8 beste kattebinders voor Maine Coons (en grote katten)

Waar moet je op letten bij het kopen van een Maine Coon Kattenmand?

Maine Coon katten hebben een zeer onvergetelijke verschijning, en hun meest indrukwekkende eigenschappen zijn hun grootte en kracht.

Daarom lijkt voor sommigen het aanschaffen van een grotere hondendrager de gemakkelijkste oplossing, maar niet alle hondendragers zijn geschikt voor katten en ook al zijn Maine Coon katten groot ze moeten nog steeds als katachtigen worden behandeld.

Dus, welke kenmerken maken een kattenmand Maine Coon vriendelijk?

De grootte van de drager:

De afmetingen en het maximale gewicht zijn enkele van de belangrijkste dingen die u moet overwegen voordat u een reismand voor een Maine Coon aanschaft.

De AHNA suggereert dat “een reismandje anderhalf keer zo groot moet zijn als uw kat.” En volgens PetMD, “moet een kattenmand voldoende ruimte bieden voor uw kat om te staan zonder te hurken en om zich te kunnen omdraaien.

Tegelijkertijd wil je niet dat het reismandje te groot is. Niet alleen zal uw kat dan van de ene naar de andere kant glijden, maar ook het vasthouden en dragen van de reismand zelf zal moeilijk blijken.

Nu, als het gaat om Maine Coon katten, is het duidelijk dat dit ras groter is dan de gemiddelde kat van 9 pond, maar niet alle Maine Coon katten wegen evenveel of hebben dezelfde lengte.

Vrouwelijke Maine Coons zijn meestal kleiner dan hun mannelijke tegenhangers en afhankelijk van de gezondheid en het dieet van uw kat kan hun gewicht ook verschillen.

Zwaarlijvigheid bij katten is ook iets om rekening mee te houden, en ook al keur ik het niet goed, de waarheid is dat 60% van de katten in de V.S. volgens recente studies als overgewicht of zwaarlijvigheid worden beschouwd.

De lengte van uw kat zal ook de afmetingen van de reismand bepalen en ook dat kan van Maine Coon tot Maine Coon verschillen. Bijvoorbeeld, Stewie een vier voet lange Maine Coon hield het record voor de langste kat volgens het Guinness Book of World Records.

Hoewel uw grote kat misschien niet zo lang is als Stewie, zal hij toch langer zijn dan de gemiddelde kat. Dus, als u er zeker van wilt zijn dat uw Maine Coon perfect in zijn reismandje past en het reismandje zelf zijn gewicht kan houden, dan moet u uw kat opmeten en wegen.

Ik wil ook vermelden dat Maine Coon katten er langer over doen om volwassen te worden, dus als je een kitten of een jonge Maine Coon hebt, moet je geen reismandje kopen op basis van hun huidige grootte, maar op basis van hun potentieel op ware grootte.

Als je eenmaal weet hoe groot je kat is of kan worden, dan kun je kijken naar de afmetingen en de gewichtscapaciteit van de carrier.

De grootte van de reismand kan ook worden beïnvloed door het soort reizen dat je gaat doen. Als je met het vliegtuig reist, dan moet je kijken naar de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij als het gaat om het vervoer van huisdieren.

Voor autoreizen en vooral lange reizen, kun je gaan voor een veel grotere drager waar genoeg ruimte is voor een kattenbak, voer- en waterbakjes, en hun favoriete dekentje.

Het materiaal van de drager:

Als het op dragers aankomt, is een ander ding waar u zich bewust van moet zijn, welk materiaal het beste zal werken voor uw Maine Coon en hun persoonlijkheid.

Er zijn twee soorten dragers, soft-sided en hard-sided plastic dragers en beide kunnen hun eigen voor- en nadelen hebben.

Harde dragers zijn zwaarder uitgevoerd en zijn bestand tegen het gewicht van een grote kat als de Maine Coon, evenals tegen hun lange en scherpe klauwen.

Omdat dit ras langharig is zullen ze meer verharen dan de gemiddelde kat, en in dit geval kunnen harde dragers het beste werken voor u omdat ze veel gemakkelijker schoon te maken zijn, plus ze absorberen geen nare geurtjes wat betekent dat ze u langer van dienst kunnen zijn.

Dr. Marty Becker, DVM, suggereert dat harde dragers uw kat een veiliger gevoel kunnen geven, evenzo stelt de ASPCA dat een kat slim genoeg kan zijn om zich een weg te klauwen door de ritssluiting van een zachte drager.

Hard-sided dragers zijn zeker de beste keuze als u het gevoel heeft dat uw Maine Coon nerveus is over reizen en dat ze hun kracht kunnen gebruiken om te ontsnappen als ze in een zachte drager zouden worden geplaatst.

Je zult echter voorzichtig moeten zijn en de harde drager moeten controleren op scherpe plastic randen die je bange katje pijn kunnen doen. Voordat u uw kat mee naar buiten neemt, moet u controleren of de boven- en onderkant van het reismandje goed vastzitten en of het handvat het gewicht van uw kat kan dragen.

