9 beste kattenbakvulling voor kleine appartementen

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer u een van de links op deze pagina gebruikt om te kopen.

9 Beste Kattenbakvulling voor kleine appartementen

Je huis delen met een kat is een geweldige ervaring, maar het komt wel met een paar uitdagingen als je beperkte ruimte hebt en dan heb ik het niet over de 3 AM zoomies.

Ik heb het over de kattenbak problemen die sommigen van ons die in kleine appartementen wonen kunnen tegenkomen.

Er zijn een heleboel dingen die van een kattenbak een gastvrije plaats kunnen maken die onopgemerkt blijft of een plaats van nachtmerries. Strooisel staat zeker boven aan deze lijst en het vinden van de juiste soort die werkt voor uw kat, en u bent zeker een reis.

Na wat grondig onderzoek, zijn mijn katten en ik klaar om met u onze top kitty nestjes te delen die speciaal geschikt zijn voor kleine appartementen, maar niet alleen.

We zullen ook een moment nemen om diepgaand te praten over de verschillende soorten kattenbakvulling die er zijn, en wat je moet overwegen voordat je de uiteindelijke aankoop doet. Plus, ik zal wat tips met je delen over het onderhoud van kattenbakken.

Maar voordat we dieper ingaan op wat een kattenbakvulling goed maakt, als je gewoon wilt zien welke kattenbakvullingen onze lijst hebben gehaald, kun je ze hier bekijken:

 1. Beste Totaal: Dr. Elsey’s Premium Klonterend Kattenbakvulling
 2. Beste Geurbestrijding Kattenbakvulling: Ever Clean Extra Strenght Ongeparfumeerde Klonterende Klei Kattenbakvulling
 3. Best Geurende Kattenbakvulling: Purina Yesterday’s News Geurbestrijding Papieren Kattenbakvulling
 4. Beste Niet-Sporen Kattenbakvulling: Dr. Elsey’s Clean Tracks Kattenbakvulling
 5. Beste stofvrije kattenbakvulling: Arm & Hammer Cloud Control Platinum Klonterende Kattenbakvulling
 6. Beste Klonterende Kattenbakvulling: Arm &; Hammer Clump &; Seal Platinum Klonterende Kattenbakvulling
 7. Beste niet-klonterende kattenbakvulling: Dr. Elsey’s Precious Cat Ongeparfumeerde Niet-klonterende Kristal Kattenbakvulling
 8. Beste Organische Kattenbakvulling: ÖKOCAT Natuurlijk Hout Klonterende Kattenbakvulling
 9. Geschikt voor meerdere katten: World’s Best Kattenbakvulling Meervoudige Kat Ongeparfumeerd

Waar moet je op letten voordat je kattenbakvulling koopt?

Natuurlijk zijn er bepaalde zaken die u wilt dat uw kattenbakken voldoen, geurcontrole is meestal de prioriteit voor de meeste kattenouders, vooral wanneer u het niet geïsoleerd in een extra kamer kunt houden.

Een ander ding dat je moet overwegen is de kattenbakvulling voorkeuren van uw kat, omdat ze zullen bepalen of een kattenbakvulling werkt voor hen of niet. Maar voordat je dat allemaal doet, moet je ook weten wat er beschikbaar is op de kattenbakstrooiselmarkt.

1. Klonterend of niet-klonterend strooisel

De eerste categorie waarin je verschillende soorten strooisel kunt onderverdelen, is of ze klonterend of niet-klonterend zijn.

Klonterende kattenbakvulling absorbeert vocht en verandert de plas van uw kat in harde klonten die meestal gemakkelijk uit te scheppen zijn zonder dat de klonten uit elkaar schuiven. Met hoogwaardige klonterende kattenbakvulling verwijdert u gemakkelijk de vuile kattenbakvulling en kunt u deze eenvoudig aanvullen met verse kattenbakvulling.

Sommige niet-klonterende strooisels werken meestal het beste bij het verwijderen van de kattenurinegeur, maar aan de andere kant absorbeert het langzaam het vocht en maakt het het dagelijkse reinigingsproces moeilijk. Dit type kattenbakvulling eindigt meestal te verzadigd met urine en u zult de hele kattenbakvulling moeten verversen en de kattenbak ten minste eenmaal per week moeten schoonmaken.

