3 Manieren om uw kat kunstjes te laten doen?

Uw kat trainen is een leuk en dankbaar tijdverdrijf. Bovendien is het een geweldige mentale stimulatie voor uw dierbare huisdier.

Je kunt je kat trucjes leren, maar je moet er wel voor zorgen dat de algehele ervaring positief is. Bied je kat traktaties aan, leer regelmatig één kunstje tegelijk, en maak een enkele trainingssessie niet langer dan 10-15 minuten.

Hoe laat je je kat kunstjes doen??

Welke truc u uw kat ook zou willen leren, er zijn een paar basistips om rekening mee te houden:

 • Training moet een positieve ervaring zijn – gebruik traktaties als de kat slaagt en straf de kleine man nooit, als het niet lukt, geef de kat dan gewoon niet de beloning
 • Beperk een enkele trainingssessie tot ongeveer 10-15 minuten (soms zou zelfs 2-3 minuten genoeg zijn voor uw kat om zich te vervelen)
 • Als het katje een trucje heeft gedaan, 5-10 keer achter elkaar herhalen en elke keer een beloning geven.
 • Gebruik cue-woorden pas als de kat de truc al geleerd heeft
 • Leer één truc per keer

Lees: Hoe lang worden kattenstaarten?

Hoe je je kat leert trucjes te doen zonder traktaties?

In het begin moet u misschien traktaties gebruiken als beloning, omdat dat de gemakkelijkste manier is om een kat aandacht te laten krijgen. U kunt de traktatie een keer intrekken:

U kunt ook sweet-talk of genegenheid gebruiken als beloning.

Kan een kat getraind worden als een hond?

Katten kunnen zeker getraind worden, maar ze hebben niet dezelfde neiging om je instructies op te volgen als honden doen. En ook al zou je katachtige vriend je gelukkig willen maken, dat verlangen is bij hen niet zo sterk als bij pups.

Met dat gezegd hebbende, zijn de meeste kitties trainbaar en kunnen ze veel trucjes leren als je de tijd en het geduld hebt om de pluizenbollen te leren.

Lees: Heeft de kat een bad nodig na het zwemmen?

Zijn katten gemakkelijker te trainen dan honden?

Honden zijn, in het algemeen, een stuk gemakkelijker te trainen. Uw kat een kunstje leren zou echter niet extreem uitdagend moeten zijn, vooral niet als de kleine man voedselgemotiveerd is.

Kunnen de meeste katten trucjes?

Alle gezonde katten zijn slim genoeg om een kunstje te kunnen leren. Maar sommige van hen zijn daar misschien niet toe bereid.

Probeer iets te vinden dat uw kat gaat motiveren en bied dat aan als beloning. Als niets werkt, dan moet u misschien accepteren dat getraind worden gewoon niet in het karakter van uw kat zit.

Hoe lang duurt het voordat een kat trucjes leert?

Sommige katten zullen slechts een paar sessies nodig hebben om een trucje te leren, terwijl anderen maanden van regelmatige training nodig hebben.

Lees: Waarom wil mijn kat ’s morgens zoveel aandacht?

Waarom kun je een kat niet trainen?

Katten zijn recenter gedomesticeerd dan honden en ze zijn niet gefokt om een speciale functie te vervullen (zoals bijvoorbeeld het huis bewaken).

Sommige kittens zullen niet reageren op de training omdat het niet in hun aard ligtmaar dat betekent niet dat ze niet slim genoeg zijn.

Welke truc kan ik mijn kat leren?

Er zijn tal van leuke trucjes die je je kat kunt leren. Enkele van de meest populaire zijn:

 • Leren naar je toe te komen als je de kleine man roept
 • Leren zitten
 • Je een high five of een vuistslag geven

Hoe leer ik mijn kat High Five?

