11 verbazingwekkende DIY kattenspeeltjes met garen die je thuis kunt maken (met foto’s)


Als je net zoveel van katten houdt als van DIY, waarom combineer je dan niet je twee passies door zelf kattenspeelgoed te maken voor je harige vriend?

DIY-projecten kunnen een leuke hobby zijn, en als het eindproduct iets is dat je kat zal vermaken, wat heb je dan te verliezen? Als je nog wat garen hebt liggen, hebben we 11 kattenspeeltjes die je ermee kunt maken. Bekijk deze lijst en zie wat u denkt dat het leukste zal zijn voor een paar speelse poten!

garen bal verdeler

De 11 DIY Kattenspeeltjes met Garen

1. Yarn Ball door Making Time for Mommy

Materialen: Garen, kleine of middelgrote piepschuim bal
Gereedschap: Schaar
Moeilijkheidsgraad: Easy

De klassieke garenbal is een geweldig doe-het-zelf speeltje voor uw kat. Er is een reden waarom we zoveel tekenfilmkatten met garenballen zien spelen.

Voor dit speeltje zijn alleen garen en een piepschuimen bal nodig, waardoor het het eenvoudigste project op deze lijst is. Het maken van de garenbal is niet moeilijk; uiteindelijk heb je een speeltje waarmee je kat de hele dag door het huis wil spelen.

Het enige gereedschap dat je nodig hebt is een schaar om het garen te knippen. Verder knoop je het garen om de piepschuimen bal, en heb je geen extra gereedschap of materialen nodig!

thematische onderbreking

2. Bungelende Pom Toy door Our Kid Things

Materialen: Garen, karton, houten deuvel, belletjes (optioneel)
Gereedschap: Schaar
Moeilijkheidsgraad: Easy

Het pomspeeltje is een schattig speeltje voor uw kat en een leuk project voor u. Dit kan perfect voor u zijn als u op zoek bent naar een meer interactief en toch eenvoudig doe-het-zelf speeltje.

Het pomspeeltje is bevestigd aan een houten deuvel, waardoor katteneigenaren hun katten kunnen betrekken bij speeltijd en leuke bindingservaringen kunnen creëren. Het toevoegen van belletjes is een optionele beslissing die de speeltijd nog leuker kan maken voor uw katachtige vriend.

thematische onderbreking

3. Cork Toy door The Links Site

Materialen: Garen, kurk, spijkers
Gereedschap: stopnaald, tang, hamer
Moeilijkheidsgraad: Medium

Voor een ander goedkoop en gemakkelijk DIY kattenspeeltje pak je wat garen en een kurk! Dit kurkenspeeltje is een doe-het-zelf project waarbij je reserve wijnkurken gebruikt die je misschien nog hebt liggen.

Afhankelijk van de grootte van de kurk die je gebruikt, moet je een geschikte nagelmaat vinden. De maat in de instructies vraagt om een spijker van 75 millimeter lang met een kop van 3 millimeter. Voor de materialen heb je een stopnaald, een tang en een hamer nodig.

thematische onderbreking

4. Catnip Yarn Ball by Joy The Baker

Materialen: Garen (zoveel kleuren als gewenst), piepschuim ballen, kattenkruid, lijm
Gereedschap: penseel, schaar, kom/bord
Moeilijkheidsgraad: Medium

Als je de klassieke garenbal een leuke draai wilt geven, waarom maak je dan geen kattenkruid garenbal? Zoals veel huisdiereigenaren weten, zijn katten dol op kattenkruid, en de meeste katten worden er gek van. Kattenkruid verwerken in je DIY kattenspeelgoed zal zeker een groot succes worden!

Net als de eerder genoemde gewone garenbal, heb je voor dit speelgoed garen, piepschuimbolletjes en een schaar nodig. Je hebt echter ook lijm, kattenkruid, een schaal of bord en een verfkwast nodig. Dit is om u te helpen het kattenkruid aan de binnenkant van de garenbal te plakken.

Hoewel er een paar extra stappen zijn vergeleken met de klassieke garenbal, is dit doe-het-zelf project niet vreselijk ingewikkeld. Wees alleen voorbereid op een beetje extra werk.

thematische onderbreking

5. Catnip Mouse by Nicely Created For You

Materialen:

Acryl fijn/laceweight garen, acryl garen in zwart/bruine kleur, polyfill, catnip,

Gereedschap: Steekmarkeerder, haaknaald, tapisserienaald, schaar
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Voor een meer gevorderd project, bekijk deze catnip muizen. Net als de catnip garenbal kan dit speeltje uw kat verleiden tot lange speeltijd met verleidelijk catnip.

Merk op dat je voor dit DIY project moet weten hoe je moet haken. Als u zich daar niet prettig bij voelt, kunt u misschien beter naar andere opties kijken. Omdat de vaardigheid om te haken centraal staat in dit doe-het-zelf-speelgoed, is de moeilijkheidsgraad van dit project wat hoger dan sommige andere. Maar als haken een van je talenten is, zou dit perfect voor jou kunnen zijn!

thematische onderbreking

6. Kattenstaart Kattenkruid Speelgoed van Sew 4 Home

Materialen: Garen, stof, draad, kattenkruid, eetstokje
Gereedschap: Strijkijzer/strijkplank, schaar, pinkerschaar, rechte spelden
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Een kattenstaartspeeltje met kattenkruid zal uw kat zeker vermaken! Als u op zoek bent naar een schattige en ambachtelijke manier om uw kat te helpen spelen, is dit DIY-speeltje misschien wel een winnaar.