Klonterende kattenbakvulling daarentegen moet dagelijks geschept worden, en volgens dierenartsen “moeten kattenbakken met klonterende kattenbakvulling nog steeds minstens één keer per maand geleegd, schoongemaakt en opnieuw gevuld worden met verse kattenbakvulling (gebaseerd op een huis met één kat, of een kattenbak met één kat)”

Hoewel klonterende kattenbakvulling de meest voor de hand liggende keuze lijkt, kiezen sommige katteneigenaren voor de niet-klonterende kattenbakvulling omdat het meestal betaalbaarder is, of omdat hun katten daar de voorkeur aan geven.

2. Geparfumeerde vs. ongeparfumeerde kattenbakvulling

Kattenurine heeft een intense geur en als je geen kattenbakvulling hebt die ontworpen is om de geur van kattenpis effectief onder controle te houden, dan zal de geur na verloop van tijd erger worden. Met kleine ruimtes, kunt u zich voorstellen dat de intensiteit nog overweldigender zal zijn.

Maar deze geur heeft niet alleen invloed op ons welzijn, het kan ook kattenbakvermijding veroorzaken bij onze katten. Ik bedoel, je zou toch niet in een toilethokje willen komen dat vuil is of waar de geur blijft hangen, hoeveel keer per dag het ook schoongemaakt wordt.

Dus, het is begrijpelijk als je denkt dat geparfumeerde kattenbakvulling is wat je nodig hebt, maar het Cornell Feline Health Center stelt dat de meeste katten de voorkeur geven aan ongeparfumeerde kattenbakvulling. In plaats van te kiezen voor een geparfumeerde kattenbakvulling zoek naar kattenbakvulling die geurtjes elimineert in plaats van ze te maskeren met een intens parfum.

Katten zijn erg gevoelig als het op geur aankomt, 14 keer gevoeliger dan wij om precies te zijn. Dit soort geur kan leiden tot meer frustratie en bovendien kunnen ze hun eigen urine nog waarnemen.

Dit zal er hoogstwaarschijnlijk toe leiden dat je katje de kattenbak gaat vermijden, buitensporig gedrag gaat vertonen, of buiten de kattenbak gaat elimineren.

Sommige kattenouders geven de voorkeur aan voer dat de geur van hun poep vermindert om kattenbakgeurtjes te bestrijden. Maar voordat je die overstap maakt, denk ik dat het belangrijker en effectiever is om de juiste geur-eliminerende kattenbakvulling te kiezen.

3. Veel voorkomende soorten kattenbakvulling

Of we het nu hebben over klonterende of niet-klonterende kattenbakvulling deze zijn meestal gemaakt van traditionele klei en bentoniet klei. Klei strooisel is ook het oudste type kattenbakvulling en het is zeer populair omdat het bekend staat als zeer absorberend, het biedt geurbestrijding en het is meestal de meest economische keuze voor kattenouders.

Een andere veel voorkomende keuze onder katteneigenaren is silica gel strooisel. De kristallen zijn zeer absorberend en helpen kattenbakgeurtjes onder controle te houden. Omdat de silica gel kattenbakvulling meestal geen stof produceert, kan het een geweldig klei-alternatief zijn voor kattenbezitters die in kleine appartementen wonen.

Silica gelstrooisel gaat ook langer mee, afhankelijk natuurlijk van de individuele kat en het aantal katten. Sommige merken hebben ook kleurveranderende indicatoren in dit type kattenbakvulling om de gezondheid van het urinesysteem van uw kat te helpen controleren. Maar het is ook aanzienlijk prijziger dan gewone klei kattenbakvulling.

4. Milieuvriendelijke Strooisel Keuzes

Klei- en silicagel-nesten zijn misschien de populairste keuze onder sommige katteneigenaren, maar er is zeker een opkomst van meer milieuvriendelijke nesten, die net zo goed werken.

Als u op zoek bent naar een natuurlijke kattenbakvulling, zonder chemicaliën, die goed absorbeert en gemakkelijk op te scheppen is, is houtkorrelstrooisel een prima alternatief. Pellets die specifiek worden gebruikt als kattenbakvulling zijn meestal gemaakt van dennenhout, maar er zijn houtpellets worden gebruikt als brandstof die kunnen werken als strooisel.

Een andere eco-optie is tarwe die zoals je misschien al geraden hebt gemaakt is van verwerkte tarwe. De meeste tarwenesten zijn klonterend en de tarwe waar uw kat net heeft geplast verandert in een zaagselachtig materiaal dat gemakkelijk kan worden uitgeschept. Tarwe biedt geurcontrole, en het is meestal ongeparfumeerd.

