7 Beste kattenvoer voor diabetische katten 2022

Katten met diabetes voeren

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het beste kattenvoer voor diabetes is een koolhydraatarm dieet dat de bloedsuikerspiegel onder controle houdt en tegelijkertijd alle eiwitten, vetten en andere essentiële voedingsstoffen biedt die uw kat nodig heeft om te gedijen.

Met obesitas en diabetes zo nauw verbonden, helpen geweldige voedingsmiddelen voor kattendiabetes uw kat ook af te slanken om een gezond gewicht te bereiken. Daarom raden we Smalls Human-Grade Fresh Fish Cat Food aan als het over het algemeen beste kattenvoer voor diabetische katten. Met minder dan 4% calorieën uit koolhydraten, regelt dit zetmeelarme voedsel de bloedsuikerspiegel en vermindert het de afhankelijkheid van uw kat van insuline.

Maar wat Smalls de eerste plaats opleverde, was niet alleen het lage koolhydraatgehalte – het was wat het doet voor katten met overgewicht. Smalls vers kattenvoer is gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit en wordt voorzichtig gekookt om vocht en voedingsstoffen te behouden. Het voedt het lichaam van uw diabetische kat zonder overboord te gaan op calorieën of hoog-glycemische koolhydraten.

We houden van Smalls, maar het is niet onze enige topkeuze voor diabetische katten. Lees verder om onze favoriete diabetesvriendelijke recepten voor kattenvoer te bekijken.

In één oogopslag: beste kattenvoer voor diabetische katten om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Verse Smooth Fish

 • Hoog eiwitgehalte, echte dierlijke eiwitten
 • Laag in koolhydraten, geschat op minder dan 4%
 • Gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit

Runner-up

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Tiki Kat Hookena Luau Kattenvoer

 • Uitzonderlijk laag in koolhydraten
 • Laag in vet en vochtrijk om een gezond gewicht aan te moedigen
 • Bevat tonijn visolie als bron van voedende omega-3 vetzuren

Beste voor Paté-liefhebbers

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Hond &Gatos Ingeblikte Zalm Kattenvoer

 • Vochtrijk met relatief weinig vet, wat een gezond gewicht bevordert
 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten, waardoor het geweldig is voor katten met spijsverteringsproblemen
 • Geen koolhydraten

Beste Droog

aac-table__image

9.2

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Ziwi Peak Luchtgedroogd Lamsvlees Recept Kattenvoer

 • Gemaakt met 96% vers vlees, organen, botten en groenlipmossel
 • Een goed verteerbaar, voedend voedsel dat magere spieren en de algehele gezondheid ondersteunt
 • Vrij van chemische conserveermiddelen, kunstmatige ingrediënten en dierlijke bijproducten

Klik hier om naar het gedeelte over de beoordeling van kattenvoer te gaan

Voordat we ingaan op de beoordelingen, laten we meer leren over diabetes en hoe het beste voedsel kan helpen.

Er zijn twee hoofdtypen diabetes mellitus – type 1 en type 2. Uiterst zeldzaam bij katten, type 1 diabetes is een auto-immuunziekte die het vermogen van de patiënt om insuline te produceren vernietigt.

Lees ook: Feline Diabetes: diagnose, behandeling en remissie gedemystificeerd

In plaats daarvan vertonen bijna alle diabetische katten de metabole patronen van diabetes type 2. Ook bekend als idiopathische hyperglycemie (hoge bloedsuikerspiegel), type 2 diabetes is een endocriene aandoening die meestal een combinatie van insulineresistentie en verminderde insulineproductie in de alvleesklier met zich meebrengt.

Wanneer insuline niet goed wordt gebruikt in het lichaam, blijft glucose in de bloedbaan in plaats van te worden opgenomen door cellen en omgezet in energie – dit veroorzaakt een hoge bloedsuikerspiegel. Hoge bloedsuikerspiegels beïnvloeden uw kat op verschillende manieren, waardoor lethargie, zwakte, overmatig urineren en een onwel gevoel ontstaan.

