8 eenvoudige manieren om een milieuvriendelijke katteneigenaar te zijn


Het bezitten van een huisdier vergt veel van het milieu. Immers, onze huisdieren hebben ook behoeften, en deze behoeften vereisen hulpbronnen die wij veel uit het milieu halen. Daarom, als je in evenwicht met de planeet wilt leven en een kat bezit, heb je een beetje werk te doen.

Gelukkig zijn er heel wat manieren waarop je succesvol eco-vriendelijk kunt zijn en toch een kat kunt bezitten. Het vergt alleen een beetje denkwerk om daar te komen.

kat + lijnverdeler

De 8 manieren waarop je een eco-vriendelijke katteneigenaar kunt zijn

1. Houd Uw Katten Binnen

kat binnen_Melanie Hogue_Pixabay
Image Credit: Melanie Hogue, Pixabay

Katten doden miljarden van vogels per jaar – zo niet meer. Hoewel het moeilijk is om precies te weten hoeveel vogels en andere dieren elke kat doodt, weten we wel dat het een ernstige invloed heeft op het milieu. In sommige gevallen drijven katten zelfs vogels tot uitsterven. Daarom is het in uw eigen belang om uw kat zo veel mogelijk binnen te houden.

Plus, dit is ook veiliger voor uw kat. De buitenlucht kan een uiterst gevaarlijke plaats zijn voor een kat. Bovenop auto’s en roofdieren, kunnen katten ook ziektes oplopen (die schadelijk kunnen zijn voor henzelf en voor het milieu).

Over het algemeen leven binnenkatten veel langer dan buitenkatten – bijna 300%.

thematische onderbreking

2. Kies een beter kattenbakvulling

zwart-witte kat in kattenbak
Beeldkrediet: Tiplyashina Evgeniya, Shutterstock

Als je een traditionele kattenbakvulling gebruikt die van klei is gemaakt, kun je schade toebrengen aan het milieu. Deze klei wordt geproduceerd door strip mining, waarbij de toplaag van de bodem, bomen en andere planten wordt verwijderd. Daarom kan het zeer gevaarlijk zijn voor het milieu. Plus, het is ook niet erg goed voor uw kat. Als hij het opeet, kan het darmproblemen veroorzaken en mogelijk een operatie vereisen.

Gelukkig zijn er veel milieuvriendelijke kattenbakvullingen. Meestal betekent dit dat je er een moet kiezen die hernieuwbaar is en gemakkelijk afgebroken wordt. Maisstrooisel zou bijvoorbeeld in deze categorie vallen. Er zijn echter verschillende andere vormen van strooisel die ook in deze categorie vallen, zoals papierstrooisel.

thematische onderbreking

3. Kies een duurzaam kattenvoer

tabby kat eet kattenvoer uit kom binnen
Beeldkrediet: Afrika Studio, Shutterstock

Katten moet vlees eten, wat moeilijk duurzaam te maken is. U kunt echter wel kiezen voor kwaliteitsvlees om uw kat te voeren. Zoek naar merken die afkomstig zijn van kwaliteitsboeren. Biologisch is vaak een goede plek om te beginnen, hoewel het niet per se milieuvriendelijk betekent.

Bijproducten zijn vaak milieuvriendelijker dan heel vlees. Door bijproducten te gebruiken in dierenvoeding, kunnen we delen van het dier recycleren die anders niet gebruikt zouden worden. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat we zo veel mogelijk van het dier gebruiken. Sommige bijproducten zijn echter niet erg hoogwaardig, dus je moet wel op de kwaliteit van de bijproducten letten.

thematische onderbreking

4. Laat uw kat steriliseren of castreren

dierenarts castreert testikels van kat
Beeldkrediet: Jeanette Virginia Goh, Shutterstock

Katten zijn niet de meest milieuvriendelijke wezens. Het vergt veel middelen om deze katten in leven te houden. Daarom raden wij ten zeerste aan het creëren van meer ongewenste katten te vermijden. Katten kunnen zich zeer snel vermenigvuldigen, wat betekent dat de hulpbronnen die ze gebruiken zich ook zeer snel kunnen vermenigvuldigen. Er zitten voortdurend tonnen ongewenste katten in asielen, wat betekent dat meer don’t geboren te worden.

