14 DIY Felt Cat Toy-plannen die u vandaag kunt maken (met instructies)

Katachtigen houden ervan om te spelen (tenminste als ze niet slapen), dus degenen onder ons met katten kopen meestal stapels speelgoed voor ze (waarvan onze katten er uiteindelijk niet eens aanraken). In plaats van geld uit te geven aan kattenspeelgoed waar je huisdier al dan niet echt mee speelt, heb je overwogen om zelf kattenspeelgoed te maken?

Als je van nature geen sluw persoon bent, klinkt de gedachte om iets met de hand te maken misschien onmogelijk, maar kattenspeelgoed is over het algemeen vrij eenvoudig samen te stellen. De meeste vereisen alleen lijm (hoewel een paar een klein beetje naaien nodig hebben), en veel zijn gemaakt van viltmateriaal omdat het zacht is voor de poten van de kat. Gooi er een scheutje kattenkruid in om je favoriete katachtige te verleiden om te spelen, en je hebt een zelfgemaakt vilten kattenspeeltje!

Wil je weten hoe gemakkelijk het maken van je eigen vilten kattenspeelgoed kan zijn? Nou, hier is een lijst met 14 diy vilten kattenspeelgoedplannen die je vandaag thuis kunt maken. Plannen variëren van beginnersniveau tot gevorderd (maar de meeste zijn aan de gemakkelijkere kant), en de meeste vereisen materialen die je al in huis hebt liggen.

Met welk type kattenspeelgoed je kat het liefst speelt, je vindt hieronder een plan zodat je er helemaal zelf een kunt maken!

3 katten gezichtsverdeler

De 14 DIY Felt Cat Toys

1. Sluwe Houthakkers Ghost Toy

Materiaal:

Wit en zwart vilt, oranje borduurgaren, beslag, kattenkruid, viltlijm, cardstock of sjabloon

Gereedschap: Naainaald, schaar
Moeilijkheidsgraad: Tussenliggend

Halloween komt voor je het weet, en wat is een betere manier om het met je huisdier te vieren dan met dit schattige spookspeelgoed? Je zult weer wat handsteken moeten doen, maar verder is dit speelgoed een fluitje van een cent om samen te stellen.

Naast het stiksel, is het meest uitdagende deel misschien wel het tekenen van je spookvorm op de cardstock. Als je niet goed bent in kunst, kun je echter gemakkelijk online een spookachtige sjabloon vinden. Zodra je je omtrek hebt, maak je twee spookvormen, naai je ze aan elkaar en vul je ze vervolgens met kattenkruid en batting. Je kunt het zwarte vilt gebruiken om ogen en een mond toe te voegen.

En je bent helemaal klaar! Halloween-thema of niet, dit speelgoed zal het hele jaar door een knaller zijn.

thematische pauze

2. Dans le Lakehouse Visspeelgoed

Materiaal: Vilt, kattenkruid, draad
Gereedschap: Naald, schaar, naaimachine
Moeilijkheidsgraad: Geavanceerd

Deze persoon probeerde een paar andere kattenspeeltjes te maken voordat hij als winnaar op dit vilten visspeelgoed landde. We bestempelen het als geavanceerd, vooral voor het gebruik van de naaimachine, maar als je kunt naaien, heb je geen problemen met het maken van dit plan.

Je moet een paar vormen uitsnijden om je vis samen te stellen – het lichaam, de vinnen en de ogen van de vis – voordat je het samen met een combinatie van handsteken en de naaimachine naait. Vul vervolgens het lichaam met kattenkruid (geen vulling deze keer) en overhandig het aan je favoriete katachtige.

Ta-da, een vilten kattenspeeltje dat binnen enkele minuten klaar is!

thematische pauze

3. Gemakkelijk geborduurd speelgoed door knutselen met KC

Materiaal:

Roze, groen &wit vilt, borduurgaren, stof of permanente stift, kattenkruid, vulling (optioneel)

Gereedschap: Naald, schaar, viltlijm (optioneel)
Moeilijkheidsgraad: Geavanceerd

Hoewel het woord “gemakkelijk” in de naam van het speelgoed staat, vereist het borduurwerk, dus we gaan door en noemen het geavanceerd. Bovendien moet je een Cricut-machine gebruiken voor zowel het ontwerp van dit speelgoed als het snijden ervan. Hoewel, als je er geen hebt (of een snijmachine, punt), kun je je eigen watermeloenontwerp uit de vrije hand tekenen.