Dieet kan de diabetes van uw kat veroorzaken en behandelen.

Elizabeth Hodgkins, DVM, Esq., kattenvoedingsexpert en auteur van Uw kat: eenvoudige nieuwe geheimen voor een langer, sterker leven, beschrijft kattendiabetes als “een door de mens veroorzaakte ziekte die katten doodt.”

Dr. Hodgkins heeft een punt. Diabetes is een bedreiging voor katten die een door de mens gecontroleerde levensstijl leiden – levensstijlen die in veel opzichten losstaan van hun natuurlijke instincten en biologische behoeften.

Afgezien van een genetische aanleg voor diabetes bij Birmese katten, zijn diabetes risicofactoren grotendeels omgevingsfactoren. De beste kandidaat voor diabetes type 2 is een oudere kat met overgewicht die zijn dagen binnenshuis doorbrengt en kauwt op droog kattenvoer – kitty-ontbijtgranen.

Hoewel we nog steeds niet helemaal begrijpen hoe voeding bijdraagt aan diabetes, lijkt het erop dat katten met een koolhydraatrijk dieet het meest vatbaar zijn voor het ontwikkelen ervan. Deze diëten kunnen ook bijdragen aan problemen met het handhaven van een gezond lichaamsgewicht.

En hoewel het verkeerde dieet uw kat in gevaar brengt voor diabetes, is het kiezen van het juiste voedsel uw enige hoop om het te genezen.

De meeste diabetische katten die een biologisch ongeschikt dieet achterlaten, zien een aanzienlijke vermindering van hun insulinebehoefte. Velen gaan eigenlijk in remissie en hebben geen insuline-injecties meer nodig.

De beste tijd om het dieet van uw kat op te ruimen is voordat hij symptomen van diabetes vertoont. Naarmate diabetes vordert, kan de alvleesklier uitgeput raken en stoppen met het afscheiden van insuline. In dit geval is er geen hoop op remissie en wordt insulinetherapie een levenslange verbintenis. Zoals het gezegde luidt, is een ons preventie een pond genezing waard.

Gelukkig, voor iedereen die probeert zijn diabetische kat van het verkeerde voedsel te spenen, kunt u er zeker van zijn dat diabetische katten meestal een hongerige eetlust hebben. Honger is vaak genoeg om een kieskeurige diabetische kat te dwingen iets nieuws te proberen.

Wat is het beste soort voedsel voor diabetische katten?

Het beste voedsel voor diabetische katten respecteert de voedingsbehoeften van uw vleesetende kat.

Als obligate carnivoren gedijen katten op voedingsstoffen afkomstig van dieren. Ze kunnen niet overleven zonder de aminozuren, vetzuren en micronutriënten (vitamines, mineralen) die van nature in hun prooi voorkomen.

Wat het natuurlijke dieet van uw kat niet heeft, zijn grote concentraties koolhydraten. Een wild kattendieet kan zo weinig als nul koolhydraten bevatten. Het weinige koolhydraat of de vezels die hun dieet zou kunnen bevatten, zou afkomstig zijn van knabbels gras en verteerd plantaardig materiaal in het spijsverteringskanaal van hun prooi.

In vergelijking met honden en andere alleseters hebben katten een veel beperkter vermogen om plantaardig materiaal te verteren. Maar het gaat verder dan dat – dat van een kat fysiologie is niet ontworpen om zware koolhydraatbelastingen te verteren.

Katten missen bijvoorbeeld speeksel amylase (koolhydraatverterende enzymen in hun speeksel). Verderop in het spijsverteringskanaal hebben katten niveaus van de spijsverteringsenzymen die nodig zijn om koolhydraten in de dunne darm af te breken.

Om die details samen te voegen, hebben katten een beperkt vermogen om grote glucosebelastingen te metaboliseren. Zelfs gezonde, niet-diabetische katten vertonen milde insulineresistentie.

Daarom is het beste kattenvoer voor diabetische katten 10% koolhydraten of minder op basis van droge stof.

