15 verbazingwekkende DIY kartonnen kattenspeeltjes die je thuis kunt maken


Kijken hoe uw kat geniet van een goede “jacht” is een van de absolute geneugten van het zijn van een kat metgezel. Maar nog belangrijker, activiteiten die uw kat mentaal gestimuleerd en fysiek actief houden zijn van cruciaal belang voor het welzijn van uw kat. Hoewel het altijd mogelijk is om speelgoed, puzzels en leuke schuilplaatsen voor uw kat te kopen, is het ook eenvoudig om ongelooflijk speelgoed te maken zonder het huis te verlaten. Lees verder voor 15 geweldige DIY kartonnen kattenspeelgoed plannen van verschillende moeilijkheidsgraden die je thuis kunt maken!

3 kattenverdeler

De 15 DIY kartonnen kattenspeeltjes

1. Eenvoudige kartonnen amusementsdoos door Fishki Show

Materialen:

Karton, houten tongspatels, kleine metalen deuvels, ballen, flessendoppen, metalen moeren

Gereedschap: Rechte kant/liniaal, doosmes, passer, lijmpistool, boor, potlood
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

Deze superleuke kartonnen activiteitendoos heeft drie gaten met ballen die erdoorheen gluren om de interesse van uw kat te wekken. Het biedt twee speelmogelijkheden; je kunt op de hendels drukken, en de ballen komen tevoorschijn waar je kat naar kan slaan, of je kat kan zelf het werk doen en op de houten hendels drukken om de ballen te laten verschijnen en verdwijnen. Het project vereist enige technische vaardigheid, waardoor deze optie het meest geschikt is voor ervaren knutselaars. U zult ook een schroevendraaier en een lijmpistool moeten gebruiken, en het project is waarschijnlijk het beste te doen als u het juiste gereedschap al bij de hand hebt!

thematische onderbreking

2. Kartonnen Muis door brandiggity

Materialen: Karton, Elmer’s lijm, plakband
Gereedschap: Sjabloon, stanleymes, snijmat
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Deze supermakkelijke kartonnen muis duurt slechts enkele minuten om te maken en zal uw kat urenlang vermaak bezorgen. Het enige wat je moet doen is het sjabloon downloaden, het op een stuk karton leggen, natekenen, uitknippen, de twee stukken in elkaar zetten en wat lijm toevoegen. Het heeft een eenvoudig gleufontwerp, en elk van de twee stukken heeft een gleuf die je in elkaar schuift. Hoewel de instructies vragen om ambachtelijk karton, kun je dit speelgoed gemakkelijk maken met een restje karton dat je bij de hand hebt. Het is waarschijnlijk het gemakkelijkst om de sjabloon te downloaden als je het project voor het eerst afmaakt, maar als je eenmaal het idee hebt, kun je het concept snel aanpassen en je eigen ontwerpen maken.

thematische onderbreking

3. Upcyclede krabdoos door More Than Thursdays

Materialen:

Kartonnen dozen, lijm kattenkruid, zelfklevend schappapier, kattenkruid, kartonnen doosdeksel

Gereedschap: Doosmes, rechte rand, schuimborstel, elmerlijm
Moeilijkheidsgraad: Easy

Katten zijn dol op twee dingen: karton en krabben. Dit leuke project combineert de twee favoriete dingen van uw kat en stelt u in staat om iets goeds te doen door de kartonnen dozen die u blijft verzamelen opnieuw te gebruiken! Je knipt een heleboel kartonnen stroken die je in het deksel van een doos stopt. Gebruik het papier van de plank om de buitenkant van het deksel een beetje op te fleuren, maar als je dat niet bij de hand hebt, maak je dan geen zorgen; het is geen projectbreker. Strooi kattenkruid op de bodem van de doos voordat je de afzonderlijke stroken aan elkaar plakt.

