16 hogescholen die katten toelaten: Alles wat je moet weten


College kan zowel opwindend als stressvol zijn voor jonge volwassenen. Tussen sociale, academische, sportieve en relationele druk, loopt de geestelijke gezondheid van studenten vaak gevaar. Gelukkig hanteren veel universiteiten strategieën om studenten te helpen hiermee om te gaan: één daarvan is het toelaten van huisdieren op de campus. Als je wilt dat je katachtige vriend met je mee gaat naar de campus, bekijk dan onze lijst van 16 universiteiten die katten toelaten.

kat gezicht verdeler 2

De 16 hogescholen die katten toelaten

1. Eckerd College

Eckerd College

Locatie: St. Petersburg, Florida
Soort college: Particulier, vierjarig

Eckerd College wordt algemeen beschouwd als de meest huisdiervriendelijke universiteit van het land. Ze waren een van de eersten die huisdieren op de campus toelieten, vanaf 1973. Volgens de Eckerd regels worden katten beschouwd als “grote huisdieren” en zijn ze toegestaan in aangewezen slaapzalen.

Studenten moeten hun katten registreren bij het campuspersoneel en een vergoeding betalen. Alleen katten ouder dan 6 maanden die minstens drie maanden bij de student hebben gewoond zijn toegestaan. Studenten mogen geen nieuwe katten adopteren of kopen zolang ze op de campus wonen. Eckerd houdt elk jaar een “afstuderen van huisdieren” samen met het afstuderen van mensen.

thematische pauze

2. Stephens College

Stephens College

Locatie: Columbia, Missouri
Soort college: Privé, vierjarig, vrouwelijk college

Stephens College staat sinds 10 jaar huisdieren toe op de campus. Gesteriliseerde en gecastreerde katten ouder dan 6 maanden zijn toegestaan in aangewezen slaapzalen. Studenten mogen maar één huisdier meenemen en moeten deze registreren en een jaarlijkse bijdrage betalen.

Daarnaast moeten studenten hun katten up-to-date houden met inentingen en vrij houden van vlooien en teken. De universiteit eist ook dat studenten een actuele huisdiervergunning van de stad Columbia hebben. Over het algemeen is Stephens zeer gastvrij voor huisdieren en heeft zelfs een foster partnerschap met een lokale dierenreddingsgroep.

thematische onderbreking

3. Johnson and Wales University

Johnson and Wales University

Locatie: Providence, Rhode Island
Soort college: Prive, vier jaar

Johnson and Wales begon voor het eerst huisdieren op de campus te verwelkomen in 2013. Katten ouder dan een jaar zijn toegestaan in aangewezen woongebieden op de campus, en één huisdier per persoon per kamer is toegestaan. Studenten moeten hun katten elk jaar registreren en een jaarlijkse bijdrage betalen. Katten moeten gesteriliseerd of gecastreerd zijn en hun inentingen moeten nog actueel zijn.

De universiteit biedt een handige gids aan voor alle nieuwe huisdiereigenaren, waarin alle regels en verantwoordelijkheden staan beschreven. Het bevat ook contactinformatie voor plaatselijke dierenartsen en dierenwinkels.

thematische onderbreking

4. Lyon College

Lyon College

Locatie: Batesville, Arkansas
Soort college: Prive, vier jaar

Lyon College opende in 2018 zijn eerste huisdiervriendelijke residentiehal. Katten van ten minste 6 maanden oud zijn toegestaan, één per kamer. Studenten mogen geen nieuwe huisdieren aanschaffen terwijl ze op de campus wonen, en katten moeten worden geregistreerd voordat ze op de campus aankomen. Studenten kunnen hun katten alleen verhuizen tijdens een twee weken durend venster aan het begin van elk semester. De universiteit moedigt studenten sterk aan om een huisdierenverzekering af te sluiten en geeft een lijst van lokale dierenartsen die studentenkortingen aanbieden.

thematische pauze

5. Staatsuniversiteit van New York te Potsdam

Staatsuniversiteit van New York te Potsdam

Locatie: Potsdam, New York
Soort college: Publiek, vierjarig

Dit college onderhoudt huisdiervriendelijke verdiepingen verspreid over verschillende residentiezalen. Studenten mogen één kat meenemen naar de campus na voorafgaande goedkeuring en registratie. Ze moeten een overeenkomst ondertekenen waarin onder andere staat dat ze de kattenbak dagelijks zullen verschonen en één keer per week de kattenbakvulling volledig zullen verschonen.