Idealiter zou het voedsel van uw kat zijn natuurlijke prooidieet moeten nabootsen. Een optimaal kattendieet bestaat voor ongeveer 52% uit eiwitten, 46% uit vetten en voor 2% uit koolhydraten. Volgens Susan Gottlieb en Jacquie Rand’s Managing Feline Diabetes: Current Perspectives worden de hoogste remissiepercentages – meer dan 80% – gemeld wanneer diabetische katten een zeer koolhydraatarm dieet eten met 6% of minder calorieën uit koolhydraten.

Gecontroleerde niveaus van koolhydraten in de voeding verlagen de bloedsuikerspiegel van uw kat. Naarmate de bloedsuikerspiegel daalt, neemt ook de behoefte aan insuline-injecties toe.

Omdat een koolhydraatarm dieet een onmiddellijk en meestal significant effect heeft op de bloedsuikerspiegel, is thuistesten van cruciaal belang.

De effecten van het overschakelen naar een koolhydraatarm dieet treden onmiddellijk in werking. Dit betekent dat u na het veranderen van het dieet van uw kat geen weken of zelfs dagen hoeft te wachten voordat u de insulinedosering verlaagt.

Als u de insulinedosering van uw kat niet verlaagt volgens zijn veranderende vereisten, kan zijn bloedsuikerspiegel gevaarlijk laag dalen (hypoglykemie). Hypoglykemie bij katten veroorzaakt symptomen zoals zwakte en hartkloppingen en kan levensbedreigend zijn als het niet onmiddellijk wordt behandeld.

Tussen dierenartsbezoeken door kunnen thuistests u helpen de veranderingen in de bloedsuikerspiegel van uw kat te volgen en een hypoglycemische crisis te voorkomen. Zoek onmiddellijk veterinaire zorg als uw kat hypoglycemisch wordt.

Uw dierenarts kan advies geven over thuistesten, zodat u weet hoe u het moet doen en hoe vaak u moet testen.Kies voor vochtrijke voedingsmiddelen

Omdat de meeste diabetische katten overgewicht hebben, is het belangrijk om kattenvoer te kiezen dat geleidelijk gewichtsverlies aanmoedigt (0,5 tot 2% van het lichaamsgewicht per week). In vergelijking met calorierijke brokjes is vochtrijk voedsel meer verzadigend en zal het uw kat helpen zich meer tevreden te voelen tussen de maaltijden.

Naast vochtuitputting hebben droge voedingsmiddelen nog een ander probleem: koolhydraten.

Bedenk dat een gemiddeld ingeblikt voedsel minder dan 3% koolhydraten op basis van droge stof kan bevatten. Droogvoer van hetzelfde merk kan voor 44% uit koolhydraten bestaan. Beide worden op de markt gebracht als complete en uitgebalanceerde voedingsmiddelen, maar de droge formule kan wel vijftien keer meer koolhydraten bevatten.

Als eiwit de voedingsstof in kwestie was, zou je niet zo’n significante discrepantie van het ene voedsel naar het andere zien. Katten die hun hele leven ingeblikt voedsel eten, hebben geen last van koolhydraattekorten.

Dus waarom zijn de meeste droge voedingsmiddelen zo rijk aan koolhydraten?

Droog kattenvoer bevat noodgedwongen veel koolhydraten en het is dezelfde reden waarom keto-koekjes er niet hetzelfde uitzien, aanvoelen of smaken als verse chocoladekoekjes gemaakt met tarwebloem en rietsuiker.

Zetmeelrijke ingrediënten helpen de brokjes zijn structuur en crunch te geven.

Een paar droge voedingsmiddelen breken die vorm door gelatine, guargom en andere koolhydraatarme ingrediënten te gebruiken in plaats van de traditionele aardappelen en maïs. Als je koolhydraatarm droog kattenvoer wilt, overweeg dan producten van Ziwi Peak, Dr. Elsey’s en Young Again.

Zijn veterinaire diëten goed voor diabetische katten?