Hoewel harde dragers geliefd zijn bij veel kattenouders betekent dit niet dat zachte dragers geen goede keuze zijn. In de loop der jaren hebben fabrikanten hard gewerkt om dragers met zachte zijkanten te perfectioneren en ze veel steviger te maken met stalen steunen en veiliger met vergrendelende ritsen.

In feite waren zachte katdragers de enige dragers die slaagden voor de officiële Center for Pet Safety crashtest en worden beschouwd als de veiligste katdragers, en als het ging om harde dragers slaagden alleen kratten ontworpen voor honden.

Zachte dragers zijn beter geschikt voor kalme katten en Maine Coon katten staan er nogal om bekend dat ze ook tijdens reizen vrij lief en ontspannen zijn. Ze zijn ook zeer geschikt voor vliegreizen omdat ze flexibeler zijn en beter passen in de ruimte voor uw benen.

Maar omdat Maine Coon katten ook vrij zwaar zijn, moet je ervoor zorgen dat het reismandje in het midden niet inzakt, wat een scheur of gewoon ongemak kan veroorzaken.

Zachte dragers zijn ook handiger om te dragen, en veel van hen hebben extra vakken voor documenten, de traktaties van uw kat, en eventuele medicatie.

Rekening houdend met de veiligheid van uw Maine Coon, en gezien hoe veelzijdig de zachte dragers zijn, ziet u veel zacht-zijdige dragers op onze lijst, maar we hebben ook zeker een plastic optie opgenomen voor zijn eigen duidelijke voordelen.

Draagbaarheid van de drager

Ik heb twee katten. De ene heeft de bouw van een doorsnee kat, terwijl de andere 20 pond zwaarder is, zo niet meer. Hoewel ik kan toegeven dat een deel van dat gewicht te maken heeft met zijn gulzige aard, is het vooral spieren en omvang.

Dus, hoewel ik niet per se een Maine Coon heb, is hij net zo groot en zwaar, en ik kan me helemaal inleven in al jullie Maine Coon kattenouders!

Het grootste probleem voor mij was het vinden van een kattenmand die groot genoeg is voor mijn grote jongen, maar ook klein en flexibel genoeg om hem mee te nemen naar de dierenarts. Daarom is het belangrijk dat je rekening houdt met het gewicht van je Maine Coon voordat je de uiteindelijke aankoop doet.

In tegenstelling tot harde dragers kunnen veel zachte dragers zowel aan het handvat bovenaan als aan de schouderriemen worden gedragen voor extra veiligheid.

Ik heb ook vrienden die onlangs een rugzak hebben gekocht en dat heeft me echt doen overwegen om hetzelfde te doen. De gewichtsverdeling is zo veel beter aangezien de rugzakdrager zelf zachter is en het is niet zo zwaar als een harde plastic drager kan zijn.

Voor sommigen onder jullie is een drager op wieltjes of een wandelwagen misschien de beste optie, vooral als je mobiliteitsproblemen hebt en het vasthouden van een drager niet iets is wat je aankunt.

Zelfs als je maar een paar meter van je huis naar je auto hoeft te lopen, kan een mega grote drager onmogelijk zijn om te dragen, in dat geval kun je de One For Pets draagbare 2-in-1 drager op onze lijst checken die kan veranderen in een enkele of dubbele drager, perfect voor lange en korte reizen.

De veiligheidskenmerken:

Zoals ik al zei zijn dragers die een crashtest hebben ondergaan de veiligste optie om uw kat te vervoeren, maar dat is niet het enige veiligheidskenmerk dat uw drager moet hebben.

U moet er ook voor zorgen dat er zelfsluitende ritsen zijn, zodat de openingen niet in gevaar komen door uw ingenieuze Maine Coon.

Harde dragers daarentegen hebben eigenlijk geen last van de klauwen van uw kat en de metalen tralies hebben meestal veilige sloten die uw kat niet kan ontgrendelen.

Als u met de auto reist, stel ik ook voor om te zoeken naar die een gordellus heeft waarmee u de drager stevig aan de stoel kunt vastmaken.

Ook al is het voor een korte afstand, uw Maine Coon is nog steeds lichter dan een mens en een kleine hobbel op de weg kan ervoor zorgen dat de drager omvalt en valt.

U moet ook overwegen om productreviews door te nemen voordat u de definitieve aankoop doet en controleren of de andere kattenouders ook tevreden waren over hoe veilig het product wel of niet is.

De Toegangspunten:

Ik denk dat er een algemene consensus is dat de bovenlader de beste optie is, vooral voor angstige kittens en grote katten zoals de Maine Coon die wat manoeuvreerwerk nodig hebben om ze binnen te krijgen.

Volgens VCA Canada, “als uw kat het eng vindt om in de kleine ruimte van een reismandje te gaan, overweeg dan de aanschaf van een over-sized, bovenlader zodat uw kat zich niet door een smal deurtje hoeft te wringen.”