thematische onderbreking

4. Easy Round Cat Scratcher van Dream A Little Bigger

Materialen: Karton, lijm
Gereedschap: Doossnijder, liniaal, lijmpistool
Moeilijkheidsgraad: Intermediair

Deze leuke kartonnen krabronde is weer een prachtige manier om al die dozen die je in huis hebt liggen opnieuw te gebruiken! Eerst knip je verschillende stroken van 2 inch. Dan moet je de stroken inkepen met de dozensnijder zodat het karton gemakkelijk buigt. Doe lijm op één kant en begin te rollen. Voeg nieuwe stroken karton toe tot je krabber de gewenste omtrek heeft bereikt. Hoewel het project eenvoudig is, moet er veel geknipt worden, waardoor het niet ideaal is voor jonge knutselaars.

thematische onderbreking

5. Grote kartonnen kat puzzel van Cat Lessons

Materialen:
Kartonnen toiletpapier- en keukenrolkernen, mand of andere basisstructuur, Elmer’s lijm, kattensnoepjes
Gereedschap: wasknijpers
Moeilijkheidsgraad: Intermediair

Katten hebben absoluut mentale stimulatie nodig om hun beste zelf te zijn. Kattenpuzzels “verstoppen” voedsel of lekkernijen, en uw kat moet zijn hersenen gebruiken om een manier te vinden om zijn favoriete snack te bemachtigen. Deze ongelooflijk creatieve puzzel is volledig gemaakt van oude toiletpapier- of keukenrolkernen. Je gebruikt eigenlijk een mand of een ander rond voorwerp als basis en lijmt dan de rollen aan elkaar (niet aan de mand) tot je een stabiele ronde structuur hebt. Gebruik wasknijpers om de structuur bij elkaar te houden terwijl de lijm droogt. Stop lekkers in willekeurige kokers en kijk hoe uw kat uit zijn dak gaat en zijn pootjes hier en daar uitsteekt om zijn prooi te “ontdekken” en “weg te spoelen”!

thematische onderbreking

6. Kartonnen kattenhuis door Creativity Window

Materialen: Oude kartonnen dozen, garen
Gereedschap: Lijmpistool, krijt/potlood, stanleymes
Moeilijkheidsgraad: Easy

Dit innovatieve en toch eenvoudige kartonnen kattenhuis is ongelooflijk creatief en biedt uw kat een vermakelijke plek om rond te hangen en wild te worden. Het concept is heel eenvoudig. Je lijmt kartonnen dozen dicht en knipt dan gaten voor deuren en ramen, duwt de uitgeknipte stukken naar binnen en zet ze vast met lijm. Hoewel de instructievideo laat zien hoe je een virtueel kasteel maakt, kun je het altijd bij één of twee eenvoudige “kamers” houden. Het ontwerp bevat zelfs een hangende kartonnen bal voor uw kat om mee te spelen. Hoewel de instructievideo meer dan 3 minuten duurt, bevat het grootste deel ervan schattige beelden van spelende kittens.

thematische onderbreking

7. Easy Toilet and Kitchen Roll Toys by One Crazy House

Materialen: Kartonnen keuken- of toiletpapierkernen, rietjes, pompons, touwtjes
Gereedschap: lijmpistool
Moeilijkheidsgraad: Easy

Dit supermakkelijke project is een geweldige manier om kartonnen wc- en keukenrolkernen te hergebruiken die je altijd weggooit of in de prullenbak doet. Om het project met rietjes te maken, prik je gaten in de rol en steek je de rietjes er aan beide kanten doorheen. Gebruik lijm om de rietjes op hun plaats te houden. Om de pompons te maken, kleef je ze aan de buitenkant van de rol. Maak er dik touw of een lint aan vast als je er een hangend speeltje van wilt maken. Vergeet niet dat dit speelgoed altijd onder toezicht moet worden gebruikt om te voorkomen dat uw kat een pompon opeet of een stukje touw opeet.