Niet per se. Zoek naar lage koolhydraatniveaus, een gezonde hoeveelheid vocht en veel dierlijke eiwitten. Als je die kwaliteiten in een receptvoedsel vindt, is dat geweldig. Uw dierenarts kan een dieet op veterinair recept aanbevelen als u geïnteresseerd bent in het voeren van een dieet aan uw kat.

Beste diabetische kattenvoeding: onze top 7 aanbevelingen

Alle producten in onze lijst met de 7 beste voedingsmiddelen voor diabetische katten zijn minder dan 6% koolhydraten op basis van droge stof.

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kabeljauw, Zalm, Pompoen, Voedingsgist, Erwten

Als het gaat om biologisch geschikte diëten, weet Smalls wat ze doen. Hun recepten voor vers kattenvoer zitten boordevol eiwitten en essentiële voedingsstoffen, terwijl ze ongelooflijk weinig koolhydraten bevatten.

Dit Smalls Fresh Smooth Fish kattenvoerrecept bevat verse kabeljauw en zalm als de bovenste twee ingrediënten, beide hele bronnen van premium dierlijke eiwitten. De enige andere hoofdingrediënten zijn levertraan – een rijke bron van omega-3-vetzuren, samen met erwten, sperziebonen en peterselie.

Het geschatte koolhydraatgehalte van dit recept is slechts 3,4%.

Smalls biedt niet alleen vers voedsel van hoge kwaliteit gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit, maar ze sturen ze ook rechtstreeks naar uw deur. Geef gewoon wat basisinformatie over uw kat om een profiel aan te maken en ontvang vervolgens aangepaste maaltijdplansuggesties en regelmatige leveringen van vers voedsel tot aan uw deur.

Ingrediënten

Kabeljauw, zalm, pompoen, voedingsgist, erwten, sperziebonen, koolzaadolie, tricalciumfosfaat, levertraan, cholinechloride, kaliumchloride, zout, taurine, gedroogde peterselie, magnesiumsulfaat, niacinamide, ijzersulfaat, zinksulfaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat (vitamine B1), calciumpantothenaat (vitamine B5), kopersulfaat, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), mangaansulfaat, riboflavine (vitamine B2), kaliumjodide, foliumzuur, Biotine (Vitamine B7), Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 14.5%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 74%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.77%

Vet: 26.92%

Vezel: 5.77%

Koolhydraten: 11.54%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.03%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 8.7%

Wat we leuk vonden

 • Hoog eiwitgehalte, echte dierlijke eiwitten
 • Laag in koolhydraten, geschat op minder dan 4%
 • Gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit

Wat we niet leuk vonden

 • Prijs ligt boven het marktgemiddelde
 • Maaltijden worden niet individueel voorgeportioneerd

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kippenbouillon, tonijn, kip, zonnebloempittenolie, tricalciumfosfaat

Met een ingrediëntenlijst rond vlees en minder dan 2% koolhydraten op basis van droge stof, slaat dit voedsel het zetmeel over en delevert alle eiwitten die uw kat nodig heeft.

Het voedsel bevat een combinatie van gevlokte tonijn en kip, waardoor het een frisse consistentie en een smaak krijgt waar de meeste katten dol op lijken te zijn.

Met minder dan 30 calorieën per ounce is dit voedsel een van de minst calorierijke op de markt. Je kat krijgt veel sappig, schilferig voedsel binnen zonder veel calorieën.

Ingrediënten:

Kippenbouillon, tonijn, kip, zonnebloemolie, tricalciumfosfaat, tonijnvisolie, cholinechloride, taurine, vitamine E-supplement, zinksulfaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), niacine (vitamine B3), calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, ijzersulfaat, kaliumjodide, mangaansulfaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), foliumzuur, kopersulfaat, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 17%

Ruw vet: 3%

Vocht: 78%

As: 1.7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 77.27%

Vet: 13.64%

Koolhydraten: 1.36%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 69.15%

Vet: 29.63%

Koolhydraten: 1.22%

Wat we leuk vonden:

 • Uitzonderlijk laag in koolhydraten
 • Laag in vet en vochtrijk om een gezond gewicht aan te moedigen
 • Bevat tonijn visolie als bron van voedende omega-3 vetzuren
 • Vrij van chemische conserveermiddelen, kunstmatige ingrediënten en dierlijke bijproducten

Wat we niet leuk vonden:

Hound & Gatos 98% Zalm graanvrij ingeblikt kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Zalm, Visbouillon, Calciumcarbonaat, Tricalciumfosfaat, Kaliumchloride

Hound &Gatos ingeblikte kattenvoer is gemaakt met unieke eenvoud.

