6 Beste emotionele ondersteuningsbriefdiensten voor katten

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Als kattenliefhebber begrijp je al de voordelen van het hebben van een gezelschapsdier. Als u echter worstelt met psychische problemen zoals angst of depressie, kan uw kat meer zijn dan alleen een huisdier – hij kan een bron van emotionele steun zijn.

Emotionele steundieren (ESA’s) bieden comfort en gezelschap die de symptomen van bepaalde aandoeningen kunnen helpen verlichten, maar ze zijn heel anders dan hulpdieren.

Als je erover nadenkt om je kat te registreren als een emotioneel steundier, zijn er verschillende dingen die je moet weten. Eerst en vooral heb je een arts of professional in de geestelijke gezondheidszorg nodig om je een ESA-brief te schrijven. Als u geen arts heeft of geen afspraak kunt krijgen, kunt u mogelijk online een ESA-brief krijgen.

We hebben het onderzoek gedaan om erachter te komen welke kwalificaties nodig zijn om een ESA-brief te verkrijgen en om te bepalen wat een ESA-brief legaal en legitiem maakt.

Onze topkeuze voor de beste online ESA-provider is CertaPet ESA.

Met meer dan 7.500 tevreden klanten is CertaPet een van de meest vertrouwde leveranciers van zowel ESA-brieven als psychiatrische hulphonden (PSD) brieven. Ze bieden gratis pre-screening en matchen u met een erkende professional in de geestelijke gezondheidszorg in uw staat om uw afspraak te voltooien en uw ESA-brief te ontvangen.

Voordat we ingaan op de details van wat er nodig is om een ESA-brief te krijgen, laten we eens kijken naar onze topkeuzes voor de beste online ESA-briefaanbieders.

In één oogopslag: beste ESA-briefaanbieders

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijke functies van elke optie gemarkeerd. U vindt meer gedetailleerde informatie over elk later in het artikel.

Beste overall

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

CertaPet ESA

 • Meer dan 65.000 tevreden klanten
 • Eenvoudig 3-staps goedkeuringsproces
 • Consulten binnen 48 uur

Tweede plaats

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Tafel voor blaadjes

 • Ondersteund door 100% geld-terug-garantie
 • Professionals in de geestelijke gezondheidszorg van wereldklasse met een licentie
 • Ontvang uw brief binnen 24 uur na goedkeuring

Beste goedkeuring op dezelfde dag

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Emotionele ondersteuning voor huisdieren

 • Goedkeuring op dezelfde dag mogelijk in sommige gevallen
 • 100% restitueerbaar binnen 30 dagen
 • Eenvoudig aanvraagproces met duidelijke prijzen

Beste klantenondersteuning

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

ESA-artsen

 • Sterke klantenondersteuning tijdens/na de service
 • Actuele informatie over esa-eisen
 • 5-delige vragenlijst om te bepalen of u in aanmerking komt

Beste Garantie

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Realesaletter.com

 • Betaal 50% vooraf, restant bij levering
 • Ondersteund door een 100% geld-terug-garantie
 • Pre-screening proces duurt slechts 8 minuten

Meest informatief

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

ESAcertificate.org

 • Kijk of je in aanmerking komt met een vragenlijst van vijf minuten
 • Praat online met een erkende therapeut voor goedkeuring
 • Kies uit huisvestings- of reisbrieven of beide

Kunnen katten emotionele steundieren zijn?

Een emotioneel steundier of ESA is gewoon een gezelschapsdier dat helpt bij het verlichten van symptomen die verband houden met emotionele of psychiatrische handicaps. Ze zijn vooral gunstig voor mensen die worstelen met angst en depressie, hoewel personen die lijden aan ernstigere psychiatrische stoornissen zoals posttraumatische stressstoornis (PTSS) meer baat kunnen hebben bij een psychiatrische hulphond (PSD).

Hoewel het lijkt alsof emotionele steun een dienst is die bepaalde dieren kunnen bieden, is er een duidelijk gedefinieerd verschil tussen een ESA en een hulpdier.

De Americans with Disabilities Act definieert een hulpdier als een dier “individueel getraind om werk te doen of taken uit te voeren voor de bgeschiktheid van een persoon met een handicap, waaronder een fysieke, zintuiglijke, psychiatrische, intellectuele of andere mentale handicap.”

Met andere woorden, hulpdieren – met name honden – zijn getraind om specifieke taken uit te voeren om hun menselijke metgezellen te helpen. Emotionele steundieren zijn huisdieren.