Hoewel er niet veel materialen betrokken zijn bij het maken van dit geborduurde speelgoed, moet je wat tijd aan het project besteden. Het goede nieuws is echter dat als je eenmaal de watermeloenversie hebt bereikt, je kattenspeelgoed kunt maken in elke gewenste vorm of vorm.

Dus, maak je watermeloen en ga helemaal los met je eigen creatieve ontwerpen!

thematische pauze

4. Droom een beetje grotere paashaas Peep Toys

Materiaal:

Craft vilt &matching borduurgaren, zwart borduurwerk floss, vilt marker, kattenkruid, sjabloon

Gereedschap:

Schaar en rechte pinnen OF Cricut Maker en StrongGrip Machine Mat

Moeilijkheidsgraad: Tussenliggend

Je kunt dit speelgoed maken met de hand knippen en naaien of een Cricut Maker, dus kies je moeilijkheidsgraad! Over het algemeen zijn deze schattige Peeps echter vrij eenvoudig te voltooien.

Het is gewoon een kwestie van je konijntjesvormen uitknippen en ze aan elkaar naaien met kattenkruid erin gepropt. Het grootste probleem met deze lijkt het maken van de konijnenogen te zijn, omdat ze zo klein zijn. Je kunt dus wat borduren, of je kunt gewoon stippen maken met een vilten stift, wat je maar wilt.

Deze kleine jongens zijn perfect om in de paasmand van je kat te leggen!

thematische pauze

5. Fluttery Feather Kattenspeelgoed van Catster

Materiaal: Vilt, satijnen koord, jingle bell, sieraden jump ring
Gereedschap: Schaar, ijzer
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Onze katachtige vrienden houden van veren , vooral als ze ergens aan bungelen, zodat de kat rond kan springen en ze kan vangen. Dat maakt dit fladderende verenspeelgoed een uitstekende optie voor je favoriete kat. Voeg er een jingle bell aan toe en je huisdier zal dagen plezier hebben met deze!

Dit speelgoed is ook ongelooflijk eenvoudig in elkaar te zetten. Je zult je eigen gevederde vormen moeten ontwerpen (hoewel je waarschijnlijk enkele sjablonen kunt vinden om online te traceren als je dat liever hebt). Zodra deze zijn uitgesneden, voeg je er wat meer lommerrijke details aan toe en bevestig je ze aan het koord met een jingle bell.

Easy peasy! En het plan is eenvoudig aan te passen als je hier een kattenstokje of een andere versie van een kattenspeelgoed van wilt maken.

Laat uw kat niet onbewoond met dit speelgoed, omdat het satijnen koord en de bel een risico kunnen vormen, vooral als ze ze van het speelgoed halen.

thematische pauze

6. Droom een beetje groter distressed gingerbread man speelgoed

Materiaal:

Vilt in tan en andere kleuren, rick rack (optioneel), bijpassende borduurgaren, kattenkruid, sjabloon

Gereedschap: Schaar, naald, verdwijnende inktstof marker
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Het maken van speelgoed met een vakantiethema voor huisdieren is een ander populair ding, en deze noodlijdende peperkoekmanspeeltjes zullen een schattige en hilarische toevoeging zijn aan de speelgoedcollectie van je kat.

Deze wordt geleverd met een sjabloon, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het tekenen van de peperkoekman uit de vrije hand. Zodra je het sjabloon op vilt hebt uitgezocht en uitgesneden, kun je vervolgens alle stukken afsnijden die je wilt om ze “van streek” te maken – snijd een arm af of neem een knabbel uit een kant van het lichaam, enz. Dan mag je het versieren van je peperkoekman doen (gebruik alleen geen kralen of knopen!) voordat je het vult met kattenkruid en het naaien.

Deze kleine man zal een leuk vakantiecadeau voor je kat maken!

thematische pauze

7. No Sew Cat Toy van Sensibly Sara

Materiaal: Vilt, katoenen koord, kattenkruid (optioneel)
Gereedschap: Schaar
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Als naaien echt niet jouw ding is, dan is dit het plan voor jou!