Bij een bezoek aan de dierenarts kan een bovenlader ook toegang bieden tot uw kat zonder hem uit de reismand te halen.

Dit betekent natuurlijk niet dat zijopeningen niet nuttig zijn. Ik stel voor dat je op zoek gaat naar een reismandje dat beide biedt, omdat een zij-opening op zachte reismandjes handig kan zijn als je met je kat reist.

Tijdens je reispauzes of als jij niet degene bent die rijdt, kun je je hand door een zijdeur wurmen en de voer- en waterbak van je kat verschonen, evenals hun kattenbak en je kunt ze ook aaien zonder het risico te lopen dat ze uit de gevangenis breken.

Terwijl harde plastic dragers echt veilig kunnen zijn, vooral als je een mollige jongen binnen hebt, moeten de metalen of plastic deuren meestal helemaal open en kun je eindigen met een op hol geslagen kat.

De ventilatie:

Last but not least, moet je nagaan hoeveel ventilatie de drager biedt. Soft-sided dragers hebben meestal meerdere gaasopeningen die zicht bieden maar ook meer luchtstroom.

Aangezien veel Maine Coon katten graag aan de lijn lopen en ze minder bang zijn voor de buitenwereld, kan het hebben van deze openingen hen daadwerkelijk bezig houden.

Zachte dragers zijn echter niet altijd geschikt voor de zomer of als u in een gebied met een warm klimaat woont. De zichtbaarheid kan een angstige kat ook nerveuzer maken voor de bedreigingen van buitenaf.

Als je kat snel bang wordt, kun je altijd een lichte stof gebruiken om een deel van de openingen te bedekken en je kat een gevoel van bescherming te geven. Sommige zachte dragers worden zelfs geleverd met jaloezieën die je naar beneden kunt trekken om je Maine Coon wat privacy te bieden.

Hard-sided carriers daarentegen hebben meestal maar één deuropening en kleine gaatjes aan de zijkant die een carrier een beetje benauwd kunnen maken. Tegelijkertijd kan het gebrek aan meerdere uitgangen en zichtbaarheid een kat helpen zich veiliger en meer beschermd te voelen.

Het land waarin je woont en de persoonlijkheid van je kat zijn zeker twee factoren die je moet overwegen, en als je katje lijdt aan katachtige astma kijk dan uit naar een reismandje met meerdere openingen.

Onze Top 8 Belangrijkste Coon Kattendragers

Nu u weet wat u moet zoeken in een reismand die het beste zal werken voor uw Maine Coon of een groot katje, is het tijd dat u een kijkje neemt bij onze topopties!

Beste algemene Maine Coon Kattenmand: Pet Life Opvouwbare Rits 360° Uitzicht Huisdier Krat

Als u op zoek bent naar een reismand die uw Maine Coon comfortabel en ruim zal vinden, dan is dit zeker de juiste!

Dit is een zachte drager die een stevig metalen frame heeft en het gewicht van een grote Maine Coon aankan, zelfs als ze onrustig zijn tijdens het vervoer.

Met gaas, openingen krijg je meestal zicht en ventilatie en deze drager biedt beide. Een nieuwsgierige Maine Coon zal genieten van het panoramische uitzicht op de wereld om hen heen tijdens het reizen in deze reismand, maar het werkt misschien niet voor snel bange katten.

In tegenstelling tot andere kat dragers die misschien te klein zijn, deze biedt genoeg ruimte voor uw Maine Coon om te bewegenen ik denk dat dit de reden is waarom het ook een geweldig bed is, zelfs als uw kat niet op reis is.

Maar als je een klein appartement hebt en je moet de drager opbergen, dan kun je deze opvouwen en gewoon onder je bed of in je kast wegstoppen.

Zoals met de meeste grote dragers, kan het verplaatsen van deze een beetje onhandig lijken, vooral als je niet gewend bent om gewichten te dragen. Maar het is de beste middenweg tussen het comfort van uw Maine Coon kat en uw eigen comfort.

Als je er echter aan denkt om deze drager te gebruiken om twee katten te verplaatsen, dan wil ik je waarschuwen dat dit misschien niet het beste idee is. Niet alleen is het gevaarlijk en kan het kattenagressie veroorzaken, maar het gewicht en de constante beweging kunnen de stiksels en de ritsen onder druk zetten.

Dit betekent niet dat deze reismand niet bestand zal zijn tegen een enkele Maine Coon. Meestal hebben Maine Coon kattenouders meerdere positieve reviews achtergelaten onder dit product, waarin ze uitleggen hoe het de beste aankoop was voor hun reusachtige katachtige metgezellen.

Een van de redenen dat deze Pet Life carrier het tot de top heeft geschopt zijn de geweldige reviews op Amazon! Als u wilt controleren wat deze Maine Coon eigenaren er over te zeggen hebben kunt u hier klikken en vergeet niet om ook de prijs van vandaag te controleren.

Wat ik er zo leuk aan vind: De dubbele handgrepen aan de zijkant maken het dragen van uw Maine Coon of een grote kat veel gemakkelijker, ondanks de grootte van de reismand.