Als u het vermogen van uw kat om kittens te krijgen wilt verminderen, dan kunt u mogelijk het energiegebruik voor toekomstige kattengeneraties verminderen. Het is een langetermijneffect dat het milieu en de gezondheid van uw kat verbetert.

thematische onderbreking

5. Koop tweedehands speelgoed en uitrusting

Een speelse kat met speelgoed
Image Credit: MonikaDesigns, Pixabay

Als het mogelijk is, koop dan tweedehands speelgoed en andere items voor je kat. Het produceren van deze items is meestal niet erg gezond voor het milieu, maar ze zijn wel nodig. Gelukkig kan tweedehands kopen het energieverbruik van uw kat sterk verminderen. Dat is uiteindelijk beter voor het milieu.

Je kunt thuis ook je eigen speelgoed maken met gerecyclede onderdelen. Flessen en karton kunnen gemakkelijk worden gebruikt om nieuw speelgoed te maken, terwijl je ook de milieu-impact van je kat vermindert.

Als je thuis geen speelgoed kunt maken, kun je bij duurzame bedrijven speelgoed kopen dat gemaakt is van gerecyclede onderdelen. Hoewel deze meestal niet zo milieuvriendelijk zijn als speelgoed uit de kringloop, zijn ze in de meeste situaties een geschikt alternatief.

thematische onderbreking

6. Pleitbezorger voor verandering

vrouwelijk baasje aait en speelt met haar kat thuis
Beeldkrediet: Stokkete, Shutterstock

Als je een grote impact wilt maken, moet je bij je favoriete kattenmerken pleiten voor verandering. Als we met z’n allen de topkattenmerken een beetje duurzamer kunnen maken, kunnen we veel meer doen dan we in ons eentje kunnen doen. De meeste uitstoot komt toch van grotere bedrijven. Daarom zullen veranderingen op bedrijfsniveau altijd groter zijn dan veranderingen op persoonlijk niveau.

Bovendien kunt u stemmen met uw dollar. Winkel bij winkels en bedrijven die duurzame praktijken hanteren. Op die manier stimuleer je andere bedrijven om ook duurzaam te worden. Bedenk wel dat duurzame bedrijven meestal duurder zijn vanwege hun praktijken. Daarom is het vaak kostenefficiënter om te hergebruiken en recycleren waar mogelijk.

thematische onderbreking

7. Kies een asielkat

Kat bang voor kooi
Image Credit By: Daga_Roszkowska, pixabay

Elk jaar besteden asielen tonnen aan het verzorgen van dakloze katten. U kunt een deel van deze last overnemen door een kat uit een asiel te adopteren. Dus, in plaats van een fokker te betalen om een nieuwe kat te fokken, kunt u een kat adopteren die al bestaat uit een asiel.

Door doelbewust lege asielen te helpen, werk je mee aan het compenseren van een deel van de milieukosten van dakloze dieren.

thematische onderbreking

8. Koop in bulk

vrouw met duwkar in kruidenierswinkel die kattenvoer koopt
Beeldkrediet: LADO, Shutterstock

Als je kattenvoer in bulk kunt kopen, kun je de verzendkosten aanzienlijk verlagen. Een groot deel van de milieu-impact van artikelen komt van hun verzending, die een ton gas kan verbranden. Daarom is het het beste om in bulk te kopen wanneer mogelijk.

Natuurlijk wil je niet verspillend in bulk kopen. Als je kat niet door een grote zak voer heen eet voordat het bederft, dan raden we niet aan om er een te kopen. Als u het echter vers kunt houden, dan is de aankoop van een grotere zak waarschijnlijk de beste optie.

verdeler voor garenbollen

Conclusie

Er zijn veel manieren waarop je een milieuvriendelijke katteneigenaar kunt worden. Veel van deze stappen hebben te maken met de dingen die je koopt. Bijvoorbeeld, moet u winkelen bij eco-vriendelijke bedrijven en kringloopwinkels wanneer mogelijk.

Tegelijkertijd is het ook belangrijk wanneer je niet winkelen. Recycling is het beste waar mogelijk.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: Dora Zett, Shutterstock