Zelfs als ze er niet specifiek voor zijn opgeleid, kunnen ESA’s emotionele en sociale ondersteuning bieden, maar ze hebben niet de training of discipline die een hulphond heeft.

Hoewel honden over het algemeen de beste optie zijn voor hulpdieren (en de ADA specifiek het woord ‘hond’ gebruikt in de definitie voor hulpdier), zijn er geen ras- of soortvereisten voor emotionele steundieren. Katten kunnen emotionele steundieren zijn, net als konijnen, varkens, fretten, zelfs minipaarden.

Katten zijn geweldige ESA’s omdat ze intelligent en zelfvoorzienend zijn, om nog maar te zwijgen van stiller en schoner dan de meeste honden. Ze kunnen erg afgestemd zijn op de emoties van hun mens en veel katten zijn behoorlijk aanhankelijk. De juiste kat kan een uitstekende ESA zijn.

Hoe registreer je je kat als emotioneel steundier?

Als je angst, depressie of een ander geestelijk gezondheidsprobleem hebt, kom je misschien in aanmerking voor een emotioneel ondersteuningsdier. Het proces om legaal een ESA te verkrijgen is eenvoudig, maar er zijn specifieke stappen die u moet nemen, vooral als u de wettelijke rechten wilt uitoefenen die gepaard gaan met het hebben van een ESA.

Het belangrijkste dat u moet weten, is dat er geen enkele vorm van juridisch proces bij betrokken is en dat er geen nationale of universele database voor ESA’s is.

Elke website die toegang biedt tot een ESA-database is oplichterij en mag niet worden vertrouwd.

U moet ook geen websites vertrouwen die onmiddellijke ESA-briefgoedkeuringen aanbieden. Hoewel het in de meeste gevallen niet lang duurt om een ESA-brief te krijgen, is het niet alleen een kwestie van het indienen van een aanvraag – u moet een erkende zorgverlener raadplegen.

Als u al een huisarts of arts in de geestelijke gezondheidszorg heeft, praat dan eerst met hen over het krijgen van een ESA-brief. Uw arts hoeft alleen maar uw behoefte aan een ESA te documenteren. Als u de wettelijke rechten wilt uitoefenen die gepaard gaan met het hebben van een ESA, wilt u dat ze u ook een documentatiebrief schrijven.

Een andere optie voor het verkrijgen van een ESA-brief is om via een online ESA-briefaanbieder te gaan.

Deze aanbieders kunnen helpen bij het bepalen van uw behoefte aan een ESA en u in contact brengen met een erkende zorgverlener. Als u aan de vereisten voldoet en uw toegewezen zorgverlener ermee instemt dat u baat kunt hebben bij een ESA, ontvangt u een ESA-brief in ruil voor een soort vergoeding voor de service.

Top 6 ESA-briefaanbieders

Het internet staat vol met verkeerde informatie over emotionele hulpdieren en oplichting voor het kopen van ESA-brieven en het online registreren van uw ESA. Om u te helpen voorkomen dat u voor een van deze oplichtingspraktijken valt, hebben we het web afgezocht en talloze klantrecensies gelezen om de meest gerenommeerde en betrouwbare ESA-briefaanbieders te vinden die online beschikbaar zijn.

Hier zijn onze top 6 keuzes voor de beste ESA-briefaanbieders:

Ga nu aan de slag

Met meer dan 65.000 tevreden klanten is CertaPet een van de grootste namen online voor ESA-brieven. Ze bieden een snel, eenvoudig en veilig proces met drie eenvoudige stappen.

Om een ESA-brief via CertaPet te verkrijgen, voltooit u eenvoudig een pre-screening van 5 minuten om erachter te komen of u een goede kandidaat bent voor een ESA. Van daaruit koppelt CertaPet u aan een erkende professional in de geestelijke gezondheidszorg in uw staat om te helpen bij het opzetten van een telehealth-afspraak. Nadat u contact hebt opgenomen met uw arts, krijgt u een aangepast behandelplan inclusief een ESA-brief, als u in aanmerking komt.

De diensten van CertaPet zijn 100% in overeenstemming met federale en staatswetten, geleverd door echte erkende professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Als u niet tevreden bent, is er een geld-terug-garantie minus de consultkosten.

Pros:

 • Gratis prescreeningproces van vijf minuten
 • Consulten worden binnen 48 uur ingepland
 • Voldoet aan alle federale en staatswetten
 • Print uw eigen ESA-brief of ontvang er een naar u gemaild

Tegens:

 • Geld-terug-garantie is exclusief consultkosten
 • Moet reizen of huisvesting ESA apart kopen (of $ 199 betalen voor beide)

Voer kortingscode ALLABOUTCATS in om 10% korting te krijgen!

