie.

Hoewel het gemakkelijk kan zijn om te veronderstellen dat onze katten dramatisch zijn of dat het nieuwste kattenvoer eigenlijk verschrikkelijk is, kan het eigenlijk de wilde instincten van onze katachtigen zijn die hen ertoe aanzetten om dat fancy voer dat je net hebt gekocht te vermijden!

Wanneer moet je je zorgen maken over kieskeurige eters?

Maar we willen er ook niet van uitgaan dat de kieskeurigheid van onze kat gewoon een kat is die een kat is en een potentieel probleem over het hoofd zien.

Weigering om te eten kan een teken zijn van een meer significante onderliggende aandoening. Volgens de Cornell Veterinary School, “is een aanhoudend verlies van eetlust (anorexia) een klinisch teken van vele verschillende gezondheidsproblemen bij katachtigen, variërend van diabetes, nierziekte, leverlipidose, hyperthyreoïdie en pancreatitis tot bindvliesontsteking, astma, en koorts.

Met andere woorden, het kan een zeer big deal.

Dus ik wil een duidelijk onderscheid maken tussen een kat die plotseling gestopt is met eten iets en een kat die kieskeurig is, pietluttig of kieskeurig. Als uw kat niets meer eet, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw dierenarts.

Niet alleen omdat het een teken kan zijn van iets belangrijkers, maar katten die zelfs maar drie tot vier dagen niet eten, kunnen beginnen te lijden aan leverlipidose, wat een gevaarlijke leverziekte is.

Aan de andere kant, als je probeert om het voer van je kat te veranderen naar iets voedzamers of gewoon dingen door elkaar gooit voor je kieskeurige katachtige, dan ben je hier op de juiste plaats!

Wat te zoeken in smakelijk kattenvoer voor kieskeurige eters?

Het is belangrijk om enig idee te hebben van wat goed voedsel smakelijk en aantrekkelijk maakt voor katten, zodat we een betere kans hebben om kieskeurige eters tevreden te stellen. Deze factoren speelden ook een belangrijke rol bij de beslissing welke voedingsmiddelen in deze lijst moesten worden opgenomen en welke moesten worden overgeslagen.

Ruik

In de veterinaire wereld, wanneer een kat voedsel weigert, is een van de eerste opties om hen aan te moedigen te eten het introduceren van “stinkend voedsel”. Dat is elk voedsel met een sterke geur eraan en het werkt. echt goed.

Dat betekent dat we voedsel willen vinden met een sterke geur om onze katten te verleiden en het is een belangrijk onderdeel van onze beoordelingscriteria. Maar zelfs als een voer niet van nature stinkt, kunnen we het in de magnetron gooien voor een paar seconden om de geur echt op te drijven.

Maar waarom is geur zo belangrijk voor katten?

Katten hebben een krachtiger reukzin dan smaak. Ter vergelijking, mensen hebben meer dan 9.000 smaakpapillen die ons de kracht geven om een breed scala aan smaken te ervaren, terwijl katten er maar een paar honderd hebben.

Stinkend voedsel zal inspelen op het krachtigere zintuig van uw kat en zal hen waarschijnlijk meer geïnteresseerd houden! Of zoals Paws Chicago uitlegt, ” de meest krachtige reactie op voedsel is door geur, niet door smaak.”

Textuur

Het kan zijn dat uw kieskeurige kat de voorkeur geeft aan een bepaalde textuur of in sommige gevallen zelfs aan een bepaalde bereiding van uw kant. Het meeste natvoer wordt geleverd in een paté-stijl, brokjes in jus of in sommige gevallen meer een soepachtige consistentie met brokjes van ingrediënten.

Sommige katten vinden het lekker om de jus of het sap van hun natvoer af te likken in plaats van het daadwerkelijk op te eten. Hoewel dat sommige kieskeurige katten kan helpen om te beginnen eten, is het moeilijk om een sterk argument te maken voor het ene type textuur boven het andere. In plaats daarvan zullen we kijken naar verschillende textuuropties die je kunt proberen.

Eiwitbron

De meeste kattenvoeders zijn gericht op een of twee soorten eiwit als belangrijkste ingrediënt. Hoewel de meest populaire meestal vis- of kipsmaak hebben, kunnen sommige kieskeurige eters de voorkeur geven aan nieuwe eiwitbronnen zoals eend, konijn, rund, lam, of iets anders.

Ik heb al geschreven over het beste kattenvoer zonder kip, maar in dit artikel zullen we kijken naar een verscheidenheid van nieuwe eiwitbronnen en specifiek proberen om een paar merken met meerdere opties te vinden.

De nieuwe eiwitbron ruikt misschien niet alleen interessanter, maar als toegewijde carnivoren zal uw kat het verschil in smaak waarschijnlijk ook waarderen.

Vetgehalte

Vet is een zeldzaam ingrediënt in de natuur en daardoor bijzonder aantrekkelijk voor roofdieren zoals uw kleine katachtige vriend. Een hoog vetgehalte alleen is niet de beste manier om een kieskeurige kat aan het eten te krijgen, maar het kan wel helpen om de interesse van onze katachtige vrienden te wekken en de algemene smaak te verbeteren.

Voedingsmiddelen met een hoger vetgehalte uit kwaliteitsbronnen zijn niet alleen beter afgestemd op het natuurlijke dieet van uw kat, maar ze kunnen ook helpen de vacht van uw kat gezond te houden. In een ander artikel hebben we verschillende vetrijke kattenvoedingen tegen verharing onder de loep genomen, maar deze lijst bevat ook enkele vetrijke opties.

Gezond en voedzaam

Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar het feit dat onze kat een kieskeurige eter is, betekent niet dat we hem elke dag het equivalent van cheeseburgers en ijs moeten voeren. We willen ook niet de fout maken om onze kat aan te moedigen om voedsel van mindere kwaliteit te verkiezen.

Hoewel we misschien bereid zijn om wat compromissen te sluiten om onze kieskeurige eters aan het kauwen te krijgen, zijn de voedingsmiddelen op deze lijst gemaakt van kwaliteitsingrediënten.

Vergeet de temperatuur niet

Tenslotte is er nog de temperatuur van het voedsel. Hoewel dit geen invloed heeft op het voedsel dat we voor deze lijst selecteren (omdat het aan jou is om het in de magnetron te bereiden), is het toch een belangrijke factor om te overwegen.

Als jagers geven katten de voorkeur aan voedsel op lichaamstemperatuur en zouden er zeker geen gewoonte van maken om koud voedsel te eten. Hoewel je natvoer in de koelkast kunt bewaren tussen voedingen in, is het een goed idee om het even in de magnetron te doen als je een kieskeurige eter hebt.

Zorg ervoor dat het niet te heet is!

Droog of natvoer voor kieskeurige eters?

Een van de meest voorkomende vragen in de wereld van katachtige voeding is of natvoer of droogvoer een betere optie is voor katten.

In de meeste gevallen vind je de sterkste argumenten aan de kant van natvoer met kattenouders en dierenartsen die de voordelen aanhalen van meer vocht, minder bewerking nodig, en een lager koolhydraatgehalte. Maar het antwoord is niet altijd zo duidelijk en je kunt voor beide soorten voer sterke argumenten aanvoeren.

Het is belangrijk om de voordelen van elk te overwegen en wat uw kat echt nodig heeft. Bijvoorbeeld, als uw kat niet veel water drinkt (wat heel gebruikelijk is) dan kan dat de weegschaal doen doorslaan naar natvoer.