Wat ik wou dat het had: Dit product zou perfect zijn als er extra lussen of riemen voor de autogordel bij zaten om het aan de autostoel vast te maken.

Beste Extra-Large Maine Coon Kattendrager: Petseek Extra Grote Kattenmand

Als u de eigenaar bent van een veel grotere Maine Coon dan werkt de eerste drager op onze lijst misschien niet voor uw katje, in dat geval kunt u de Petseek Extra Large Cat Carrier checken.

Dit is misschien een zachte drager, maar de fabrikant heeft ervoor gezorgd dat hij stevig genoeg is om grotere huisdieren te herbergen.

Uw Maine Coon kat zal voldoende ruimte hebben om op te staan, te zitten en te liggen zonder enige beperking van hun beweging!

Omdat deze drager zo groot is, waardeer ik het dat er naast de twee handgrepen aan de zijkant een verstelbare schouderriem is die je kan helpen de zware lading met meer gemak te dragen.

Er zijn drie toegangspunten en zoals je je kunt voorstellen is er een top-loading optie die geschikt is voor onwillige katten.

Deze reismand is meer geschikt voor zelfverzekerde Maine Coon katten die het niet erg vinden om veel visuele stimulatie te hebben tijdens hun reis. U kunt de reismand natuurlijk afdekken met een zachte stof om het zicht te ontnemen, maar dat is niet iets wat de Petseek reismand zelf biedt.

Ik vind het ook geweldig dat deze drager kan veranderen in een comfortabel bed en schuilplaats voor uw kat wanneer u niet meer op reis bent, maar hij kan ook worden gedemonteerd en opgeborgen totdat u hem weer nodig hebt.

Als u wilt zien hoe kat ouders zijn raving over deze drager of u wilt gewoon de prijs van vandaag op Amazon te controleren, klik dan hier.

Wat ik er zo leuk aan vind: In tegenstelling tot onze eerste keuze heeft deze drager gordellussen, zodat hij aan de autostoel kan worden bevestigd en tijdens de hele rit op zijn plaats blijft.

Wat ik wou dat het had: Omdat er zoveel openingen zijn, zou het geweldig zijn als Petseek covers had die je naar beneden en omhoog kunt rollen om je kat wat privacy te bieden.

Beste Hardzijdige Maine Coon Cat Carrier: Amazon Basics Twee-deurs, Top-Load, Hard-Sided Pet Travel Carrier

Amazon Basics 2-Door Top-Load Hard-Sided Hond en Kat Kennel Travel Carrier, 23-Inch

Amazon Basics 2-Door Top Load Hard-Sided Hond en Kat Kennel Travel Carrier, 23-Inch

 • Dit is een 23-inch drager en het kan houden van een Maine Coon kat met een gewicht van 12 tot 20 pond.
 • Er is nog een draagmand met een metalen ventilatierooster voor katten die meer ventilatie en zicht nodig hebben.
 • Deze reismand is gemakkelijk te demonteren en goed schoon te maken.
 • De prijs is budgetvriendelijk en de stevige bouw zal het een langdurige investering maken.

Als u op zoek bent naar een stevige reismand van duurzaam materiaal, dan is deze hard-sided reismand voor huisdieren precies wat u nodig hebt.

In tegenstelling tot de zachte dragers op onze lijst, heeft deze een voorkant van staaldraad die een kat met de scherpste klauwen aankan.

Er is voldoende ventilatie dankzij de kleine gaatjes aan de zijkanten van de reismand en de voordeur. Aan de andere kant bieden deze kleine openingen niet veel zicht, wat geweldig is voor degenen onder u die angstige Maine Coons hebben, maar een nadeel voor de katten die genieten van een open uitzicht.

Deze reismand heeft zowel een voordeur als een bovendeur wat meestal gebruikelijker is bij zachte dragers. Dit is zeker een pluspunt, vooral als u het moeilijk vindt om uw Maine Coon in de reismand te krijgen.

Omdat dit een harde plastic reismand is, zul je een extra kussen moeten kopen of een zacht dekentje moeten toevoegen om de reismand om te toveren in een knus plekje voor je kat, vooral als het buiten koud is.

U kunt meer over dit product te weten komen, de reviews lezen en de huidige prijzen op Amazon controleren door hier te klikken!

Wat ik er zo leuk aan vind: Er worden schroeven meegeleverd met deze drager waarmee je de boven- en onderkant kunt bevestigen voor extra veiligheid.

Wat ik wou dat het had: Je moet misschien extra voorzichtig zijn met het sluiten van de bovenste deur. Sommige klanten klaagden dat het open knalde toen ze het oppakten.

Een andere klant zei dat ze een riem met metalen haken hadden toegevoegd en die aan de bovenkant hadden bevestigd in plaats van het handvat te gebruiken, waardoor het veel veiliger was om te dragen.

Beste opvouwbare Maine Coon Cat Carrier: PetLuv Happy Cat Premium Kattenmand

Uitverkoop

PetLuv 'Happy Cat Premium Kattenmand Zachte Opvouwbare Top & Side Loading Pet Crate &; Carrier...