Kamercontroles kunnen op elk moment plaatsvinden om ervoor te zorgen dat studenten zich aan de regels houden. Het college hanteert ook een strikt beleid om ervoor te zorgen dat katten goed worden verzorgd, met inbegrip van sancties voor het niet onmiddellijk naar de dierenarts brengen van een ziek dier.

thematische pauze

6. Stetson Universiteit

Stetson Universiteit

Locatie: Deland, Florida
Soort college: Prive, vier jaar

Stetson University staat katten toe op aangewezen locaties op de campus. Studenten mogen katten meebrengen die minstens een jaar oud zijn en die ze al minstens een jaar in hun bezit hebben. De universiteit vereist aankoop-, adoptie-, of dierenartsgegevens om te bevestigen hoe lang de kat ook al bij de student woont.

Slechts één huisdier per kamer is toegestaan, dus er moet onderhandeld worden als beide huisgenoten een kat mee willen nemen. Diervriendelijke huisvesting op de campus is beperkt en zeer populair, en studenten moeten hun aanvragen zo vroeg mogelijk indienen.

thematische pauze

7. Universiteit van Illinois

Universiteit van Illinois

Locatie: Champaign, Illinois
Soort college: Publiek, vierjarig

De Universiteit van Illinois staat katten toe in een van hun appartementencomplexen op de campus. Maximaal twee huisdieren of één per kamergenoot zijn toegestaan in de appartementen. Studenten moeten toestemming krijgen om een kat bij zich te houden voordat ze het dier meenemen naar de campus. De universiteit vraagt een maandelijkse bijdrage voor huisdieren bovenop de maandelijkse kosten van de appartementen. Studenten moeten jaarlijks kopieën van vaccinatiebewijzen overleggen en hun kat en appartement vrij houden van vlooien en andere parasieten.

thematische onderbreking

8. Universiteit van North Carolina-Charlotte

Universiteit van Noord-Carolina-Charlotte

Locatie: Charlotte, North Carolina
Soort college: Publiek, vierjarig

UNC-C laat katten toe in één residentiehal en verschillende Greek Village huizen. De plaatsen in deze huisdiervriendelijke gebieden worden toegewezen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt en zijn elk jaar snel vol. Katten moeten minstens een jaar oud zijn, gesteriliseerd of gecastreerd zijn, en hun inentingen moeten nog actueel zijn.

Studenten moeten hun huisdieren vooraf registreren en een jaarlijkse bijdrage betalen. Studenten moeten hun katten meenemen tijdens pauzes en mogen ze niet langer dan 12 uur achter elkaar alleen laten.

thematische pauze

9. Universiteit van Noord-Colorado

Universiteit van Noord-Colorado

Locatie: Greeley, Colorado
Soort college: Publiek, vierjarig

Dit college laat katten ouder dan 6 maanden in twee residentiële gemeenschappen op de campus. Studenten moeten al het papierwerk inleveren voordat ze in aanmerking komen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Een huisdier per kamer is toegestaan, met een maximum van twee in een vier-kamer suite. Vanaf het schooljaar 2022-2023 zal een hele residentie op de campus huisdiervriendelijke eenpersoonskamers hebben, waardoor dit college een van de beste is om je kat mee te nemen en ook wat privacy te krijgen.

thematische onderbreking

10. Washington and Jefferson College

Washington en Jefferson College

Locatie: Washington, Pennsylvania
Soort college: Prive, vier jaar

Washington en Jefferson wees zijn eerste huisdiervriendelijke slaapzaal aan in 2006. Ze bieden nu drie locaties op de campus waar kat-liefhebbende studenten kunnen kamer met hun huisdieren. Eén huisdier per kamer is toegestaan, en recente renovaties van de huisdierhallen op de campus hebben gezorgd voor meer comfort en grotere leefruimtes voor studenten en hun katten. Sommige studenten trainen zelfs hulphonden op de campus, wat aantoont dat dit een universiteit is die huisdieren verwelkomt en hun waarde erkent.

thematische onderbreking

11. Wilson College

Wilson College

Locatie: Chambersburg, Pennsylvania
Soort college: Prive, vier jaar

Wilson College laat katten toe in residentiezalen. Slechts één kat per student is toegestaan, en het dier moet ten minste 6 maanden oud zijn. Studenten moeten hun kat voor aankomst registreren met informatie zoals een foto en fysieke beschrijving, bewijs van vaccinatie, en bewijs van vlooienpreventie. Ze moeten ook inschrijfgeld betalen voor elk academisch jaar. Studenten kunnen ook op andere bewoners passen, maar moeten daarvoor toestemming hebben en geregistreerd zijn.

thematische onderbreking

12. Lees-Mcrae College

Lees-Mcrae College

Locatie: Banner Elk, North Carolina
Soort college: Prive, vier jaar

Lees-Mcrae laat katten toe in verschillende aangewezen residentiezalen en on-campus appartementen en huizen. Agressieve katten zijn niet toegestaan; ze moeten ouder zijn dan 6 maanden en minstens 3 maanden bij de student hebben gewoond voordat ze naar de campus kwamen.