Maar in het geval van kieskeurige eters, hebben we nog een ander ding om te overwegen en dat is welk type voedsel onze kieskeurige katachtigen daadwerkelijk zullen eten! De meeste mensen vinden dat katten de smaak van natvoer prefereren, maar ik heb verschillende katten gehad die gewoon de voorkeur gaven aan droogvoer – ongeacht hoe stinkend het natvoer was!

Het debat tussen nat- en droogvoer verdient een eigen artikel, maar als je meer wilt weten, kun je dit artikel van Dr. Brennen McKenzie lezen dat de verschillen tussen de twee uitlegt.

De belangrijkste conclusie is dat onze katten moeten eten en of dat nu droog- of natvoer is, beide kunnen werken voor onze kieskeurige katten!

Het lekkerste natvoer voor kieskeurige katten

Nu we een goed idee hebben van waar we naar op zoek zijn, laten we eens kijken naar onze favoriete keuzes te beginnen met natvoer.

Beste voor algemeen: Merrick Backcountry

Waarom het goed is voor kieskeurige katten: Merrick’s Backcountry lijn van nat kattenvoer wordt geleverd in een breed scala van smaken, waaronder konijn, eend, rundvlees, en witvis. Deze unieke smaken, samen met de sterk ruikende en dikke jus maken dit een geweldige optie voor kieskeurige katachtigen.

Merrick Backcountry heeft 7 verschillende smaken om uit te kiezen en veel van hen zullen nieuw zijn voor uw kat. Ik stel voor om te beginnen met de konijn-optie die het meest populair lijkt te zijn onder kieskeurige katten, maar alles buiten de standaard kattenvoer smaken is ook het proberen waard.

Dit natvoer wordt geleverd in individuele zakjes die vol zitten met veel stinkende jus. Denk eraan, de reukzin van uw kat is sterker dan de smaakzin en die extra “stank” kan een kieskeurige kat echt motiveren om te gaan eten.

Merrick Backcountry is ook redelijk budgetvriendelijk wat het makkelijk maakt om een paar smaken te proberen. Er is een variatie pakket optie, maar op het moment van schrijven, was het allemaal gebaseerd op gevogelte, dus ik zou dat overslaan en je eigen mix maken.

Als het op ingrediënten aankomt, is Merrick Backcountry niet perfect, maar de eerste 6 ingrediënten zijn allemaal van dierlijke oorsprong, wat een enorm pluspunt is dat het ver vooruit zet op veel kattenvoer merken. Zoals ik al heb gezegd, als het op kieskeurige katten aankomt, moeten we soms een balans vinden tussen voedingskwaliteit en het daadwerkelijk laten eten van het voer door onze katten. Ik denk dat dit voer daar goed in slaagt.

U kunt de reviews van andere kieskeurige katten ouders bekijken, samen met het bekijken van de laatste prijs op Amazon, door hier te klikken.

Eerste 5 ingrediënten analyse

Laten we eens kijken naar de eerste 5 ingrediënten in het konijnenrecept om te zien wat dit voedsel tot onze beste keuze maakt.

1. Uitgebeend Konijn

We willen altijd een dierlijk eiwit als eerste ingrediënt en konijn is niet alleen een goede bron van eiwit, het is ook een relatief unieke bron. Volgens de Association of American Feed Control Officers beschrijft de vermelding van vlees op het etiket van dierenvoeding “voornamelijk het spierweefsel van het dier, maar het kan ook vet, kraakbeen en andere weefsels bevatten die normaal bij het spierweefsel horen, vergelijkbaar met wat je zou kunnen zien in een portie rauw vlees dat voor menselijke consumptie wordt verkocht”.

Dat maakt dit een goed begin van dit recept.

2. Lams Bouillon

We mogen altijd verwachten dat er bouillon of water wordt toegevoegd aan natvoer recepten en dus is dit geen verrassing. De toevoeging van lamsbouillon, in plaats van konijnen- of kippenbouillon, is echter een beetje onverwacht, maar zeker welkom omdat het bijdraagt aan het unieke smaak- en geurprofiel.

3. Rundvlees bouillon

Hoewel ik liever een andere dierlijke vleesbron zou zien, helpt de toevoeging van een andere bouillon om dit recept sappig, stinkend en gemakkelijk voor het budget te houden. Ik vind het ook leuk dat we een andere, ietwat nieuwe eiwitbron zien als de basis voor de bouillon.

4. Runderlever

Sommige mensen zijn misschien wat huiverig als ze een leverproduct, of een ander orgaanvlees, toegevoegd zien worden aan een ingrediëntenlijst. Hoewel organen meestal als “bijproducten” worden beschouwd, hebben ze wel degelijk een plaats in een gezond dieet.

Immers, in het wild zou uw kat zeker niet zijn neus ophalen voor de lever van het verse wild dat hij zojuist heeft gevangen. In plaats daarvan zou hij het opeten, net als elk ander deel!

Lever is ook rijk aan vitamine A en andere voedingsstoffen die katten nodig hebben. Maar er is ook een potentieel voordeel voor kieskeurige katten! Dierenarts Jennifer Coates legt uit dat “veel roofdieren een voorkeur hebben voor deze lichaamsdelen boven skeletspieren, waarschijnlijk omdat het uitstekende bronnen zijn van eiwitten, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen.”

Dat betekent dat lever niet alleen een goed ingrediënt is, wanneer het met mate wordt gegeten, maar dat sommige katten zelfs de voorkeur geven aan de smaak, wat onze kieskeurige eters kan helpen. Het toevoegen van ingrediënten als deze kan ook helpen om de kosten laag te houden, en dat is precies wat we willen zien in een budget-optie.

5. Uitgebeend Lam

Ik ben blij om nog een op vlees gebaseerd product op deze lijst te zien en nog beter het is nog een unieke eiwitbron die je niet in elk kattenvoer ziet. Dat betekent dat we onze kieskeurige eters kunnen verrassen met lam, rund, en konijn!

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten voor het konijnen recept:

Konijn zonder been, lamsbouillon, rundvleesbouillon, lamsvlees zonder been, gedroogd eiwit, aardappelzetmeel, natuurlijk aroma, guarpitmeel, natriumfosfaat, zout, kaliumchloride, calciumcarbonaat, taurine, zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), cholinechloride, mineralen (ijzeraminozuur-chelaat, zinkaminozuur-chelaat, koperaminozuur-chelaat, mangaanaminozuur-chelaat, natriumseleniet, kaliumjodide), natriumcarbonaat, vitaminen (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur), inuline, rozemarijnextract.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 47,3% Eiwit
 • 15,7% Vet
 • 6,3% Vezel

Premium keuze: Tiki Cat Puka Puka Luau

Waarom het goed is voor kieskeurige katten: Gemaakt van een korte lijst van eenvoudige ingrediënten, Tiki Cat’s Puka Puka Luau biedt katten een dieet dat nauw is afgestemd op de carnivore wortels van uw kat. Dit blikvoer heeft ook een unieke textuur die kieskeurige eters interessant kunnen vinden.

Onze beste keuze is serieus kattenvoer met een gekke naam! Tiki Cat’s Puka Puka Luau is een van mijn favoriete kattenvoeders op de markt en met zijn kwaliteitsingrediënten en unieke verwerking is het een geweldig startpunt voor kieskeurige katten. Er zijn verschillende opties met kip- en vissmaak om uit te kiezen, maar het voer mist een beetje variatie in termen van nieuwe eiwitten.

Toch, één blik op dit voer en je zult merken dat het eigenlijk ziet er net zo uit als een blikje versnipperde kip dat je voor menselijke consumptie zou halen. Je kunt in deze video zelfs zien hoe de oprichtster van Tiki Cat een hap van haar kattenvoer neemt, dus je weet dat ze haar merk serieus neemt!

Maar wat maakt dit goed voor kieskeurige katten?