Een aantrekkelijke kattenbakvulling voor kleine appartementen is natuurlijke walnoot kattenbakvulling. Het is gemaakt van vermalen walnootschalen en het is zeer absorberend omdat het klontert, het is sporingsarm en stofarm.

Er zijn andere minder populaire natuurlijke alternatieve strooisels, zoals maïs strooisel, dat heeft geleid tot enige bezorgdheid over schimmelgroei en de productie van een gevaarlijke toxine genaamd aflatoxines. Dan hebben we ook nog papierstrooisel, dat zachter is voor de poten van de kat, maar meestal niet klontert en geurtjes niet tegengaat.

5. Kies biologisch afbreekbare kattenbakvulling

Milieubewust zijn is wel het minste wat we kunnen doen om onze planeet te helpen beschermen, en het lijkt erop dat veel kattenbakvullingbedrijven zich hebben gerealiseerd dat zij ook veranderingen moeten doorvoeren.

Niet alle soorten kattenbakvulling zijn biologisch afbreekbaar en doorspoelbaar, met name klei- en silicagel-kattenbakvulling, die gevaarlijk kunnen zijn als ze aan het milieu worden blootgesteld.

Daarom kunt u in uw zoektocht naar kattenbakvulling zoeken naar merken waarop duidelijk staat dat ze biologisch afbreekbaar zijn. Ze zijn meestal gemaakt van gerecycled papier, van planten afgeleide materialen zoals den, tarwe, bietenpulp, maïs en soja. Dus, wanneer ze begraven worden op stortplaatsen, zullen ze in staat zijn om af te breken.

Doorspoelbare kattenbakvulling is ook een geweldige optie voor kleine appartementen, omdat u geen stinkende zakken met de geschepte kattenbakvulling van uw kat in uw vuilnisbak hoeft achter te laten. Dat gezegd hebbende, het doorspoelen van kattenbakvulling kan gevaarlijk zijn.

Als je niet zeker bent van je leidingen dan kan het, ongeacht hoe doorspoelbaar de kattenbakvulling is, deze verstoppen, en mogelijk de watervoorziening van je huis vervuilen. Het doorspoelen van kattenpoep buiten kan ook ziektes verspreiden, zoals toxoplasmose.

Biologisch afbreekbare kattenbakvulling kan ook een goede keuze zijn voor katten die lijden aan pica, het eten van niet-voedsel-artikelen, omdat het innemen van klei of silica kattenbakvulling in grote hoeveelheden veel giftiger is dan natuurlijke kattenbakvulling.

Beste Kattenbakvulling Voor Kleine Appartementen

Nu u weet wat u van uw kattenbakvulling kunt verwachten, is het tijd om onze topkeuzes te bekijken.

We hebben ervoor gezorgd om kattenbakvulling van verschillende materialen op te nemen, die uw kat zou kunnen waarderen en vooral het type kattenbakvulling dat geschikt is voor kleine ruimtes.

Laten we er eens induiken!

1. Beste in het algemeen: Dr. Elsey’s Premium Klonterend Kattenbakvulling

De reden waarom Dr. Elsey’s onze nummer één keuze is voor de kattenbakvulling van uw kat en voor uw kleine appartement, is omdat het aan alle eisen voldoet.

Laten we beginnen met geurcontrole.

Niet alleen heeft de de strooisel formule houdt de doos fris en schoon, maar het heeft ook geen eigen geur waar veel katten niet tegen kunnen. Deze kattenbakvulling is ook ontworpen voor een huishouden met meerdere katten wat betekent dat het een betere geurcontrole heeft dan het gemiddelde nest.

Stof kan allergieën en ademhalingsproblemen opwekken, zowel bij katten als bij hun mens. Dus, Dr. Elsey’s hypoallergene en stofvrije formule is perfect geschikt voor kleinere appartementen.

Het kan erg vervelend zijn om overal in huis kleine kattenbakvulling te vinden, en uiteindelijk moet u niet alleen de kattenbakvulling van uw kat opscheppen, maar ook de vloeren vegen. In dit geval, hoeft u zich geen zorgen te maken over het opsporen van omdat het strooisel bestaat uit klei met een gemiddelde korrel.

Tot slot is het schoonmaken van de kattenbak nog iets dat vervelender kan zijn als je niet genoeg ruimte hebt. Met deze kattenbakvulling hoeft u niet bang te zijn dat de harde klont op de schep zal uiteindelijk uit elkaar vallen en een puinhoop maken van je vloer en de rest van het nest.