PetLuv “Happy Cat Premium Kattenmand Zachte Opvouwbare Top & Zijlader Pet Crate & Carrier…

 • De reismand is 24 inch lang en 16 inch hoog en is groot genoeg voor een Maine Coon of een grote kat van maximaal 45 pond.
 • Het heeft vergrendelingsritsen en versterkte naden om het gewicht van een Maine Coon aan te kunnen en om te voorkomen dat ze ontsnappen.
 • Er zijn lussen voor veiligheidsgordels om de drager aan uw autostoel vast te maken en te voorkomen dat hij omvalt.
 • Er zijn 4 openingen die u en de dierenarts meerdere toegangspunten geven, waaronder een aan de bovenkant.

We hebben niet allemaal meerdere kamers of vrije ruimte en het is niet altijd mogelijk om het reismandje als kattenbed te gebruiken. Dit kan nog lastiger zijn voor mensen met grote katten zoals de Maine Coon.

Daarom biedt de PetLuv reismand uw kat veel ruimte als u op reis moet, maar u kunt hem plat opvouwen en opbergen tot u hem weer nodig hebt.

Natuurlijk, deze drager staat op onze lijst om meer dan één reden. Hoewel het feit dat het inklapbaar is echt belangrijk is, zijn er zo veel functies die het een algehele geweldige drager maken.

Deze zachte drager blijft stevig en veilig terwijl hij uitstekende ventilatie en veel zicht biedt voor katten die graag hun oog op de weg houden als ze reizen.

Ondanks de beschikbare visuele stimulatie die het reismandje biedt, kan uw kat toch genieten van wat privacy. Als het te zonnig is of uw kat zich nerveus voelt, kunt u de klittenbandschermen over de schermen naar beneden trekken.

Deze luchtige reismand is perfect voor lange reizen, ongeacht het seizoen, omdat hij in de winter kan worden verstevigd met warme dekens en in de zomer veel luchtdoorstroming heeft.

U kunt alle mogelijke beoordelingen lezen en de prijs van vandaag op Amazon controleren door hier te klikken!

Wat ik er zo leuk aan vind: De reismand wordt geleverd met een zacht en comfortabel kussen, wat betekent dat u niet meer geld hoeft uit te geven aan de reisbehoeften van uw kat!

Wat ik wou dat het had: Deze kat drager is misschien een beetje moeilijk te dragen naar de dierenarts.

Beste Rugzak Maine Coon Kattendrager: PetAmi Rugzak

PetAmi Rugzak voor Kleine Katten, Honden, Puppy's | Luchtvaartlijn Goedgekeurd | Geventileerd, 4-Weg...

PetAmi Rugzak voor kleine katten, honden, puppy’s Luchtvaartmaatschappij Goedgekeurd Geventileerd, 4-Weg…

 • De rugzak is 12,5 inch lang, 10,2 inch breed, en 16,3 inch hoog, wat misschien klein lijkt, maar het is perfect voor een reismand rugzak die is ontworpen voor grotere katten.
 • De drager heeft een stalen bovenframe en versterkte lichaamsstructuur die het gewicht van een Maine Coon kat kan houden en ervoor zal zorgen dat de rugzak niet instort.
 • De 5 veiligheidsgespen zetten de ritsen op hun plaats en zullen voorkomen dat uw Maine Coon ontsnapt.
 • Hij is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren, passend bij uw stijl.

De Maine Coon is een uitgaand ras dat kan worden getraind om aan de lijn te lopen en veel ouders reizen met hun avontuurlijke poesjes.

Daarom is de Pet Ami rugzak een geweldige keuze voor degenen onder u die graag buitenactiviteiten doen met uw Maine Coon, maar het kan ook werken voor regelmatige dierenartsbezoeken.

Echter, omdat de rugzak niet zo groot kan zijn als een gewone drager, Ik zou niet aanraden hem te gebruiken voor lange autoritten met een grote kat als een Maine Coon.

Bovendien, als je je kat meeneemt naar de dierenarts voor een operatie, zal hij niet genoeg ruimte hebben om zo comfortabel te liggen als in een gewone grote reismand.

Maar dit is iets wat te verwachten is omdat rugzakken een limiet hebben als het op grootte aankomt, anders zou je je kat niet kunnen vervoeren.

Buiten dat, een rugzak voor huisdieren een geweldige optie zijn voor degenen onder u die een grote kat zoals een Maine Coon niet in een gewone reismand kunnen dragen.

Met deze rugzak hoeft u zich ook geen zorgen te maken over het laten vallen van uw kat, omdat hij wordt geleverd met borst- en taillegespen die de riemen op hun plaats houden.

Of u deze rugzak nu gebruikt voor buitenactiviteiten met uw Maine Coon of voor dierenartsbezoeken, de rugzak heeft meerdere functionele opbergvakken om het voer, de waterbak, persoonlijke documenten en medicatie van uw kat in op te bergen!