De Puka Puka Luau smaak is een uitgeklede kattenvoeding die zich aan de basis houdt. Dat betekent dat het een goede optie is voor kieskeurige katten die misschien een bepaald ingrediënt niet lusten.

Om te beginnen zul je geen enkel verdikkingsmiddel vinden dat je normaal gesproken in natvoer ziet. Dat betekent geen guargom, xanthaan gom, carrageen, montmorilloniet klei, of iets anders. Met uitzondering van carrageen zijn dit acceptabele verdikkingsmiddelen, maar het kan ook de moeite waard zijn om ze achterwege te laten en het bij iets eenvoudigs te houden.

Maar zonder de verdikkingsmiddelen is dit voedsel geen paté en ook geen traditionele jus. In plaats daarvan, is het gewoon geraspte kip in kippenbouillon. Niet alleen is dit dichter bij wat uw kat in het wild zou hebben gegeten, maar het geeft dit voer ook een unieke textuur in vergelijking met andere merken.

Over het geheel genomen is Tiki Cat’s Puka Puka Luau een kattenvoer van hoge kwaliteit dat een geweldige premium optie is voor kieskeurige katten vanwege de eenvoudige formule en unieke textuur. Hoewel je niets te exotisch vindt in termen van smaken, zijn er verschillende visopties om uit te kiezen en natuurlijk kip.

U kunt meer reviews lezen, alle smaken bekijken en de laatste prijs op Amazon checken door hier te klikken.

Eerste 5 ingrediënten analyse

We zullen de kipsmaak eens nader bekijken om een beter idee te krijgen van wat er in dit recept zit. Als je een nog diepgaandere analyse wilt van niet alleen de ingrediënten in dit recept, maar ook van het hele merk, bekijk dan zeker onze volledige review van Tiki Cat.

1. Kip

Als je een blik van dit voer openmaakt (je kunt hier op Amazon een foto zien), weet je meteen dat kip het eerste ingrediënt is. Nogmaals, het voer ziet er als een blik geraspte kip, maar heeft het voordeel dat het nutritioneel uitgebalanceerd is voor onze katten.

2. Kippenbouillon

We zien een soort bouillon in bijna elk natvoer of blikvoer. Ik vind het leuk dat het type bouillon overeenkomt met het hoofd eiwit en de eenvoudige enkele smaak kan goed zijn voor kieskeurige katten.

3. Zonnebloempitten Olie

Hoewel zonnebloemzaadolie niet dezelfde voedingsvoordelen heeft die we zien in iets als visolie, is het nog steeds een acceptabele bron van gezonde vetten voor uw kat. Vet geeft smaak en hoewel ik hier graag een dierlijke olie zou zien, is het toch een goede aanvulling.

4. Tricalcium Fosfaat

Tricalciumfosfaat is een antiklontermiddel dat ook helpt de algehele pH-waarde van het voer van uw kat in balans te brengen.

5. Taurine

Taurine is een aminozuur en een absolute vereiste voor uw kat.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in het kiprecept:

Kip, kippenbouillon, zonnebloemolie, tricalciumfosfaat, taurine, cholinechloride, kaliumchloride, natriumchloride, magnesiumsulfaat, zinkaminozuur-chelaat, ijzeraminozuur-chelaat, vitamine E-supplement, ascorbinezuur, thiaminemononitraat (vitamine B1), niacine (vitamine B3), mangaanaminozuur-chelaat, vitamine A-supplement, koperaminozuur-chelaat, calciumjodaat, calciumpantothenaat, natriumseleniet, riboflavinsupplement (vitamine B2), vitamine B12-supplement, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), foliumzuur, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine K3-supplement.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 80% Eiwit
 • 13% Vet
 • 0% Vezels

Premium Alternatief: Smalls Kattenvoer Levering

smalls proefpakket met meerdere smaken

Klik hier voor meer informatie over Smalls en gebruik code BETTERWITHCATS voor nog eens $5 korting!

Waarom het goed is voor kieskeurige katten: Smalls richt zich op eiwitrijke recepten die perfect zijn voor vleesetende katten. Hun variatie packs hebben verschillende smaken waaronder rundvlees dat kieskeurige katachtigen kan aanspreken. Extreem hoge verwerkingsnormen geven kattenouders ook gemoedsrust.

Smalls is een premium kattenvoer bezorgservice die een relatief grote verscheidenheid aan smaken en texturen biedt, waardoor het een goede match is voor kieskeurige katten. U kunt kiezen tussen kip, kalkoen, en rundvlees als het gaat om natvoer en ze bieden ook eend in hun droge brokjes optie.

Het grote voordeel hier is dat hun proefpakket alle drie van hun natvoer smaken bevat, zodat u uw kieskeurige kat kunt laten beslissen welke de winnaar voor hen is. Van daaruit kunt u beslissen om bepaalde smaken wel of niet te gebruiken, afhankelijk van waar uw kat de voorkeur aan geeft. Als u al weet dat uw kat niet van kip houdt, dan kunt u dit ook meteen overslaan.

Smalls is groot in het promoten van zijn human-grade ingrediënten, wat betekent dat ze dezelfde standaarden gebruiken als menselijke voedselverwerking. Hoewel je kieskeurige kat daar misschien niet echt om geeft, helpt het je wel wat gemoedsrust te geven.

Hoewel het koolhydraatgehalte laag is, zijn er toch een handvol extra groenten in verwerkt die ik kan nemen of laten. Maar er is ook een grote focus op carnivoor-vriendelijke ingrediënten, waaronder een aantal meer nieuwe opties zoals runderhart.

Over het geheel genomen biedt Smalls ingrediënten van hoge kwaliteit die kieskeurige katten interessant zouden kunnen vinden en je krijgt ook wat gemoedsrust en handige levering. Nog beter, u kunt een mooie korting van $5 krijgen als u deze link gebruikt en coupon code BETTERWITHCATS. Daarmee kunt u verschillende premium recepten uitproberen voor slechts $30. Dat is een lastige deal om te verslaan, zelfs als u direct na de proefperiode annuleert.

Eerste 5 ingrediënten analyse

We zullen ons concentreren op het recept met vers gemalen rundvlees, omdat dit een van de interessantere opties is voor kieskeurige katten, en kijken naar de eerste 5 ingrediënten. Bedenk wel dat het totaal aantal ingrediënten met 33 aan de lage kant is, zodat sommige minder gebruikelijke ingrediënten prominenter aanwezig kunnen zijn.

1. Rundvlees 90% mager

Rundvlees is een geweldig eerste ingrediënt en het is geschreven op een manier die je zou verwachten te zien bij het kopen van rundvlees voor je eigen avondeten! Eenvoudig en carnivoor-vriendelijk, het is een goede manier om dit ingrediënt te beginnen en maakt 73,2% van het totale recept uit.

2. Runderlever

Orgaanvlees is een solide toevoeging aan de meeste kattenvoer recepten en voegt niet alleen wat interessante smaak toe voor kieskeurige katachtigen, maar ook levert essentiële voedingsstoffen. Smalls legt uit dat dit 6,4% van het totale recept uitmaakt.

3. Groene Bonen

Sperziebonen zijn essentieel voor uw obligate carnivoor kat, maar ze zijn ook geen probleem zolang ze onder controle worden gehouden en ze maken slechts 5,5% uit van dit dieet. Sperziebonen zijn zelfs met succes opgenomen in sommige gewichtsbeheersingsstrategieën speciaal voor katten.

4. Erwten

Erwten vinden hun weg in veel graanvrije diëten en hoewel ze niet mijn eerste keuze zijn, zijn ze relatief laag op de glycemische index.

