8 verbazingwekkende DIY kartonnen kattententen die je thuis kunt maken


Kattenbezit is een dure onderneming, zeker als je bedenkt dat de meeste non-food artikelen niet ontworpen zijn om eeuwig mee te gaan. Kattenspeelgoed zal na verloop van tijd verloren gaan of vernield worden. Kattenbedden verliezen uiteindelijk hun pluisjes en comfort. En laat ons niet beginnen over kattenbomen!

Kattenbomen zijn een noodzakelijke investering. Ze geven uw huisdier de mogelijkheid om hoog te komen, zodat het persoonlijke ruimte heeft, en zorgen voor fantastische beweging. Het probleem met kattenbomen is dat ze zo duur zijn. Zelfs de laagste kwaliteit boom kan meer dan 100 dollar kosten. Dus, als u hier bent omdat u erover denkt om zelf een boom voor uw huisdier te maken, dan bent u hier op de juiste plaats.

We hebben allemaal karton in huis, dus waarom zou je dat niet omvormen tot een gloednieuwe, recycleerbare kattenboom? Lees verder voor onze lijst met de negen beste kartonnen kattenbomen die je thuis kunt maken met benodigdheden die je waarschijnlijk al bij de hand hebt.

kat poot verdeler

De 8 DIY Kartonnen Kattenbanken

1. Box Tower by Cool Cat Tree Plans

Materialen: Dozen, plakband, lijm
Gereedschap: Boor, plastic pijpzaag, meetlint, stofschaar
Moeilijkheidsgraad: Easy

Deze kistentoren is misschien wel de eenvoudigste DIY-kattenboom die we konden vinden, en het is iets wat je in een paar minuten in elkaar kunt flansen. Alles wat je nodig hebt zijn verschillende dozen met dezelfde vorm, waar je gaten in knipt en die je aan elkaar plakt. Je kunt je toren zo hoog maken als je wilt, maar zorg ervoor dat je de dozen goed aan elkaar vastmaakt, zodat ze bij elkaar blijven als je kat erin speelt.

thematische onderbreking

2. Box Fort door Kitty Cat Chronicles

Materialen: Dozen, verpakkingstape of duct tape
Gereedschap: dozenknipper, schaar
Moeilijkheidsgraad: Easy

Dit boxfort is vergelijkbaar met de bovenstaande toren, maar in plaats van dozen te gebruiken die allemaal even groot zijn, kun je dozen gebruiken in zoveel maten als je wilt. Het enige wat je hoeft te doen is een ruw idee bedenken hoe je wilt dat het boxfort van je kat er uiteindelijk uitziet. Gebruik uw dozensnijder om gaten in de dozen te snijden. Zet de dozen op een rij of stapel ze zoals u wilt en gebruik een flinke hoeveelheid tape om ze bij elkaar te houden. Bouw het zo hoog of zo breed als je wilt. Wees creatief met het plaatsen van de dozen en kijk wat voor structuur je kunt maken.

thematische onderbreking

3. Krabpaal Toren door Instructables

Materialen: Mortel, bak, dozen, muurkit, draadstang, ringen, moeren, beschermingskussens, rubber handschoenen, oogbescherming, stofmasker
Gereedschap: Boor, schuurblok, moersleutel, pen, liniaal, mes, metaalzaag, troffel
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Deze krabpaaltoren ziet er eenvoudiger uit dan hij is. We zullen het niet mooier maken dan het is, je hebt wat ervaring en geduld nodig om dit bouwwerk in elkaar te zetten, maar het resultaat zal de moeite waard zijn. Mortel wordt gebruikt om de basis van de paal zwaar en stevig te maken, maar dat duurt ongeveer een week, dus verwacht niet dat je dit weekend aan dit project kunt beginnen en maandag klaar bent. Zodra de mortelbasis klaar is, kun je beginnen met het in elkaar zetten van de toren door je kartonnen stukken door de staaf te schuiven. Tenslotte maak je het project af door een topper naar keuze toe te voegen. De oorspronkelijke maker gebruikte een “gebroken baksteen” van zijn mortel als topper.

thematische onderbreking

4. Cat Igloo door Instructables

Materialen: Karton, potlood, passer, lijm
Gereedschap: Doosmes, meetgereedschap
Moeilijkheidsgraad: Medium

Het leuke van deze katten iglo is dat hij veelzijdig is, want hij kan worden gebruikt als klimboom, krabpaal en huis. De originele maker levert een PDF met de afmetingen die je nodig hebt om dit kartonnen kattenkasteel te bouwen, dus hoewel het een tijdrovend project is, is het eenvoudig opgezet. U kunt het kasteel van uw kat zo hoog of breed maken als u wilt, dus als uw kat de voorkeur geeft aan hoge bomen, kunt u dat voor hem verzorgen, zolang u verschillende extra dozen hebt.

thematische onderbreking

5. Kattenkasteel door Instructables

Materialen: Plakband, dozen (dezelfde grootte helpt)
Gereedschap: Schaar, doosmes, liniaal, pen
Moeilijkheidsgraad: Hard