Als u meer wilt lezen over deze rugzakdrager of als u gewoon de prijs van vandaag op Amazon wilt weten, kunt u dat doen door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Er zijn vier verschillende openingen. De opening aan de voorkant kan uw kat alleen in de rugzak laten, terwijl de opening aan de bovenkant handig kan zijn als uw Maine Coon zijn kop naar buiten wil steken of als u stiekem wat lekkers naar binnen wilt smokkelen.

Wat ik wou dat het had: Hoewel de rug en de riemen gevoerd zijn, zeiden een paar recensenten dat ze liever hadden dat de vulling veel dikker was.

Beste Maine Coon Drager Op Wielen: HPZ Pet Rover Prim 3-in-1 Luxe Dieren Wandelwagen

Er zijn een paar goede kat dragers op wielen die je kunt rondrollen als een koffer, maar aangezien we te maken hebben met een groot kattenras werkt een wandelwagen misschien veel beter.

Een kattenwandelwagen kopen lijkt misschien een over-the-top aankoop, maar dit is meer dan dat. Deze drager zelf is afneembaar en kan op zichzelf worden gebruikt voor dierenartsbezoeken, of als autostoeltje.

In tegenstelling tot veel kinderwagens en dragers die er smakeloos uitzien, combineert deze kinderwagen kwaliteit, functionaliteit en esthetiek, waardoor het een product is waarmee je niet graag gezien zult worden.

Ik moet ook het aantal 5-sterren recensies noemen die dit product heeft gekregen. Zoveel kattenouders hebben het over hoe stevig het metalen frame aanvoelt en hoe stevig de constructie is.

De wielen zijn niet dun, en ze zijn gevuld met schuim, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over lekke banden. Ze hebben ook anti-vibratie schokveren om de rit soepel te maken, zelfs op hobbelig terrein.

Deze wandelwagen is ook gemaakt met uw comfort in het achterhoofd, ik bedoel het heeft een bekerhouder zodat u en uw kat kunnen genieten van een avontuurlijke wandeling elke ochtend!

Als je denkt dat je een 3-in-1 carrier transformer nodig hebt, klik dan hier en ontdek de prijs van vandaag op Amazon.

Wat ik er zo leuk aan vind: Zoiets groots en omvangrijk is eigenlijk vrij gemakkelijk op te bergen, omdat je het frame kunt opvouwen, terwijl de drager inklapbaar is en beide afzonderlijk kunnen worden opgeborgen.

Wat ik wou dat het had: De prijs is zeker niet budgetvriendelijk, maar als je Maine Coon van rondrijden houdt, is het misschien een welverdiende uitspatting!

Beste Maine Coon Kattenmand voor in de auto: One For Pets Draagbare 2-in-1 Dubbele Pet Kennel

Als u van plan bent om het hele land door te reizen of als u een lange autorit voor de boeg hebt en u wilt dat uw grote katachtige metgezel zich comfortabel voelt, dan zullen ze dol zijn op deze 2-in-1 reismand!

Deze drager is eigenlijk geweldig voor degenen onder u die twee katten hebben, omdat het kan worden gebruikt als twee enkele dragers, of u kunt de twee verbinden en een scheiding tussen de twee katten hebben.

Maar als je reist met een grote kat of een Maine Coon, dan kun je de scheiding eruit halen en het behandelen als één grote reismand.

Of je hem nu gebruikt als één grote of kleine reismand, je zult merken dat hij echt stevig is. De gaasopeningen bieden veel zicht en ze geven niet toe aan het gekrab van uw kat.

Met deze openingen kunt u ook bij uw kat wanneer u in de auto zit en hun waterbak of/en wegwerp kattenbak verschonen.

Je kunt deze reismand ook gebruiken als kattenbed wanneer je niet op reis bent, en met een paar pluizige dekens kan het veranderen in een comfortabele schuilplaats!

Als u de reisverhalen van tevreden kattenouders wilt lezen, klik dan hier, en bekijk de prijs van vandaag op Amazon.

What I Love About It: Voor een zachte drager is dit er een met een echt stevige structuur en ik hou van de hoeveelheid lucht die het gaas rondom doorlaat.

Wat ik wou dat het had: Beide dragers in je eentje dragen zal zeker moeilijk zijn.

De beste Maine Coon kattendrager voor in het vliegtuig: SturdiBag Extra Grote Flexibele Hoogte Pet Carrier

Sturdibag Extra Grote Pet Carrier Flexibele Hoogte Pet Tote, Zwart, Maat XL { 20'L x 16'H x 12'B}

Sturdibag Extra Grote Pet Carrier Flexibele Hoogte Pet Tote, Zwart, Maat XL { 20 “L x 16 “H x 12 “B}

 • Raadpleeg voor aankoop de luchtvaartmaatschappij over de vereisten voor de draagzak.
 • Er zijn drie maten, de L (16 inch lang) en XL (20 inch lang), die geschikt zijn voor een middelgrote en grote Maine Coon van maximaal 35 pond.
 • De dragers kunnen geschikt zijn voor een vlucht in de cabine omdat hij stevig is, maar hij heeft ook een flexibel hoogteontwerp.
 • De vergrendelingsclips voor de rits zullen voorkomen dat uw kat per ongeluk ontsnapt.
 • Het heeft veiligheidsriemen voor de veiligheidsgordel die u kunt gebruiken om deze reismand vast te zetten tijdens het rijden.