5. Beef Heart

Een ander dierlijk ingrediënt is een geweldige toevoeging aan dit recept en orgaanvlees voegt extra smaak en essentiële voedingsstoffen toe.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in het gemalen rundvlees recept:

90% mager gemalen rundvlees, runderlever, groene bonen, erwten, runderhart, water, spinazie, calciumcarbonaat, dicalciumfosfaat, cholinebitterartraat, zout, taurine, magnesiumgluconaat, kaliumchloride, zinkgluconaat, ascorbinezuur, kopergluconaat, Vitamine E-supplement, mangaangluconaat, ferrogluconaat, niacine, thiaminehydrochloride, vitamine A, calciumpantothenaat, riboflavine, pyridoxinehydrochloride, vitamine D3-supplement, foliumzuur, seleen, gedroogde Kelp, biotine, vitamine B12

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 62,5% Eiwit
 • 23,7% Vet
 • 1,1% Vezels

Het beste voor een budget: Taste of the Wild Rocky Mountain Flavor

Waarom het goed is voor kieskeurige katten: Taste of the Wild kattenvoer biedt een kwaliteitslijst van dierlijke ingrediënten zonder de bank te breken. De eerste 6 ingrediënten zijn allemaal afkomstig van dieren waar veel carnivore katjes dol op zullen zijn.

Taste of the Wild staat op verschillende lijsten van ons beste kattenvoer en dat is niet voor niets. Taste of the Wild doet zijn best om budgetvriendelijk te blijven zonder grote compromissen te sluiten op het gebied van de kwaliteit van de ingrediënten.

Het grootste compromis dat we meestal zien is de toevoeging van niet-dierlijke producten in de toplijsten van ingrediënten. Dierlijke producten zullen duurder zijn dan iets als maïs, erwten, of aardappelen en terwijl Taste of the Wild aardappelzetmeel bevat is het niet tot ingrediënt 7. Alles voor dat is allemaal afkomstig van dieren en dat is precies wat onze vleesetende katten nodig hebben.

Het enige nadeel voor kieskeurige eters hier is de toevoeging van kip. Hoewel de Rocky Mountain smaak wordt beschreven als Zalm & Geroosterd Venison, is kip nog steeds een prominente toevoeging en maakt het drie van de eerste zes ingrediënten uit. Als je al weet dat je kieskeurige eter niet voor kip zal gaan, dan kan dit een deal-breaker zijn en kun je kijken naar ons budget alternatief voor meer opties.

Maar het lijkt erop dat de combinatie van vis en zalm een winnende combinatie is voor veel katten. Je kunt meer reviews lezen van andere kieskeurige kattenouders en de prijs van vandaag bekijken door hier te klikken.

Eerste 5 ingrediënten analyse

Laten we eens in het Rocky Mountain recept duiken door de eerste 5 ingrediënten te analyseren en te beoordelen. Als je meer wilt weten over Taste of the Wild, inclusief al hun kattenvoer, kun je onze volledige review van het merk bekijken.

1. Zalm

We willen altijd een dierlijk eiwit als eerste ingrediënt en zalm is een goede optie. Niet alleen houden de meeste katten van de smaak van vis, maar het is ook een goede bron van hoogwaardige vetzuren.

2. Visbouillon

We moeten altijd verwachten bouillon of water in natvoer te zien. Bouillon is meestal de betere optie, vergeleken met water, niet alleen voor de voedingswaarde maar ook voor de smaak, wat belangrijk is voor onze kieskeurige katten. Hoewel de volgende ingrediënten op kip gebaseerd zijn, vind ik het leuk om verschillende vis ingrediënten te zien om het recept wat smaak en variatie te geven.

3. Kippen Bouillon

Hoewel twee soorten bouillon in één dieet zeker niet ideaal is, is het een van de manieren waarop Taste of the Wild budgetvriendelijk kan blijven. Het goede hier is dat de kippenbouillon wat extra smaak kan toevoegen.

4. Kippenlever

Kippenlever is een ingrediënt dat zeker wat wenkbrauwen kan doen fronsen, omdat het onmiddellijk gecategoriseerd kan worden als bijproduct, samen met alle negatieve associaties die daarbij horen.

Orgaanvlees is echter niet alleen voedzaam, maar volgens Dr. Jennifer Coates schijnen veel roofdieren er de voorkeur aan te geven boven spiervlees. Dus hoewel een dieet van uitsluitend orgaanvlees zijn eigen problemen met zich mee zou brengen, kan het een goede aanvulling zijn als het gaat om het verbeteren van smaak en geur bij kieskeurige katten.

5. Kip

Veel kattenvoerbedrijven zetten hun beste ingrediënten op de eerste plaats en vullen de rest op met opties van mindere kwaliteit.

Daarom vind ik het geweldig om kip als 5e ingrediënt in dit recept te zien, omdat het me laat zien dat Taste of the Wild niet alleen hun ingrediënten van mindere kwaliteit onder het tapijt duwt.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten voor het Rocky Mountain recept:

Zalm, Visbouillon, Kippenbouillon, Kippenlever, Kip, Gedroogd Eiwit, Aardappelzetmeel, Erwtenmeel, Gerookte Zalm, Geroosterd Wild, Erwten, Oceaanvis, Guargom, Natuurlijk aroma, Zonnebloemolie, Natriumfosfaat, Zout, Kaliumchloride, Inuline, Tomaten, Bosbessen, Frambozen, Taurine, Dl-Methionine, Choline Chloride, Iron Amino Acid Chelate, Zink Aminozuur Chelate, Thiamine Mononitraat, Yucca Schidigera Extract, Vitamine E-Supplement, Koper Aminozuur Chelate, Mangaan Aminozuur Chelate, Natrium Seleniet, Niacine Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A-Supplement, Biotine, Kalium Jodide, Vitamine D3-Supplement, Vitamine B12-Supplement, Foliumzuur.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 44,4% Eiwit
 • 16,6% Vet
 • 8,3% Vezels

Budget alternatief: Weruva Classic

Waarom het goed is voor kieskeurige katten: De Weruva Classic lijn bevat meer dan een dozijn smaken en veel van deze smaken vindt u nergens anders. Ze hebben een aantal zeer interessante zeevruchten ingrediënten die zelfs kieskeurige katten verleidelijk zullen vinden. De textuur is brokkelig waar sommige kieskeurige katten van zullen houden (maar anderen natuurlijk niet). En dat alles voor een zeer budgetvriendelijke prijs.

Weruva heeft een aantal van de meest unieke smaken die je zult vinden in een kattenvoer met ingrediënten zoals inktvis, garnalen, mosselen, trevally, en nog veel meer. Deze uniciteit is wat het een goede optie voor kieskeurige katten maakt. Sommige kieskeurige katachtigen kunnen de smaak en geur van garnalen en trevally gewoon niet weerstaan!

Wervua doet zijn best om budgetvriendelijk te blijven, maar zoals altijd is er een compromis en vinden we iets meer bouillons en zonnebloemproducten in deze recepten in vergelijking met andere diëten op onze lijst. Toch maakt dat dit geen slechte optie en het draait allemaal om het vinden van balans.

Het is ook belangrijk op te merken dat er enige variatie is tussen de recepten. Bijvoorbeeld, Oma’s Kippensoep is één van mijn minst favoriete recepten, omdat het begint met bouillon en pompoen, erwten en wortelen bevat, allemaal binnen de eerste 5 ingrediënten.

Aan de andere kant, het Marbella Paella recept, dat we hieronder zullen bespreken, heeft dierlijke eiwitbronnen als 4 van de eerste 5 ingrediënten, waaronder een aantal sterk ruikende wezens uit de zee.