thematische onderbreking

8. Schattig Kartonnen Huis door Why Cat Why

Materialen: Kartonnen doos, tape, contact papier
Gereedschap: Doossnijder, lijmpistool
Moeilijkheidsgraad: Easy

Katten houden van verstoppen, en je kunt je kat een leuk huis bouwen van restjes karton. Maak een dak door de twee zijden van een doos in een omgekeerde V te plakken. Gebruik je handige dozensnijder om een uitgesneden deur te maken. Versier de buitenkant met contactpapier dat bij je inrichting past en je bent klaar. Je kunt ook een variatie op het thema gebruiken om een knusse privéschuilplaats voor je kat te maken. Kies een kartonnen doos die net iets korter is dan waar je hem onder kunt schuiven. Knip er een gat in en zet het onder het bed of waar uw kat ook graag uithangt.

thematische onderbreking

9. Kartonnen activiteitendoos door Charleston Crafted

Materialen: Kartonnen doos. verpakkingstape, touw, pijpenragers, pompons
Gereedschap: Doossnijder, lijmpistool
Moeilijkheidsgraad: Easy

Deze leuke activiteitendoos zal uw kat urenlang stimuleren. Hij is gemakkelijk te maken en er is waarschijnlijk niet eens een uitstapje naar de hobby- of bouwmarkt voor nodig. Zoek een grote doos waar uw kat in kan en plak hem dan helemaal dicht met verpakkingstape. Pak je dozensnijder en maak een groot raam aan elke kant van de doos; je maakt in feite vier kaders met nog ongeveer 5 cm karton in de doos. Bevestig de pijpenragers, pompons en speeltjes aan het touw en maak ze vast door de gaten in het karton. Uw kat kan slaan en vegen tot hij tevreden is.

thematische onderbreking

10. Kartonnen bal door Shizen

Materialen: Karton
Gereedschap: Kompas, dozensnijder, lijmpistool
Moeilijkheidsgraad: Easy

Met dit eenvoudige project kunt u uw kat een milieuvriendelijke bal geven om mee te spelen en tegelijkertijd uw creativiteit bevredigen. U knipt steeds grotere en vervolgens kleinere cirkels uit uw karton. Gebruik een kompas om de juiste afmetingen te bepalen. Zodra je alle stukken hebt uitgeknipt, lijm je ze aan elkaar tot een bol. Uw kat zal dol zijn op de gegolfde, onregelmatige bal; het is iets om naar te slaan en tegelijkertijd zijn klauwen in te zetten! Omdat het project knippen vereist om alle afzonderlijke lagen klaar te krijgen, is het waarschijnlijk niet de beste keuze voor jongere knutselaars.

thematische onderbreking

11. Modern kartonnen kattenhuis door Cardboard Ninja

Materialen: Karton, kussen, deken, geleide lichten
Gereedschap: Lijmpistool, doosmes, potlood, liniaal
Moeilijkheidsgraad: Intermediair

Dit slimme moderne kartonnen kattenhuis zal je kat bekoren en indruk maken op je Instagram-volgers. Het gebruikt een oude kartonnen doos binnenstebuiten gekeerd als basis en bouwt van daaruit verder. De plannen van dit “edgy” hoekige, moderne kattenhuis omvatten leuke verlichting en “siding.” Het mooiste is dat alles met lijm bij elkaar wordt gehouden, waardoor dit een eenvoudig uit te voeren project is. U kunt de instructies volgen op de website van de ontwerper of een handige instructievideo bekijken op YouTube. Vergeet niet een comfortabel dekentje of kussen toe te voegen als je klaar bent om de perfecte schuilplaats voor de kat te creëren!

thematische onderbreking

12. DIY Karton Whack-A-Mole door Joeyful Hond en Kat

Materialen: Kartonnen doos, houten tongspatels, stickers,
Gereedschap: Liniaal, potlood, lijmpistool, stanleymes, boormachine, kompas,
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