Je zou kunnen denken dat dit de gebruikelijke beloftes zijn die een kattenbakvullingbedrijf maakt, maar Dr. Elsey’s is echt een fantastisch bedrijf dat geeft om zijn producten en zijn katachtige klanten.

Naast de kattenbakvulling vindt u op de achterkant van de zak handige tips over het gebruik van dit specifieke product en tips voor het onderhoud van de kattenbakvulling, zodat u het beste uit deze kattenbakvulling kunt halen!

U kunt meer reviews lezen en de prijs van vandaag op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Dankzij de natuurlijke plantaardige lokstof is deze kattenbakvulling geweldig voor het trainen van kittens, maar ook voor katten die hun behoefte buiten de kattenbak blijven doen, wat een groot probleem kan zijn, vooral als je in een klein appartement woont.

Wat ik wou dat het had: De prijs is misschien niet voor iedereen, en hoewel hun Dr. Elsey’s Classic formule betaalbaarder is, zijn ze misschien nog steeds niet geschikt voor elke kattenouder.

 • Product grootte opties: 25 Lb (11,3 Kg) – 42 Lb (19 Kg) verdeeld in 4 verpakkingen van 10,5 Lb (4,7 Kg)
 • De formule is gemaakt met een mengsel van zuivere, natuurlijke mineralen en klei.
 • Kan gebruikt worden met automatische kattenbakken.

Ik heb de afgelopen jaren een aantal kattenbakvulling merken geprobeerd en de Ever Clean kattenbakvulling is zeker een die het beste heeft gewerkt voor mij en mijn katten.

Wonen in verschillende kleine appartementen stank was altijd mijn grootste probleem, ook al maakte ik de kattenbakken van mijn katten twee keer per dag schoon. Maar met Ever Clean is geur niet langer iets waar ik over na hoef te denken.

Het bedrijf zegt dat het actieve kool mengt met de kattenbakkorrels om geuren te eliminerenmaar ik denk dat ze magie gebruiken!

Waar ik ze ook voor moet prijzen is de klonterende formule. Scheppen is zo gemakkelijk met deze kattenbakvulling, de urine van uw kat verandert letterlijk in één vaste steen die de rest van de kattenbakvulling schoon houdt. Het is dan ook geen verrassing dat Ever Clean het eerste Amerikaanse bedrijf is dat klonterende kattenbakvulling produceert.

U kunt meer reviews lezen en de prijs van vandaag op Chewy zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Een groot pluspunt is het feit dat deze Ever Clean kattenbakvulling wordt geleverd in een verpakking van 4. Dit maakt het gemakkelijk om elke individuele doos in een kleine ruimte te verplaatsen, vooral voor oudere kattenouders of mensen die slecht ter been zijn.

Wat ik wou dat het had: Zelfs uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de fijne korrels sporen en kunnen verstrooien rond de kattenbak.

3. Best geurende kattenbakvulling: Purina Yesterday’s News Geurbestrijding Papieren Kattenbakvulling

Het is waar dat geparfumeerde kattenbakvulling niet voor iedere kat is weggelegd, maar er zijn katten die niet al te kieskeurig zijn. In plaats van nog een kattenbakvulling van klei in deze lijst op te nemen, vooral een die sterk geparfumeerd is, dacht ik dat dit milieuvriendelijk alternatief verdient hier een plaatsje.

Hoewel het bedrijf een ongeparfumeerde versie van dit product aanbiedt, wezen veel recensenten erop dat de geparfumeerde versie mild is en beter helpt bij het bestrijden van geurtjes. Daarom, als je de kattenbakvulling van je kat in je woonkamer bewaart of in een kamer met beperkte ruimte en onvoldoende ventilatie, probeer dan eerst de geparfumeerde versie.

Hoewel sommigen opmerkten dat Yesterday’s News niet genoeg geurcontrole biedt, wezen veel mensen erop, dat elke kattenbakvulling zal stinken als het niet regelmatig wordt schoongemaakt.

Ik denk echt dat dit een geweldig alternatief is voor klei strooisel omdat je je geen zorgen hoeft te maken over stofdat uw hele huis benauwd kan maken. U hebt ook beperkte tracking met dit product, dus niet meer vegen en scheppen tegelijk!

De meeste kattenbakvulling kan ook hard zijn voor de pootjes van uw kat, maar Yesterday’s News is veel zachter. Dit kan vooral nuttig zijn voor kittens die de kattenbakvulling voor het eerst gebruiken of voor oudere katten die slecht ter been zijn.