Zalm wordt gecombineerd met visbouillon en voldoende synthetische taurine, vitamines, mineralen en andere supplementen om ervoor te zorgen dat elke maaltijd qua voedingswaarde compleet is. Taurine is een essentieel aminozuur voor katten, wat betekent dat het niet in het lichaam kan worden gemaakt en via een dieet moet worden verkregen.

Zoals alle Hound &Gatos-voedingsmiddelen, is de enige koolhydraatbron van dit recept agar-agar. Dit geleermiddel is allemaal vezels, wat betekent dat het niet wordt omgezet in suiker in de bloedbaan. Uiteindelijk heeft het voedsel nul netto koolhydraten.

Ingrediënten:

Zalm, Visbouillon, Calciumcarbonaat, Tricalciumfosfaat, Kaliumchloride, Agar-Agar, Cholinechloride, Taurine, Zout, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Mangaan Proteïnaat, Koperproteïne, Magnesiumproteïne, Magnesiumproteïne, Natriumseleniet, CalciumJodaat, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, Vitamine E Supplement, Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Biotine, Vitamine A Supplement, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 10.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.73%

Vet: 47.73%

Vezel: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.17%

Vet: 70.83%

Wat we leuk vonden:

 • Vochtrijk met relatief weinig vet, wat een gezond gewicht bevordert
 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten, waardoor het geweldig is voor katten met spijsverteringsproblemen
 • Geen koolhydraten
 • Vrij van chemische conserveermiddelen, kunstmatige ingrediënten en dierlijke bijproducten

Wat we niet leuk vonden:

 • Krijgt gemengde beoordelingen van katten – ongeveer 30% van de recensenten meldde dat hun kat niet houdt van de manier waarop hij smaakt

Weruva Katten in de Keuken Love Me Tender Cat Food Pouches

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Water, Kip, Tonijn, Eend, Tapioca Zetmeel

Het doet je geen goed om het dieet van je kat om te schakelen naar iets gezonders en minder koolhydraten als hij het niet eet. Als je kat een fan is van jus, zal hij dol zijn op Weruva Cats in the Kitchen Grain-Free Cat Food.

Het Love Me Tender recept is gemaakt met verschillende bronnen van premium dierlijke eiwitten, waaronder verse kip, tuna, en eend. Deze formule is extreem laag in koolhydraten, geschat op ongeveer 2%. In feite zijn de enige koolhydraatingrediënten tapiocazetmeel en xanthaangom, beide waarschijnlijk opgenomen als verdikkingsmiddelen om de jus te maken.

Deze formule zit boordevol eiwitten en vocht, waardoor het een geweldige optie is voor katten met diabetes. Je kat zal geen moeite hebben om het te verteren en je hoeft je geen zorgen te maken over kunstmatige toevoegingen of andere ongezonde ingrediënten.

Ingrediënten:

Water voldoende voor verwerking, kip (zonder been, borst zonder vel), tonijn, eend, tapiocazetmeel, zonnebloemolie, calciumlactaat, tricalciumfosfaat, xanthaangom, cholinechloride, taurine, zinksulfaat, vitamine E-supplement, nicotinezuur (vitamine B3), ijzersulfaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, mangaansulfaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), vitamine D3-supplement, Kopersulfaat, foliumzuur, kaliumjodide, biotine, vitamine B12 supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 1.4%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 85%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 60%

Vet: 9.33%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 14%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 62.07%