Als je prioriteit ligt bij het behagen van een kieskeurige eter, dan kan Weruva een geweldige optie zijn. Ze hebben ook verschillende variëteitspakketten rond een bepaald thema, zoals zeevruchten. Deze pakketten kunnen een goede plek zijn om te beginnen.

U kunt alle unieke smaken samen met de prijs van vandaag op Amazon bekijken door hier te klikken.

Analyse van de eerste 5 ingrediënten

Om een beter idee te krijgen van wat er in Weruva zit, laten we het Marbella Paella recept eens van dichterbij bekijken. Wat ik zo leuk vind aan dit recept is dat het een interessante mix is van smaken van zeevruchten zonder enige kwalificatie.

1. Makreel vlokken

Makreelvlokken zijn een geweldig eerste ingrediënt en hoewel je deze misschien individueel aangeboden vindt, heb ik ze nog nooit als prominent ingrediënt in kattenvoer gezien. Makreel is niet alleen een geweldige bron van eiwit, maar ook een smakelijke bron van vet. Vlokken zijn het vlees van de vis dat in fijne vlokjes is geschaafd en waarvan je brokjes in het voer kunt zien.

2. Voldoende water voor verwerking

Terwijl ik veel liever een bouillon op dierlijke basis zien, is water niet het slechtste ingrediënt dat we konden vinden. Ondanks het feit dat het de smaak van het voer kan verdunnen, met verschillende andere dierlijke ingrediënten om te volgen, zou dit recept nog steeds genoeg moeten stinken (op een goede manier) voor uw kieskeurige kat.

3. Calamari

Calamari is inktvis en een van de vele ingrediënten binnen de eerste vijf die je in bijna geen enkel ander kattenvoer zult tegenkomen. Calamari is rijk aan eiwitten en voegt een verleidelijke zeevruchtengeur toe aan deze voeding.

4. Garnalen

Garnalen zijn een ander eiwitrijk ingrediënt dat verschillende andere voedingsvoordelen heeft. Zoals veel items op deze lijst, draagt het ook bij aan de algemene “geur aantrekkingskracht” van dit dieet.

5. Mossel

Een andere geweldige eiwitbron, mosselen bevatten ook veel gezonde omega-3 vetzuren om de vacht van uw kat er geweldig uit te laten zien. En hopelijk houdt het ook hun buikje vol!

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst met ingrediënten voor het Marbella Paella recept:

Makreelvlokken, Water Voldoende Voor Verwerking, Calamari, Garnalen, Mossel, Zonnebloempit Olie, Johannesbroodboom, Carrageen, Dicalcium Fosfaat, Guar Gom, Choline Chloride, Taurine, Vitamine E supplement, Zink Sulfaat, Thiamine Mononitraat (Vitamine B1), Nicotinezuur (Vitamine B3), Ferro Sulfaat, calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, kaliumjodide, mangaansulfaat, vitamine D3-supplement, kopersulfaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), foliumzuur, menadionnatriumbisulfietcomplex (bron van vitamine K), vitamine B12-supplement.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 85% Eiwit
 • 11,4% Vet
 • 3,5% Vezel

Beste beperkte ingrediënten optie: Instinct LID

Waarom het goed is voor kieskeurige katten: Diëten met een beperkt aantal ingrediënten beperken het eiwit tot slechts één dierlijke bron. Hoewel dit meestal wordt gebruikt voor katten met voedselallergieën, kan het ook geweldig zijn voor kieskeurige katten die een specifiek ingrediënt niet lusten. Instinct heeft drie smaken, waaronder konijn, die zeer geschikt zijn voor kieskeurige katten.

Diëten met een beperkt ingrediënt zijn diëten met slechts één eiwitbron. Ondanks de naam, betekent het niet dat ze minder ingrediënten bevatten of iets anders- alleen dat er maar één eiwitbron per recept is.

Niet alleen kunnen diëten als deze een geweldige manier zijn om kieskeurige katten te behagen, maar ze kunnen je ook helpen te begrijpen wat je kat eigenlijk lekker vindt. De eiwitbron is altijd het meest prominente ingrediënt en als uw kat het beperkte ingrediënt konijn dieet eet, is er een goede kans dat ze konijn lekker vinden, aangezien er geen andere dierlijke eiwitbronnen in het dieet zitten.

Hoewel het maken van een kattenbuffet als dit snel duur kan worden, kan het de beste optie zijn om meer te leren over je kieskeurige eter.

Veel diëten met beperkte ingrediënten vermijden ook kip en Instinct is niet anders. Je kan kiezen tussen konijn, zalm, en kalkoen. Hoewel dat niet een enorm scala aan smaken, ze zijn uniek genoeg dat ze een goede kans om kieskeurige eters geïnteresseerd te krijgen.

U kunt meer beoordelingen bekijken en de prijs van vandaag op Amazon zien door hier te klikken.

Eerste 5 ingrediënten analyse

We gaan de eerste 5 ingrediënten van het kalkoenrecept nader bekijken, maar ik wil de aandacht vestigen op ingrediënt nummer 6, dat is montmorillonietklei. Dit ingrediënt kan wat discussie oproepen, maar het wordt voornamelijk gebruikt als een antiklontermiddel en wordt beschouwd als veilig voor katten. U kunt hier meer lezen over de mening van een dierenarts over montmorilloniet klei in kattenvoer.

1. Kalkoen

We willen altijd een dierlijk kwaliteits-eiwit als eerste ingrediënt en dat is niet anders bij een dieet met een beperkt aantal ingrediënten. Kalkoen is een geweldige optie en gebaseerd op AAFCO definities, kunnen we verwachten dat kalkoen, zoals het hier wordt vermeld, van een vergelijkbare kwaliteit is als wat je in de winkel zou kunnen vinden, maar met ook enkele van de minder aantrekkelijke stukken erin gemengd.

2. Kalkoenbouillon

Bouillon is een onderdeel van elk natvoer dieet en omdat dit een dieet is met een beperkt aantal ingrediënten, is de bouillon afkomstig van het belangrijkste dierlijke eiwit.

3. Kalkoen Lever

Hoewel lever in de categorie bijproducten valt, hebben we het er al over gehad dat orgaanvlees, met mate, een goede aanvulling kan zijn op het dieet van uw kat. Niet alleen zouden de wilde voorouders van uw kat zich graag tegoed doen aan de lever, maar in sommige gevallen geven roofdieren de voorkeur aan organen zoals de lever. Dat betekent dat er een kans is dat ingrediënten als deze meer aantrekkelijker voor uw kieskeurige katachtige.

4. Erwten

Erwten zijn niet iets wat je kat typisch in het wild zou eten, maar het is verre van het slechtste ingrediënt. Erwten hebben een relatief lage glycemische index, die de invloed van een voedingsmiddel op de bloedsuikerspiegel meet, en bevatten zelfs een beetje eiwit. Ik ben ook blij dat het een beetje verder in de lijst staat op plaats vier in plaats van in de top drie.

5. Erwten Eiwit

Hoewel dierlijke eiwitbronnen altijd de voorkeur hebben, ondersteunen studies het idee dat plantaardige eiwitten nog steeds zeer goed verteerbaar zijn door katten. Omdat dit een dieet is met een beperkt aantal ingrediënten, zijn we ook beperkt in de extra eiwitten die we kunnen toevoegen zonder de totale kosten te veel te verhogen.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten voor het kalkoen recept:

Kalkoen, kalkoenbouillon, kalkoenlever, erwten, erwteneiwit, Montmorillonietklei, kaliumchloride, mineralen (ijzerproteïnaat, zinkproteïnaat, koperproteïnaat, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, kaliumjodide), zout, cholinechloride, Vitaminen (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur), taurine, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 47.9% Eiwit
 • 29,9% Vet
 • 8,3% Vezels

Best smakende droogvoeding voor kieskeurige katten

Met de natvoer diëten uit de weg, laten we eens een kijkje nemen naar onze favoriete droogvoer voor kieskeurige katten.