Dit is een beetje een lastige rubriek, omdat er niet één standaardformaat drager over de hele wereld vereist is. Elk vliegtuig kan verschillende afmetingen van dragers ondersteunen.

Daarom moet u, voordat u deze of een andere drager koopt, ervoor zorgen dat u de dragervereisten kent van de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist.

Dit is het enige reismandje op onze lijst waar kattenouders mee hebben kunnen reizen. Zij vonden dat ook al is de XL reismand vrij groot, hij is ook vrij flexibel en u kunt hem zo manoeuvreren dat hij op de ruimte voor uw voeten past zonder dat uw huisdier zich ongemakkelijk voelt.

Andere kenmerken die dit een handige reismand maken om mee te reizen en vliegen zijn de zijvakken die u kunt gebruiken om de documenten, traktaties en medicatie van uw kat in op te bergen.

De schouderriemen en de handgrepen helpen u ook om uw kat zonder al te veel moeite van uw auto naar de instapgate te dragen.

Als u meer tips wilt lezen over hoe u met deze bijzondere tas kunt reizen, dan kunt u de reviews en de prijs van vandaag op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Luchthavens kunnen behoorlijk beangstigend zijn, en zelfs zelfverzekerde katten zoals de Maine Coon kunnen zich nerveus voelen, dus gelukkig heeft het reismandje privacyflappen die je naar beneden kunt trekken om ze te kalmeren.

Wat ik wou dat het had: Hoewel de grootte van deze reismand geweldig is voor een grote kat, mag je met bepaalde luchtvaartmaatschappijen misschien niet vliegen.

F.A.Q.

Eindelijk, je bent aan het eind van onze lijst gekomen!

Maar voordat u met uw vriendelijke reus de wereld gaat rondreizen, heeft u misschien nog enkele mogelijke vragen die wij graag beantwoorden.

Hoe zorg je ervoor dat de kattenmand groot genoeg is voor een Maine Coon kat?

Er is geen exact getal dat ik u kan geven dat zal werken voor uw eigen kat, omdat zoals we al hebben vastgesteld Maine Coon katten misschien groot zijn, maar ze komen nog steeds in verschillende vormen en maten.

In plaats van te vertrouwen op een gemiddeld Maine Coon grootte getal, is het het beste dat u de lengte en hoogte van uw kat meet.

Maar voordat je dat doet is het ook belangrijk om rekening te houden met hun leeftijd. “Kittens stoppen meestal met groeien als ze ongeveer 12 maanden oud zijn,” zegt Dr. Nicole Fulcher.

Grote rassen daarentegen zoals de Maine Coon stoppen pas met groeien als ze 2 jaar oud of zelfs ouder zijn.

Als je Maine Coon nog een kitten is of nog niet zijn volle potentieel heeft bereikt, moet je daar rekening mee houden bij de aanschaf van een reismand.

Als je een volgroeide Maine Coon of een grote kat hebt, dan moet je de lengte van je kat meten vanaf de borst tot aan de staartwortel, en de hoogte vanaf de vloer tot aan de bovenkant van de rug van je kat als ze staan.

Aangezien een reismandje anderhalf keer zo groot moet zijn als uw kat, moet u de lengte van uw kat vermenigvuldigen met 1,5 keer.

Natuurlijk kan het zijn dat je geen reismandje vindt dat 100% precies past bij jouw berekeningen, in dit geval is het belangrijkste dat je in gedachten moet houden dat het reismandje in ieder geval genoeg ruimte moet hebben voor je kat om op te staan, zich om te draaien en comfortabel te gaan liggen.

Je zult ook hun gewicht moeten controleren, aangezien de meeste dragers een gewichtslimiet hebben. U kunt dit thuis doen of uw dierenarts voor u laten doen bij uw volgende controle.

Zijn deze dragers ook geschikt voor grote katten?

Grootte en gewichtscapaciteit zijn de twee dingen die u moet overwegen voordat u een reismand voor een grote kat koopt.

U wilt immers dat uw dikke kat zich comfortabel voelt in de reismand, vooral tijdens lange reizen.

Je hebt ook een zware reismand nodig die niet zal breken of scheuren terwijl je je kat draagt, en hetzelfde geldt voor de riemen en het handvat van de reismand.

Daarom hebben we voor onze lijst alleen stevige dragers gekozen die een zwaardere kat aankunnen, en die ook voldoende bewegingsruimte hebben voor je kat.

Als je moeite hebt met het dragen van je grote en zware kat, dan kun je kijken naar onze wandelwagen of rugzakdrager die je dierenartsbezoeken minder fysiek belastend kunnen maken.

