10 verbazingwekkende DIY Krab Borden en Krabblokken die je thuis kunt maken


Krabben is een essentiële activiteit voor het behoud van de gezondheid van je kat. Krabben is een uitlaatklep voor energie, rekt spieren en pezen uit, en helpt de klauwen af te werpen als ze groeien.

Krabpalen en -planken kunnen echter prijzig worden als je ze in de dierenwinkel koopt! Als je kat een grote krabber is, kan het zijn dat je meerdere krabpalen per jaar nodig hebt. Een manier om geld te besparen en spullen te gebruiken die u al in huis hebt, is door zelfbouwplannen te gebruiken om uw eigen krabpaal voor uw kat te maken.

verdeler-kattenklauw1

10 DIY Krab Borden en Kattenkrabben Plannen

1. Kruk Kat Condo door Diana Rambles

Materialen: Houten kruk, vulling, stof, jute, borstels van zwijnenhaar,
Gereedschap: Meetlint, schaar, lijmpistool, handzaag, nietpistool
Moeilijkheidsgraad: Matig

Als je een oude houten kruk in huis hebt hangen waarvan je niet zeker weet wat je ermee moet doen, dan is deze kattencondo van een kruk het perfecte project. Je kunt dit project zo veel of zo weinig aanpassen als je wilt. Dit kattenverblijf creëert niet alleen een krabpaal voor uw kat met zachte plekken om uit te hangen, maar biedt ook een hulpmiddel voor zelfverzorging via de haarborstels, evenals een selectie kattenspeeltjes naar keuze.

Deze DIY is een goede optie om uw kat een krabpaal en ontspanningsruimte te bieden zonder veel ruimte in uw huis in te nemen. Dit is een geweldige optie voor appartementen en andere kleine woonruimtes, en de mogelijkheid om het project volledig aan te passen betekent dat je een krukje kunt kiezen dat past in elke ruimte die je beschikbaar hebt.

thematische onderbreking

2. Krabpaal door Dream a Little Bigger

Materialen: Sisal of jute touw, vloerkleed of tapijt vierkant, houtlijm, multiplex, 4×4, decoratieve rand, paaldop
Gereedschap: Nietpistool, hamer, cirkelzaag, hobbymes, verstekzaag, boor met klein bitje
Moeilijkheidsgraad: Matig

Als je al een handvol gereedschap in je garage hebt hangen, dan ben je al halverwege het maken van deze krabpaal. Een snelle trip naar de bouwmarkt en wat natuurlijk jute- of sisaltouw en je bent klaar om thuis een stevige krabpaal te maken.

Probeer voor dit project zoveel mogelijk materialen te recyclen om je uitgaven te beperken. Oude tapijten en tapijtmonsters zijn een geweldige optie voor de tapijtbehoefte, en restjes hout kunnen precies de hoeveelheid zijn die je nodig hebt voor het project. Deze krabber is gemaakt om lang mee te gaan, hoewel u het touw waarschijnlijk om het jaar of twee jaar zult moeten vervangen.

thematische onderbreking

3. Moderne Krabpaal voor katten door Instructables

Materialen: 10×1 timmerhout, sisaltouw, kattenkruidspray
Gereedschap: meetlat, verstek- of cirkelzaag, boormachine, elektrische schroevendraaier, schuurblok
Moeilijkheidsgraad: Matig

Voor de moderne woning bent u misschien op zoek naar iets anders dan traditionele krabpalen voor katten. Deze moderne krabpaal is een geweldige optie om in uw moderne interieur te passen. Hij is gemaakt om over de arm van een bank of stoel te passen, maar kan worden aangepast om over iets te haken dat stevig genoeg is om het krabgewicht van uw kat te dragen.