Vet: 23.45%

Koolhydraten: 14.48%

Wat we leuk vonden

 • Boordevol echte dierlijke eiwitten
 • Zeer laag koolhydraatgehalte (< 3%)
 • Verkrijgbaar in een breed scala aan smaken

Wat we niet leuk vonden

 • De meeste zijn geen single-source eiwitrecepten
 • Vertrouwt op plantaardige vetten (zonnebloempitolie)

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Lever, Kippenbouillon, Varkenslongen, Vis

Kattenvoer van topkwaliteit kan een aardige cent kosten, maar je kunt een fatsoenlijk kattenvoer vinden voor een redelijke prijs – zelfs een koolhydraatarme optie voor diabetische katten. Deze Purina ONE-formule is dierlijk en rijk aan vocht om de algehele gezondheid en voeding van uw diabetische kat te ondersteunen.

Purina ONE kattenvoer is direct verkrijgbaar in winkels en online en dit specifieke recept kost ongeveer $ 0,36 per ounce. Het is misschien niet zo goedkoop als brokjes, maar het is veel lager in koolhydraten en hoger in dierlijke eiwitten dan het gemiddelde droge voedsel.

Deze formule voor nat kattenvoer bevat verse kip als hoofdingrediënt, aangevuld met eiwitten uit dierlijke lever, varkenslongen en vis. Hoewel het goed is om te zien dat alle vijf de hoofdingrediënten op dieren zijn gebaseerd, zien we liever benoemde bronnen voor de lever en vis.

Zolang uw kat niet allergisch is voor kip of vis, moet dit vochtrijke, koolhydraatarme recept licht verteerbaar zijn.

Ingrediënten

Kip, Lever, Kippenbouillon, Varkenslongen, Vis, Natuurlijke Aroma’s, MINERALEN [Potassium Chloride, Magnesium Proteinate, Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Potassium Iodide], Guargom, Taurine, VITAMINEN [Vitamin E Supplement, Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Niacin (Vitamin B-3), Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Vitamin A Supplement, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement], Cholinechloride, Zout.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 22.73%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 44.64%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 6.09%

Wat we leuk vonden:

 • Alle vijf de hoofdingrediënten zijn dierlijk
 • Zeer laag in koolhydraten
 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen
 • Redelijk betaalbaar en gemakkelijk te vinden

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat vaag genoemde dierlijke ingrediënten

ZiwiPeak Daily Kattenvoer Zakjes Lam

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Lam, Lam Hart, Lam Pens, Lam Lever, Lam Nier

Weinig droogvoer heeft wat nodig is om een plek in de kom van een diabetische kat te verdienen. Dit luchtgedroogde voedsel van Ziwi Peak is een van die weinige. In plaats van het voedsel te extruderen, droogt Ziwi de ingrediënten aan de lucht, waardoor het mogelijk wordt om af te zien van koolhydraatrijke bindmiddelen.

Het eten wordt voornamelijk gemaakt van lamsspiervlees en organen, met groenlipmosselen als bron van omega-3-vetzuren, lamsbot als bron van mineralen en een verscheidenheid aan belangrijke supplementen.

Met gedroogde kelp en inuline als enige plantaardige ingrediënten, is het voedsel radicaal laag in koolhydraten in vergelijking met andere droge voedingsmiddelen. Bij 5% koolhydraten kan het helpen de bloedsuikerspiegel van uw kat onder controle te houden en zijn afhankelijkheid van insuline te verminderen.

Als je kat overgewicht heeft, wees dan voorzichtig met dit voer. Het is een van de meest calorierijke producten op de markt, met 318 calorieën per schep. U moet zorgvuldige portiecontrole gebruiken om ervoor te zorgen dat uw kat niet meer krijgt dan hij nodig heeft.