Dus, of u nu een Maine Coon kat, een Noorse Bos kat, of een andere grote kat ras de dragers op onze lijst moet werken voor uw kat. Hetzelfde geldt voor degenen onder u die een grote kat hebben die niet tot een ras behoort of die aan de mollige kant zijn.

Zijn Grote Kattendragers Luchtvaartmaatschappij Goedgekeurd?

Als je van plan bent om met je kat te gaan vliegen, is het belangrijk dat je bij de luchtvaartmaatschappij informeert naar de vereisten voor een reismand voor huisdieren.

Meestal, wanneer dragers te groot zijn, kunnen zij niet onder de stoel passen, en in dit geval, zullen zij niet worden goedgekeurd om in de cabine als handbagage te vliegen.

Daarom stel ik voor dat u de maatschappij waarmee u vliegt belt om het rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij te controleren, omdat online informatie verouderd kan zijn of op het laatste moment kan veranderen.

Het laatste wat u wilt, is uw vlucht verliezen omdat het reismandje van uw kat te groot is om onder de stoel voor u te passen. Een andere mogelijkheid is dat u de vrachtoptie krijgt aangeboden, wat behoorlijk gevaarlijk kan zijn voor een huisdier.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat elke luchtvaartmaatschappij verschillende regels en afmetingen kan hebben die kunnen werken voor grotere of kleinere dragers. Dit kan iets zijn dat kan bepalen met welke luchtvaartmaatschappij u zult vliegen.

Als u niet zeker weet of u met uw Maine Coon gaat vliegen, kan een goedgekeurde drager zeker van pas komen als uw toekomstige plannen veranderen.

Natuurlijk, als je Maine Coon makkelijk in de omgang is en ze kunnen wennen aan meer dan één drager en je het niet erg vindt om extra geld uit te geven, kun je altijd een ruime drager hebben voor in de auto en een kleinere voor in het vliegtuig.

Wat je ook in gedachten hebt, wij hebben een paar opties die zowel voor vliegtuigen als auto’s kunnen werken!

Kan een Maine Coon reizen zonder drager?

Misschien heb je mensen op het internet gezien die hun katjes vrij in de auto laten rondlopen als ze reizen.

Misschien heeft je Maine Coon een heel rustige persoonlijkheid, en denk je dat je ze kunt vertrouwen om met je mee te reizen zonder reismandje.

Het is waar dat Maine Coon katten makkelijk te trainen zijn om aan de lijn te lopen, zoals deze grote jongen Felix.

En zelfs als uw Maine Coon ook graag een tuigje draagt, kan reizen zonder reismandje een stressvolle ervaring zijn, zelfs voor de meest moedige en chille kat.

Ondanks wat de internetvideo’s je laten zien, is een loslopende kat in je auto een ongeluk dat wacht om te gebeuren.

Ten eerste kun je er niet 100% zeker van zijn dat je kat de hele rit rustig blijft.

Verkeersgeluiden kunnen je Maine Coon doen schrikken, en ze kunnen je uiteindelijk gaan krabben of zich aan je voeten verstoppen.

Zelfs als je kat niet snel bang wordt, kunnen ze nog steeds een afleiding zijn. Terwijl je aan het rijden bent, kunnen ze beginnen te miauwen om je aandacht, en proberen op je schoot te klimmen of een kopstoot tegen je gezicht te geven.

Een kat meenemen naar de dierenarts zonder reismandje kan ook onveilig zijn, omdat dierenartspraktijken meestal gevuld zijn met andere huisdieren en sommige honden zich kunnen gedragen als ze een kat zien.

Je zou de riem van je kat kunnen gebruiken om hem aan de stoel vast te maken, maar katten kunnen nog steeds uit hun tuigje glippen als ze echt hun zinnen erop zetten, en dat kan uiterst gevaarlijk zijn als je een open raam hebt of als je ze uit de auto probeert te krijgen.

De veiligste optie is het aanschaffen van een comfortabele draagzak die geschikt is voor de grootte van je Maine Coon en die je ook aan de stoel kunt vastmaken. Op deze manier kan je katje een dutje doen in zijn veilige ruimte in plaats van een ravage aan te richten in je auto en kan jij je concentreren op het rijden.

Afsluitende gedachten

Maine Coon katten zijn zeker een uniek kattenras en hun grootte is zeker betoverend. Maar het hebben van dit majestueuze lange lichaam en zware gewicht betekent dat ze ook bepaalde behoeften hebben.

Bijvoorbeeld, je kunt een Maine Coon geen gewone kattenboom laten gebruiken. Je moet iets nemen dat speciaal ontworpen is voor grotere rassen.

Hetzelfde geldt voor reismandjes. U moet een stevige en duurzame drager zoeken, die uw Maine Coon veilig houdt, hem comfort biedt en die u ook kunt dragen.

Laat ons weten of onze lijst van Maine Coon kat dragers u en uw grote kat geholpen om de ene drager die het beste werkt voor uw reizen te vinden!