Hoewel de lijst met gereedschap overweldigend kan lijken, als u in het verleden aan houtbewerking of doe-het-zelf projecten hebt gedaan, hebt u waarschijnlijk al het nodige in huis. Het aantal materialen is beperkt, en je hebt de materialen misschien al in huis, waardoor je tijd en geld bespaart.

thematische onderbreking

4. TV Dienblad Kattenhuis door Lily Ardor

Materialen: TV-lade, jute, deuvels, jute of sisaltouw, vilt, vulling, multiplex.
Gereedschap: Boor, lijmpistool, naaimachine of kit
Moeilijkheidsgraad: Matig

Heb je ooit van die TV eetbakken gezien die opgevouwen kunnen worden zodat ze opgeborgen kunnen worden als je klaar bent met gebruiken? Ze zijn niet in elk huis in het land te vinden, maar ze komen vaak genoeg voor dat je er misschien wel een of twee hebt liggen om dit TV-blad kattenhuis van te maken. Als u geen reserve TV bak heeft, kunt u ze vaak goedkoop vinden bij kringloopwinkels.

Dit project vereist wel een beetje naaikennis om een zacht kussentje te maken waar uw kat lekker op kan liggen als hij klaar is met krabben. Na afloop heeft u een krabber en een veilig huis voor uw kat.

thematische onderbreking

5. Rainbow Cat Scratch Pad door Shrimp Salad Circus

Materialen: 1/2″ hout, 2×8 bord, sisaltouw, wolkensjabloon, regenboogsjabloon, krijtverf
Gereedschap: Potlood of krijt, schuurpapier, lijmpistool, figuurzaag of Dremel, boormachine
Moeilijkheidsgraad: Matig

Wil je een krasonderlegger maken die een beetje pit in je huis brengt? Dan is dit regenboogkraskussen het perfecte DIY-project voor jou! Hoewel het niet regenboogkleurig is, heeft dit schrijfblok een leuke regenboogvorm met wolken aan elk uiteinde.

Dit is een schattig en leuk project waar je kinderen misschien wel aan mee willen doen. Delen ervan zijn zeer kindvriendelijk, terwijl andere delen handigheid en elektrisch gereedschap vereisen, dus gebruik uw oordeel over welke delen beginnersstappen zijn en welke wat meer ervaring vereisen.

thematische onderbreking

6. Sisal krabpaal van Practisch Functioneel

Materialen: Sisaltouw, houten plank
Gereedschap: Heet lijmpistool of houtlijm
Moeilijkheidsgraad: Easy

Als je op zoek bent naar een beginnersvriendelijke kattenkrabpaal, dan is deze sisal krabpaal het project voor jou. Dit project maakt een hangende krabpaal voor uw kat, en u kunt hem zo aanpassen dat hij in elke ruimte past. U kunt deze krabpaal ophangen aan deurknoppen of u kunt een commandohaak dichter bij de grond plaatsen als uw stuk hout een beetje te kort komt.

Hoewel dit project goed is voor kinderen om aan deel te nemen, zorg ervoor dat ze voorzichtig zijn met het gebruik van houtlijm of hete lijm. Hete lijm heeft duidelijke risico’s voor kinderen, en houtlijm kan een grote puinhoop worden als een jong kind dit project probeert zonder voldoende toezicht. Al met al is dit een van de gemakkelijkste en meest eenvoudige DIY kattenkrabbers.

thematische onderbreking

7. Cool Cat Bed Scratcher van Dish Functional Designs

Materialen: Rieten mand, sisaltouw, houten of brede PVC pijp, kleine kratmat of kussen
Gereedschap: Heet lijmpistool, cirkelzaag, boormachine
Moeilijkheidsgraad: Easy

Voor een unieke en coole krabber, probeer dit coole kattenbed krabber DIY project. Dit project is een goede manier om oude rieten manden te gebruiken die in huis rondhangen. Je moet de manden zorgvuldig vastmaken aan de bovenkant van de palen die je maakt, dus zorg ervoor dat je manden kiest die dik en stevig genoeg zijn om je kat erin te laten rondlopen.

