5 geweldige DIY Cat Couch Protector-ideeën die u thuis kunt maken

Katten zijn berucht om het graven van hun klauwen in alles wat ze kunnen. Dit lijkt vooral waar als het gaat om je bank. Al jaren proberen katteneigenaren economische manieren te bedenken om hun banken te beschermen en tegelijkertijd hun katten gelukkig en tevreden te houden. Hier is een blik op vijf diy bankbeschermer plannen die je thuis kunt maken om de aandacht van de klauwen van je kat te weerstaan.

cat + lijnverdeler

De 5 DIY Cat Couch Protector Plannen

1. DIY Couch Scratching Post door evanandkatelyn

Materiaal: Sisaltouw, 10 x 1 hout, meetlat, houtschroeven, schuurpapier en kattenkruidspray
Gereedschap: Zaag, boor, schroevendraaier en een schuurblok
Moeilijkheidsgraad: Hard

Deze DIY bankkrabpaal is een ideale manier om je kat iets anders te geven om te klauwen in plaats van je bank. Hoewel het misschien als moeilijk wordt gezien, kunt u het juiste elektrische gereedschap gebruiken om deze krabpaal over uw bankarm toe te voegen en uw stof te sparen. Met een beetje kattenkruidspray zal je kat zich hopelijk aangetrokken voelen tot de paal in plaats van je meubels te verscheuren.

thematische pauze

2. Krimpfolie cover van At Home With H

Materiaal: Schaar en krimpfolie
Gereedschap: Stoffen spelden
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Een krimpfoliehoes voor je bank is een geweldige manier om je kat op afstand te houden. Pak gewoon de stukken die je nodig hebt, rond de randen met een schaar en breng ze vervolgens aan op je bank met behulp van stoffen pinnen. In een mum van tijd heb je de bescherming die je nodig hebt tegen de klauwen van je kat.

thematische pauze

3. Canvas Couch Cover van Faunamade

Materiaal: Vilt en canvas doek
Gereedschap: Naaimachine en meetlint
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Als u een riool bent, is deze canvas bankhoes een geweldig idee om uw meubels te beschermen. De dubbele laag vilt en canvas bestrijdt de aanval van kattenklauwen om de dingen onberispelijk te houden. Dit project vergt echter wel wat tijd. Gelukkig heb je geen lange lijst met items nodig om de klus te klaren.

thematische pauze

4. Deurmat Couch Cover van Cat Toy Lady

Materiaal: Deurmatten
Gereedschap: Schaar, naald en draad
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Dit idee voor een deurmatbankhoes is een geweldige manier om je creativiteit te laten zien terwijl je je meubels beschermt. Met behulp van betaalbare deurmatten kunt u de kleuren of vormen toevoegen waarvan u denkt dat ze er het beste uitzien in uw huis. Dan moet een klein beetje naaien je op weg helpen om te voorkomen dat je kat je bank verpest.

thematische pauze

5. Hoek Krabben Post door Great Home Ideas

Materiaal: Sisal touw, hout, tape en schroeven
Gereedschap: Schroevendraaier, boor en decoupeerzaag
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Dit idee voor een hoekkrabpaal is een geweldige doe-het-zelf om de stof van je bank te beschermen. Hoewel er hoekkrabpalen beschikbaar zijn om te kopen, kunt u met dit project zelf dingen doen en een beetje geld besparen. Met slechts een paar hulpmiddelen en knowhow kunt u er een dag van maken en een einde maken aan de vernietiging van uw bank door uw kat.

kattenpootverdeler

De 6 tips om te helpen verdedigen tegen de klauwen van uw kat

Iedereen weet dat katten graag dingen krabben. Het is normaal gedrag voor katten om te presteren en ze moeten een uitlaatklep krijgen voor deze activiteit. Helaas betekent dit dat ze uw meubels kunnen kiezen als het doelwit van hun aandacht voor geurmarkering en het aanscherpen van hun klauwen. Hoewel de 5 doe-het-zelfprojecten die we hierboven hebben genoemd, kunnen helpen je bank te redden, laten we eens kijken naar een paar andere ideeën die je kunt implementeren om de rest van je huis te redden van de klauwen van je kat.