Dit unieke kattenkasteel is een boom met twee verdiepingen die ook dienst doet als hangplek en speelplaats. De oorspronkelijke maker gebruikte drie dozen, een voor elk verhaal en een voor ondersteuning en uitbreidingen. U kunt dit kasteel zo groot of klein en zo hoog of kort maken als nodig is voor uw kat(ten). Je hebt grote, stevige dozen nodig als je kat aan de forse kant is. De oorspronkelijke bouwer legde ook een doek in het bovenste verhaal, zodat zijn kat in zijn kasteel kon dutten.

thematische onderbreking

6. Kartonnen kattentoren door ikatbag

Materialen: Dozen, kokers, kartonnen verpakkingsvulling (sterk plat karton), stof, touw
Gereedschap: Doossnijder, lijm, plakband
Moeilijkheidsgraad: Medium

Deze kartonnen kattentoren is een relatief gemakkelijke DIY die je in één middag kunt voltooien. De oorspronkelijke maker maakte de platforms van een dikke platte kartonnen rechthoek waar hij vervolgens fleece omheen wikkelde. De steunpalen zijn buizen van inpakpapier die hij in een kale tapijtachtige stof heeft gewikkeld. Het hoge platform heeft een rugleuning en een sisal krabpaal eronder. De steunbalken de juiste vorm geven om functioneel te zijn, is het moeilijkste deel van dit verder eenvoudige project.

thematische onderbreking

7. Kasteel geschikt voor een prins (of prinses) door Cuteness

Materialen: Dozen, acrylverf, verfkwast, marker, hete lijmsticks, houten deuvels, vilt, garen, decoratieve accenten
Gereedschap: Heet lijmpistool, doosmes
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk tot gemiddeld

Dit epische kattenkasteel is zowel een speelstructuur als een geweldige kartonnen toren. Gebruik deze YouTube-video om je kat zijn eigen kasteel te maken. Wees niet bang om het hoger te maken zodat je kat hoog kan komen en op zijn koninkrijk kan neerkijken. Laat je creativiteit de vrije loop met dit project, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Voeg je eigen decoratieve accenten toe in de vorm van plantenpotten, pompons, vlaggetjes of zelfs levend kattengras.

thematische onderbreking

8. Eiffeltoren door Playhouse4Pets

Materialen: Golfkarton, hete lijmsticks, tapijt of vloerkleed
Gereedschap: Doosknipper of schaar, lijmpistool
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Als je je kat echt wilt trakteren op de mooiste kartonnen kattentoren die er is, dan is dit Eiffeltoren project in onze ogen de duidelijke winnaar. Hoewel je een paar dollar moet betalen om het patroon te kopen van de Etsy-pagina van de oorspronkelijke maker, is het die paar dollar meer dan waard. Zodra je de plannen hebt gekocht, worden ze per e-mail verzonden, zodat je ze kunt downloaden en afdrukken. Dit project is waarschijnlijk lastig, maar met een beetje geduld denken we dat het de moeite waard is voor het stijlvolle eindresultaat.

kattenpoot verdeler

Hoe krijg ik mijn kat geïnteresseerd in zijn nieuwe boom?

U bent waarschijnlijk zo benieuwd naar de reactie van uw kat op zijn nieuwe boom, vooral als u een hele middag hebt besteed aan het in elkaar zetten ervan. Wees echter niet ongerust of teleurgesteld als uw kat in eerste instantie zijn neus ophaalt voor de boom. Misschien heeft hij gewoon een paar uur of dagen nodig om aan zijn nieuwe speelstructuur te wennen.

U kunt ook enkele dingen doen om uw kat te verleiden zijn nieuwe boom te gebruiken.

Omkoping werkt geweldig bij katten. Gebruik zijn favoriete speelgoed om uw huisdier in de buurt van de boom te krijgen. Laat bijvoorbeeld zijn favoriete speeltje boven aan de boom bungelen om hem aan te moedigen te klimmen. U kunt ook een royale hoeveelheid kattenkruid op de structuur strooien om uw kat aan te trekken.

Zorg ervoor dat je de boom plaatst op een plek in je huis die logisch is. Het heeft geen zin om hem in een hoekje te zetten waar je nooit komt, want je kat wil zijn waar de actie is. Zet uw complete project in plaats daarvan in een kamer van uw huis waar uw kat veel tijd doorbrengt. U kunt ook overwegen het voor een raam te plaatsen, zodat uw kat de buitenwereld voorbij kan zien gaan terwijl hij hoog in zijn boom zit.

kat + lijnverdeler

Laatste gedachten

Het is onnodig om honderden dollars te laten vallen op een kattenboom die je kat toch binnen een paar maanden zal bekrassen. Met de bovenstaande kartonnen kattenboom plannen, kunt u een structuur voor uw kat maken van recycling en andere materialen die u waarschijnlijk al in huis heeft. U bespaart niet alleen geld door zelf een boom voor uw kat te maken, maar u spaart ook het milieu door te recyclen. Het is een win-win voor zowel u als uw kat!

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Cat Box, Shutterstock