De materialen die je nodig hebt zijn garen, stof, draad, stokjes, en natuurlijk kattenkruid. Zorg voor een strijkijzer en een strijkplank, een schaar, een pinkerschaar en rechte spelden.

Dit project is een beetje ingewikkelder en misschien niet de beste keuze voor beginners, dus zorg ervoor dat je de instructies doorneemt voordat je aan het project begint.

thematische onderbreking

7. Cat Play Gym door Charleston Crafted

Materialen: Hout, houten deuvel, touw, garen/lint naar keuze
Gereedschap: schaar, zaag, boor, schuurmachine, schuurpapier
Moeilijkheid Niveau: Moeilijk

Als je het elektrische gereedschap voor je project tevoorschijn wilt halen, zoek dan niet verder dan de kattenspeeltuin. Het geeft katten een leuke structuur om zich mee te vermaken, en aan de houten deuvel van de gym bungelen linten en garen.

Om dit project te voltooien heeft u een schaar, schuurgereedschap, een boormachine en een zaag nodig. Als u niet zeker bent van het gebruik van een zaag, kunt u het ontwerp aanpassen om de zaag te vermijden of een ander doe-het-zelf-speelgoed vinden om te maken.

Hoewel de moeilijkheidsgraad van dit project wat hoger ligt, kan het een leuke manier zijn om enkele van je favoriete elektrische gereedschappen te gebruiken.

thematische onderbreking

8. Cat Ribbon Wand Toy by Outnumbered 3 to 1

Materialen:

Verschillende soorten garen/lint naar keuze, bakkerstouw, bellen, houten deuvel

Gereedschap: Knutsellijm
Moeilijkheidsgraad: Easy

Het kattenlintstokje speelgoed is een leuke manier voor huisdierouders om met hun katten te spelen. Bovendien is het knutselen ervan relatief eenvoudig.

De kat lint stok speelgoed is een uitstekende keuze voor ambachtelijke huisdier eigenaren die graag hun katten te betrekken in het spel. Het is essentieel om ambachtelijke lijm bij de hand te hebben wanneer u aan dit project werkt. De benodigde materialen zijn garen, bakkerstouw, belletjes en een houten deuvel. Hoewel dit project een snelle gang naar de hobbywinkel vereist, is het een vrij eenvoudig knutselproces dat niet al te lang duurt.

thematische onderbreking

9. Pom Ball door Mom On Timeout

Materialen: Garen
Gereedschap: Schaar
Moeilijkheidsgraad: Easy

Als je een niet-dwarrelend pompomspeelgoed wilt, bekijk dan dit eenvoudige doe-het-zelf plan. Het enige materiaal dat je nodig hebt is garen, en het enige gereedschap dat je moet gebruiken is een schaar.

De pompons creëren schattige kleine poefjes van plezier voor uw kat. Ze zitten niet vast aan een angel of houten deuvel, wat betekent dat uw kat ermee kan spelen zonder dat u in de buurt bent.

thematische onderbreking

10. Wimper Garen Speelgoed door Amy Latta Creations

Materialen: Wimpergaren, houten deuvel, schoenveters, bellen, lycra koord
Gereedschap: Schaar
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Voor een frisser garen speeltje is wimpergaren de juiste keuze. Dit speeltje van wimpergaren geeft uw kat een chiquere manier om te spelen.

Het is relatief eenvoudig en vereist alleen een schaar. Voor de materialen moet u zorgen voor wimpergaren, een houten deuvel, schoenveters, belletjes en een lycra koord. U kunt het speelgoed aanpassen door felle kleuren te kiezen die passen bij het frivole wimpergaren, of door het wat eenvoudiger te houden met meer ingetogen kleuren.

thematische onderbreking

11. Kitty Squid met Catnip door A Gamer’s Wife

Materialen: Garen, zwart garen, kitty inktvis patroon, kattenkruid, stof, klittenband
Gereedschap: haaknaald, tapisserienaald, naainaald, naaigaren
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

De Kitty Squid met kattenkruid is een schattige manier om met je harige vriend te spelen. Als je weet hoe je moet haken, kan dit DIY-project een goede test van je vaardigheden zijn.

De Kitty Squid toy is een schattig kattenspeeltje vol met catnip, waardoor uw harige vriend het schattigste en meest verleidelijke vermaak krijgt dat er is. Essentiële materialen voor het ontwerp zijn zwart garen, kattenkruid, stof en klittenband.

Om dit speeltje te maken heb je verschillende gereedschappen nodig. Zorg voor een haaknaald, een tapisserienaald, een naainaald en wat naaigaren.

Kattenbalverdeler 1

Conclusie

Er zijn genoeg doe-het-zelf projecten die net zo vermakelijk zijn voor ons als voor onze katten. Als een van deze projecten je aanspreekt, overweeg dan om het voor je kat te maken. Bekijk de instructies als je denkt dat je de taak aankunt, en natuurlijk, veel plezier!

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: DarkmoonArt_de, Pixabay