4 griezelige DIY Halloween kattenspeeltjes die je zelf kunt samenstellen


Elk jaar wanneer het griezelige seizoen begint te komen, raken veel mensen enorm opgewonden en beginnen ze elk deel van hun huis, binnen en buiten, te versieren met Halloween-decor. Zwarte kat of niet, uw kat zal een paar nieuwe speeltjes ook waarderen. Ook al begrijpt uw kat de feestdag waarschijnlijk niet, hij zal genieten van de verrijking die een afwisseling van leuke nieuwe speeltjes hem zal bieden.

U herinnert zich waarschijnlijk al die keren dat u voor uw kat een duur seizoensspeeltje kocht dat hij weigerde aan te raken, vaak ten gunste van de verpakking waarin het zat. Het goede nieuws is dat je niet veel geld hoeft uit te geven om je kat in de Halloween geest te krijgen. Er zijn DIY-speeltjes die je zelf thuis kunt maken, zelfs als je niet de knapste bent.

kat gezicht verdeler 2

De 4 DIY Halloween kattenspeeltjes

1. Makkelijke Kattenkruid Pompoen door Ruffle Snuffle

Materialen: Oranje vilt, bruin vilt, groen vilt, onzichtbaar of oranje garen, wattenbolletjes, kattenkruid
Gereedschap: Schaar, naainaald
Moeilijkheidsgraad: Matig

Als je basis naaivaardigheden hebt, kun je deze gemakkelijke catnip pompoen in ongeveer een uur maken. Als je al handig bent, heb je waarschijnlijk al het gereedschap en materiaal in huis. Anders moet je misschien even snel naar de winkel voor vilt en een setje naald en draad. Je hebt geen grote stukken vilt nodig, tenzij je van plan bent veel pompoenen te maken, dus zoek naar restjes stof en kleine, voorgeknipte stukjes vilt in plaats van vilt per meter.

Het leuke van dit project is dat je pompoenen krijgt die de hele herfst door passen, niet alleen met Halloween. Hoewel je kat er niets om geeft, ben jij misschien het type persoon dat tijdens de feestdagen zijn kattenspeelgoed wil afwisselen. Dit is een project van gemiddelde moeilijkheidsgraad, omdat het naaivaardigheden en de juiste afmetingen van het vilt vereist.

thematische onderbreking

2. Jack-O-Lantern Vilt Kattenkruid Speelgoed door Dream a Little Bigger

Materialen: Oranje vilt, bruin vilt, groen vilt, zwart vilt, borduurgaren, kattenkruid
Gereedschap: Cricut of schaar, borduurnaald, plakband (optioneel)
Moeilijkheidsgraad: Matig

Dit plan voor jack-o-lantern vilten kattenspeeltjes omvat het gebruik van een Cricut machine, maar met wat zorgvuldige metingen en creativiteit kun je dit volledig met de hand maken. Je hebt in beide gevallen enige naaivaardigheden nodig. Als je nog geen borduurnaalden en garen in huis hebt, kun je kiezen voor gewone naaibenodigdheden, maar zorg ervoor dat je dik garen gebruikt om te voorkomen dat je kat de stukken van dit speelgoed afscheurt.

Als u zich extra creatief voelt, kunt u aan beide zijden van dit speeltje een gezichtje toevoegen. Sommige mensen vinden het zelfs leuk om deze jack-o-lanterns aan de ene kant een leuk gezicht te geven en aan de andere kant een griezelig gezicht. Als je geen zin hebt om twee gezichten toe te voegen, heb je gewoon een effen achterkant; hoewel je naaiknopen en viltoverlap misschien zichtbaar zijn, zal je kat zich daar vrijwel zeker niets van aantrekken.

thematische onderbreking

3. Pompoen Spinnen Speelgoed door Chirpy Cats

Materialen: Pom-poms, zwarte pijp schoonmakers, schuim pompoenen, elastisch stretch koord, kat-veilige verf.
Gereedschap: Schaar, schroevendraaier, lijmpistool
Moeilijkheidsgraad: Matig

Deze pompoenspin speeltjes kunnen gemaakt worden met de schuimrubberen pompoenen van vorig jaar, of u kunt nieuwe kopen. Dit speeltje is bedoeld om op te hangen als een bungelend speeltje voor uw kat om mee te spelen. Schuimpompoenen zijn geen geschikt speelgoed voor katten die kauwen of graag hun speelgoed ronddragen, dus zorg ervoor dat dit speelgoed blijft hangen.

