8 DIY verhoogde kattenbakjes die je thuis kunt maken (met foto’s)


Huiskatten hebben de neiging zich op veel van dezelfde manieren te gedragen als hun minder-dan-gedomesticeerde neven. Zelfs de meest toegewijde schootkat zal waarschijnlijk de voorkeur geven aan verkennen rond zonsopgang en zonsondergang, zelfs als ze alleen maar van de ene naar de andere kant van de bank of het bed bewegen. Ook eten katten vaak gehurkt, en het is veel gemakkelijker voor katten, vooral oudere katten, om rechtop te eten, waardoor sommige dierenartsen verhoogde schalen aanbevelen voor hun katachtige patiënten. Hoewel er veel verhoogde kattenbakken te koop zijn, kunt u er ook zelf een ontwerpen en bouwen. Lees verder voor meer informatie over acht verhoogde kattenbakken die u thuis kunt maken!

kat + lijnverdeler

8 DIY Verhoogde Kattenbak Plannen

1. Slanke verhoogde kattenbak

Materialen: Houten plank, twee schalen met lippen, poten, beits, afwerking, lijm, schuurpapier
Gereedschap: Gatenzaag
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

Deze verhoogde kattenbak is niet zo moeilijk te voltooien, mits je de juiste apparatuur hebt, waaronder een gatenzaag voor hout. Maar als je eenmaal de gaten hebt gemaakt, is het zo eenvoudig als de bakjes op de plank zetten en ze erdoorheen laten vallen. De lippen van de schaaltjes zullen de rand van de plank en de bakjes opvangen. Het bijkomende voordeel van dit specifieke ontwerp is dat het flexibiliteit biedt wat betreft de hoogte; het is gemakkelijk aan te passen en een uitstekende optie voor grotere rassen zoals Maine Coon en Ragdoll katten.

thematische onderbreking

2. Kleine verhoogde voederbak voor huisdieren

Materialen: Houten planken, roestvrijstalen schalen, schroeven, houtlijm, verf
Gereedschap: Decoupeerzaag, meetlint, Kreg mal, boormachine, verstekzaag
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

Deze prachtige verhoogde voederbak creëert een afgesloten ruimte waar de kommen van uw huisdier rusten, waardoor het voor uw viervoeter moeilijk wordt om met hun eten te spelen. Het is een leuk project voor houtbewerkers en vereist een paar specifieke gereedschappen die u misschien niet bij de hand hebt. Tenzij je al weet wat een Kreg jig is en hoe je een verstekzaag veilig gebruikt, is dit misschien niet het meest geschikte project. Het is een geweldig project als je van houtbewerking houdt en het gereedschap al bij de hand hebt.

thematische onderbreking

3. Houten verhoogde voederbak

Materialen: Hout, schroeven, potlood, verf, houtbeits, kommen
Gereedschap: decoupeerzaag, boor
Moeilijkheidsgraad: Intermediair

Deze leuke verhoogde voederbak is relatief eenvoudig in elkaar te zetten. Het is oorspronkelijk gemaakt voor honden, maar het ontwerp werkt net zo goed als een kattenvoerbak. De instructies kunnen worden aangepast; er wordt niet gevraagd om een specifieke lengte hout te kopen, maar om de afmetingen te baseren op de grootte van de voer- en drinkbakjes die u wilt gebruiken. De eigenlijke bouw duurt waarschijnlijk ongeveer 30 minuten. Voeg een beetje extra tijd toe als u van plan bent uw voerbak te verven of te beitsen.

thematische onderbreking

4. Eenvoudig houten verhoogd kattenbakstation

Materialen: 1″x2″ planken, grenen plank, houtbeits, twee voerbakjes, houtlijm
Gereedschap: cirkelzaag, decoupeerzaag, bradspijker, schuurmachine
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