Alleen katten die gewend zijn om binnenshuis te leven zijn toegestaan. Als studenten tijdens de wintervakantie een nieuwe kat krijgen, mogen ze die pas het volgende academische jaar meenemen naar de campus.

thematische pauze

13. Universiteit van Idaho

Universiteit van Idaho

Locatie: Moskou, Idaho
Soort college: Publiek, vierjarig

De Universiteit van Idaho staat gesteriliseerde en gecastreerde katten toe in appartementen op de campus. Twee huisdieren per appartement zijn toegestaan, en ze moeten vooraf worden geregistreerd en goedgekeurd. De universiteit staat geen agressieve of nerveuze dieren toe. Katten moeten up-to-date zijn met inentingen en een vergunning hebben volgens de wetten van de stad of de staat. Studenten moeten een borgsom betalen en ermee instemmen hun kat opgesloten te houden wanneer er onderhoud nodig is in hun appartement. Als huisdieren langer dan 24 uur alleen worden gelaten, kan de universiteit ze verwijderen.

thematische onderbreking

14. PennWest Clarion Universiteit

PennWest Clarion University

Locatie: Clarion, Pennsylvania
Soort college: Publiek, vierjarig

PennWest Clarion staat katten toe in aangewezen residentiezalen. Katten moeten minstens 6 maanden oud zijn en minstens 2 maanden eigendom zijn van de student. Er kunnen geen nieuwe katten worden aangeschaft gedurende het schooljaar, en studenten moeten hun katten registreren en een jaarlijkse bijdrage betalen. PennWest staat ook katten toe in zomerverblijven tegen een extra vergoeding. De universiteit raadt studenten aan een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor huisdieren die bij hen wonen. Als een kat voor langere tijd ziek wordt, kan de universiteit vragen om de kat te verwijderen om te voorkomen dat andere huisdieren besmet raken of dat de bewoners overlast ondervinden.

thematische onderbreking

15. Pfeiffer Universiteit

Pfeiffer Universiteit

Locatie: Misenheimer, North Carolina
Soort college: Privé, vier jaar

Pfeiffer opende een huisdiervriendelijke slaapzaal in 2017. De ruimte is beperkt, en studenten die willen profiteren moeten snel handelen zodra ze zijn geaccepteerd. Als onderdeel van het registratieproces moeten studenten een alternatieve verzorger voor hun huisdier kiezen om ervoor te zorgen dat hun kat wordt verzorgd, wat er ook gebeurt. Studenten moeten regelmatig contact opnemen met hun huisadviseur over de gezondheid, het welzijn en de dagelijkse verzorging van hun huisdier.

thematische pauze

16. State University of New York College of Technology at Alfred

State University of New York College of Technology at Alfred

Locatie: Alfred, New York
Soort college: Publiek, vierjarig

SUNY College of Technology is onlangs begonnen met het toestaan van katten in specifieke residentiezalen. Katten moeten minstens een jaar oud zijn en ten minste 10 maanden bij de student horen voordat ze op de campus komen wonen. Dit is het enige college op onze lijst met beperkingen voor kattenrassen: Bengaalse katten zijn verboden. Katten moeten van tevoren worden geregistreerd, met bewijs van vaccinatie, sterilisatie of sterilisatie, en vlooienpreventie. De universiteit kan ook vragen om een permanent bewijs van vlooienbehandeling. Studenten moeten een plan maken voor hun huisdieren in geval van brandoefeningen of evacuatie van de campus, zodat ze niet worden achtergelaten.

kattenpootverdelerConclusie

Het lijkt misschien een extra verantwoordelijkheid en een extra uitgave om een kat mee te nemen naar de universiteit, maar het gezelschap en de liefde die ze je geven is het voor veel studenten meer dan waard. Deze 16 hogescholen erkennen de waarde die de band tussen mens en dier toevoegt aan het studentenleven en hebben voorzieningen getroffen om dit te ondersteunen. Als jij het geluk hebt om je kat mee te nemen naar de universiteit, zorg er dan voor dat je je aan alle regels en voorschriften van je school houdt, zodat toekomstige studenten ook van dit voorrecht kunnen genieten.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: Freer, Shutterstock