Dit project kan worden aangepast aan uw ruimte. Dit is een project dat er moderner of retro uit kan zien, afhankelijk van uw voorkeuren, dus wees creatief en veel plezier met het maken van dit unieke bed en krabmeubel voor uw kat.

thematische onderbreking

8. Eenvoudige DIY Scratch Pad door Evlady

Materialen: Golfkarton, duct tape, gekleurd papier of karton.
Gereedschap: Heet lijmpistool, cirkelzaag, boormachine
Moeilijkheidsgraad: Easy

Dit eenvoudige doe-het-zelf krabbelkussen kan het hele jaar door worden gemaakt, maar het is ideaal rond de feestdagen wanneer er veel pakjes binnenkomen en er veel extra kleurrijk papier rondslingert. Je hebt veel golfkarton nodig om deze krabber te maken, dus zorg dat je er genoeg hebt. Met één kartonnen doos kom je er niet.

Zolang je genoeg karton hebt, is dit een vrij gemakkelijk project dat beginnende knutselaars waarschijnlijk kunnen doen met minimale instructie. Kinderen hebben misschien hulp nodig om het karton in stroken te snijden en het middenstuk van de krabber te maken, maar verder is er waarschijnlijk weinig hulp nodig.

thematische onderbreking

9. Leftover Carpet Scraps Scratcher van DIY Joy

Materialen: Tapijtresten, multiplex
Gereedschap: Boor, lijmpistool of houtlijm
Moeilijkheidsgraad: Matig

Het enige wat dit project matig moeilijk maakt, is het feit dat je stukken multiplex moet zagen en ze met een boormachine aan elkaar moet bevestigen. Verder gebruikt deze DIY krabber restjes tapijt om in minder dan een dag een nieuwe krabpaal en gezellige plek voor uw kat te maken.

U kunt deze krabpaal groter of uitgebreider maken door er speelgoed en beddengoed aan toe te voegen. De basisversie van dit project kunt u echter maken met minimale materialen en gereedschap. Als u een bed of kussen wilt toevoegen aan de bodem in plaats van uw kat een tapijt te geven om op te liggen, dan moet u er misschien een kopen of maken die past bij de krabber die u maakt.

thematische onderbreking

10. Krabplank voor katten van The Fluffy Kitty

Materialen: Multiplex, sisaltouw, kattenkruid, potlood en papier, verf of houtbeits.
Gereedschap: Liniaal, handzaag, lijmpistool of houtlijm, nietpistool, hamer, schuurpapier
Moeilijkheidsgraad: Matig

Deze kattenkrabplank is een goed project voor het gebruik van houten schrootjes die je misschien in je garage of schuur hebt liggen. U kunt ook houten platen van oude meubels hergebruiken, en zelfs oude schuttingpalen kunnen worden gebruikt. Het eerste wat je moet doen is drie platte vlakken maken om een wigvorm te creëren. Doe er wat sisaltouw op en je kunt aan de slag!

Je kunt het hout dat je in dit project gebruikt verven of beitsen als je dat wilt, maar je kunt het hout ook naturel laten. Je kunt ook overwegen de wig volledig te bedekken met restjes stof, of zelfs de hele wig te omhullen met sisaltouw voor maximale krabcapaciteit.

verdeler-kateklauw1

Conclusie

Het bouwen van uw eigen kat krabplanken en pads is een fantastische manier om een middag of weekend project dat overtollige materialen die je thuis hebt gebruikt. Vaak kunnen deze DIY plannen worden aangepast aan de materialen die je al bij de hand hebt. Als je al gereedschap en basics zoals schroeven, spijkers, nietjes, hamers en meetgereedschap hebt, dan kun je zo creatief worden als je wilt door gebruik te maken van de materialen die je al in huis hebt.

Als je iets extra moois wilt maken voor je kat en je hebt het budget, dan is een uitstapje naar de winkel voor de materialen om je ideale project te perfectioneren altijd een optie.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Anatoliy Cherkas, Shutterstock