Een andere uitstekende optie om u te helpen een ESA-brief online te krijgen, is Pettable. Het proces om u aan te melden is vergelijkbaar met dat van CertaPet, maar u hebt het extra voordeel dat u weet dat u wordt beschermd door een 100% geld-terug-garantie als u niet in aanmerking komt.

Pettable biedt veel gedetailleerde informatie op hun website over ESA’s en biedt achtergrondinformatie over veel van hun erkende therapeuten. U kunt read klantbeoordelingen en vindt antwoorden op veelgestelde vragen over uw rechten met betrekking tot ESA’s voor huisvesting en reizen. Vul gewoon een snelle pre-screening vragenlijst in om te worden gekoppeld aan een erkende therapeut om het consultatieproces te voltooien.

Als u bent goedgekeurd voor een ESA-brief, ontvangt u deze binnen 24 uur na goedkeuring. Als u niet bent goedgekeurd (wat volgens Pettable zeldzaam is), komt u in aanmerking voor een terugbetaling van 100%.

Pros:

 • Geld-terug-garantie – inclusief consultkosten
 • Voldoet aan alle staats- en federale wetten
 • Professionals in de geestelijke gezondheidszorg van wereldklasse met een licentie
 • Sterke klantenondersteuning en juridische ondersteuning

Tegens:

 • Moet reizen of huisvesting ESA apart kopen (of $ 199 betalen voor beide)
 • Prijzen zijn alleen zichtbaar na het voltooien van de pre-screening

Ga nu aan de slag

Emotional Pet Support biedt zowel ESA- als PSD-brieven en heeft zeven dagen per week gezondheidswerkers met een vergunning, zodat u uw ESA-brief mogelijk dezelfde dag kunt krijgen waarop u zich aanmeldt.

Hoewel de website van Emotional Pet Support misschien iets ouder en onhandiger is dan sommige van de opties op deze lijst, waarderen we het dat ze vanaf het begin openhartig zijn over hun prijzen. Voordat u zelfs maar begint met pre-screening, kunt u kiezen welke optie u wilt: huisvesting, reizen of beide. U kunt er ook voor kiezen om uw ESA-brief te laten afdrukken en verzenden voor een vergoeding van $ 20. Iets anders dat dit bedrijf onderscheidt, is dat er ruimte is om gedetailleerde antwoorden uit te typen in de pre-screening vragenlijst.

Na het indienen van uw aanvraag en betaling, zal Emotional Pet Support een van hun erkende therapeuten het laten beoordelen om te zien of u in aanmerking komt voor een ESA.

Pros:

 • Goedkeuring op dezelfde dag is in sommige gevallen mogelijk
 • 100% restitueerbaar binnen 30 dagen
 • Eenvoudig aanvraagproces met duidelijke prijzen
 • Opties om reacties te typen in pre-screening

Tegens:

 • De website is ouder en een beetje onhandig
 • Examenkosten worden niet gedekt door een medische verzekering

#4 Beste klantenondersteuning: ESA-artsen

Ga nu aan de slag

Als u een ESA-brief krijgt om uw rechten met betrekking tot reizen of huisvesting uit te oefenen, is het belangrijk om een ESA-briefprovider te kiezen die ondersteuning biedt.

ESA-artsen hebben niet alleen geweldige klantenondersteuning gedurende het hele proces, maar ze houden hun website ook up-to-date met de nieuwste ESA-regels per staat om u te helpen compliant te blijven. Om u aan te melden, vult u eenvoudig een snelle 5-delige vragenlijst in om informatie te geven over uzelf, uw huisdier en de symptomen waarvoor u een ESA zoekt. Er zijn mogelijkheden om uw antwoorden op belangrijke vragen uit te werken, waaronder een sectie waarin u kunt uitleggen hoe uw huisdieren u helpen de symptomen te beheersen.

Pros:

 • Sterke klantenondersteuning tijdens en na de service
 • Actuele informatie over esa-eisen
 • Eenvoudige 5-delige vragenlijst om te bepalen of u in aanmerking komt
 • Documentatie arriveert binnen 1 tot 5 werkdagen

Tegens:

 • Bestelling wordt na 24 uur niet gerestitueerd
 • Restituties zijn exclusief annuleringskosten van $ 39

Ga nu aan de slag

Hoewel de naam je misschien een wenkbrauw doet fronsen, suggereert ons onderzoek Realesaletter.com een legitieme ESA-briefprovider is die snelle, authentieke en legale ESA-documentatie biedt.

