2 Soorten wilde katten in South Dakota (met foto’s)

South Dakota werd een staat in 1889. Hoewel dit prachtige gebied vaak wordt beschouwd als onderdeel van het Amerikaanse Westen, ligt het eigenlijk vierkant in het Midwesten en deelt het grenzen met Nebraska, Iowa, Wyoming, Minnesota en Montana. Het is de thuisbasis van badlands en wind cave nationale parken. Maar de staat is waarschijnlijk het meest bekend om Mount Rushmore, met zijn enorme gravures met vier van de meest invloedrijke presidenten van de Verenigde Staten.

South Dakota heeft een bevolking van iets meer dan 850.000 mensen en beschikt over dramatische canyons en prachtige rotsformaties. Als je goed genoeg kijkt, kun je twee wilde kattensoorten vinden die door de heuvels en geulen van de Mount Rushmore State zwerven: bobcats en bergleeuwen. Lees verder voor meer informatie over de twee soorten inheemse wilde katten van South Dakota.

3 katten gezichtsverdeler

De 2 soorten wilde katten in South Dakota

1. Bobcats

Rode lynx
Afbeelding Credit: DiePhotoPotato, Pexels
Levensduur: 12–15 jaar
Grootte: 21 inch hoog

Bobcats in South Dakota wegen meestal ergens tussen de 15-20 pond. Ze hebben oren en wangen met schattige lange plukjes vacht. Ze zijn meestal grijs, zanderig of lichtbruin van kleur, hoewel je er een paar kunt vinden met gevlekte vacht. Bobcats hebben korte kleine staartjes die meestal ergens tussen de 4 en 7 centimeter lang zijn. Ze worden zo lang als 21 inch en kunnen tot 50 centimeter lang worden. Bobcats hebben de neiging om 12 tot 15 jaar in het wild te leven.

Zoals de meeste katten zijn bobcats meestal het meest actief rond schemering en zonsopgang, wanneer hun nachtzicht hen een voordeel geeft voor het spotten van prooien. Ze eten een gevarieerd dieet van vogels en kleine zoogdieren, zoals prairiehonden, konijnen en eekhoorns. Bobcats kunnen prooien nabben die aanzienlijk zwaarder wegen dan de – ze zijn in staat om volgroeide herten neer te halen.

thematische pauze

2. Bergleeuwen

bergleeuw die haar jongen beschermt
Image Credit: buitenmens, Shutterstock
Levensduur: 8–13 jaar
Grootte: 2-3 voet lang

Bergleeuwen zijn ook bekend als poema’s, poema’s, panters en katamounts. Mannetjes kunnen meer dan 200 pond wegen en bereiken vaak een lengte tot 8 voet, inclusief staarten. Ze zijn bruin of beige met een opvallende witte buikvacht. Deze aanpasbare katten leven in de Verenigde Staten, waaronder in Florida, Californië en Maine. Ze kunnen gedijen in wetlands, woestijnhabitats, bergen en prairies. De katten die verder naar het noorden leven, zijn meestal groter dan die in warmere gebieden zoals Arizona.

Bergleeuwen eten het liefst dieren zoals elanden, herten en wilde zwijnen. Maar ze zullen ook dineren op stekelvarkens, coyotes en wasberen. Ze bedekken vaak hun doden en keren gedurende meerdere dagen terug om te voeden. Hoewel ze vrij groot zijn, kunnen deze prachtige katten niet brullen; ze sissen, piepen en spinnen in plaats daarvan! Ze kunnen tot 15 voet springen en met gemak 12-voets hekken beklimmen.

kattenpootverdeler

Conclusie

South Dakota heeft prachtige inheemse wilde katten die rondrennen, en als je van het buitenleven houdt, is de kans groot dat je een van de prachtige wezens in hun natuurlijke habitat kunt zien. Bobcats zijn te vinden in heel South Dakota, met name in de landelijke westelijke en zuidelijke provincies van de staat. De staat is momenteel de thuisbasis van ongeveer 200 Mountain Lions, van wie er verschillende te vinden zijn in de Black Hills. Mountain Lions werden in 2003 verwijderd van de lijst van bedreigde soorten in South Dakota en kunnen legaal worden bejaagd.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Chandler Cruttenden, Unsplash