Best Overall: Merrick Backcountry Raw Infused

Waarom het goed is voor kieskeurige katten: Merrick’s Backcountry droogvoer voor katten mengt traditionele brokjes met gevriesdroogde brokjes vlees of vis. Dit verbetert niet alleen de geur van het totale voer, maar het kan ook de smaak verbeteren. Het helpt ook wat variatie toe te voegen aan de traditionele textuur van droge brokjes.

We zagen Merrick’s Backcountry lijn de beste plaats innemen voor natvoer en het is niet anders als het gaat om droge brokken. Maar dit is geen standaard brokje, het is “raw infused”.

Dat betekent dat er kleine hapjes verse gedroogde vis of gevogelte in zitten die de smaak, textuur en geur verbeteren. Gevriesdroogd kattenvoer wordt steeds populairder en hoewel Merrick niet de enige is die het mengt met droge brokjes, doen ze het met een geweldige balans tussen kwaliteit en budgetvriendelijkheid.

Hoewel er een aantal minder dan ideale ingrediënten zijn, zoals aardappelen en erwten, zijn drie van de eerste vijf ingrediënten afkomstig van dieren en de gevriesdroogde ingrediënten maken een deel van de nadelen goed.

U kunt reviews lezen van andere ouders van kieskeurige katten en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Eerste 5 ingrediënten analyse

Laten we de eerste vijf ingrediënten van het Pacific Catch recept eens nader bekijken. Hoewel we de toevoeging van niet-graan koolhydraten zoals aardappelen en erwten zullen zien, is dit veel meer typisch voor droogvoer dat een ander productieproces heeft.

1. Uitgebeende Zalm

Net zoals we zouden verwachten in een Pacific Catch recept, zien we zalm als het eerste ingrediënt. Zalm is een geweldige bron van hoogwaardige eiwitten, vetzuren, en stinkende vissmaken waar veel katten dol op zijn.

2. Zalm Meel

De AAFCO legt uit dat meel het vlees is van het specifieke dier dat met hitte is behandeld en vervolgens tot een poeder is vermalen. Dit is een veel voorkomend ingrediënt in droogvoer en hoewel het vlees hierdoor meer bewerkingen ondergaat, is het nog steeds een eiwitrijk ingrediënt.

3. Witvis Meel

Net als hierboven, is dit het gemalen meel van witvis.

4. Aardappelen

Aardappelen zijn niet mijn favoriete ingrediënt en ze zijn zeker niet iets wat uw kat in het wild zou hebben gegeten. Maar ze zijn een manier om de totale kosten van dit product laag te houden.

5. Erwten

Erwten zijn een ander onvolmaakt ingrediënt, maar met een relatief lage glycemische index en wat eiwitten, zijn ze niet de slechtste optie. Nogmaals, door de manier waarop droogvoer wordt gemaakt, zullen we meer van dit soort ingrediënten in de voeding zien.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst met ingrediënten voor het Pacific Catch recept:

Zalm zonder been, zalmmeel (bron van omega-3 vetzuren), witvismeel, aardappelen, erwten, natuurlijk aroma, aardappeleiwit, zoete aardappelen, varkensvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), witvis, forel, gedroogde gistcultuur, zout, organisch gedroogd alfalfameel, Cholinechloride, mineralen (ijzer-aminozuur-complex, zink-aminozuur-complex, natriumseleniet, mangaan-aminozuur-complex, koper-aminozuur-complex, kaliumjodide, kobaltproteïnaat, kobaltcarbonaat), fosforzuur, taurine, Yucca Schidigera-extract, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Vitamine B12-supplement, Vitamine A-acetaat, D-Calcium Pantothenaat, Niacine, Thiamine Mononitraat, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur, Pyridoxine Hydrochloride), Gedroogd fermentatieproduct van Bacillus Coagulans, gedroogde fermentatie van Lactobacillus Plantarum, gedroogde fermentatie van Lactobacillus Casei, gedroogde fermentatie van Enterococcus Faecium, gedroogde fermentatie van Lactobacillus Acidophilus.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 46% Eiwit
 • 15,7% Vet
 • 4,4% Vezels

Premium keuze: Tiki Cat Born Carnivore

Waarom het goed is voor kieskeurige katten: De Born Carnivore lijn van Tiki Cat richt zich op wat katten echt nodig hebben in hun dieet: vlees! Met een hoog eiwitgehalte en veel ingrediënten van dierlijke oorsprong, sluit dit recept goed aan bij de carnivore aard van uw kat. Dit droogvoer is ook gebakken, waardoor de brokjes een zachtere textuur hebben (vergeleken met andere brokjes) en de algehele smaak kunnen verbeteren.

Als het op droogvoer voor katten aankomt, is het bijna onmogelijk om koolhydraten te vermijden. Granen, zetmeel en soortgelijke ingrediënten maken deel uit van het productieproces en zijn meestal nodig om de traditionele brokjes vorm en textuur te geven.

Maar de mensen van Tiki Cat doen hun best om een koolhydraatarme droogvoeding te produceren met hun Born Carnivore lijn. Dit dieet richt zich op hoogwaardige dierlijke eiwitten voor je kleine vleeseter en de eerste 6 ingrediënten in het Kip en Zalm recept zijn alle afkomstig van dieren.

Elk recept in de Born Carnivore lijn wordt ook gebakken, wat de brokjes een iets andere textuur geeft die sommige katten interessant kunnen vinden. Maar nog belangrijker is dat het traditionele extrusieproces dat de meeste droge kattenvoeding ondergaat, wordt vermeden. Het extrusieproces vereist extreem hoge hitte die rauwe vleesingrediënten kan aantasten en beschadigen. Het verwijdert ook het grootste deel van het vocht, wat niet alleen de smaak maar ook de textuur kan beïnvloeden.

Gebakken brokjes hoeven niet door dezelfde intense hitte te gaan, wat betekent dat de ingrediënten voor sommige katten beter kunnen smaken en ruiken. Over het geheel genomen is de Born Carnivore lijn voedzaam, bevat het hoogwaardige ingrediënten en een enigszins unieke kijk op het traditionele droogvoer dat zelfs de meest kieskeurige eters kan verleiden.

U kunt meer beoordelingen van kieskeurige kattenouders lezen en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Eerste 5 ingrediënten analyse

Laten we eens wat dieper ingaan op de Born Carnivore lijn door de eerste vijf ingrediënten van de Kip, Haring en Zalm maaltijd te bekijken! Voordat we beginnen wil ik eerst ingrediënt 7 noemen, tapioca (ook bekend als tapiocazetmeel). Dit is een koolhydraat, maar het staat ook ver onderaan de lijst – en dat is maar goed ook. U kunt meer lezen over tapioca in kattenvoer in dit artikel.

Ik wil er ook op wijzen dat, hoewel ze het voer bakken, sommige van de individuele ingrediënten nog steeds met hoge hitte worden behandeld als onderdeel van het rendering proces.

1. Uitgebeende kip

Zoals we kunnen verwachten van een dieet met carnivoor in de naam, is het eerste ingrediënt een dierlijke eiwitbron. Zoals we al gezien hebben in de AAFCO-definities, komt kip in deze vorm dicht in de buurt van wat we in de supermarkt zouden zien, maar met een paar van de minder gewenste stukken erbij.

2. Kippenmeel

Dit is het gemalen vlees van kip nadat het met hoge hitte is behandeld. De hitte verwijdert zowel vocht als vet, zodat het meel typisch een zeer eiwitrijk ingrediënt is.