Na al meer dan 15.000 ESA-brieven te hebben uitgegeven, werkt Realesaletter.com met meer dan 50 erkende zorgverleners in het hele land. Hun aanvraagproces is snel en eenvoudig – het pre-screeningproces duurt slechts 8 minuten. Eenmaal ingediend, zal een erkende therapeut uw aanvraag beoordelen en bepalen of u een ESA nodig heeft. Als u in aanmerking komt, ontvangt u de ESA-brief binnen 24 uur na goedkeuring.

Wat Realesaletter.com onderscheidt van de concurrentie is de garantie. U betaalt niet alleen 50% van de vergoeding vooraf en de rest bij levering, maar u krijgt ook een 100% tevredenheidsgarantie.

Pros:

 • Betaal 50% vooraf en het restant bij levering
 • Ondersteund door een 100% geld-terug-garantie
 • Pre-screening proces duurt slechts 8 minuten
 • Ontvang ESA-brief binnen 24 uur na goedkeuring

Tegens:

 • Moet een account aanmaken om de vragenlijst in te vullen
 • Geen restitutie als u het proces annuleert

Ga nu aan de slag

In slechts vijf minuten of minder weet je of je in aanmerking komt voor een emotioneel steundier met ESAcertificate.org. Zodra u in aanmerking komt, selecteert u eenvoudig of u een reisbrief, een huisvestingsbrief of beide nodig hebt en een erkende therapeut zal contact met u opnemen met de volgende stappen.

Deze service biedt niet alleen snelle kwalificatie en fast turnaround, maar hun website staat vol met nuttige informatie over emotionele steundieren. Als u zich afvraagt wat een ESA is of welke voordelen een ESA-brief biedt, kunt u gemakkelijk de antwoorden op uw vragen vinden. Als u besluit om te solliciteren, kunt u uw ESA-brief binnen 48 uur na het invullen van de vragenlijst en een korte sessie met een erkende therapeut online hebben.

ESAcertificate.org biedt duidelijke prijzen vooraf. Prijzen zijn vergelijkbaar met andere services, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat hun ESA-brieven 12 maanden na de datum van goedkeuring verlopen. U moet betalen om uw brief elk jaar te vernieuwen.

Pros:

 • Kijk of je in aanmerking komt met een vragenlijst van vijf minuten
 • Praat online met een erkende therapeut voor goedkeuring
 • Kies uit huisvestings- of reisbrieven of beide
 • Duidelijke prijzen vooraf met digitale levering

Tegens:

 • Brieven vervallen 12 maanden na goedkeuring
 • Restituties brengen annuleringskosten van $ 39 met zich mee

Laatste gedachten

Als u worstelt met psychische problemen, praat dan met uw arts over de vraag of het adopteren van een huisdier de juiste optie voor u kan zijn.  Katten zijn geweldige metgezellen en kunnen in de juiste situatie ook geweldige emotionele steundieren zijn.

Als u besluit om een ESA te krijgen, zorg er dan voor dat u het juiste proces doorloopt om een legitieme ESA-brief te verkrijgen. De vijf hierboven besproken opties zijn een geweldige plek om te beginnen.

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik in aanmerking voor een ESA?

U moet met een arts of erkende professional in de geestelijke gezondheidszorg spreken om te bepalen of u in aanmerking komt. Als uw arts denkt dat u baat kunt hebben bij het hebben van een ESA, kunnen zij dit documenteren in uw medische dossiers en u een ESA-brief schrijven waarin uw behoefte wordt vermeld.

Hoe voorkom ik een online ESA-zwendel?

Sites die onmiddellijke ESA-briefgoedkeuringen aanbieden, zijn vaak oplichting omdat het tijd kost om een erkende zorgverlener te laten bepalen of u in aanmerking komt. Wees op uw hoede voor sites die kortingstarieven bieden of die uw huisdier toevoegen aan een soort ESA-register. Vermijd ook sites die vesten, tags en andere accessoires verkopen om uw huisdier als ESA te identificeren, omdat deze niet nodig zijn.

Moet ik mijn emotionele steundier online registreren?

Nee. Er is geen legitieme nationale database voor hulpdieren of emotionele steundieren. Het enige dat u nodig hebt om uw rechten te kunnen uitoefenen, is een legitieme ESA-brief van een arts of aanbieder van geestelijke gezondheidszorg.