Dit eenvoudige verhoogde voederstation is relatief eenvoudig in elkaar te zetten, mits je de juiste materialen en gereedschappen bij de hand hebt en je je redelijk op je gemak voelt bij het werken met cirkelzagen en decoupeerzagen. Omdat het project een verhoogd voederstation voor katten is, kunt u er zeker van zijn dat het precies de juiste hoogte heeft voor uw katachtige vriend. De voerbakjes nestelen zich in de bovenste plank, die ze stevig vasthoudt, zodat uw kat de bak niet kan omgooien en er een puinhoop van kan maken. Als het voerbakje goed geconstrueerd is, blijft het voer van uw kat ver genoeg van de vloer om mieren en andere ongewenste bezoekers ervan te weerhouden de inhoud te onderzoeken.

thematische onderbreking

5. Super Makkelijke Planter Verhoogde Kom Houder

Materialen: plantenbakken, schalen
Gereedschap: Geen
Moeilijkheidsgraad: Easy

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om verhoogde voerbakjes voor je kat te maken, zoek dan niet verder! Dit ingenieuze idee is in enkele minuten klaar, en de kans is groot dat je niet eens naar de winkel hoeft voor de benodigdheden. Zet het bakje van je kat gewoon in een ronde decoratieve plantenbak. De grootste uitdaging is het vinden van de juiste maat plantenbak; de rand van de kom moet op de rand van de plantenbak rusten. Zorg ervoor dat de kom en de bak breed genoeg zijn om te voorkomen dat uw kat uw nieuwe creatie omstoot!

thematische onderbreking

6. Eenvoudige Verhoogde Huisdierenbak Hack

Materialen: Plastic plantenbak, schalen
Gereedschap: hobbymes, schuurpapier
Moeilijkheidsgraad: Easy

Je hebt in een mum van tijd een verhoogde voederbak in handen, dankzij dit innovatieve ontwerp waarbij oude plastic plantenbakken opnieuw worden gebruikt. Je hoeft je geen zorgen te maken over de afmetingen, want je snijdt de plantenbak op maat van de schaal. Hoewel het een supermakkelijk project is, moet je een superscherp mes gebruiken om de bodem van de plantenbak te verwijderen. Je kunt naar de winkel gaan en nieuwe plantenbakken kopen of gewoon oude die je in huis hebt liggen opnieuw gebruiken nadat je ze goed hebt schoongemaakt.

thematische onderbreking

7. Bloempotbeugel Hack

Materialen: Bloempot muurbeugels, schalen
Gereedschap: Boor, waterpas, meetlint
Moeilijkheidsgraad: Easy

Eenvoudiger dan deze bloempotbeugel verhoogde voederbak hack wordt het niet. Ga naar de bouwmarkt en koop twee stevige ring bloempot muurbeugels en monteer ze op de juiste hoogte waar je kat graag eet. Laat het kommetje door de beugel vallen tot de lip op de rand van de ring valt, en voila, klaar. Omdat de kommen in wezen op de bovenrand van de ring rusten, net als een bloempot, zijn de kommen gemakkelijk te verwijderen, zodat u de kom van uw kat onmiddellijk na gebruik kunt wassen.

thematische onderbreking

8. Modern Houten Verhoogd Kattenvoerstation

Materialen: Kommen, houten deuvels, houtschroeven, houtlijm
Gereedschap: Klemmen, schuurpapier, boormachine
Moeilijkheidsgraad: Intermediair

Dit aantrekkelijke, modern ogende verhoogde voederstation vereist een beetje boren, maar het is veel eenvoudiger te bouwen dan sommige opties op deze lijst waarvoor speciaal gereedschap nodig is. U hebt wel wat gereedschap nodig, maar niets buitensporigs. Het is veilig genoeg zodat uw kat geen rommel kan maken van het eetgedeelte, en het ontwerp biedt ruimte voor drie bakjes, zodat u een plek hebt (anders dan de vloer) om kattensnoepjes in te doen!

kat + lijnverdeler

Laatste gedachten

Verhoogde voerbakken zijn een geweldige optie voor katten, met name oudere katachtigen die moeite hebben met hurken om dicht genoeg bij hun eten te komen en grotere katten die baat hebben bij hogere voerbakken. Of je nu geïnteresseerd bent in het aanpakken van een serieus houtbewerkingsproject of gewoon op zoek bent naar een snelle hack om de voer- en waterbakken van je kat van de vloer te halen, er zijn tal van geschikte opties in stijlen variërend van eigenzinnig tot elegant.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Kristi Blokhin, Shutterstock