3. Haring

Haring is een populaire vis, maar niet zo gebruikelijk in de wereld van kattenvoer. Het is een goede bron van eiwitten en vetten. Ik ben ook blij om het te zien verschijnen als gewoon vlees en niet als een maaltijd.

4. Zalm maaltijd

Net als het kippenmeel hierboven, is dit zalm die vermalen is tot een maaltijd.

5. Haringmeel

We zien nog meer meel, maar deze keer in de vorm van haring.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst met ingrediënten voor het recept met kip, haring en zalm:

Kip zonder been, kippenmeel, haring, zalmmeel, gedroogd eiproduct, erwten, tapioca, natuurlijk kippenaroma, gedroogde biergist, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen en citroenzuur), kikkererwten, gemalen lijnzaad, tomatenpuree, calciumsulfaat, inuline (prebioticum), vitamine E-supplement, pompoen, zalmolie, taurine, ijzersulfaat, zinksulfaat, niacinesupplement (vitamine B3), kopersulfaat, vitamine A-supplement, mangaansulfaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), biotine, riboflavinesupplement (vitamine B2), vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement, calciumjodaat, foliumzuur, natriumseleniet, rozemarijnextract, ascorbinezuur (conserveermiddel), citroenzuur, looizuur

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 47.7% Eiwit
 • 21% Vet
 • 3,8% Vezels

Het beste voor een budget: American Journey Droog Kattenvoer

american journey kattenvoer review

Kopen op Chewy

Waarom het goed is voor kieskeurige katten: Kwaliteitsingrediënten, budgetvriendelijke prijzen en geweldige reviews maken dit een goede keuze voor kieskeurige katten. Vier van de eerste vijf ingrediënten zijn afkomstig van dieren, wat betekent dat dit voer geweldig zou moeten smaken voor uw carnivore kat.

American Journey is een geweldige all-around optie. Hoewel het geen fancy gevriesdroogde stukjes of een unieke kijk op het productieproces heeft, is het een uitstekend droogvoer tegen een zeer moeilijk te verslaan prijs.

In het zalmrecept zijn vier van de eerste vijf ingrediënten allemaal afkomstig van dieren, wat niet alleen een pluspunt is voor de voedingswaarde van deze voeding, maar ook de algehele smaak kan verbeteren omdat het in lijn is met de voorkeuren van uw carnivore katje. Er zijn ook meer dan 651 vijf-sterren beoordelingen die alleen al de zalm smaak ondersteunen!

U kunt American Journey alleen op Chewy krijgen, maar als u een nieuwe klant bent, kunt u 30% korting krijgen op uw eerste bestelling, waardoor dit kieskeurige-kat-vriendelijke voer nog betaalbaarder wordt. Je kunt hier klikken om reviews te lezen en meer te weten te komen over de 30% korting deal.

Eerste 5 ingrediënten analyse

Laten we eens in de eerste 5 ingrediënten van de zalmsmaak duiken om een beter idee te krijgen van wat er in dit droogvoer voor katten zit.

1. Uitgebeende zalm

We willen altijd spiervlees als eerste ingrediënt zien wanneer dat mogelijk is, maar het feit dat we dit kunnen krijgen met onze budget optie is nog beter.

2. Zalm Meel

Zoals we hebben gezien bij andere maaltijden, is dit zalm nadat het is behandeld met hitte en vermalen tot een maaltijd. Het is een vetarm maar zeer eiwitrijk ingrediënt.

3. Tapioca Zetmeel

Tapiocazetmeel is een koolhydraat, maar nog steeds geen graan en daarom wordt dit dieet nog steeds als graanvrij beschouwd. Tapiocazetmeel en soortgelijke producten zijn nodig voor het fabricageproces en worden over het algemeen beschouwd als een aanvaardbaar ingrediënt in kattenvoer.

4. Menhaden vismeel

Dit is hetzelfde type ingrediënt als het zalmmeel, maar in dit geval is het gemaakt van de Menhaden-vis. Nog een goede bron van eiwitten voor dit recept.

5. Gedroogd Eiproduct

Eieren komen vaker voor in droogvoer en hoewel ze soms een slechte reputatie hebben, zijn ze geen slechte toevoeging en een van de meest biobeschikbare vormen van eiwit die je kunt vinden.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten voor het zalmrecept:

Zalm zonder been, zalmmeel, Tapioca zetmeel, Menhaden vismeel, gedroogd eiproduct, erwteneiwit, erwten, natuurlijk aroma, Canola olie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), lijnzaad, erwtenvezels, kaliumchloride, cholinechloride, inuline, taurine, DL-methionine, Zout, Spinazie, Appels, Bosbessen, Wortelen, Veenbessen, Pompoen, Gemengde Tocoferolen (conserveermiddel), Vitamine E-supplement, Ferrosulfaat, Zinkproteïnaat, Zinksulfaat, IJzerproteïnaat, Niacinesupplement, Kopersulfaat, Natriumseleniet, Vitamine A-supplement, Koperproteïnaat, Thiamine Mononitraat, L-Carnitine, Mangaansulfaat, D-Calcium Pantothenaat, Mangaanproteïnaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur, Calcium-Iodaat, Vitamine D3-supplement, Rozemarijnextract, Gistcultuur, gedroogd fermentatieproduct van Enterococcus Faecium, gedroogd fermentatieproduct van Lactobacillus Acidophilus, gedroogd fermentatieextract van Aspergillus Niger, gedroogd fermentatieextract van Trichoderma Longibrachiatum, gedroogd fermentatieextract van Bacillus Subtilis.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 44,4% Eiwit
 • 16,6% Vet
 • 4,4% Vezels

Beste Dieet met Beperkte Hoeveelheid: Blue Buffalo

Waarom het goed is voor kieskeurige katten: Diëten met een beperkt aantal ingrediënten zoals deze beperken het dierlijke eiwit tot slechts één bron. Hoewel dit soort diëten meestal worden gebruikt in het geval van voedselallergieën, zijn het ook geweldige opties voor kieskeurige eters, omdat het u in staat stelt om u echt te concentreren op een specifieke smaak die uw katachtige lekker vindt.

Vergeet niet dat een dieet met een beperkt aantal ingrediënten niet betekent dat het over het algemeen minder ingrediënten bevat of dat het inherent gezonder is.

Maar het betekent wel dat als je kat bijvoorbeeld de eend smaak eet, dat er een goede kans is dat hij eend lust! Nu ben je een stap dichter bij het uitzoeken hoe je je kieskeurige kat tevreden kunt stellen.

Ik heb gekozen voor Blue Buffalo omdat het een aantal unieke smaken biedt, zoals eend, en op het moment van schrijven wordt ondersteund door meer dan 1400 vijfsterrenrecensies.

U kunt een aantal van die beoordelingen lezen en de laatste prijs op Amazon controleren door hier te klikken.

Eerste 5 ingrediënten analyse

Laten we een beter idee krijgen van wat er in het eendenrecept zit door de eerste vijf ingrediënten te bekijken.

1. Uitgebeende Eend

Het eerste ingrediënt moet altijd een dierlijk eiwit zijn en dat is hier niet anders. Eend is een geweldige eiwitbron die wat afwisseling kan toevoegen om kieskeurige katten te interesseren.

2. Eend Meel

Eendenmeel wordt gemaakt door eendenvlees op hoge hitte te behandelen en het dan tot een meel te vermalen. Het is vetarm, maar ook eiwitrijk.

3. Erwten Eiwit

Erwteneiwit is niet de beste optie, en ik zou altijd een dierlijk ingrediënt willen zien, maar studies suggereren dat erwteneiwit nog steeds zeer goed verteerbaar is door katten.

