3 Soorten Wilde katten in Michigan (met foto’s)


Huiskatten zijn zo schattig en aaibaar dat we soms vergeten dat katten roofdieren zijn. Wilde katten lijken weinig overeenkomsten te vertonen met onze huisdieren die in onze huiskamers met laserpointers spelen.

Hoewel er enkele eigenaardige waarnemingen van grote katten zijn geweest, is men het er voor het grootste deel over eens dat er zeer weinig grote katten in Michigan zijn. Er zijn twee bevestigde wilde katten in Michigan, met een derde potentiële wilde kat die lang geleden in Michigan leefde en slechts sporadisch waarnemingen heeft gehad.

3 katten gezicht verdeler

De 3 soorten wilde katten in Michigan

1. Canada Lynx

Canada Lynx
Beeldkrediet: Ewa Studio, Shutterstock
Levensduur: 10-20 jaar
Lengte: 2.5-3.5 voet

De Canada Lynx is een middelgrote wilde kat die gedijt in de noordelijke regio’s van Noord-Amerika. Hij werd in 2000 tot bedreigde diersoort verklaard als gevolg van overbevissing, verlies van habitat en opwarming van de aarde.

De afgelopen 40 jaar zijn er in Michigan zelden waarnemingen geweest van de Canadese Lynx. Sinds 2003 heeft de Michigan State University 3 afzonderlijke waarnemingen van de wilde kat gemeld. Aangenomen wordt dat de populatie Canadese Lynxen in Michigan meer geconcentreerd is rond Isle Royale, een nationaal park bij Lake Superior.

thematische onderbreking

2. Bobcat

Bobcat-stands-up-at-a-branch_Geoffrey-Kuchera_Shutterstock
Beeldkrediet: Geoffrey Kuchera, Shutterstock
Levensduur: 7 jaar
Lengte: 19-49 duim

Bobcats zijn gevlekte bruine katten die vaak verward worden met de Canadese lynx door gelijkaardige kenmerken. Bobcats zijn echter meestal kleiner dan de Canadese Lynx en verblijven meestal in iets warmere klimaten. Bobcats zijn fascinerende dieren die bedreven zijn in klimmen en rennen. Als ze rennen, kunnen ze snelheden tot 30 mijl per uur bereiken.

Door een toename van de houtkap in de jaren 1800, verdween de bobcat uit het lagere schiereiland van Michigan. Hoewel hij een comeback begint te maken op het lagere schiereiland, is de populatie op het hogere schiereiland aan het afnemen.

thematische onderbreking

3. Cougar

Cougar
Image Credit: nicky-pe, Pexels
  • Levensduur: 8-13 jaar
  • Lengte: 6,7-7,9 voet

Een poema, ook bekend als bergleeuw, is een sterk en solitair wezen. Het is echter ongebruikelijk dat poema’s in menselijke nederzettingen komen, zelfs in dichtbevolkte gebieden. Hoewel deze gevallen dikwijls kortstondig zijn en zonder gevolgen, zijn er momenten geweest waarop een poema en een mens elkaar tegenkwamen.

Poema’s kunnen tot 180 pond wegen. Ze zijn ongeveer 30 inches lang aan de schouder en kunnen 8 voet lang zijn van de neus tot de staart. Over een reusachtige kat gesproken! Hoewel er enkele bevestigde waarnemingen van poema’s zijn geweest in 2008, wordt aangenomen dat de meeste poema’s niet langer in Michigan voorkomen.

thematische onderbreking

Wat te doen als je een wilde kat tegenkomt

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat een wilde kat je zal aanvallen, kan het toch intimiderend zijn om oog in oog met zo’n schepsel te komen staan. Dus, als dat gebeurt, wat doe je dan? Het beste wat u kunt doen is kalm blijven. Als u zich omdraait en wegrent, kunnen de roofinstincten van de kat u achtervolgen.

Als je een kind of huisdier bij je hebt, pak die dan langzaam op. Probeer niet te bukken of snel te bewegen, want dit kan de kat de indruk geven dat je hem bedreigt. Als u in de buurt van een gebouw of auto bent, ga er dan langzaam naar toe en stap naar binnen.

Dit zou voldoende moeten zijn om de kat ongeïnteresseerd en onbedreigd te maken door uw aanwezigheid, maar als de kat nog steeds vijandig lijkt, zwaai dan met uw handen boven uw hoofd om groter te lijken. Slaak een luide, lage kreet om de kat af te schrikken. Dingen naar de kat gooien kan ook werken. Val de kat niet aan, en als de kat aanvalt, doe dan niet alsof u dood bent. Vecht terug.

Meestal zal een wilde kat je niet aanvallen. Het is waarschijnlijker dat hij zijn weg vervolgt of zich omdraait en weggaat.

Wie te contacteren

Als u een waarneming van een wilde kat wilt melden, kunt u dat doen op de website van Michigan’s Department of Natural Resources.

verdeler voor garenbollen

Conclusie

De gedachte aan grote, wilde katten in het bos klinkt misschien eng, maar de katten blijven over het algemeen op zichzelf. Hoewel Michigan weinig grote katachtigen heeft, kun je het geluk hebben om er een te zien vanaf een veilige afstand. Zolang u voorbereid en geïnformeerd bent, zouden conflicten met de katten zeldzaam moeten zijn.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: skeeze, Pixabay