Dit is een van de gemakkelijkste speeltjes die je voor je kat kunt maken, maar zorg ervoor dat je kinderen helpt met het hanteren van hete lijm en een schaar. Gebruik verf die niet giftig is, voor het geval uw kat dit speeltje in zijn mond krijgt. Laat uw kat niet zonder toezicht achter met dit speeltje om te voorkomen dat hij stukjes schuim van de pompoen afkauwt.

thematische onderbreking

4. Vilten Muizen Speelgoed door Lia Griffith

Materialen: Muizensjabloon (zelfgemaakt of gekocht), vilt, borduurgaren, kattenkruid, katoen, zacht garen.
Gereedschap: Schaar, borduurnaald, lijmpistool
Moeilijkheidsgraad: Matig

Deze vilten muis is niet specifiek een Halloween speeltje, maar je kunt de kleuren en details van de muis gemakkelijk aanpassen om een leuk Halloween speeltje voor je katje te maken. Van een zombiemuis tot een pompoenmuis, je fantasie is de limiet bij dit speeltje. Het sjabloon voor deze muis kun je downloaden of zelf maken. Het mooiste van een sjabloon is dat je dit speeltje zo vaak kunt maken als je wilt, voor zoveel seizoenen en gelegenheden als je wilt.

Een vilten of opgezette muis is een typisch kattenspeeltje, dus omarm deze zeker en maak hem gemakkelijk. Zorg ervoor dat je de staart van zacht garen goed vastmaakt aan het lichaam van de muis. Draad en garen kunnen gevaarlijk zijn voor katten als ze het inslikken, dus het is uiterst belangrijk dat u dit speeltje veilig maakt voor uw kat.

3 kat gezicht verdeler

Veilig DIY kattenspeelgoed maken

Wanneer u zelf speelgoed maakt voor uw kat, is het belangrijk dat het speelgoed gemaakt wordt op een manier die veilig is voor uw kat. Er zijn veel huishoudelijke artikelen en materialen die gebruikt worden in doe-het-zelf projecten die niet veilig zijn voor uw katten.

Dingen als touw en garen kunnen uiterst gevaarlijk zijn voor uw kat als ze worden geconsumeerd, dus het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat deze items zijn bevestigd aan het speelgoed op een manier dat uw kat niet in staat zal zijn om ze te verwijderen en te consumeren. Andere materialen die kunnen worden opgegeten als ze niet veilig aan het speelgoed zijn bevestigd, zijn knopen, oogjes en kralen.

Als u voor uw kat een speeltje maakt met verf, zorg er dan voor dat u niet-giftige en huisdierveilige verf gebruikt. De meeste verf voor kinderen is niet giftig en veilig voor katten, maar het blijft belangrijk dat uw kat de verf niet opeet of kauwt op de geverfde delen van het speelgoed.

Als het erop aankomt, zal het gebruik van gezond verstand u ver brengen bij het maken van DIY kattenspeelgoed. Als het een duidelijk risico lijkt voor uw kat, dan kunt u het beter vermijden. U moet er ook voor zorgen dat uw kat het speelgoed op de juiste manier gebruikt. Geschilderde speeltjes of speeltjes van schuim waarop gemakkelijk gekauwd kan worden, moeten worden bewaard voor spelen onder toezicht waarbij de kat niet in het speeltje mag bijten. Touwtjes en touwtjes mogen niet zo lang zijn dat ze om de nek van uw kat gewikkeld kunnen raken.

verdeler-kattenklauw1

Conclusie

DIY speelgoed maken zodat uw kat het griezelige seizoen met u kan vieren kan een leuk project zijn voor u, en het zal zeker een leuk project zijn voor uw kat als het klaar is. De meeste van deze DIY-speelgoedidee├źn kunnen worden aangepast om ze geschikt te maken voor elke tijd van het jaar, dus laat je leiden door je creativiteit. Vergeet alleen niet om al het speelgoed dat u maakt veilig te houden voor uw kat en zorg voor passend toezicht, niet alleen om uw kat veilig te houden, maar ook om de band tussen u en uw kat op te bouwen door middel van spel.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: 5 second Studio, Shutterstock