 1. Zorg dat je op dezelfde ooghoogte zit als het katje.
 2. Houd een traktatie voor je. (ter hoogte van de schouder van de kat).
 3. De kat zal zijn poot uitsteken en uw hand aanraken die de traktatie vasthoudt – gebruik de clicker wanneer de kat dat doet en geef hem de traktatie.
 4. Na een paar keer zal het katje erachter komen dat het uw hand moet aanraken om het lekkers te krijgen. Op een gegeven moment, stop je met het vasthouden van de traktatie, en wanneer de pluizige bal uw handpalm raakt, geef hem dan een traktatie met uw andere hand..

Lees: Waarom kat zich niet goed voelt na gevecht?

Hoe laat ik mijn kat rare dingen doen?

Je kat leren lopen aan de lijn kan een leuk ding zijn om te doen. Het zou cool zijn om met uw kat over straat te kunnen lopen en uw katachtige vriend zal veel plezier beleven aan de ervaring (het is een veilige manier om de kat de buitenlucht te laten verkennen).

Hoe uw kat leren omrollen?

Voordat u leert om te rollen, moet uw kat al weten hoe ze op commando te gaan liggen.

Hoe uw kat te leren zitten?

Door de traktatie langzaam van de kop van het katje naar zijn staart te bewegen, zou de kat op natuurlijke wijze in een zittende houding moeten gaan zitten (als hij de traktatie met zijn ogen volgde).

Voordat u met de training begint, ervoor zorgen dat de pluizige vriend vertrouwen heeft en fysiek in staat is de truc uit te voeren..

Hoe kan ik mijn kat leren lachen?

Katten gebruiken hun ogen om te glimlachen – de ‘slow blink’ is een katachtige analogie van een menselijke glimlach.

De waarheid is dat je je katje niet echt hoeft te leren om langzaam te knipperen – doe gewoon iets waarvan de kleine man gaat genieten.

Lees: Waarom gromt mijn kat als ik hem aai?

Hoe leer ik mijn kat om dood te spelen?

De kat leren dood te spelen is niet de makkelijkste truc, maar wel een van de leukste!

Hoe laat ik mijn kat op commando miauwen?

De waarheid is dat u uw kat misschien al hebt leren praten, omdat miauwen de manier is waarop de kat met mensen communiceert (ze praten zelden met andere katten).

U kunt proberen naar uw kat te miauwen tot hij antwoordt.. Geef de kat daarna een traktatie en herhaal de ’truc’.

Hoe leer je een kat nee?

Kitties begrijpen het woord ‘nee’ niet precies, het is de manier waarop je het woord zegt die er echt toe doet. U moet een stevige, gezaghebbende toon gebruiken en ervoor zorgen dat u de manier waarop u het woord zegt niet verandert, zodat de kat de kans krijgt om de toonhoogte en het volume te onthouden.

Kijk in de ogen van het katje terwijl je ‘nee’ zegt. U kunt ook uw vinger gebruiken om naar uw kat te wijzen.

Hoe weet je of een kat slim is?

Je kat is slim als:

 • De kat komt wanneer hij wordt geroepen en begroet je wanneer je thuiskomt
 • De kat onthoudt wanneer het etenstijd en ontbijttijd is
 • Uw huisdier merkt de veranderingen op die in huis gebeuren en toont zijn ongenoegen

Als de kat in staat is een paar trucjes te leren, dan is hij zeker slim, maar als het poesje geen moeite kan doen, dan hoeft dat nog niet te betekenen dat hij dom is.

Hoe uw kat slimmer te maken?

 • Krijg een voedselpuzzel
 • Speel verstoppertje
 • Maak een ‘kitty TV’ (een vogelkijkstation, bijvoorbeeld)
 • Leer de kat aan de lijn te lopen
 • Bouw hindernisbanen

Zijn katten slimmer dan honden?

Katten en honden zijn op hun eigen manier intelligent. Echter, kitties hebben een beter langetermijngeheugen en ze zijn betere jagers dan pups.

Kunnen katten hun namen leren?

Kitties herkennen hun eigen naam en ze kunnen zelfs de namen leren van andere katten en de mensen met wie ze het huishouden delen.