4. Tapioca Zetmeel

We hebben tapiocazetmeel zien opduiken in een paar recepten op deze lijst. Het wordt voornamelijk gebruikt in het productieproces, maar voegt wel wat koolhydraten toe aan dit dieet.

5. Erwten

Erwten zijn mijn minst favoriete ingrediënt op deze lijst en hoewel je kat van nature geen erwten zou eten, zijn ze nog steeds relatief weinig belastend en gelukkig staan ze op plaats 5 in plaats van verder op de lijst.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten voor het eendenrecept:

Eend zonder been, eendenmeel, erwteneiwit, tapiocazetmeel, erwten, canolaolie (bron van omega 6 vetzuren), erwtenvezels, natuurlijk aroma, aardappelen, visolie (bron van omega 3 vetzuren), calciumcarbonaat, zout, cholinechloride, DL-methionine, kaliumchloride, pompoen, gedroogde cichoreiwortel, lijnzaad (bron van omega 3 en 6 vetzuren), aardappelzetmeel, Taurine, karamel, alfalfameel, vitamine E-supplement, gemengde tocoferolen (een natuurlijk conserveermiddel), L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat (bron van vitamine C), zinkaminozuur-chelaat, zinksulfaat, peterselie, kelp, blauwe bessen, veenbessen, gerstegras, Yucca Schidigera-extract, kurkuma, ijzersulfaat, nicotinezuur (vitamine B3), ijzeraminozuur-chelaat, Rozemarijnolie, L-Carnitine, L-Lysine, Thiamine Mononitraat (Vitamine B1), Kopersulfaat, Biotine (Vitamine B7), Vitamine A-supplement, Chelate van koperaminozuur, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Calcium Pantothenaat (Vitamine B5), Natriumseleniet, Riboflavine (Vitamine B2), Mangaansulfaat, Chelate van mangaanaminozuur, Vitamine D3-supplement, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur (vitamine B9), Calciumjodaat, Gedroogde gist, Gedroogd fermentatieproduct van Enterococcus faecium, Gedroogd fermentatieproduct van Lactobacillus acidophilus, Gedroogd fermentatie-extract van Aspergillus niger, Gedroogd fermentatie-extract van Trichoderma longibrachiatum, Gedroogd fermentatie-extract van Bacillus subtilis.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 33% Eiwit
 • 15,4% Vet
 • 6,5% Vezel

Kan ik iets toevoegen om het eten van mijn kat beter te laten smaken?

Ja, dat kan, maar je wilt er geen oplossing voor de lange termijn van maken. Technieken zoals het toevoegen van een maaltijd topper of het mengen van wat tonijn water kan zeker aanmoedigen een kieskeurige kat om te eten, maar na verloop van tijd kan uw kat beginnen te verwachten dat dit soort toevoegingen aan hun voedsel.

Wees voorzichtig wanneer je gaat winkelen voor maaltijd toppers, omdat sommige van hen zijn vrij veel de katachtige equivalent van het toevoegen van glazuur of hagelslag aan het eten van uw kat. Zeker, het kan ze het voer laten eten, maar tegen welke prijs op lange termijn?

Er zijn ook tal van voedzame opties die niet alleen de smaak van het voer verbeteren, maar ook de hoeveelheid water die uw kat binnenkrijgt verhogen, wat vooral nuttig is in het geval van droogvoer.

We hebben veel van deze opties uitgebreid behandeld in ons artikel over wat katten veilig kunnen drinken naast hun normale water, maar een van mijn favoriete toevoegingen is bottenbouillon. Bottenbouillon heeft een heleboel voordelen voor katten, waarover je hier kunt lezen. Hoewel je kunt uw eigen bottenbouillon maken, raad ik meestal aan dat mensen een aantal kant-en-klare opties van Amazon halen en u kunt mijn favoriete hier zien.

Is uw kat een sociale eter?

Er zijn genoeg kieskeurige eters, maar veel katten zijn ook wat je noemt sociale eters. Toen ik in een van de grootste asielen in de VS werkte, hadden we vrijwilligers die rondliepen en de katten aaiden om ze aan te moedigen te eten.

Maar een kat hoeft niet in een asiel te zitten om een sociale eter te zijn en een paar aaien kan er vaak voor zorgen dat een kat zin krijgt om te gaan eten. Bij sommige katten kun je zelfs de knop om zien gaan, waardoor ze plotseling besluiten: “Hé, ik wil nu graag eten!”

Bekijk deze video van een knappe katachtige die een paar huisdieren krijgt en dan “de schakelaar omdraait” voor etenstijd:

Dit is vergelijkbaar met katten die graag hebben dat iemand op hen let terwijl ze eten en sommige katachtigen hebben gewoon een beetje aanmoediging nodig tijdens het eten. Dus overweeg om bij je kieskeurige eter te gaan zitten, vooral als je nieuw voedsel introduceert, en geef hem wat extra aandacht.

Hoe uw kieskeurige eter over te schakelen op een nieuwe voeding

Veel kieskeurige eters zijn misschien niet kieskeurig, maar hebben te maken met de manier waarop ze aan het nieuwe voedsel zijn geïntroduceerd.

De beste manier om uw kat aan een nieuw voer te introduceren is om eigenlijk een mix van beide aan te bieden. Na verloop van tijd verhoog je de hoeveelheid nieuw voer en verminder je de hoeveelheid oud voer totdat je volledig bent overgestapt op het nieuwe voer.

Dit is niet alleen belangrijk om het GI-darmkanaal van je kat tevreden te houden, maar het helpt ook om de neofobie, of de angst voor nieuw voedsel, waar we het aan het begin van het artikel over hadden, in balans te brengen.

Dus als je kat al een kieskeurige of kieskeurige eter is, is het een hele opgave om hem of haar zover te krijgen dat hij of zij een nieuwe voeding volledig accepteert zonder overgangsperiode.

Andere factoren om te overwegen

Op dit punt hebben we alles behandeld wat u moet weten als het gaat om het selecteren van de juiste voeding, maar wat als er een andere reden was waarom uw kat kieskeurig is over hun voeding?

Laten we kort kijken naar een paar andere factoren om te overwegen wanneer je te maken hebt met een kieskeurige katachtige.

Locatie

We hebben in andere artikelen al veel gesproken over de beste plaats voor de waterbak, maar de voerbak is net zo belangrijk.

Uw kat moet de kans krijgen om te eten zonder zich zorgen te hoeven maken over verrast te worden door een mens of een ander huisdier. Dat betekent dat het plaatsen van de voerbak in de hoek waarschijnlijk niet de beste optie is.

Geef je kat in plaats daarvan de kans om te zien wat er om hen heen gebeurt terwijl ze zich volvreten. Vergeet niet, uw kat is niet alleen een roofdier, maar ook klein genoeg dat ze een prooi zou zijn geweest voor sommige grotere dieren en die instincten zijn vandaag de dag nog steeds springlevend.

Snorhaar vermoeidheid

Het klinkt misschien vergezocht, maar de krachtige snorharen van uw kat kunnen geïrriteerd raken als ze voortdurend tegen de binnenkant van de voerbak wrijven. In plaats van kieskeurig te zijn, kan een kat last hebben van deze ongemakkelijke aandoening.

U kunt proberen uw kat te voeren in ondiepe kommen om het contact met de snorharen te verminderen en we hebben hier een lijst van onze favoriete opties.

Slotgedachten

Dat is alles wat je moet weten over het vinden van de perfecte (en best smakende) voeding voor je kieskeurige katachtige vriend!

Wat denk jij?

Inhoudsopgave