U kunt alle reviews lezen en de prijs van vandaag op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Afgezien van het feit dat dit strooisel niet giftig is, is het beste kenmerk hoe absorberend het is in vergelijking met klei strooisel.

Wat ik wou dat het had: Het zou handiger zijn als het bedrijf de kattenbakvulling een lichtere kleur zou geven. Deze kattenbakvulling is vrij donker, waardoor het moeilijk kan zijn om de poep van uw kat te vinden.

4. Beste niet-sporende kattenbakvulling: Dr. Elsey’s Clean Tracks Kattenbakvulling

Kattenbakvulling die op de vloer terechtkomt of aan de poten van uw kat blijft kleven, is om verschillende redenen niet wenselijk voor een kattenouder. Ten eerste wilt u niet dat uw kat strooisel opeet terwijl hij zijn pootjes schoonmaakt, en ten tweede wilt u niet constant uw vloeren schoonmaken.

Met beperkte ruimte, wil je ook niet je meubels verplaatsen om de steentjes te verzamelen die eronder zijn gerold. Dat is waarom Dr. Elsey’s nest er weer is om u te helpen uw huis spoorvrij te houden.

Dit is vooral geweldig voor ouders van langharige katten, zoals de Maine Coon of Noorse Boskat. Deze formule houdt de pluizige pootjes van uw kat brandschoon!

Afgezien van zijn voornaamste belofte om tracking te elimineren, is de klei met gemiddelde korrel hard genoeg om stevige klonters te maken die je zonder ongelukken kunt verwijderen en het is zacht voor de poten van uw kat.

Al met al is Dr. Elsey’s een goed afgerond product dat is ontworpen en geproduceerd in de VS, met uw katachtige metgezel in gedachten, evenals uw vloeren!

U kunt meer reviews lezen en de prijs van vandaag op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Speuren wordt meestal versterkt als je meer dan één kat hebt, dus het is fijn dat deze formule ook geschikt is voor huishoudens met meerdere katten.

Wat ik wou dat het had: Het pakket is vrij zwaar en een paar klanten wensten dat er meer opties waren wat betreft de maat.

5. Beste stofvrije kattenbakvulling: Arm & Hammer Cloud Control Platinum Klonterende Kattenbakvulling

Of uw kat nu een zware graver is of niet, klei strooisel van lage kwaliteit kan uw kleine appartement vullen met stof.

Als je het zat bent om stof en huidschilfers in te ademen die na het scheppen in de lucht terechtkomen, dan raad ik je echt aan om Arm & Hammer Cloud Control eens te proberen.

Ik had deze kattenbakvulling bijna in de “beste kattenbakvulling” categorie geplaatst omdat het zal de plas van uw kat veranderen in klonten van staal. Maar deze kattenbakvulling is speciaal ontworpen om uw lucht te houden stofvrij en fris met de ultieme geurbestrijdingstechnologie.

De wolkenbestrijding Arm & Hammer is geweldig voor huisdiereigenaren die ademhalingsproblemen hebbenEn het maakt het delen van je kleine appartement met een kat zoveel aangenamer, vooral als je hun kattenbak in ruimtes zoals de woonkamer of je slaapkamer moet houden.

U kunt meer recensies lezen en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Met regelmatig scheppen en hervullen kan deze kattenbakvulling wel een maand mee.

Wat ik wou dat het had: De doos is vrij zwaar, en het bedrijf biedt geen alternatieven in doosformaat.

6. Beste klonterende kattenbakvulling: Arm &; Hammer Clump &; Seal Platinum Clumping Cat Litter

Arm & Hammer zijn uiterst efficiënt in het creëren van kattenbakvulling die sterk absorberend en bovenal het verandert in een vaste massa die niet uit elkaar valt.

Daarom moest ik deze klonterende kattenbakvulling op steroïden toevoegen aan mijn lijst, omdat het de kattenbak van uw kat langer schoon houdt. Indien regelmatig schoongemaakt zal de urine niet aan de wanden of de bodem van de bak blijven kleven.

Of een kattenbakvulling de plas daadwerkelijk klontert of niet is voor mij een deal-breaker, en als je er net zo over denkt denk ik dat je Arm &; Hammer eens zou kunnen proberen.

Deze formule is ook geschikt voor een huis met meerdere katten, en het is vergevingsgezind als je een dag niet schept.

U kunt meer lezen over deze kattenbakvulling en de prijs van vandaag op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Biedt zeker volledige geurcontrole, zelfs als uw kat te oud is om zijn behoefte te doen.