Uw kat zal verliefd worden op dit leuke kartonnen whack-a-mole spel. Je bouwt hendels met tongspatels die je kat kan raken om leuke dingen te slaan door een van de drie gaten in de bovenkant van het karton. Het ontwerp is allesbehalve eenvoudig, dus trek behoorlijk wat tijd uit voor dit project, want je zult heel wat moeten lijmen, boren en meten. Vanwege de vereiste precisie en de noodzaak om een stanleymes en boormachine te gebruiken, is dit waarschijnlijk een project dat het beste kan worden overgelaten aan ervaren knutselaars die op zoek zijn naar een uitdaging voor een weekendavond.

thematische onderbreking

13. Complex Whack-A-Mole door SKM

Materialen: Kartonnen doos, tandenstokers, elastiekjes, schoenveters,
gereedschap: doossnijder, kompas, potlood, lijmpistool, perforator
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

Als uw kat graag knuppelt naar dingen die uit kartonnen dozen tevoorschijn komen, dan is dit project voor gevorderde knutselaars een schot in de roos. Met karton, tongspatels en elastiekjes maak je een mechanisme dat je indrukt om een stukje schoenveter door de bovenkant van een omgebouwde kartonnen doos te sturen. Het project vereist zeer gedetailleerd werk, waardoor het een geweldig project is als je op zoek bent naar een gezonde manier om je knutselvaardigheden uit te dagen. Het is speelgoed dat alleen werkt als je de hendels bedient. Je moet het opbergen als je het niet gebruikt, want het speeltje is niet geschikt voor solo kattenvermaak.

thematische onderbreking

14. Toiletpapierrol puzzel van Pets Plus Us

Materialen: Toiletpapierrol kern, traktaties
Gereedschap: Geen
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Kattenpuzzels zijn een van de beste manieren om uw kat mentaal gestimuleerd en vermaakt te houden. Ze moedigen uw kat ook aan om in beweging te komen door hen aan te sporen om te “jagen” op hun “prooi”, of in dit geval, hun favoriete traktatie. Voor deze super eenvoudige puzzel is niets meer nodig dan kattensnoepjes en een kartonnen wc-papier kern. Prik gewoon een paar gaten in de kern van de toiletpapierrol, leg er traktaties in en vouw de uiteinden dicht. Zorg ervoor dat de gaten groot genoeg zijn om de traktaties door te laten wanneer uw kat op het speeltje slaat. Als uw kat een paar kilo moet afvallen, vul het speeltje dan met een deel van de dagelijkse hoeveelheid brokjes van uw kat.

thematische onderbreking

15. Kartonnen Kattenfort door Kitty Cat Chronicles

Materialen: Kartonnen doos, verpakkingstape
gereedschap: stanleymes, schaar
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Uw kat zal dol zijn op dit kartonnen fort met zijn ontelbare plekken om te verkennen en te verstoppen. Het beste van alles is dat je voor dit project alleen maar een paar dozen, een dozensnijder, plakband, een schaar en een hoop vindingrijkheid nodig hebt. Je maakt in feite je eigen ontwerp door de dozen aan elkaar te koppelen met gaten die je in de zijkanten knipt. Het project vereist een flinke dosis creativiteit en planning, waardoor dit een fantastische keuze is voor jonge knutselaars. Maar ze hebben wel toezicht nodig als het tijd is om de dozenknipper te gebruiken om de tunnels te maken die van doos naar doos leiden.

3 kattengezicht verdeler

Laatste gedachten

Terwijl sommige van deze projecten behoorlijk betrokken zijn en het beste zijn voor ervaren knutselaars, zijn andere eenvoudig en geweldig voor die momenten dat uw kat zich verveelt, en u in een handomdraai een activiteit moet bedenken. Zoals elke kattenliefhebber weet, zijn katten dol op alles wat met karton te maken heeft! Dus, pak een oude doos en ga aan de slag. Uw kat zal u dankbaar zijn!

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: New Africa, Shutterstock