1. Opschonen

Begin eerst met het schoonmaken van ongepaste gebieden die ze krabben met een enzymreiniger om de kans op herhaling van krassen in het gebied te verminderen. Katten hebben geurmarkerende klieren in hun poten die hen helpen territorium te communiceren met andere katten.

thematische pauze

2. Zorg voor andere krasplekken

Een van de gemakkelijkste manieren om uw kat te laten krabben waar ze zouden moeten zijn, is door hem een krabpaal, mat of andere manier te geven om zijn klauwen in goede conditie te houden. Dit soort artikelen zijn verkrijgbaar in bijna elke warenhuis of dierenwinkel. Het beste deel is, als je een fan bent van doe-het-zelfprojecten zoals we weten dat je bent, kun je je eigen maken om toe te voegen aan andere parts van je huis en leid de aandacht van je kat weg van je bank. De sleutel is om een textuur te gebruiken die je kat graag krabt, zodat ze weggaan van je spullen en zich op zichzelf concentreren. Sommige katten geven er de voorkeur aan om verticaal te krabben, anderen horizontaal en sommige een combinatie van beide.  Werk met hun natuurlijke voorkeuren. De krabpalen moeten lang genoeg zijn voor uw kat om volledige hoogte te bereiken, stabiel genoeg om niet te wiebelen en idealiter één per kat in het huishouden.

Schotse vouw kleine kat die op krabpalen speelt
Afbeelding Credit: Anatoliy Cherkas, Shutterstock
thematische pauze

3. Feromonen

Feromoonkragen, sprays en diffusers zijn beschikbaar die een kalmerend effect op uw kat kunnen hebben. Sommige katten zullen het krabbende geurmarkeringsgedrag verhogen om territoriumangst te verminderen. Als uw kat zich angstig voelt, kunnen de feromonen hierbij helpen.

thematische pauze

4. Houd hun nagels geknipt

Ja, het knippen van de nagels van uw kat kan moeilijk zijn, maar het kan uw beste optie zijn om uw woninginrichting te redden. Als u zich ongemakkelijk voelt bij het knippen van de nagels van uw kat, neem dan contact op met uw dierenkliniek. Ze kunnen deze service bieden of een trimmer aanbevelen die u kan helpen.

thematische pauze

5. Wat is die geur?

Ja, net als wij zijn er bepaalde geuren waar katten niet van genieten. Door je eigen appelciderazijn of naar citrus geurende sprays te maken, kun je je kat leren om bepaalde delen van het huis te vermijden. Als ze het leuk vinden om je meubels te krabben, geef het dan een spray. Ze moeten uit de buurt blijven, maar als je ze geen andere uitlaatklep hebt gegeven om te krabben, gaan ze naar een andere ongepaste plek in huis.

Appelazijn ontmoedigt honden en katten om op meubels te kauwen
Afbeelding Credit: ThamKC, Shutterstock
thematische pauze

6. Buitentijd

Als het geschikt is voor uw kat, omgeving en lokale regelgeving, dan geeft het buiten laten van uw kat hem de mogelijkheid om buiten op natuurlijke voorwerpen te krabben. De mentale en fysieke verrijking van buiten de tijd is ook een groot voordeel om vervelingsgerelateerd gedrag te voorkomen.

3 katten gezichtsverdeler

Laatste gedachten

Als je een doe-het-zelver bent, kan het een spannend avontuur zijn om je eigen manieren te bedenken om je bank te beschermen tegen de klauwen van je kat. Elk van deze slimme projecten kan worden gedaan in het comfort van uw huis met slechts een paar hulpmiddelen en een beetje kennis. Eenmaal voltooid, zult u zich meer op uw gemak voelen om uw kat vrij door de woonkamer te laten zwerven, vooral wanneer ze naar uw bank kijken en discussiëren of ze er zin in hebben voor een krasje.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Melissa Sue, Shutterstock