Wat ik wou dat het had: In tegenstelling tot de Cloud Control-versie kan dit strooisel wat stof en sporen produceren.

7. Beste niet-klonterende kattenbakvulling: Dr. Elsey’s Precious Cat Ongeparfumeerde Niet-klonterende Kristal Kattenbakvulling

senior kattenbakvulling voor appartement

Koop op Chewy

 • Productgrootte: 3,6 kg
 • Hypoallergeen en niet giftig.
 • Zodra het in contact komt met de urine van uw kat, houdt het de urine en de geur vast in de kristallen.

Ik hou van klonterende kattenbakvulling, omdat het zo gemakkelijk schoon te maken is, maar niet iedere kat vindt het lekker wat wij lekker vinden. Sommige katten houden zelfs niet van de meest voorkomende soort kattenbakvulling, die van klei is gemaakt.

Daarom dacht ik om Dr. Elsey’s kristal niet-klonterende kattenbakvulling toe te voegen, die speciaal ontworpen voor oudere katten, maar kan gebruikt worden voor elke kat..

Hoe werkt deze kristalstrooisel?

In tegenstelling tot klonterend strooisel dat urine verandert in een vaste massa, hoeft u alleen de poep van uw kat te verwijderen. Als u dat gedaan hebt, kunt u de kristallen rond harken om ze vers te houden, of een automatische kattenbak gebruiken om ze voor u te harken.

Afhankelijk van het kattenbakvullinggebruik van je kat en hoeveel katten je hebt, zul je de kristallen kattenbakvulling waarschijnlijk elke twee weken volledig moeten weggooien.

Dit lijkt misschien vreemd voor sommigen, maar dit kan een goede keuze zijn voor katten die hun urine niet kunnen bedekken. Na elk gebruik wordt Dr. Elsey’s kristal kattenbakvulling licht vochtig, niet plakkerig en zacht voor de poten van de kat, om sporen te voorkomen.

U kunt meer reviews lezen en de beste prijs zien op Chewy door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Volgens Dr. Elsey’s kristalstrooisel, helpt het urine infecties en nierfalen te voorkomen:

“De kattenbakvulling kweekt geen bacteriën en het kleeft niet aan de vacht van de kat. Door deze kattenbakvulling te gebruiken, kan de kat zijn genitaliën schoner houden, wat op zijn beurt urineweginfecties vermindert en hun risico op nierfalen verlaagt.ure.”

Wat ik wou dat het had: Sommige reviews klagen over het fijne stof dat deze kattenbakvulling veroorzaakt.

8. Beste Organische Kattenbakvulling: ÖKOCAT Natuurlijk Hout Klonterende Kattenbakvulling

Ik geloof echt dat dit de heilige graal is van de natuurlijke en milieuvriendelijke kattenbakvulling die er is. Niet alleen is deze kattenbakvulling gemaakt van geupcyclede houtvezels, waardoor het een duurzame keuze is, maar het is ook gifvrij met geen chemicaliën of kleurstoffen en GMO’s.

De Okocat houtstrooisel helpt onaangename geurtjes te bestrijden, en het kan langer mee als het regelmatig wordt omgeschept. Volgens een review van Nikko’s persoon, hebben ze 4-5 dagen zonder te scheppen gereisd en was de geur niet overheersend.

Wat geweldig is aan houtstrooisel is het feit dat het product licht van gewicht is, wat het hele schoonmaakproces en het legen van de bak in een klein appartement super snel en gemakkelijk maakt, vooral voor eigenaars die slecht ter been zijn.

Als u kleibakvulling heeft gebruikt met uw kat en u wilt overstappen, doe het dan langzaam. Plaats een tijdelijke kattenbak met de Okocat houtstrooisel naast hun oude strooisel, of meng de twee voor een paar dagen totdat ze vertrouwd raken met de nieuwe kattenbakvulling.

Tot slot, een ander geweldig voordeel van deze houten kattenbakvulling is dat het meestal stofvrij is. Dit is geweldig voor degenen onder u die in kleine appartementen wonen die niet genoeg ventilatie hebben.

U kunt meer recensies lezen en de prijs van vandaag op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Dat in tegenstelling tot sommige natuurlijke kattenbakvulling merken die er zijn deze is een klonterende kattenbakvulling die is gemakkelijk te scheppen en schoon te maken.

