3 Soorten wilde katten in Wyoming (met foto’s)

Als het gaat om nationale parken, zijn er maar weinig zo populair als Yellowstone National Park. Als u een vakantie plant naar de prachtige staat Wyoming, bereid u dan voor op het zien van wat dieren in het wild.

In Wyoming zijn verschillende dieren te vinden, waaronder tal van grote zoogdieren. Onder hen zijn drie wilde katten: de Canada lynx, de bobcat en de bergleeuw. Als u van plan bent om langere tijd door te brengen in een nationaal park of gewoon in de staat zelf, wilt u uw kennis van de wilde katten die door het land van Wyoming zwerven, opfrissen.

cat + lijnverdeler

De 3 soorten wilde katten in Wyoming

1. Canada Lynx

Canada lynx winter_Warren Metcalf_Shutterstock
Afbeelding credit: Warren Metcalf, Shutterstock
Grootte: 19-22 inch lang
Gewicht: 17-30 pond
Levensduur: 12–14 jaar

De Canada lynx is een ongrijpbaar wezen. Het vermijdt menselijk contact waar mogelijk en staat op een gemiddelde gestalte, bereikt ongeveer 22 inch op de schouder en weegt tot 30 pond. Hoewel ze groter zijn dan de standaard housecat, is het niet veel.

Hoewel het misschien moeilijk te herkennen is, heeft het een unieke uitstraling waardoor het gemakkelijk te onderscheiden is van andere wilde katten. Het heeft een geelbruine of grijze vacht en wordt vaak gekenmerkt door zijn lange oorpluimen die meestal donkerder zijn dan de rest van zijn vacht. Andere opvallende kenmerken van de Canadese lynx zijn een korte staart en afgeronde voeten.

De Canadese lynx jaagt over het algemeen op kleine prooien zoals hazen, knaagdieren, eekhoorns en korhoenders. Het is echter meer afhankelijk van hazen om te overleven dan andere dieren. Het zijn sluipende, nachtelijke jagers. Ze zoeken alleen naar prooien en zijn in staat om doelen te spotten op 250 voet afstand van hen in de duisternis.

thematische pauze

2. Rode lynx

Bobcat zit op rots met mos in een bos
Afbeelding credit: Unexpected_Images, Shutterstock
Grootte: 18-20 inch lang
Gewicht: 15-30 pond
Levensduur: 4–12 jaar

U kunt een bobcat tegenkomen tijdens uw verblijf in Wyoming, hoewel u het zich misschien niet realiseert. Naar verluidt verwarren veel mensen bobcats met de Canadese lynx.

Er zijn echter een paar verschillen tussen de twee wilde katten. Ten eerste zijn de gezichtspluimpjes op de bobcat niet zo uitgesproken als bij de Canadese lynx. De Canadese lynx heeft lange plukjes aan de oren, terwijl de bobcat kortere plukjes heeft. De karakteristieke plukjes vacht van de Canadese lynx op de wangen zijn niet aanwezig op de bobcat en het haar dat de poten van de Canadese lynx beschermt, is niet zo aanwezig in de bobcat.

Bobcats hebben witte buiken, gouden jassen en bobbelstaarten, en ze zijn over het algemeen geen bedreiging voor mensen. Ze blijven het liefst zo ver mogelijk uit de buurt van mensen en eten voornamelijk hazen, knaagdieren en kleine herten.

thematische pauze

3. Poema

Poema
Afbeelding Credit: 3031830, Pixabay
Grootte: 2-3 voet lang
Gewicht: 64-220 pond
Levensduur: 8–13 jaar

De bergleeuw is een mooi maar intimiderend wezen. Je hebt het misschien ook wel eens een poema, panter of poema genoemd. Bergleeuwen zijn de grootste katten op deze lijst, met een gewicht tot 220 pond. Ze vertrouwen voornamelijk op herten als prooi, maar jagen ook op wasberen, konijnen, elanden en stekelvarkens.

Het zijn bruinkleurige katten met witte vacht op de borst en buik en zwarte aftekeningen op hun oren, snuit en staart. Bergleeuwen zijn territoriale wezens. Om hun populatie te laten gedijen, hebben ze een uitgestrekte beboste of bergachtige habitat nodig. Omdat de open wildernis afneemt van ontwikkelingsprojecten en ontbossing, is de bergleeuwenpopulatie de afgelopen jaren aanzienlijk afgenomen.

kattenpootverdeler

Andere grote zoogdieren in Wyoming

Wilde katten zijn niet de enige grote zoogdieren in Wyoming. Er zijn tal van andere roofdieren in de staat. Grizzlyberen zijn te vinden in de regio. De beren kunnen enorm zijn en meer dan 700 pond wegen.

Een andere beer in Wyoming is de zwarte beer. Ze zijn niet zo groot als de grizzlybeer, hoewel ze nog steeds een indrukwekkende grootte van 600 pond kunnen bereiken. Ze zijn de meest voorkomende beer in Wyoming en zijn meestal solitaire dieren.

De grijze wolf komt meestal voor in het Yellowstone-gebied. Grijze wolven zijn grote dieren met een gewicht van ongeveer 145 pond en voeden zich voornamelijk met herten, elanden en elanden. Ze reizen meestal in roedels van vier tot negen wolven, hoewel ze kunnen worden gezien in groepen zo groot als 15.

Roofdieren zijn niet de enige grote wezens in Wyoming. Je kunt de eland en Amerikaanse bizon in de staat vinden, samen met tal van andere zoogdieren. Hoewel het geen roofdieren zijn, moeten de enorme dieren niet lichtvaardig worden behandeld. Het zijn nog steeds krachtige wezens die kunnen aanvallen als ze schrikken.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Er zijn verschillende wilde dieren in Wyoming, van wilde katten tot beren. Hoewel dieren de neiging hebben om mensen te vermijden, betekent dat niet dat veiligheidsmaatregelen onnodig zijn. Als u van plan bent om in het gebied te wandelen, zorg er dan voor dat u bereid bent om uzelf goed te gedragen als u een wild dier tegenkomt. Als je een wild dier tegenkomt, houd dan een veilige afstand en waardeer de natuurlijke schoonheid!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: enki0908, Pixabay