Dit kattenspeelgoed kan niet eenvoudiger te maken zijn; je hoeft alleen maar een stukje vilt uit te snijden, het te vouwen en een paar kleine sneden langs de zijkant te maken, rol het vlies dan strak op en bind het vast met een touwtje. Dat is letterlijk alles wat nodig is.

Smoosh het vilt in een balvorm aan het touwtje en veel plezier met je huisdier!

Laat uw kat niet onbeheerd achter met een touwspeelgoed om inname te voorkomen.

thematische pauze

8. Hervulbaar kattenkruid speelgoed van Finding Our Frugal

Materiaal: Vilt, klittenband, kattenkruid
Gereedschap: Heet lijmpistool, koekjessnijders, potlood, schaar
Moeilijkheidsgraad: Beginner

In plaats van een kattenspeeltje gevuld met kattenkruid te maken dat je niet kunt bijvullen zodra de ‘nip zijn geur heeft verloren, waarom zou je in plaats daarvan geen navulbaar speeltje maken? Deze zijn supereenvoudig en vereisen helemaal geen naaiwerk. Bovendien kun je ze in elk gewenst ontwerp maken, zolang je maar een koekjessnijder hebt in de gewenste vorm.

Ja, koekjessnijders worden gebruikt om dit speelgoed vorm te geven (gewoon traceren), dan is het een vleugje knippen en lijmen om het klittenband erin te krijgen. Misschien moet je deze in de loop der jaren een keer of twee repareren als het klittenband loskomt, maar het is de moeite waard voor het feit dat je ze kunt bijvullen.

Het maken van een paar hiervan zou je minder dan een uur moeten kosten, wat betekent dat je kat eerder vroeg dan laat meer ‘nip’ krijgt om mee te spelen!

thematische pauze

9. Ritmes van Play Mouse Pluche Speelgoed

Materiaal:

Muisnaaipatroon (op website), cardstock, borduurfloss, wol of garen, vulling, kattenkruid

Gereedschap:

Naaischaar, stof markeergereedschap, grote naainaald, verdomde naald

Moeilijkheid Niveau: Beginner

Deze schattige kleine muizen zijn ontworpen om genaaid met kinderen of kleinkinderen, dus ze zijn vrij eenvoudig om samen te stellen. Je kunt ze echter vullen met kattenkruid om een leuk speeltje voor je kat te maken (want welke katachtige houdt niet van wat muizen om mee te spelen!).

Er is een gratis muispatroon op de website dat u kunt gebruiken, dus uw eerste stap is het afdrukken op de cardstock (of het daar traceren). Vervolgens traceer je het patroon op je vilt – elke muis heeft twee lichaamsdelen en twee oren nodig. Tot slot, komt het naaien en vullen.

Gooi een handvol naar je katten en kijk hoe ze een geweldige tijd hebben!

thematische pauze

10. Jack-O-Lantern Kattenkruid Speelgoed van Dream a Little Bigger

Materiaal:

Oranje, bruin, zwart en groen vilt, oranje, bruin en groen borduurfloss, SVG-bestanden (op website), kattenkruid

Gereedschap: Schaar, borduurnaald, cricut, afplaktape (optioneel)
Moeilijkheidsgraad: Tussenliggend

Je moet je gratis abonneren op de website om het pompoenpatroon te krijgen, maar als je dat eenmaal hebt, is dit speelgoed niet al te ingewikkeld. En de pompoenen zijn leuk voor het herfstseizoen (of op elk moment), vooral omdat het speelgoed aan elke kant een gezicht heeft – een gemeen en een vriendelijk.

Nadat je je sjabloon hebt gedownload en allemaal hebt uitgesneden, is het een kwestie van de twee zijden van de pompoen aan elkaar naaien (ruimte laten om te vullen met kattenkruid). En hoewel het pompoenspeelgoed er misschien een beetje ingewikkeld uitziet als je ze voor het eerst ziet, naai je alleen het voorgesneden oranje stuk aan een groen stuk voor elke kant en plak je er vervolgens zwart vilt tussen. Het is veel makkelijker dan je zou denken.

Breek deze leuke speeltjes uit wanneer jij en je kat een vleugje herfst willen!

thematische pauze

11. Meisjes Gone MomCat Wand

Materiaal: 9″ x 12″ viltlaken(en), houten deuvel
Gereedschap: Schaar, stoffen tape, heet lijmpistool
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Onze katachtige vrienden houden ongeveer net zoveel van kattenstokken als van veren en muizen, dus waarom zou je er niet zelf een maken in minder dan een half uur? Natuurlijk beats het kopen van een, vooral omdat deze kattenstok slechts ongeveer $ 3 kost!