Wat ik wou dat het had: Hoewel het spoor misschien niet intens is, kunnen de grote deeltjes die door uw kat of tijdens het graven worden achtergelaten, pijnlijk zijn voor blote voeten.

9. Het Beste Voor Meervoudige Katten: World’s Best Kattenbakvulling Meervoudige Kat Ongeparfumeerd

Last but not least is er de World’s Best Meervoudige Kattenbakvulling en de naam doet ze werkelijk eer aan!

Ik denk dat je in deze lijst veel kattenbakvullingmerken zult vinden die ook geschikt zijn voor een huishouden met meerdere katten, dus dit is een mooie gelegenheid om hier een natuurlijke kattenbakvulling op te nemen, die kan werken voor veel katten die in een klein appartement wonen.

Hoewel er een geparfumeerde versie van dezelfde kattenbakvulling is, is de ongeparfumeerde optie nog steeds uitstekend in het voorkomen dat de kattenbak van uw kat gaat stinken. Het kan van dichtbij naar nat karton of maïs ruiken, maar als het eenmaal droog is, zouden er geen geurtjes mogen blijven hangen.

Dit betekent natuurlijk niet dat een ongeschepte kattenbak niet zal stinken als hij te lang zo blijft staan.

Speuren met deze kattenbakvulling kan een probleem zijn, maar door het plaatsen van een wasbaar kleed of een gespecialiseerde kattenbakmat kunt u dit onder controle houden. Wat de pootjes van uw kat betreft, maïs is een natuurlijke stof, dus zelfs tijdens de verzorging minder gevaarlijk dan kleibakvulling.

Hoewel dit een doorspoelbare kattenbakvulling is, is het belangrijk om te onthouden dat het gevaarlijk kan zijn om de zaken van uw kat door de afvoer te spoelen, vooral hun poep en vooral als ze buiten mogen komen.

Wat ik er zo goed aan vind: Afhankelijk van het aantal katten dat je hebt, kan deze kattenbakvulling tot wel twee maanden meegaan voor twee katten, wat ongelofelijk is!

Wat ik wou dat het had: Hoewel dit niet de schuld van het product is, moet u ervoor zorgen dat u dit afval op een droge, veilige plaats opbergt, indien mogelijk uit de buurt van de schuur of de garage, aangezien verschillende beestjes erdoor kunnen worden aangetrokken.

Waarom het kopen van een goede kattenbakvulling niet genoeg is

Het plezier dat u zult voelen wanneer u eindelijk de kattenbakvulling ontdekt die werkt voor uw kat, en die geschikt is voor uw kleine appartement, zal niet blijven duren als de kattenbak niet goed wordt onderhouden. Een kattenbakvulling van hoge kwaliteit kan zoveel doen voordat hij stopt met wat hij hoort te doen onder de juiste omstandigheden.

Dus, laten we eens kijken naar de manieren waarop je het meeste uit je perfecte kattenbakvulling kunt halen!

Denk aan de kattenbak

Voor een goed gebruik van de kattenbakvulling van uw kat moet u ervoor zorgen dat uw kat zich ook prettig voelt in zijn kattenbak. Het houden van het in een prive-ruimte is een geweldige manier om ze een gevoel van privacy te geven, maar als je appartement te klein is, overweeg dan om een afgesloten kattenbak of een kattenbakbehuizing aan te schaffen. Meer informatie over onze favoriete kattenbakken voor kleine appartementen en studio’s vindt u hier.

De grootte van de kattenbak zal ook bepalen hoe goed uw kat erin past, maar ook of u de juiste hoeveelheid kattenbakvulling erin hebt. Dit kan natuurlijk afhangen van de voorkeur van uw kat, maar te veel strooisel kan rondslingeren en te weinig strooisel zorgt ervoor dat de klonterende kattenbakvulling aan de wanden blijft kleven.

Als je twee katten hebt die een kattenbak delen, zal dit niet alleen leiden tot territoriale agressie, maar de kattenbakvulling zelf zal ook sneller vuil worden, en zal regelmatig je aandacht vragen.

De RSPCA beveelt aan dat er één kattenbak moet zijn, plus één extra per kat. Als je twee katten hebt, overweeg dan zeker om ten minste twee kattenbakken in verschillende ruimtes beschikbaar te hebben. Maar als je appartement geen ruimte heeft voor twee kattenbakken dan kies kattenbakvulling speciaal ontworpen voor meerdere katten en zorg ervoor dat de kattenbak regelmatig wordt schoongemaakt.