Ingrediënten:

Lam, Lamshart, Lamspens, Lamslever, Lamsnier, Lamslong, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Lamsbot, Lecithine, Inuline uit Cichorei, Gedroogde Kelp, Mineralen (Dipotassiumfosfaat, Magnesiumsulfaat, Zink aminozuurcomplex, Koper aminozuurcomplex, Ijzeraminozuurcomplex, Mangaan aminozuurcomplex, Natriumseleniet), Zout, Conserveermiddel (citroenzuur, gemengde tocoferolen), Vitaminen (Cholinechloride, Thiaminemononitraat, Pyridoxine hydrochloride, foliumzuur, vitamine D3 supplement), DL-methionine, taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 43%

Ruw vet: 25%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 14%

As: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 29.07%

Vezel: 2.33%

Koolhydraten: 4.65%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.92%

Vet: 56.37%

Koolhydraten: 3.71%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met 96% vers vlees, organen, botten en groenlipmossel
 • Een goed verteerbaar, voedend voedsel dat magere spieren en de algehele gezondheid ondersteunt
 • Vrij van chemische conserveermiddelen, kunstmatige ingrediënten en dierlijke bijproducten
 • Bevat hoogwaardige ingrediënten uit Nieuw-Zeeland

Wat we niet leuk vonden:

 • Een van de duurste voedingsmiddelen op de markt
 • Zeer calorierijk – niet de beste optie voor katten met overgewicht

Instinct Original Grain Free Echt Lamsvlees Recept Natuurlijk

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Lamsvlees, Lamsbouillon, Kalkoenlever, Gemalen lijnzaad

Hoewel de meeste diabetische katten overgewicht of obesitas hebben, kunnen sommige katten met niet-gediagnosticeerde of onbehandelde diabetes na verloop van tijd ondergewicht krijgen. In dit geval combineert het beste voedsel een laag koolhydraatgehalte met royale doses hoogwaardige eiwitten en dierlijk vet.

Dit voedsel bestaat voor 95% uit lamsvlees, kalkoen en lever – allemaal voedende bronnen van het eiwit dat uw kat nodig heeft om te gedijen. De overige 5% van het recept bestaat uit groenten en fruit. Ondanks een kleine hoeveelheid plantinhoud, is het recept ongeveer 4% koolhydraten op basis van droge stof, waardoor het ruim binnen het koolhydraatbereik voor diabetische katten valt.

Met ongeveer 37 calorieën per ounce is dit voedsel energierijker dan de andere opties op de lijst. Dat maakt het een opvallende optie voor katten die wat gewicht moeten aantrekken.

Ingrediënten:

Lamsvlees, Lamsbouillon, Turkije, Kalkoenlever, Gemalen lijnzaad, Montmorilloniet Klei, Eieren, Erwten, Wortelen, Kaliumchloride, Zout, Mineralen (IJzerproteïne, ZinkProteïnelaat, KoperProteïne, Mangaan Proteïnaat, NatriumSeleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, d-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), Taurine, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Menhaden Visolie (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Artisjokken, Veenbessen, Pompoen, Tomaat, Bosbessen, Broccoli, Kool, Boerenkool, Peterselie

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 9%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 40.91%

Vezel: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.39%

Vet: 68.61%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan biologisch geschikte dierlijke eiwitten
 • Laag in koolhydraten
 • Vrij van chemische conserveermiddelen, kunstmatige ingrediënten en dierlijke bijproducten
 • Een voedende optie voor katten die moeten aankomen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat enkele groente- en fruitingrediënten

Wil je meer opties ontdekken?

Dr. Lisa Pierson, DVM heeft een uitgebreide database voor kattenvoer gemaakt waarmee u uw zoekopdracht kunt verfijnen op voedingswaarden. Vergeet niet dat de waarden op deze lijst verouderd kunnen zijn, dus het is belangrijk om meer onderzoek te doen om te bevestigen dat het koolhydraatgehalte van het voedsel nog steeds binnen bereik is.

Zoek in de kattenvoerdatabase van Catinfo.org.

Gerelateerde artikelen:

*Dit artikel is geen vervanging voor veterinair advies. Uw dierenarts kan gepersonaliseerde suggesties geven die relevant zijn voor de unieke situatie van uw kat.

Inhoudsopgave