Deze kattenstok hoeft helemaal niet genaaid te worden. Je hoeft alleen maar viltstrips te snijden (gebruik één kleur of veel kleuren, wat je boot ook drijft), lijm ze op je deuvel en tape. Het is misschien niet zo mooi als een kattenstokje uit de winkel, maar de website beweert dat het veel beter standhoudt.

Geef je huisdier iets waar het echt dol op zal zijn met deze!

thematische pauze

12. Junk Food Kattenspeelgoed van A Beautiful Mess

Materiaal: Gekleurd vilt, gekleurd borduurgaren, kattenkruid
Gereedschap: Stoffen schaar, garennaald
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Geef je kat een hoop junkfood dat je ze normaal niet zou geven met dit speelgoed! Deze zijn niet alleen leuk, maar ze zijn ook een fluitje van een cent om te maken.

De website laat je zien hoe ze een donut en taco hebben gedaan, maar je kunt gemakkelijk elk voedsel ontwerpen dat je wilt. Dit speelgoed heeft geen patroon nodig, alleen de voedselvormen waar je voor gaat in een ontwerp. Zodra je je vormen hebt, gooi je decoratie op als je wilt (zoals donuthagelslag), naai je vervolgens wat je nodig hebt samen en vul je het met kattenkruid.

Nu hoeft je kat geen eten meer van je bord te stelen!

thematische pauze

13. Rainbow Cloud Toy van Orange Bettie

Materiaal:

Wit vilt, regenboogvilt, vilt of lint voor lus, vulling, kattenkruid, gekreukt plastic, patroon, draad

Gereedschap: Stoffen schaar, klittenband, naald, lijm (optioneel)
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Dit regenboogspeelgoed brengt een beetje kleur in het leven van je favoriete katachtige! Er is nauwelijks naaiwerk nodig met deze, dus het zou niet lang moeten duren om te maken.

Zodra je het patroon van de website hebt gedownload, plak je de regenboogstukken vilt vast (of lijm je ze) aan het eerste wolkenstuk. Naai vervolgens een lus aan de bovenkant en de twee wolkenstukken aan elkaar, waardoor er ruimte overblijft om te vullen met vulling, kattenkruid en plastic.

Nu heb je een speeltje dat verleidelijk ruikt, leuk geluid maakt en lange stukken bevat voor je kat om het rond te slepen. Het is vrijwel perfect!

thematische pauze

14. Instructables Gesprek Kattenkruid Harten

Materiaal:

Pastel vilt, heavy duty heat’n’bond thermoweb, kattenkruid, batting, draad

Gereedschap: Pinking schaar, naald, ijzer
Moeilijkheidsgraad: Geavanceerd

Vier je volgende Valentijnsdag niet alleen; breng je huisdier mee op het liefdesfeest met deze eendorable gesprek harten!

Nu is dit speelgoed iets ingewikkelder om te maken dan de meeste andere op deze lijst, al was het maar voor de betrokken letters. De persoon die dit ontwierp, knipte zijn letters uit en maakte er vervolgens ijzeren pleisters van met het thermoweb. Dat lijkt het uitdagende deel van dit ontwerp te zijn, want de rest is het uitsnijden van hartvormen en ze aan elkaar naaien met het kattenkruid en het slaan binnenin.

Je hebt misschien wat geduld nodig voor deze, maar het is leuk om de liefde te verspreiden naar onze huisdieren op Valentijnsdag of elke dag van het jaar!

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Onze katten spelen graag met speelgoed, maar in de winkel gekochte exemplaren kunnen oplopen in kosten. Dus, waarom zou je geen geld besparen en je eigen schattige kattenspeelgoed voor je huisdieren maken? Het lijkt misschien hard werken, maar doe-het-zelf vilten kattenspeelgoed is veel eenvoudiger te maken dan je denkt. De meeste hebben betrekking op materialen die je in huis hebt liggen en slechts een beetje tijd om te maken. Veel plezier en veel plezier met knutselen!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Lukasz Pawel Szczepanski, Shutterstock