Tot slot, kies een kattenbak die gemaakt is van 100% roestvrij staal, of van hard glad plastic dat ervoor zorgt dat de kattenbakvulling niet aan het oppervlak blijft kleven. Het maakt niet uit hoe goed je kattenbakvulling is, een plastic kattenbak van slechte kwaliteit zal de slechte geuren absorberen en je zou uiteindelijk de kattenbakvulling de schuld kunnen geven.

De Kattenbak Schoon Houden

Goede kattenbakvulling en een goede kattenbak zijn nog steeds niet genoeg om je kleine appartement niet te laten stinken als je de toilethygiëne van je kat niet bijhoudt.

Dagelijks scheppen is belangrijk en zelfs onderzoek suggereert dat het regelmatig schoonmaken van de kattenbak een goed gebruik van de kattenbak bevordert.

Zoals de kattenheer zelf u zal vertellen, kan aandacht voor het kattenbakgedrag van uw kat u behoeden voor ongewenste uitwerpselen!

De RSPCA stelt ook dat het schoonmaken van de hele kattenbak en het vervangen van het oude strooisel door een nieuw strooisel iets zou moeten zijn dat minstens een keer per week of per maand gebeurt, afhankelijk van uw dagelijkse schepwerk en de instructies van het strooiselmerk.

Klonterende kattenbakvulling is meestal het beste om te voorkomen dat de kattenbakvulling aan de zijkant blijft kleven en andere problemen veroorzaakt. Maar als u een automatische kattenbak gebruikt, kunt u beter naar een ander type strooisel kijken.

Nu we het toch over automatische kattenbakken hebben, dit is zeker een geweldige manier om uw kattenbakvulling langer vers en uw kleine appartement geurvrij te houden, vooral wanneer uw dagelijkse leven te veeleisend is!

Goede Ventilatie

aangezien kleine ruimten meer vatbaar zijn voor benauwdheid en verstikking is een goede ventilatie nog iets dat geuren en het stof dat door het strooisel ontstaat kan verminderen, en het gevoel van frisheid kan helpen handhaven.

Dit kan worden bereikt door de koolstoffilters in uw kattenbak, en de plaats van de kattenbak in uw appartement. Een goede luchtcirculatie kan worden bereikt als u uw kattenbak in een kamer met een raam plaatst, bij voorkeur ernaast, zodat u het af en toe kunt openen.

Ik heb in een piepklein appartement gewoond waar de enige plek waar ik de twee kattenbakken kwijt kon, een badkamer zonder ramen was. Gelukkig had de badkamer een afzuigventilator die ik aan en uit kon zetten wanneer ik wilde. Dit hielp om de kamer niet te laten stinken, vooral nadat mijn kat net zijn kattenbak had gebruikt.

Als je dit soort installatie niet hebt, zou u een ventilator naast de kattenbak kunnen plaatsen en de deur van de kamer open kunnen laten staan om de luchtcirculatie te bevorderen. Natuurlijk moet je ook de verse kattenzaken opscheppen voordat je de ventilator aanzet, want je wilt niet dat de stinkende lucht door het hele huis circuleert.

Ik zou ook willen toevoegen dat, hoewel kattenurine en -poep stinken, als u de geur ondraaglijk vindt, dit misschien een symptoom kan zijn van een gezondheidsprobleem. Als dat het geval is, kan een bezoek aan de dierenarts dergelijke zorgen gemakkelijk wegnemen, of het kan uw kat helpen een vroege diagnose te krijgen.

Afsluitende gedachten

Het hebben van twee katten als huisgenoten is een zegen, maar het delen van dit gezelschap in een klein appartement kan een aantal uitdagingen met zich meebrengen.

Je moet ervoor zorgen dat ze hun speciale schuilplaatsen hebben, hun speelgoed en kattenbomen, evenals hun voedsel- en waterhoek, en van al die dingen is een kattenbak, laat staan twee kattenbakken, het moeilijkst om naadloos in te passen.

Het uiterlijk van een kattenbak vind ik zeker niet erg, ik probeer tenslotte niet te verbergen dat ik katten heb, maar het is de geur waar ik constant mee zat te worstelen. Totdat ik de kattenbakvulling vond die voor mij werkte. Een kattenbakvulling van hoge kwaliteit kopen waar uw kat van houdt en die geschikt is voor uw kleine appartement is dus een revolutie en een investering die de moeite waard is!

Heb je ooit problemen gehad met een stinkende kattenbak en welke kattenbakvulling heeft dat probleem doen verdwijnen?